Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Ecko

#2676 Re: Re: fumatul permis in cafenele si baruri:actuala lege e aberanta;sotul meu

2016-04-01 03:27

#1716: Mtz - Re: fumatul permis in cafenele si baruri:actuala lege e aberanta;sotul meu  

Doamna a precizat faptul ca o incapere din casa este folosita de o persoana juridica pentru a-si desfasura activitatea, lucru care implica trecerea casei in patrimoniul persoanei juridice (firma), deci nu, nu are voie sa fumeze in propria casa chiar daca de exemplu sotul lucreaza de acasa fara a intra in contact cu clienti sau asociati. 

Musafir

#2677 Re:

2016-04-01 05:33

#9: -  

Ii omori spunandu-le sa fumeze afara? Dar pe cei pe care ii obligi sa stea in fum la locurile de munca nu ii omori? Fericirea ti-o faci singur in viata, nu o astepti de la stat. Imi pare rau sa iti zic, dar vei fi nefericit mult timp de acum incolo. Un camion de tigari iti doresc!

Musafir

#2678 Re: Re:

2016-04-01 05:37

#2622: Jacques - Re:  

Pacat ca sunteti mama...

Musafir

2016-04-01 06:30

Asa cum o persoana nefumatoare are posibilitatea sa gaseasca un local in care nu se fumeaza si fumatorii trebuie sa aiba acelasi tratament. Fumatul nu este ilegal.

Musafir

2016-04-01 17:42

pt ca majoritatea suntem fumatori(dupa cum arata statisticile) consider ca ar fi corect ca si la un vot dealtfel sa aibe sorti de castig in cauza doar majoritatea. deci legea antifumat nu ar fi decat o discriminare

Musafir

#2681 Re: Re: incorect

2016-04-01 18:44

#2672: - Re: incorect 

M-am saturat de argumentul asta lipsit de logica. Fumatul nu este un drept garantat si protejat de lege si nici o necesitate obiectiva, este doar un viciu dobandit, prin urmare nu tre sa se dea nimeni peste cap pentru a-ti facilita tie fumatul. 

Musafir

#2682 Re:

2016-04-01 19:00

#2671: -  

Fumatul nu e drept garantat de lege, e un viciu dobandit, este de-a dreptul stupid cum va tot bateti cu pumnul in piept cu'dreptul' vostru. Stii ce e un drept real? Dreptul la sanatate. Ala e garantat de lege si atunci cand tu fumezi intr-un spatiu public, la care avem cu totii dreptul sa avem acces(si da, si asta e un drept garantat de lege) ne incalci dreptul la sanatate. Ma bucur ca esti fumatoare. Sper din tot sufletul sa faci cancer si sa mori in chinuri groaznice. Dar nu ma expune si pe mine la viciul tau, fiindca eu chiar nu am chef sa mor de la fumatul pasiv.

Musafir

2016-04-01 22:08

Pentru ca nu sunt deacord cu legea,e o lege prea aberanta.

Musafir

2016-04-03 11:23

Pentru a-mi apara drepturile si a nu fi discriminata.

Musafir

2016-04-03 16:06

se pare ca este o discriminare!!!

Musafir

2016-04-04 10:46

Am semnat aceasta petitie, pentru ca, mie ca si fumator mi se interzic niste lucruri, si prin asta facem discriminare, si intr-o tara democratica, cred ca sa ceva nu este permis. Ma rog, daca vorbim de Romania, deja incheiem discutia. Nu vreau sa fiu discriminat, e problema mea ca sunt fumator. Incep sa urasc tara asta...

nujcenumesapun

#2687 Re: Re:

2016-04-04 16:05

Musafir

#2688 Re: Re: Re: incorect

2016-04-05 18:33

#2681: - Re: Re: incorect 

Si voi m-ati omorat cu "fumatul nu e un drept"!

Ma vait ca EU NU AM DREPTUL, PE BANII MEI SA FAC UN BAR PENTRU FUMATORI.....si UNUL PENTRU NEFUMATORI - na, ca sa nu va simtiti VOI NEFUMATORII discriminati ! Am dreptul sa investesc doar pentru VOI NEFUMATORII!!!! Noi nu am cerut decat un drept...de a face, de a decide fiecare pe investitia lui!

Musafir

2016-04-07 23:15

Cu speranta de mai bine - ca acum 30 ani...

Musafir

2016-04-08 14:38

5 000 000 de fumatori, platesc taxa de lux (accize de 50%din valoarea unui pachet de tigari) deci aproximativ 10 000 000 euro pe zi. De ce nu avem nici un drept??? De ce platim accize???
Consider ca statul trebuie sa asigure in primul rand , pentru noi ,fumatorilor spatii...
eu

#2691 Echitabil

2016-04-08 14:43

Dacă voi fumați în spații închise, noi ne vom băși.

KAFKA

#2692 subscriu

2016-04-09 00:12

Mă alătur grupului de protestatari la adresa legii antifumat. Într-o bună zi ne trezim că ni se interzice consumul de dulciuri, sau mirosirea florilor din grădină, pe considerentul că şi acestea dăunează sănătăţii publice şi nu fac o bună imagine ţării. ABSURDUL ACESTEI LEGI întrece limitele literaturii lui Kafka. Regretabil este că oameni cu o cultură precară, cocoţaţi în funcţii "decizionale" ne învaţă cum să trăim "civilizat", prin INTERDICŢIE, în timp ce ţara se scufundă în sărăcie, boală, criminalitate, infracţionalitate. Pe acestea le "dirijează" guvernanţii, în direcţia prăbuşirii sistemelor (economic, al sănătăţii), în timp ce pe următoarele, de tip infracţional-criminal- le iniţiază deseori chiar ei. Azi "decidenţi"aroganţi-mâine deţinuţi. ( paradoxal, cu dreptul de a fuma, ca să poată scrie cărţi, desigur!). E O LEGE PUNITIVĂ, RESTRICTIVĂ, ABSURDĂ. Subscriu la ideea AMENAJĂRII SPAŢIILOR SPECIALE PENTRU FUMAT ÎN LOCURI CIVILIZATE!!! O "lege" nesocotită care a scos fumătorii în stradă... ce s-a câştigat pe planul civilizaţiei??? 

The Smoker

#2693 Re: Re:

2016-04-09 00:50

#2682: - Re:  

Dreptul la sanatate oferit de statul roman este ca angajatilor care lucreaza la stat, la regii sau la multinationale sa li se ia sange cu forta, sub pretextul ca angajatilor li se face "controlul anual periodic de medicina muncii". 

In realitate, acesti angajati sunt transformati in "donatori" involuntari de sange. Acesta este singurul lucru pe care statul roman il facea pentru "sanatatea" populatiei. 

Acum, in plus fatza de acesta, statul roman ii trimite afara pe angajatii fumatori ca pe niste caini vagabonzi, sa stea in frig si sa faca pneumonie, invocand "dreptul la sanatate". 

Nefumatorii ar trebui mai intai sa studieze aceste aspecte ale "grijii" statului roman fatza de sanatatea lor, inainte de a sari la gatul fumatorilor.

Musafir

2016-04-09 03:51

legea antifumat este discriminatorie. spatiile publice au fost practic confiscate de nefumatori. fumatorii nu mai au loc in aceasta tara. este absurd si doresc modificarea legii cat mai curand. cer: camere pentru fumatori INAUNTRU, la locul de munca, asa cum au fost si pana acum, si separeuri fumatori-nefumatori in baruri si chiar si in restaurante.
aceasta lege aberanta nu va face decat sa inmulteasca cazurile de pneumonii in cadrul fumatorilor. eu nu trebuie sa protejez pe nimeni cu pretul sanatatii mele, caci practic in asta se traduce protejarea nefumatorilor, in riscul meu de a face o pneumonie stand afara in frig ca un caine vagabond.
legea este umilitoare si evident profund discriminatorie.
D-na Aurelia Cristea se erijeaza in ingerul meu pazitor de sanatate. D-na, atata timp cat am peste 18 ani puteti sa imi dati cel mult un sfat, nu sa ma obligati sa adopt stilul dvs. de viata.

Musafir

#2695 Re:

2016-04-09 04:12

#2654: -  

exact de aia am subscris si eu. acum dau banii pe septolete, coldrex si ceaiuri. din buzunarul meu. medicamente NECOMPENSATE. Deci UNDE este grija statului pentru sanatatea mea??! 

Musafir

#2696 Re:

2016-04-09 04:20

#2668: -  

Eu sunt de acord sa semnez pe proprie raspundere ca nu am nevoie de nicio ingrijire medicala platita de stat, pentru ca oricum nu pierd nimic, din moment ce clinicile gratuite sunt o bataie de joc unde daca te duci nu rezolvi nimic decat sa pierzi vremea. Insa cer sa mi se acorde concediu medical pentru racelile si pneumoniile cauzate de statul afara la tigara in frig, pentru ca platesc CAS-ul. 

Musafir

#2697 Re:

2016-04-09 21:21

#2555: -  

"Ce faci daca ai 2 persoane (una fumatoare una nefumatoare) care merg intr-un local cu zona de nefumatori amenajata? Stau separat in local? Una in zona de fomatori, una la nefumatori?"

Stai asa ca nu ne intelegem. Nefumatorul, daca vrea sa stea cu fumatorul si il iubeste asa de mult, isi Asuma pe proprie raspundere riscul de a sta in camera pentru fumatori. Nu te trage nimeni cu forta in camera pentru fumatori. Nu trebuie sa platesc eu, fumator, cu pretul sanatatii mele, slabiciunea ta psihica de a nu putea sta singur la locul tau de nefumatori, deci nu ma da pe mine afara in zapada ca sa fac pneumonie numai pentru ca tu nu ai taria de caracter sa stai in camera ta curata de nefumatori. 

Musafir

#2698 Re:

2016-04-10 10:29

#2686: -  

Eu de ce trebuie sa miros tigarile tale ?   eu ma basesc pe langa tine sau te deranjez cu alte mirosuri ?

Fumeaza la tine acasa !!

Musafir

#2699 Re: Re:

2016-04-10 10:31

#2697: - Re:  

Voi nu stiu ce la localuri mergeti, dar pana acum unde era de fumatori..  era cam degeaba !

Mirosul de tigari este si la cei nefumatori..  mai bine fumezi tu la tine acasa!

Musafir

2016-04-11 15:00

pentru ca si eu am drepturi ,atata timp cat tigarile se vand legal si platesc pt ele