Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Musafir

#2201 Re: Re: Re:

2016-03-21 13:37

#2198: - Re: Re:  

Pe asta trebuie sa-l ignori, cand vorbeste cu tine aprinde-ti o tigara si spune-i ca nu-l auzi de fum

Musafir

2016-03-21 13:37

Unde sunteti,minunatiilor? Nu incapeati de fumatori. 3 oameni azi la cafenea. In ritmul asta inchid si imi deschid club privat pe baza de membership. Numai pentru fumatori ca asa vreau eu. Cum sunt tari in Europa in care exista astfel de cluburi, asa vor fi si la noi. Si voi, nefumatorilor, sa stati unii cu altii in barurile aproape goale.

Fumator

#2203 Re: Re: Re: Re: Re: Re: interzis minorilor

2016-03-21 13:39

#1027: M - Re: Re: Re: Re: Re: interzis minorilor 

Nu ma intereseaza ca fumatul e nesanatos asa cum pe altii nu ii intereseaza ca dulciurile provoaca diabet spre exemplu. E alegerea mea. Si chiar nu am auzit de nici o lege care te obliga sa imi tii companie in loc sa stai la nefumatori. Ca majoritatea asa fac e problema lor. Legea asta e anturaj cu japca, niste frustrati ofuscati ca prietenii lor prefera sa fumeze fara ei decat sa mearga la nefumatori cu ei au urlat pana s-a adoptat. Ok. O sa ies in oras doar vara la terase, in rest fac petreceri acasa. Voi nefumatorii puteti sa va simtiti bine in cluburile goale pana plezniti. Doar ca cel putin in anturajul meu fac pariu ca majoritatea o sa vina la mine la petrecere si doar cativa papagali o sa mearga in oras. Si atunci ce o sa faceti? Interziceti si petrecerile private? Mult succes...

N-am nimic impotriva interzicerii fumatului in absolut toate spatiile in care cetatenii sunt obligati sa intre. Vorbim de institutii publice, de locul de munca etc. Dar nu te obliga nimeni sa imi sufli in c..r. Nu vrei sa inspiri fum nu veni dupa mine. Dar nu, tu vrei sa ma inghesui cu prezenta ta si dupa aia te plangi ca te afum...

Stiu, o sa se gaseasca un retardat sa imi explice ca inainte de cacatul asta de lege nu existau localuri de nefumatori. Ba existau. Erau putine pentru ca nu prea era cerere dar asta chiar nu e problema mea. Nici localuri de karaoke nu prea sunt si nu vad care e problema. 

Musafir

#2204 Re: Re: Re:

2016-03-21 13:39

#2198: - Re: Re:  

Si de asta nu poti tu sa fumezi jegule

Musafir

2016-03-21 13:40

Am semnat aceasta petitie intrucat fumatul nu este o infractiune, context in care, nu e corect sa atraga astfel de sanctiuni. Atata timp cat sa fumezi este permis in Romania, statul, prin mijloacele sale legislative, trebuie sa asigure, decent, spatii in care aceasta activitate sa se poata desfasura. Nu sunem animale sa ne scoata afara din toate spatiile publice.

Musafir

#2206 Re:

2016-03-21 13:44

#2202: -  

Legea tot nu iti permite. De aceea tip ca ti se incalca dreptul la proprietate. Dar ai si avantaje, politia nu poate intra pe proprietate privata decat cu mandat, in momentul in care ti se face sesizare, ei nu te pot amenda. Sau subinchiriezi unei alte persoane (persoana fizica) in care il pui sa semneza cum ca face chef acolo si nu are voie sa fumeze, el o sa fumeze si o sa primeasca amenda de 500 ron care se imparte la toti participantii. Daca vin sa te amendeze pe tine le arati contractul semnat :)

Musafir

#2207 Re: Re: Re: Re:

2016-03-21 13:45

#2204: - Re: Re: Re:  

ba fumez, cum nu? si acuma fumez, de aia scriu mai greu

Musafir

2016-03-21 13:48

Barurile sunt goale. Si nu ma refer la cafenele de fite in care oricum merg numai cocalari si pitipoance, ci la barurile pentru studenti. Ca deh, studentul roman nu merita si el un loc in care sa scape de prostimea din jur. Ani de zile barurile erau pline la sfarsit de saptamana si in diminetile si serile din timpul saptamanii. Un student nu isi permitea sa mearga sa dea 15 lei pe un cocktail cu umbreluta, dar in barurile studentesti isi putea lua 2-3 beri. Acum nu isi mai permite nici acolo pentru ca nu poate fuma.

Dar gastele nu vor intelege pentru ca atat le duce capul. 

Musafir

2016-03-21 13:51

N-am fost de acord de acum 3 luni de zile cu aceasta lege și nu din cauza ca nu-i respect pe nefumatori,ci ptr. ca e o alta minciuna dezgustatoare...vaaai ne vor sanatoși! Sa fim serioși..or sa ajunga sa nu mai serveasca persoanele obeze in restaurante,sau alcolicii cu alcol...și tot așa! Ma simt ca un copil pus la colț de catre marele educator..statul,care imi calca toate drepturile in picioare,dar fața de care eu am o gramada de obligații?!?Am o mulțime de prieteni,rude,nefumatoare pe care-i respect și carora nu le fumez in nas.Nu ne mai dezbinați dragi guvernanți,ca o sa aveți nevoie și de noi fumatorii aștia la alegeri și așa in general,tutunul nu ne diminueaza inteligența și nici nu ne face nesimțiți.Ar fi imens de multe de spus,dar cred ca exista oameni cu putere de decizie mult mai mare decit a mea și aș fi foarte fericita ca aceștia sa vorbeasc impotriva discriminarii noastre.

Musafir

#2210 Re: Re: Re: Re:

2016-03-21 13:53

#2204: - Re: Re: Re:  

Si as mai sta de vorba cu tine dar mai am ceva treaba ca sunt la munca ;)

Musafir

2016-03-21 13:55

Mi se pare o masura discriminatorie.Tot statul are de pierdut.Mai mult ca sigur o sa se gaseasca alta solutie.

Musafir

#2212 Re: Re: Re: Re: Initiatorul petitiei este un prost!

2016-03-21 13:57

#2127: - Re: Re: Re: Initiatorul petitiei este un prost! 

Daca nu mi ati rupt pla cu alte tari , baaaaaa treziti va Romania zace intr o saracie , spitale pline de infectii doctori care daca nu le dai o atentie te lasa sa mori asistente la fel ,legea asta e data ampulea 

Musafir

#2213 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-21 13:59

#2210: - Re: Re: Re: Re:  

Pai el nu stie de astea. Aseara ultimul coment l-a dat la 1-2 si dimineata la de la 8-9 incoace tot comenteaza. Primul lucru pe care l-a facut dimineata a fost sa vina aici la petitie. ASTA arata cat de retardat este. De curiozitate am trecut prin cateva pagini si am vazut ca exista o singura persoana care spumega antifumatori si jigneste lumea. Asta nu munceste, nu face facultate etc. E un obsedat care se excita cand injura lumea.

Musafir

#2214 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-21 14:03

#2213: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Cacat cu ochi , exista locuri  de munca in ture 

Musafir

2016-03-21 14:04

e o lege rasista, fascista, aberanta!

Musafir

#2216 Re: Re:

2016-03-21 14:07

#2206: - Re:  

buna idee .. ;)

Musafir

#2217 Re:

2016-03-21 14:07

#2215: -  

Aberezi  ca un prost , legea e buna

DD

#2218 Re: Re: Re: Re: Re: Initiatorul petitiei este un prost!

2016-03-21 14:08

#2212: - Re: Re: Re: Re: Initiatorul petitiei este un prost! 

Ironia este ca sunt destule tari in care in baruri exista spatii amenajate pentru fumatori, sau smoke-loungeuri, cluburi de fumatori de tutun (tigari si pipa). Legislatia difera de la o tara la alta. Sunt tari in care in barurile mici se fumeaza, altele cand barul trebuie sa aiba o suprafata mare pentru a crea spatii de fumatori, sau locuri unde desi ai spatiu de fumat chelnerii nu intra, dar iti poti lua singur cafeaua/berea, sau  se mai practica acel lock-in cand barul se 'inchide' la o anumita ora. Adica iese cine vrea, dar nu mai intra nimeni. Iesirea se face pe prin spate. Si se fumeaza. Nu stiu de ce lumea crede ca nu se fumeaza in Europa. Chiar daca sunt legi, nu sunt respectate in toate tarile. Se incalca legea peste tot. Daca nu ati vazut voi sau nu apare la ziar este tocmai ca exista aceste portite si ca nu toata lumea le cunoaste.

Musafir

#2219 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-21 14:09

#2214: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

? Am o firma de web design, 5 angajati, toti fumatori, doar nu o sa-i scot in strada sa fumeze. Uite acum ma duc sa le fac si o cafeluta

Musafir

2016-03-21 14:14

Sunt fumător. Nu patron de local, doar client. Și călătoresc des și mul. Legea asta e cea mai tâmpită dintre toate variantele europene pe care le-am încercat pe pielea proprie, din Danemarca până-n Franța și SUA.

Musafir

2016-03-21 14:14

Vreau spatii amenajate pt fumatori!

Musafir

2016-03-21 14:18

Ma simt discriminat!

Musafir

2016-03-21 14:27

Consider ca este discriminare...sunt fumatoare

Musafir

#2224 Re: Re:

2016-03-21 14:53

#25: George - Re:  

Dar daca nu ai calca tu pe acolo ce bine ar fi. 

Musafir

2016-03-21 15:10

E absurd sa nu mai poti intra intr un local sa bei o cafea si sa fumezi o tigara. Si la locul de munca e aberant sa nu ai voie sa fumezi o tigara dupa pauza de masa. In Spania nu e interzis fumatul app. Au locuri special amenajate in baruri si cafenele.