Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

hater ul tau

#1101 Re:

2016-03-19 15:57

#7: hater -  

nu are voie in spatii publice

Musafir

2016-03-19 15:59

pentru realitate.....

Musafir

2016-03-19 16:02

Cred ca este absolut lipsit de respect fata de libertatea umana, care ar trebui sustinuta si mentinuta de catre statul democratic, sa fie interzis total fumatul, fara ca cei care practica acest viciu sa aiba o solutie alternativa. Inteleg faptul ca fumul de tigara nu ar trebui sa invadeze un restaurnt, o cofetarie, un mall, o scoala sau orice alt spatiu public. Nu inteleg insa de ce acei indivizi care aleg sa fumeze nu sa pot face totusi asta in spatii special amenajate: baruri si cafenele. Smoke Shop-uri. Whatever. Solutii se pot gasi, iar o lege corect aplicata respecta toate categoriile de public, alaturi de alegerile personale ale cetatenilor. Spun astea, cu toate ca sunt nefumatoare.

Musafir

2016-03-19 16:03

Sunt de acord cu cele mentionate mai sus mesc...

Musafir

2016-03-19 16:05

Faptul ca majoritatea nefumatorilor ce au comentat aici sunt aproape analfabeti spune multe. Romania nu este tara unde se pot intelege concepte precum discriminarea si drepturile omului.

Felicitari politicenilor! Au reusit sa divizeze tara in doua parti care ce cearta si se injura ca la usa cortului. Au semanat ura intre cetateni pentru a crea o diversiune de la adevaratele probleme ale tarii.

Musafir

2016-03-19 16:12

Consider discriminatoare legea anti fumat

Musafir

Pt ca nimeni nu mi interzice dreptul meu de a decide cum vreau eu sa traiesc,incalcindumi_se acest drept atunci de ce mai traim?Nou nu suntem roboti!!!!

Musafir

Sunt un om liber,familist si platitor de taxe si impozite,puscariasii au mai multe drepturi decat mine.NU ESTE CORECT !!!

Musafir

Pentru ca sunt fumatoare si de doua zile ma chinui pe afara sa trsg un fum si sa fum in birou

Musafir

2016-03-19 16:14

Nu sunt fumătoare,dar consider că aceasta lege nu este corecta,din moment ce favorizează doar o categorie de oameni.Fumatorii sunt in numar mult mai mare decat cei ce nu fumeaza,ceea ce ii desconsidera total.Imi place egalitatea intre oameni,de aceea am semnat aceasta petiție. :)

Musafir

2016-03-19 16:14

Tara aceasta numai de legea asta a avut nevoie dupa mintea lor din cauza funatorilor nu merge bine tara.

Musafir

2016-03-19 16:16

E simplu! Nu mai frecventati cafenele si baruri. La urma urmei tot statul are de pierdut.

Alternative sunt: gratare, picnicuri, plimbari in parc, 'baierame' ca pe vremuri.

Nu ma lasi sa fumez in barul tau? Nu iti dau banii mei.

Musafir

2016-03-19 16:17

Sunt fumator si imi doresc sa pot merge in cafenea,sa pot fuma o tigara la o cafea.Daca imi doresc sa mananc o prajitura,merg la cofetarie,acolo nu se fumeaza.Mi se pare corect.Traim intr-o tara,unde cine este diferit de fata de ce considera unii ca ar fi normal,este hulit.In Romania nu trebuie sa fii gay,lesby,tigan,sectant.....acum nici fumator?....
Elisa

2016-03-19 16:17

Buna ziua! Eu pana acum n-am avut voie sa merg nicaieri din cauza fumului de tigara pentru ca am fost operata si sunt mai multe cazuri de genu. Legea anti-fumat ajuta pe multi si astfel, poate chiar e un motiv pentru fumatori sa se lase de fumat. Si nu puteti face comparatia cu medicul, sa fim seriosi , pe masa de operatie nu ii zice pacientului "poti sa te trezesti, ma duc sa fumez", asta e culmea . Numai in Romania e legea junglei si cum unii romani sunt asa "destepti" normal ca vor sa se anuleze legile astea, dar nu se gandesc ca de fapt e un bine!!

Musafir

2016-03-19 16:18

Cred ca varianta corecta este undeva la media intre legea actuala si situatia ce preceda aceasta lege.

Musafir

2016-03-19 16:20

Deoarece sunt fumatoare iar cappuccino fara tigara nu il accept

Musafir

#1117 Re: Re:

2016-03-19 16:21

Musafir

2016-03-19 16:22

O lege stupida si fara logica, care ma discrimineaza..

Musafir

2016-03-19 16:23

Ma bucur sa vad ca acum, cand a intrat deja legea in vigoare, incep sa apara si nemultumirile... Eu am batut apa in piua de acum cateva luni pe tema asta si toti au spus ca sunt nebun. Hai sa va dau eu o parere personala si in directa legatura cu subiectul.
In primul rand legea asta este o clara incalcare a drepturilor si libertatilor personale. De ce? Foarte simplu: este total aberant si absurd sa limitezi atat de drastic consumul unui produs ce se comercializeaza liber pe piata. Asta este deja prohibitie nuantata. In alta ordine de idei este o alegere strict personala si mi-o asum integral mai ales ca mi se pune in vedere pe fiecare pachet de tigari ce probleme de sanatate pot sa am daca consum acest produs. Teoretic am voie, practic nu...
Sa ma fac foarte clar inteles, nu am o problema cu interzicerea fumatului in spitale, scoli, institutii publice, restaurante, spatii publice cum sunt parcurile, strada sau statia de autobuz, mai ales ca prin o astfel de politica se poate reduce contactul vizual cu cei mai usor impresionabili, cum sunt copiii de exemplu. Cu ce nu sunt eu insa deloc deacord este interzicerea in orice spatiu public cum sunt de exemplu cafenelele sau barurile, unde practic copiii nu au voie, iar locatiile sunt gandite ca spatii pentru consumul unui viciu, fie el fumat sau baut. Asta este de ordinul absurdului. Si suna cam asa: eu deschid un club si ne adunam la mine in locatie mai multi consumatori de alcool si tutun. Socializam si ne simtim bine in locul nostru. Dupa un timp apar prin zona si cativa nefumatori ca le place atmosfera si se simt bine printre oameni liberi si dezinvolti. La un moment dat insa se trezesc o parte din nefumotori, pe care nu i-a bagat nimeni cu forta acolo, ca sunt deranjati de fumul nostru de tigare. Si hop top ne cer tuturor celor care fumam sa nu mai facem asta ca ii deranjeaza. Pai ba nene, deschide-ti tu nefumator un bar in care nu se fumeaza si sa mearga toti nefumatorii acolo daca noi va deranjam asa de tare. S-a dus dracu conceptul de libertate de alegere. Gata nu mai alegem daca vrem sau nu ceva... Se impune restrictia totala. Mai aberanta este faza cu spatiul inchis. Pai daca inauntru in bar nu am voie sa mai fumez, macar lasa-ma sa amenajez pentru oamenii care au acest viciu un spatiu inchis in care sa poata fuma in voie, ca doar nu suntem la tropice sa fie cald 12 luni pe an. Avem iarna fratilor in tara asta. O sa facem pneumonie si laringita de la fumatul in frig (sa nu mai vorbim de reumatism si alte boli de oase) si atunci ma intreb si eu unde dracu e castigul pe sanatate ca eu unul nu il vad.
Isteria asta generala a aparut odata cu tragedia din Colectiv si a fost legiferata, ATENTIE, in acelasi moment in care parlamentarii isi votau pensii speciale! Pai nu suntem noi niste dobitoci orbiti de fumurile Europei si total absenti la ceea ce este cu adevarat important in tara asta?!
Si ca sa imi inchei pledoaria o sa va spun tuturor celor care nu fumati ca ati castigat exact un rahat atata timp cat pe teritotiul tarii noastre exista atatea fabrici care polueaza masiv. Ganditi-va cat de proasta este calitatea aerului pe care il respirati in fiecare zi in orice oras mare din Romania! Cat de mare este poluarea la nivelul arterelor supraaglomerate cu masini! Fumatul pasiv este fix (scuzati expresia) un floc in calea p.lii in comparatie cu noxele si toate mizeriile ce le ingurgitati in fiecare zi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca tot ce mancam este tratat si imbunatatit cu chimicale cancerigene. Asa ca mare bucurie mare... De azi mai fumam la noi in casa si prin statiile de autobuz (ca acolo nu au dat astia cu legea interzis) ca in rest nici in masina de servici nu mai ai voie sa fumezi ca e spatiu de lucru si isi ia amenda firma, si dupa trei amenzi se pune lacatul pe usa, iar tu faraiere, ca fumezi au ba ramai fara job... Traiasca tara asta minunata si prostii care inca mai traiesc in ea, in frunte cu mine!

Musafir

2016-03-19 16:25

Am semnat pentru ca sunt fumator si ma simt discriminat sa ma duc la un restaurant si sa nu imi pot aprinde o tigare

Musafir

2016-03-19 16:25

Exercitarea dreptului la opinie

Musafir

2016-03-19 16:26

Nu vorbiti aiurea! Eu am cursuri si stagii in spitale si 90% din medicii si profesorii universitari de la UMF fumeaza. Este un mediu de activitate stresant si obositor. Pana acum se fuma la iesirea din spital. Conform legii, acum este interzis caci acea iesire are prelata deasupra si 2 pereti. Asa ca, medicii vor sta in ploaie si ninsoare sa fumeze...eventual vor trebui sa paraseasca perimetrul curtii spitalului.

Fiecare are drepturi...si nefumatorii si fumatorii. Problema adevarata este ca nu s-au luat masuri sa se impace si capra si varza.

Musafir

2016-03-19 16:32

Drogați au spatiile lor?????

Musafir

2016-03-19 16:34

Trebuie să ni se dea dreptul de a alege. Să facă restaurante și cafenele speciale pentru fumători. Dacă toată lumea beneficiază de banii încasați pe taxe și accize plătite, numita TAXA PE VICIU, atunci să ocolească locurile frecventate de fumători!

Musafir

2016-03-19 16:36

Pentru ca mi se pare o aberatie sa interzici fumatul peste tot!Sa lase la aprecierea patronilor daca vor sa primeasca fumatori sau nefumatori in cafenele!Eu nu vreau sa ma las de fumat pentru ca asa vor niste idioti,ma las daca vreau EU!