Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Musafir

/ #963 Re: despre ce vorbim?

2012-01-05 11:00

#960: Gusti - despre ce vorbim?

Pai uite o parte din ce a pus un conational pe site din proiectul de privatizare:

Pagina 30 a proiectului, Cap.3: Asistenta medicală de urgenta, Art. 66, alineatul 2: (2) "Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească terestra din cadrul sistemului naţional integrat de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat este asigurată de servicii de ambulanţă omologate de Ministerul Sănătăţii, precum şi de echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), aflate în structura inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, a autorităţilor administratiei publice locale şi a spitalelor omologate prin ordin al ministrului sănătăţii in acest sens"

Crezi ca firmele omologate de MS sunt mai capabile?Stii ca CNAS o sa vireze 97% din contributii catre aceste case private?Asta nu cred ca stiai.Tendentios nu este titlul petitiei.Tendentios este textul proiectului de lege dupa cum observi.Pentru ca stim cui or sa apartina aceste case private si firme care vor sa asigure urgente sa nu te astepti la o imbunatatire a serviciilor.Poti sa te astepti la o crestere a costurilor cu aceleasi servicii eventual chiar mai proaste decat cele actuale.Crezi ca un spital de stat care este finantat cu diferenta de 7% care ramane poate concura de pe pozitii egale cu un spital privat a carui casa privata de sanatate primeste 30%.Eu nu cred.De asemenea prin asigurarea serviciilor de urgenta de catre firme omologate de MS se vrea ducerea in derizoriu a sistemului SMURD pana la disparitia sa.