OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE


Musafir

#851 ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !

2016-03-20 02:38

#850: bancile fura vieti - Re: esti prost 

 Ultimele doua mesaje apartin unor postaci platiti ai Grupului Clientilor cu Credite in CHF. Acestia primesc bani grasi pentru a manipula. Fii mai destept decat ei si nu baga in seama otravurile pe care le impart. Acesti postaci au fost deja prinsi de catre presa ! 

EXCLUSIV/ PARLAMENTARII, BOMBARDAŢI DE SMS-URI ANONIME/ “Votaţi legea dării în plată, în forma propusă de iniţiator!”

ALERTA DE MANIPULARE !!!

#852 ALERTA DE MANIPULARE !!!

2016-03-20 03:11

#844: Camelia - Re: Re: Gresit.... pentru ca nu mai poate banca fura 

 Programul Prima Casa a ajutat peste 160.000 de familii tinere sa isi indeplineasca visul de a avea o locuinta proprie si de a nu mai fi bataia de joc proprietarilor de apartamente care inchiriaza. Rata de performanta a acestui program este de 99,6%, ceea ce arata clar minciuna si manipularea postacilor din Grupul Clientilor cu Credite in CHF. In realitate aceasta lupta acerba impotriva celui mai bun program social are un scop si un motiv. Prima Casa nu lasa preturile sa cada abrupt, lucru asteptat de oamenii din umbra, de papusarii care coordoneaza acest "proiect legislativ" al darii in plata. Ei va vor chiriasi pana la 40 de ani pentru a putea dinamita pretul proprietatilor si pentru a pune mana pe ele ieftin. 

Credeti ca voi contati pentru initiatorii legii sau pentru cei care va "sfatuiesc"?! Nu, simt pentru voi dispret si furie pentru ca le incurcati planurile. Iata parerea reala a postacilor din Grupul Clientilor cu Credite in CHF despre voi tinerii:

"Sunt o categorie de oameni pe care personal ii inteleg dar de care aleg sa imi fie scarba"

"Legea asta e buna pentru ca va invata romanul sa nu plodeasca pana la 40 de ani."

"stai in chirie fa c**va dracu ca nu te a c*cat ma ta proprietara.uite si tu in afara ca toti stau cu chirie numai voi astia cumeti vreti case".

Textele acestea infecte sunt postate de cei care au nerusinarea sa "sfatuiasca" "Opere" asemanatoare pot fi gasite si pe ariile de comentarii ale ziarului Bursa, Pagina de Banci, Profit. RO., pagina deputatului Daniel Zamfir sau chiar aici pe aceasta petitie ! 

VA MINT, atunci cand va spun ca in strainatate tinerii nu au acces la credite si ca sunt fortati sa ramana in chirie sau la parinti. Realitatea este alta, in Marea Britanie sau in exclusivistul Los Angeles avasurile pentru o locuinta pornesc tot de la 5% la fel ca si la noi:

Marea Britanie: (SURSA-www.which.co.uk )

"In the current mortgage market you’ll need a down payment deposit of at least 5% of a property’s value to get a mortgage. A lender would then lend you 95% of the property’s value.Over half of first-time home buyers put a deposit of over 10% towards their first property and the average first-time buyer deposit is 17%, according to the 2015 Which? national property survey"

Los Angeles: (SURSA-www.investopedia.com)

"For example, because houses are extremely expensive assets, home buyers typically pay down payments that equal 5-25% of the total value of a home. The remaining 75-95% of the price will be covered by a bank or other financial institutions through a mortgage loan."


Chiar prim-ministrul Romaniei s-a exprimat vis-a-vis de efectele catastrofale ale acestei legi asupra tinerei generatii, dar in loc sa inceapa o discutie cu acesta, initiatorii legii, impreuna cu postacii lor, au ales sa il eticheteze ca fiind "mason, vandut bancilor sau aparator al bancilor"

Profesori doctori in economie, juristi, jurnalisti, societatea civila, Ministerul Finantelor Publice, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Banca Nationala a Romaniei, Consiliul Europei, Banca Centrala a Europei, Comisia Europeana, Fondul Monetar International si-au exprimat ingrijorarea fata de efectele catastrofale ale acestei legi ! 

Opiniile celor enumerati mai sus le gasiti aici, netrunchiate si nemodificate-Adevarul despre darea in plata

 

 

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#853 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-20 13:08

Profesorul de economie Cristian Păun: Darea în plată lovește taman în oamenii sărmani

 

"Legea dării în plată nu este o lege socială. Îndepărtează creditul ipotecar de la ceea ce este el. Taman în oamenii sărmani lovește această lege, crește avansul și se scurtează durata creditării, deci crește rata și nu își mai permite nimeni. Românii vor rămâne chiriași. Piața imobiliară depinde de modul în care România accesează creditele ipotecare. Sectorul construcțiilor este foarte important pentru PIB-ul României, renunțăm la o astfel de oportunitate de dezvoltare. Cred că legea dării în plată trebuie mai bine cumpănită, nu vine cu excepții”,

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#854 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-20 13:18

Guvernul critica dur legea privind darea in plata in punctul de vedere trimis Camerei Deputatilor si propune multe modificari

Guvernul mentioneaza ca „masurile propuse au un caracter mult prea general, fara sa aiba la baza o analiza solida realizata din punct de vedere al impactului economic, social si juridic“

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#855 DEPUTATUL ZAMFIR, INITIATORUL LEGII IL MINTE PE PRIMUL MINISTRU! IATA DOVADA !

2016-03-20 15:46

Intr-o scrisoare deschisa adresata primului ministru Dacian Ciolos in lumina amendamentelor propuse de catre guvernul tehnocrat, deputatul Daniel Catalin Zamfir a ales sa ii raspunda premierului printr-o minciuna sfruntata. In epistola demnitarului acesta spune ca principalul motiv pentru limitarea accesului la creditare ar fi legislatia europeana. Ca sursa deputatul citeaza un comunicat BNR in care, dupa spusele parlamentarului, Banca Centrala ar fi recunoscut ca avansurile nu vor creste din cauza legii in plata ci ca urmare a adoptarii legislatiei europene:

"Domnule prim-ministru, în legătură cu accesul tinerilor la credite, dumneavoastră, ca un foarte bun cunoscător al legislației europene, știți cel mai bine că băncile vor mări avansul la credite nu din cauza Legii dării în plată, ci din cauza Directivei europene privind cerințele de capital (CRD IV) transpusă prin Legea 29/2015, așa cum arată și BNR în comunicatul de presă din 8 martie a.c.", precizeaza Daniel Zamfir.

Aceasta afirmatie este o minciuna rauvoitoare si o interpretare trunchiata a comunicatului din data de 8 martie remis de catre BNR. In realitate lucrurile stau complet altfel, iar textul netrunchiat al comunicatului arata clar acest fapt:

"În cadrul emisiunii După 20 de ani difuzată de ProTV în data de 06.03.2016, cu privire la aspecte ce conduc la mărirea avansului de către instituțiile de credit, domnul Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, a avut în vedere Legea nr. 29/2015 de aprobare a OUG nr. 113/2013, act normativ care transpune Directiva Europeană privind cerințele de capital (CRD IV). Prin urmare, reprezentantul BNR nu a făcut referire la așa numita 'lege bail-in' (în fapt Legea nr 312/2015 privind redresarea și rezoluția instituțiilor de credit), cum se menționează în mod eronat în diferite publicații care au preluat comentariile inițiatorului legii privind darea în plată. Precizăm că actul normativ de transpunere a Directivei CRD IV solicită instituțiilor de credit să își organizeze întreaga activitate în conformitate cu regulile unei practici bancare prudente și sănătoase, cu cerințele legii bancare, ale Regulamentului (UE) nr. 575/2013 și ale reglementărilor emise în aplicarea acestora. Stabilirea unui nivel crescut al avansului la credite corespunde acestor reguli și reprezintă un efect direct al eliminării de către legea dării în plată a tuturor garanțiilor aferente creditului, cu excepția ipotecii imobiliare"

Cu alte cuvinte in loc sa informeze clar cetatenii cu privire la efectele negative ale darii in plata, deputatul Daniel Catalin Zamfir, membru al Partidului National Liberal, alege sa minta prin omisiune nu numai publicul ci si o inalta institutie de stat asa cum este cea a Guvernului Roman. 

SVF

#856 Re: ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !

2016-03-20 19:13

#851: - ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !  

 sunteti niste jigodii arogante,fir-ar mama voastra de bancheri imputiti,cu tot cu angajatii vostri mincinosi.Ar trebui sa fiti dati in judecata si pentru inselatorie si excrocherie.BANCHERI HOTI SI IMPUTITI>

 


Musafir

#857 Re: Re: ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !

2016-03-20 20:22

#856: SVF - Re: ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !  

 Ce e postacule, ti-e ciuda ca v-au prins?:)))) La cat sunteti de prosti ma mir ca v-au dibuit abia acum! Vezi ca "escrocherie" nu se scrie cu "X" analfabet nenorocit si cersetor! 

STF

#858 Re: Re: ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !

2016-03-20 21:06

#856: SVF - Re: ALERTA DE POSTACI MINCINOSI AL G.C.C.C ! ! !  

 Cat iti iei pe postarea asta postac nenorocit? Am inteles ca sunteti platiti cu 10 bani in plus pentru fiecare mesaj cu injuraturi. Astazi cate mizerii din astea ai prestat? 

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#859 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-20 21:33

Legea asta a dării în plată e o lege bună pentru oameni. Așa ți-au spus. Ce nu ți-au spus însă e pentru ce oameni. Că pentru omul obișnuit, care se duce în fiecare zi la muncă și e foarte atent cu banii ca să se ajungă de la o lună la alta, nu e.

Ar fi chiar foarte bună pentru cei câțiva care au cumpărat nu un apartament, ci multe. Și poate și multe terenuri, că tot 'imobile' sunt. Doar că, pentru ca ei să scape de 'pagube', o generație întreagă va plăti. Asta nu ți-a mai spus nimeni.

Nu ți-au spus nici că există o lege a insolvenței persoanelor fizice. O lege care îl poate proteja pe omul simplu, ajuns în necaz. La fel cum ți-au spus nici ce consecințe are legea asta a dării în plată. Nu ți-au spus că va crește avansul pentru credite. Nu ți-au spus că va dispărea programul prima casă. Nu ți-au spus că un tânăr va trebui să aștepte 8 ani în plus ca să poată să își ia o casă.

Și nu ți-au spus nici că piața imobiliară se va bloca. Că în provincie probabil nu se va mai vinde și nu se va mai cumpăra nimic.

Și că greu, foarte greu, se va mai construi ceva.

Nu ți-au spus nici că mulți își vor pierde poate locurile de muncă. La fel cum nu ți-au spus nici că vor crește chiriile. Și că, în final, pierderea asta o vom plăti cu toții. De la buget. Din banii țării. Din banii noștri.

Ți-o spunem noi. Și te întrebăm: chiar e o lege bună pentru oameni? Una care face ca 19 milioane de români să plătească pentru câteva sute?

Legea dării în plată dăunează grav României.

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#860 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-20 21:36

Legea dării în plată, pericol pentru accesul tinerilor la locuinţe!!!

Consiliul Tineretului din România (CTR) consideră că darea în plată ca principiu este o măsură de protecţie binevenită a clienţilor băncilor, însă în forma actuală pune în pericol pe termen lung accesul tinerilor la locuinţe şi decredibilizează orice demers viitor care ar putea fi făcut de stat în vederea susţinerii accesului la credite, arată un comunicat al CTR.



Musafir

#861 FALS ! FALS ! FALS !

2016-03-21 09:43

Guvernul critica dur legea privind darea in plata in punctul de vedere trimis Camerei Deputatilor si propune multe modificari

Guvernul mentioneaza ca „masurile propuse au un caracter mult prea general, fara sa aiba la baza o analiza solida realizata din punct de vedere al impactului economic, social si juridic“

FALS ! FALS ! FALS !

Guvernul de Tehnocrati face jocul Bancherilor si mai ales al Bancherilor Straini !!!

Bancherii Straini ameninta ca daca legea Darii in Plata va fi aprobata atunci ei se retrag din Romania !!!

De fapt ei si-au adus capitalul in Romania deoarece un tanar din strainatate plateste dobanda de 1-2% pentru credit imobiliar pe cand un tanar din Romania plateste 5-6% !!!

Asa ca pentru bancherii straini este raiul in Romania unde cetateanul are venituri mult mai mici dar plateste dobanzi mult mai mari pentru acelasi credit !!!

Acum li se vad afacerile puse in pericol asa ca apeleaza la guvernul ciolos dar si la presedinte ca aceasta lege (buna pentru romani) sa nu fie aprobata !!!!!

Halal romani, contra romanilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#862

2016-03-21 11:10

Am semnat deoarece,mai mult sau mai putin toti romanii vor fi afectati. Ce vrea d-l Piperea sau Zamfir , sa-i salveze pe toti cei, care au garantat creditele, cu terenuri pline de balarii si acelea supraevaluate, pe spinarea depunatorilor onesti,care dupa ce ca, primesc dobanzi mai mult decat ridicole la depozitele din banci, mai sant jupuiti si de guvern si cu impozitul de 16 %.
Cred ca, acesti promotori ai legii, nu stiu ca, bancile vand si cumpara bani de la clienti. Ce vreti domnilor sa falimentati bancile si apoi intreaga economie! Desigur ca, dansii apara interesele clanurilor meschine si le pasa mai putin mai putin, de cei amarati, care si-au cumparat doar, o casa de locuit.

Musafir

#863 Re: FALS ! FALS ! FALS !

2016-03-21 13:59

#861: - FALS ! FALS ! FALS ! 

 Fals ce spui tu postacule. Tinerii din Romania platesc dobanzi de 5-6% din cauza teparilor ca tine care cresc riscurile unui imprumut in Ro. Daca escrocii ca voi vor primi cadou o lege la adapostul careia sa poata fura nestingheriti atunci un tanar din Romania va plati pe langa un avans mai mare si o dobanda de 8-9%. Deci, ii veti fura de doua ori ! 

 

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#864 Scrisoare deschisa adresata premierului Dacian Ciolos

2016-03-21 16:00

Dle Prim Ministru Cioloș,
 
 Ați primit o scrisoare deschisă de la deputatul Zamfir care merită o replică la fel de deschisă. Autorul susține câteva puncte de vedere care sunt neadevărate, chiar rău-intenționate pe alocuri, oricum profund incompetente. Iată replica mea, revoltat de cascada de minciuni și populisme pe care deputatul Zamfir o descarcă în peisajul public.
 
 
 -------
 Despre bonusuri și sistemul bancar
 -------
 
 "o mână de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de români au viitorul sub spectrul ruinei"
 
 Propaganda lui Zamfir omite două lucruri foarte importante.
 2015, salariați sistem bancar: 55.928
 Sucursale: sub 5.000
 
 2008, salariați sistem bancar: 71.600
 Sucursale: 6.552
 
 Sistemul bancar s-a restructurat pentru a-și compensa pierderile, reducându-se cu peste 20%. Parlamentul a crescut ca număr de parlamentari iar salariile și pensiile lor s-au mărit, în ciuda unui vot popular pentru reducerea numărului acestora.
 
 
 -------
 Despre speculatorii imobiliari
 -------
 Zamfir: "speculatorii imobiliari ... De altfel, nu beneficiau nici în forma iniţială a acestui act normativ, întrucât el se adresează persoanelor fizice care au calitatea de consumatori."
 
 O dezinformare a deputatului Zamfir. Prin speculator imobiliar se înțelege nu doar cel care a luat un credit de un milion € pentru un Mall. Dar și cel care dorea să construiască un restaurant, o fermă, o pensiune turistică, a doua casă pentru a o închiria. Ca să îl poți diferenția de cel care a cumpărat o locuință pentru a o locui sau pentru a o da copiilor căsătoriți, trebuie să angajezi un detectiv particular care să îți poată da aceste detalii despre debitor. Banca nu are aceste informații. Din momentul în care un debitor declanșează procedura DIP, banca are doar 10 zile pentru a contesta calitatea de consumator. Deci, doar 10 zile pentru a pune detectivul particular pe urmele debitorului și a afla toate detaliile din spatele creditului și respectiv intențiile de acum 5-6 ani, când creditul a fost dat. Din cele 10 zile, 4 sunt nelucrătoare (pentru că legea nu specifică "lucrătoare"), deci rămân doar 6.
 
 Deputat Zamfir, dacă nu vrei să mai credem că în spatele tău sunt rechinii imobiliari cu afaceri proaste, mărește acest termen la o lună, două.
 
 
 -------
 Avansul și legea dării în plată
 -------
 
 Zamfir: "ştiţi cel mai bine că băncile vor mări avansul la credite nu din cauza Legii dării în plată, ci din cauza Directivei europene privind cerinţele de capital (CRD IV) transpusă prin Legea 29/2015"
 
 Încă o minciună. Legea dării în plată obligă băncile să solicite avans mai mare. Doar 11 din 50 de state americane au opțiuni legislative care permit DIP (dar nu o obligă, așa cum dorește deputatul Zamfir). Iată cum se comenta în 2012 pe tema acestor tipuri de credite.
 
  "THE DRAWBACKS TO NON-RECOURSE LOANS
  The main drawback to non-recourse loans is that they are incredibly hard to get. There are really only two banks actively offering non-recourse loans on a national basis. Want to know how many loans the largest one closed over the past five years? 1,000 – or roughly four loans a week. For the largest lender, and one who lends in all 50 states, that number is incredibly low. Having worked with countless investors who tried to get loans with these institutions, I can say that they are incredibly picky. They will only consider loans on certain types of property, with certain returns in certain locations. If the investment property doesn’t fit into their tiny little box – forget about it. If you are able to find a property that fits their loan profile (congratulations by the way), you are rewarded with interest rates much higher than traditional mortgage rates, and an incredibly high down payment requirement."
 
 Trad: Dificultățile unui credit LDP sunt în principal că este incredibil de greu de obținut. Sunt numai două (nota mea: ei bine, am găsit 3 azi) bănci care oferă în mod activ credite LDP pe scară națională. Vrei să știi câte astfel de credite LDP a contractat cel mai mare creditor în ultimii 5 ani? 1000, sau mai exact, 4 credite LDP pe săptămână. Pentru cel mai mare creditor, unul care care birouri în toate cele 50 de state, acest număr este foarte mic. Lucrând cu mulți investitori care căutau acest tip de credit (nota mea: normal, dacă nu iese afacerea, lași totul baltă băncilor), pot spune că băncile sunt FOARTE PRETENȚIOASE. Ele vor lua în considerare doar creditele pentru anumite tipuri de proprietăți, cu anumite randamente și în anumite locații (nota mea: adio apartamente în Militari cu LDP). Dacă proprietatea nu se potrivește cu criteriile lor înguste, lasă-o baltă. Dacă totuși vei găsi o proprietate care se potrivește (și felicitări că ai găsit-o), vei fi recompensat cu dobânzi mai mari decât cele tradiționale ale creditelor ipotecare și un avans INCREDIBIL".
 
 
 Avansul crescut la creditele non-recourse (cu darea in plată) nu se datorează faptului că sunt rău-intenționat supraevaluate. Dacă Zamfir o să îl citească vreodată pe Adam Smith, o să vadă că el spune că prețurile gravitează în jurul prețului corect... uneori peste, alteori sub, dar niciodată fixate de acesta. În fapt, chiar și identificarea acestui preț corect/natural este dificilă. Banca nu își permite să fie forțată să execute debitorul când prețul este sub cel "corect". Ar ieși în pierdere atunci când va vinde proprietatea pe o piață slabă, inertă, în criză. Avansul ridicat al creditelor DIP este acel +/- în jurul prețului corect. Pare a fi supraevaluat cu +20% față de istoricul ultimilor ani, atunci am nevoie de 40% avans (ca să pot tolera și cazurile când piața va fi la -20%).
 
 Iată cele trei oferte de credite LDP (non-recourse loans) din Statele Unite, credite opționale.
 
  1) North American Savings Bank provide loans in all 50 states. Founded in 1927, NASB now manages over one billion dollars in assets.
  Minimum down payment is 30% of the purchase price. Insufficient cash flow or the condition of the property may require a larger down payment.
  NASB lends up to 70% loan-to-cost on single family detached homes and 60% on all other residential properties (CA, AZ, FL, MI, OH, NV have a max 55% loan-to-cost)
 
  >>> Trad: În sumar, avansul este minim 30%, chiar min 40% pentru alte tipuri de proprietăți în comun (adică nu case individuale pe pământ). Iar în alte state, avansul minim este 45%.
 
  2) First Western Federal Savings Bank is a nationwide non-recourse lender that helps their clients use their self directed retirement accounts to purchase real estate investment with leverage. They finance residential, commercial, and multifamily properties in all 50 states for Buy and Hold investors.
  The maximum LTV is up to 60% for 1-4 unit residential properties and 50% for larger rental and commercial properties.
 
  >>> Trad: Avans minim 40% pentru vile de 1-4 apartamente și 50% pentru cele mai mari.
 
  3) First National Bank of America offers loans in all 50 states for 1-4 units residential properties. Loans for larger multi-family are available locally. Their maximum loan term is 10 years, with a max amortization of 20 years.
  Minimum requirements to qualify for a non-recourse loan at First National Bank:
  40% to 50% down payment available in the self-directed IRA
 
  >>> Trad: Avans minim de 40-50%.
 
 
 -------
 Minciuna lui Zamfir despre garanțiile statului
 -------
 
 Zamfir spune: "Garanţia statului nu poate fi anulată de această lege din cel puţin două motive: garanţia statului este suverană şi, doi, Legea dării în plată se aplică persoanelor fizice precum şi fideiusorilor care au calitatea de consumator, or statul român nu are această calitate."
 
 Garanția statului este suverană spune Zamfir. Dar poate fi anulată de către stat ... asta nu o mai spune Zamfir.
 
 Pe 8 dec 2011, Curtea Europeană de Justiție a dat un verdict în cazul Residex. Situația de acolo era astfel: Residex (creditorul) a acordat un împrumut către Aerospace (debitorul) garantat de Portul Rotterdam (Statul). Debitorul a dat faliment. Creditorul vrea să activeze garanția. Autoritățile statului au considerat că cineva de prin consiliul portului a greșit iar acordarea garanției nu s-a făcut după toate regulile EU. ȘI STATUL OLANDEZ A VRUT SĂ ANULEZE GARANȚIA (pe motiv de art 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, privind ajutorul de stat abuziv).
 
 Verdictul ECJ a fost că legislația europeană nu poate fi aplicată automat în aceste cazuri și a lăsat instanțele naționale să clarifice de la caz la caz, în funcție de legislația locală. Deci, ECJ lasă cale liberă statelor să își anuleze garanțiile după cum vor (adică după cum își dau legi).
 
 Al doilea exemplu este despre Austria vs Bavaria și banca Hypo Alpe Adria. Această bancă a fost cumpărată de statul austriac de la banca BayernLB pe 1 €. Dar a preluat și datorii pe care unii le-au estimat la 50.5 mld € (potrivit estimărilor celor de la Barclays Research, citați de Reuters). Aceste datorii erau garantate de provincia administrativă Carinthia (deci tot stat). Parlamentul federal austriac a dat o lege prin care A ANULAT RETROACTIV garanțiile asociate datoriilor băncii Hypo. Dintr-un condei.
 
 Mai spune deputatul Zamfir, mincinos de profesie, că LDP se aplică giranților consumatori.
 Art 4 (1) din LDP spune:
 "Pentru stingerea creantei izvorâte dintr-un contract de credit și a accesoriilor sale prin dare în plată trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
 a) CREDITORUL și CONSUMATORUL fac parte din categoriile prevăzute la art 1, alin(1), astfel cum acestea sunt definite de legislația specială;"
 
 Este foarte limpede că Zamfir minte. Nu există specificat în lege "fideiusor consumator".
 ATENȚIE, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat deja în acest caz.
 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în conformitate cu dispoziţiile O.G. nr. 21/1992, Legii nr. 193/2000 şi Legii nr. 86/2004, subiectele raportului juridic ce intră sub incidenţa legislaţiei privind protecţia consumatorilor sunt profesionistul (comerciantul) care fabrică un produs, îl distribuie, comercializează, respectiv furnizează un serviciu şi, pe de altă parte, consumatorul care achiziţionează un produs ori beneficiază de un serviciu oferit de nu profesionist. Raportat la aceste prevederi legale, Înalta Curte a reținut că o persoană fizică în calitate garant al restituirii unui împrumut, nu are calitate de consumator în sensul Legii nr. 193/2000, neputând invoca dispoziţiile legale privind protecţia consumatorilor, deoarece raportul juridic încheiat între acesta şi bancă, rezultat din contractul de garanție imobiliară, este distinct de raportul juridic principal, născut în baza contractului de credit. (Decizia nr. 763 din 10 martie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare clauze abuzive).
 
 Atenție la minciunile toxice ale deputatului Zamfir.
 
 
 -------
 Minciuna lui Zamfir despre Directiva PE și obligativitatea LDP în toată Europa
 -------
 
 Zamfir: "PE recomandând chiar introducerea dării în plată în toate ţările membre UE"
 
 
 DIRECTIVA 2014/17/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI
 
 (27)
 Având în vedere consecințele importante pentru creditori, consumatori și, eventual, pentru stabilitatea financiară a executării silite, este oportun să se încurajeze creditorii să gestioneze în mod proactiv riscul de credit emergent încă dintr-un stadiu incipient și să fie în vigoare măsurile necesare pentru a asigura faptul că creditorii exercită indulgență rezonabilă și fac încercări rezonabile de a soluționa situația prin alte mijloace înainte de inițierea procedurii de executare silită. Atunci când este posibil, ar trebui găsite soluții care țin seama de circumstanțele practice și de nevoile rezonabile aferente traiului zilnic al consumatorului. În cazul în care, după procedurile de executare silită, rămân datorii neachitate, statele membre ar trebui să asigure protecția unor condiții minime de trai și să instituie măsuri pentru a facilita rambursarea, evitând îndatorarea excesivă pe termen lung. Cel puțin în cazul în care prețul obținut pentru bunul imobil afectează suma datorată de consumator, statele membre ar trebui să încurajeze creditorii să ia măsuri rezonabile pentru a obține cel mai bun preț pe bunul imobil executat, în contextul condițiilor pieței. Statele membre nu ar trebui să împiedice părțile la un contract de credit să convină în mod expres că transferul garanției către creditor este suficient pentru a rambursa creditul.
 
 
 O scurtă analiză a textului ne arată următoarele elemente:
 - încurajează băncilor să restructureze creditele înainte de executare
 - recomandă să se țină seama de cota "traiului zilnic": s-a încercat prin rata Voinea; Codul nostru Civil impune ca un creditor să nu poate popri mai mult de o treime din venituri
 - după executare, pentru datoriile rămase, statul trebuie să asigure o condiție minimă de trai (exact ca la punctul precedent, poprire pe o treime)
 - după executare, statul instituie măsuri pentru a facilita rambursarea diferenței de către debitor, NU A O ELIMINA, deputat Zamfir (de exemplu, poate să îți taie din impozite și taxe, ai înțeles deputat incompetent).
 - tot după executare, Directiva recomandă evitarea îndatorării excesive pe termen lung: Codul nostru Civil rezolvă prima parte ("excesiv") pentru că nu permite decât o treime poprire. Dar aceasta nu are limite. Să punem o limită, eu zic 10 ani, cât poate dura o poprire la un credit ipotecar pentru o persoană fizică, consumator. Deputatul Zamfir spune 0 ani. Măi să fie. Este o interpretare dincolo de litera și spiritul Directivei, deputat incompetent Zamfir.
 - ACUM, PARTEA CEA MAI IMPORTANTĂ care spune "nu trebuie împiedicate părțile să CONVINĂ în MOD EXPRES" că se poate da în plată și stinge toată datoria. Acest pasaj, pe care orice om sănătos îl înțelege în felul acesta: bine, bine, voi aveți contracte de credite fără dare în plată (aproape toate în UE), dar lăsați clienții și băncile, dacă vor, să încheie contracte explicite în care se poate aplica darea în plată. Deputatul mincinos Zamfir întoarce înțelesul acestei recomandări și spune că Directiva obligă să legiferezi ca toate contractele să devină cu DIP.
 
 Minciună mai abjectă eu nu am întâlnit de la "pixelul albastru" al lui băsescu. Cei cu minimă inteligență citiți ultima propoziție din art (27) al Directivei și mesajul mincinosului Zamfir.
 
 Deputatul Zamfir și-a schimbat punctul de vedere. Acum spune "PE recomandând chiar introducerea dării în plată în toate ţările membre UE". Dar, în data de 18 feb 2016, deputatul Zamfir, în dezbaterea televizată de la Realitatea TV, spunea "ne obligă Parlamentul european să dăm legea dării. Toată lumea va fi obligată".
 

nicu

#865

2016-03-23 09:57

cit de usor suntem manipulati,iata exemplur clat aceasta PETITIE,

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#866 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-23 14:11

Analiză Fitch: Darea în plată ameninţă recuperarea sectorului bancar românesc

“Considerăm că legea va fi negativă pentru activitatea băncilor pe mai multe fronturi dacă va trece în forma actuală. Creditele ipotecare de retail ar putea fi puse sub presiune în condiţiile în care băncile îşi vor înăspri normele de creditare şi vor cere avans mai mare pentru a se proteja împotriva disciplinei de creditare mai slăbite”

 

Fitch Ratings este una dintre cele mai importante agenții de rating din lume, alături de Moody's și Standard & Poor's. Compania are două sedii, unul la New York și celălalt la Londra și a fost înființată în anul 1913 în New York City

ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

#867 ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-03-23 14:26

Şi Organizaţia Salvaţi Copiii se opune legii dării în plată

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra faptului că proiectul de lege pentru darea în plată vulnerabiliează încă o dată categoriile sociale aflate în dificultate, în special familiile care locuiesc deja în condiţii improprii, 40% dintre copiii sub 15 ani trăind în locuinţe fără acces la apă curentă, baie sau duş, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

”Miza contractului de credit, locuinţa, constituie una din condiţiile fundamentale de a accede la un standard decent de viaţă, lipsa acesteia echivalând cu punerea în pericol a drepturilor social-economice şi, în mod special, a drepturilor copilului. Mai mult, este ştiut faptul că lipsa perspectivelor unei locuiri adecvate va influenţa negativ starea demografică a populaţiei”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.


Musafir

#868 Re # Şi Organizaţia Salvaţi Copiii se opune legii dării în plată

2016-03-25 10:17

Şi Organizaţia Salvaţi Copiii se opune legii dării în plată

Nu v-a placut pe vremea lui Ceausescu cand familile cu copii primeau locuinta gratuita si fiecare om avea un acoperis !!!

Acum primiti ce ati cautat, oameni fara servici, fara casa, sclavi peste hotare !

Fiecare este rasplatit pentru faptele lui. Tara asta va fi furata de toti mafiotii pana nu vor mai ramane decat pietrele, dar o meritati din plin pentru ca stati si priviti ca prostii cum este secatuita tara de catre straini.

cristi

#869 Re: Re: FALS ! FALS ! FALS !

2016-03-28 17:35

#863: - Re: FALS ! FALS ! FALS ! 

 Si daca ar face economii si nu s-ar ploconi la banci nu ar fi mai bine?Batranii nostri nu si-au vandut tineretea si sanatatea nemernicilor de bancheri si nici nu au avut nevoie de programe guvernamentale sa-si construiasca casele.Invatati sa faceti economii sa fiti rabdatori si veti putea sa aveti si case fara sa fiti milogii Europei.La un moment dat ,daca vor vrea sa mai faca afaceri in Romania,bancherii vor trebui sa accepte aceste conditii.Si ei trebuie sa manance.


Musafir

#870

2016-03-29 19:38

legea dari in plata este buna si pentru cei cu prima casa. cu cat intra in vigoare mai repede cu atat mai bine

Musafir

#871 Re:

2016-03-30 08:20

#19: -  

 Corect. Vino si tu in lumea sclavior.

Rty

#872 Re: Re: Re: Re: Re: Au aparut postacii

2016-04-02 19:39

#176: - Re: Re: Re: Re: Au aparut postacii 

 mai Draga te rog sa îmi spui tu mie cu ce sunt eu vinovata ca am luat credit in 2008 pentru o garsoniera pe care am plătit 58000€ iar acum abia mai valorează 30000€ si pentru care plătesc 340€ pe luna. Legea asta pe mine chiar ma ajuta. De ce banca nu poate împarți riscurile cu mine ca doar când S-a făcut evaluarea nu am făcut-o eu, unde este vina mea ca a căzut piața??? Aaa dar ma scuzați banca poate cere dobânda maxima plus comision de Administare ( cazul meu ) 70€ lunar, dar sa își ia casa pe care ei au evaluat-o si sa îmi șteargă datoria nu se poate. In 8 ani de credit au scăzut din soldul total doar 4500 € in condițiile in care plătesc 340€ pe luna. E corect nu???? 

Așa ca lăsați legea sa fie data pentru ca unii din noi chiar avem nevoie de ea. Eu o aștept cu interes si drăguții pupincuristi ai băncilor sa  își vadă de treaba lor si sa nu mai sperie lumea ca va cădea piața, sunt 100% sigura ca nu se va întâmpla asta. Vor cădea doar bancile, dar poate e timpul sa mai sufere si alții nu doar oamenii de rând 

haha

#873

2016-04-04 08:53

vreau avansuri uriase sa nu faca credit orice sarac, si apoi sa tipe ca vrea statul sa ii plateasca ratele !

 

Avansuri mari si dobnazi mici - asta vrea orice om normal !

huoo

#874 Re: ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !

2016-04-04 08:55

#867: ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA ! - ADEVARUL DESPRE DAREA IN PLATA !  

 Organizatia asta infecta e sponsorizata de BNR.

 

Cum sa isi dea cu parerea "Salvati copiii" despre piata imobiliara ? In loc sa spuna ca prima casa a dublat preturile, si in momentulin care prima casa dispare preturile vor scadea la jumatate - ei tipa ca vor ca toti copiii sa faca prima casa !


Musafir

#875

2016-04-04 20:36

Şi Organizaţia Salvaţi Copiii se opune legii dării în plată

Da! Si copii vor sa-si cumpere, cand vor fi mari, o locuinta prin programul prima casa chear daca va costa de doua sau noua ori mai mult decat valoarea ei reala si toatea acestea pentru a ajuta bancherii care acum ii ajuta pe ei! Da! vor sa fie viitorii sclavi ai sistemului bancar mondial. Azi capeti o paine pe care o vei plati maine cu varf si indesat este lozinca celor care iti da cu o mana ca sa-ti ia cu doua !