Morometii la subiectul 3 la bac

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Morometii la subiectul 3 la bac

Denisa

#1401 Penibil

2016-07-05 13:29

Sa fii prost si sa ai si tupeu sa faci petitii, e ceva. Daca stii ca esti prost taci dracu si stai in banca ta, pici bacu si aia e, nu te pui sa faci petitii pe net si sa te dai inteligent. Din totdeauna a existat la subiectul 3 aceeasi exprimare. In programa de bacalaureat ai clar enuntate operele si perioadele din care fac parte. Daca n-ai citit programa ai avut obligatia sa mergi la scoala si sa afli macar atata lucru daca ai pretentia sa iei bacu.

Si inteleg, omu mai greseste. Atat timp cat isi asuma, nu e absolut nici o problema. Dar sa trantesti o petitie cum ca Morometii e roman interbelic pentru ca actiunea se petrece in perioada interbelica e mai mult decat penibil si absurd. 

Se putea scrie in 1926 un roman SF in care actiunea se petrece in anu 3000 si tot interbelic ramanea. E plina tara de prosti. Bacalaureatul devine din ce in ce mai usor din cauza prostilor din tara asta care nu-s in stare sa il ia, cand nivelul lui de dificultate e unul banal. Peste cativa ani vezi ca se cere la bac sa scrii alfabetul.

TCB

#1402 Re: Marius din Mariuzana

2016-07-05 13:30

#13: Marius - Marius din Mariuzana 

Marius a scris Moromeții la subiectul 3 dar nu e ghiolban și nu semnează petiții stupide. Fii ca Marius.

TCB

#1403 Re:

2016-07-05 13:31

#26: -  

ai fi surprins să afli că probabil nu e

Musafir

2016-07-05 13:35

puteti sa va angajati de pe acum la shaorma sau kfc

Anonymous

#1405 Re:

2016-07-05 13:36

Ce se mai carta lumea

Absolvent

#1406 Petitie

2016-07-05 13:37

Dragi absolventi, 

Mesajul meu pentru voi este simplu: "La invatat cu voi, Putorilor". 

Am fost prima generatie de "experiment" in ceea ce priveste bacalaureatul. S-a picat pe capete la matematica dar la noi nu existau petitiile astea, bai copii. Noi ne-m impacat cu ideea ca nu am invatat suficient si am mers mai departe. 

S-au mai trezit unii acum cativa ani sa faca o petitie pentru "acceptarea la vot a persoanelor care au implinit 16 ani". Pe bune? 

Hai fiti voi baieti cuminti si treceti la invatat ca nu ati fost in stare sa luati exemplul generatiilor anterioare care au clacat si sa puneti burta pe carte. 

In Anglia au semnat 3 milioane de oameni o petitie si? Ce s-a intamplat? S-au sters cu ele undeva. Si asta se intampla intr-o tara unde poporul schimba multe.

Ce va face sa credeti ca la voi se va schimba ceva?

Trebuie sa recunoasteti ca multi dintre voi nu ati invatat decat asta si v-ati bazat pe chestia asta. 

Eu zic, cei care stiti ca nu treceti, sa va apucati frumos sa invatati si sa il luati in toamna ca nu e un capat de lume.

Mult succes

zap

#1407 Re: Re: Re:

2016-07-05 13:37

#1026: - Re: Re:  

cum mortii tai sa fie abuz. Cerinta a fost clara, roman interbelic . Sa.i punctam si pe cei care au scris poezie atunci

Cathiana

#1408 Asta e BAC luat pe nedrept

2016-07-05 13:38

Nu aveti dreptate...voi cei care ati scris morometii  sa va puncteze. Pentru ce? Pentru ca va e frica sa nu luati bacul? Asumati-va si voi putina responsabilitate! Ce dovada de maturitatea dati prin asta? Adevarat ca au scris multi morometii dar si ce daca ? Nu conteaza daca nu e promovabilitatea mare la bac ci sa fie luat bacul cinstit iar prin petitia asta clar e ca si cum ati mitui prin scuze penibile corectorii ca sa va treaca. 

gelu51

#1409 Nici asa, nici asa...

2016-07-05 13:42

Din păcate, dragii mei, nici unii, nici altţii nu aveţi o poziţie corectă. Cei care susţineţi petiţia dovediţi - şi nu e vina doar a voastra, ci şi a programei actuale - că nu aveţi cunoştinţe suficiente despre "Istoria literaturii române" - perioade. Nu acţiunea unui roman il plasează pe acesta într-o anume etapă dată. Se are în vedere perioada când scriitorul a creat. Gândiţi-vă, cum ar fi să vă pronunţaţi asupra operelor lui Mircea Eliade.

Marin Preda aparţine contemporaneităţii, operele sale fiind create în perioada postbelică, în plin regim comunist. Este cel mai mare prozator postbelic din literatura noastră, iar operele sale "Moromeţii" vol. 1 şi romanul "Cel mai iubit dintre pământeni" - ambele ecranizate - sunt adevărate capodopere.

estiprostraumaica

#1410 Re: Re:

2016-07-05 13:43

#1380: Rebreanu - Re:  

ma doare-n pula de voi, da' in cartile alea pe care le-ai invatat nu ai vazut ca "dute" e "du-te".

daca nu stiu...citeai ?! toate cartile pentru bac ci nu comentarii poate vedeai in 1 forma corecta a cuvantului. 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-07-05 13:43

2016-07-05 13:44

Musafir

#1413 Re:

2016-07-05 13:48

#1411: Ciprian Ciubotaru -  

nu era necesar sa stii anul publicarii la fiecare opera, DAR era necesar sa stii in ce perioada se inscrie. daca te uitai pe niste variante de subiecte la romana sigur gaseai de multe ori exprimarea "dintr-o opera interbelica/postbelica studiata" sau ceva asemanator. aici ori stii, ori nu stii. voi cautati repede scuze si pretexte doar pentru ca sunteti disperati sa luati si voi punctaj. nu se schimba regulamentul pentru niste cascati. si povestea cu "acțiunea se petrece și în perioada interbelică" este de rasul curcii si nu arata decat ca nu aveti habar ce inseamna roman interbelic.

cerintele de la bac sunt stereotipice si mereu ti se cere o opera/mai multe opere ori specificand autorul, ori perioada istorica, ori curentul/specia, niciodata nu se face referire la "perioada in care se petrece actiunea" e mai mult decat stupid. nu aveti absolut niciun argument ca sa va cereti punctaj, ati scris gresit si punct.

2016-07-05 13:48

2016-07-05 13:55

Musafir

2016-07-05 13:56

propun ca in anii urmatori sa nu mai existe cerinte si sa scrie fiecare ce stie. ca sa promoveze toti analfabetii bacu'

Ciubaca

#1417 Re:

2016-07-05 13:57

#8: Laur -  

Penibil eshti too cracanatule. Nu te uitzi la tine ca putzi a branza? Bine ca shtii too romanele astea dintre belii.

Musafir

2016-07-05 13:57

Prietene, am numarat 11 greseli ortografice si prea multe de stilistica, neluand in calcul si lipsa diacriticelor (hai, te rog, zi ca-s ipocrit ca nici eu n-am diacritice). Eu cred ca meriti sa pici bacul.

Musafir

#1419 Re: Re:

2016-07-05 14:00

#732: - Re:  

ma copchile, asta e un examen nu mai esti la scoala ca sa te rogi de doamna profesoara sa-ti puna nota mare. mai cresti putin ca nu prea te duce mintea. nu esti in stare sa citesti o cerinta cu atentie...

Musafir

2016-07-05 14:02

Da' ce mai vreti si subiectu 3? un 5 va e destul la cat de analfabeti sunteti unii

Musafir

#1421 Re: Re: Re:

2016-07-05 14:05

#1390: booggg - Re: Re:  

Sunt un geniu, de-aia stiu.

Gabri G

2016-07-05 14:07

Nu mi se pare normal ceea ce vad ! In joc este pusa si nota mea si nota altora ! Daca tara asta e plina de imbecili care vin la bac ca niste poame si se trezesc dupa cu pretentii atunci sa ma scuzati dar eu nu sunt de acord si daca trebuie o sa lupt cu toate argumentele posibile ca acest roman sa nu se includa in interbelic desi el e postbelic 

Musafir

2016-07-05 14:09

Actiunea e plasata in perioada interbelica
Bambui

#1424 Prostilor, rusine!

2016-07-05 14:09

Sa-mi bag pula in mamele voastre de ratati ce sunteti, rusine sa va fie. Voi va considerati viitorul tarii cand nu stiti nici macar ce e ala un roman interbelic? Pai ba handicapatii pulii mele, roman interbelic inseamna un roman care A FOST PUBLICAT in perioada interbelica, nu unul CARE ARE ACTIUNEA CARE se desfasoara in perioada interbelica. Pot sa ma apuc sa scriu acum un roman si sa setez timpul actiunii in perioada interbelica. Ce pula mea inseamna asta, ca acel roman e interbelic? Admiteti in mortii vostrii ca nu ati invatat si gata. Nu meritati sa mergeti la facultatile la care va doriti sa ajungeti, ba mai mult, meritati sa va fie anulat subiectul la cat de prosti sunteti. Dar e ok, nu avem nevoie de elite in toata tara, avem nevoie si de muncitori pe santier care au doar 12 clase. Nu va meritati dreptul de a participa la bac, idiotilor.

Musafir

#1425 Re: INTERBELIC

2016-07-05 14:12

#2: Bogdan - INTERBELIC 

esti un retardat