Bugetarii spun NU pauzei de prânz

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Bugetarii spun NU pauzei de prânz

Musafir

2015-09-15 06:30

Imi doresc sa stau mai mult cu familia mea acasa decat sa am pauza de masa.

Musafir

2015-09-15 06:36

Propunerea este inacceptabila. Nu s-a gandit nimeni ca mai avem famile si copii cu care sa facem lectii ? Avem copii ce trebuiesc condusi spre scoala si de la scoala spre casa. Gradinitele si scolile nu-si fac program in functie de programul nostru care se schimba asa cum vor cei care probabil nu au grija unui copil. Ajungem in situatia in care timpul alocat familiei se elimina complet. Nu sunt conditii de servit masa nici in institutie si nici in zona alaturata. Nu stiu cum am sa fac fata situatiei in cazul in care voi pleca de la serviciu ,, NOAPTEA” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Musafir

2015-09-15 07:36

Nu doresc prelungirea nejustificata a programului de lucru.

Musafir

2015-09-15 07:37

La ziua de lucru de 6 ore se putea lua in considerare o astfel de organizare.
Eugen

2015-09-15 08:25

Pauza de masă poate fi cel mult opţională pentru angajaţii (guvernului, parlamentului, sau cei care mai vor) care doresc acest lucru, la iniţiativa sindicatului, sau a angajatorului, prin consultare şi negociere. Dar nu obligatorie prin lege. Eu doresc să am timp personal, nu sunt sclavul angajatorului să stau la servici până în noapte.

Musafir

2015-09-15 08:53

nu doresc pauza de masa
beny
Musafir

2015-09-15 08:55

Si asa programul de 8 ore este destul de incarcat, iar orice prelungire a lui devine insuportabila. In plus, mai am si alte activitati in afara de serviciu si nu doresc ca Guvernul sa-mi confiste timpul rezervat nevoilor personale sau familiale. Nu ma intereseaza acea ora de pauza, pentru ca nu-mi trebuie atat de mult timp pentru masa si nici nu doresc sa umblu prin oras sa caut de mancare sau sa cheltuiesc pe asa ceva, deoarece imi pregatesc de acasa pachetul. In plus, nu dispunem de cantina si nici nu-mi doresc asa ceva, dupa ce o viata intreaga am mancat de la pachet.

Musafir

2015-09-15 09:00

Comentam aici inconvenietele create pentru noi, dar ce vor comenta(injura) contribuabilii care vor fi nevoiti sa astepte o ora?

Musafir

2015-09-15 09:06

In activitatea de elaborare, de creatie intelectuala, este necesara uneori o concentrare sporita sau o finalizare de urgenta a lucrarii. In aceasta situatie, nu se poate opri functionarul din lucru. Daca s-ar proceda astfel,  aceasta ar dovedi neintelegere generata de lipsa de experienta in munca de creatie intelectuala si in specificul muncii din aparatul central in general. Ar fi si neproductiv. 

Totodata, petrecand 1/2 din durata zilei la birou, sau in drum catre/de la birou, functionarul nu mai are timp pt alte activitati personale, ceea ce denota incapacitatea de a armoniza interesul institutiei cu cel al angajatului. 

Musafir

2015-09-15 09:09

Am un copil de 3 ani la gardinita cu program prelungit si daca stau in pauza de masa o ora, nu ajung sa il i-au de la gradinita la ora 5. In plus fac naveta zilnic 30 km dus, 30 km intors pana la locul de lucru.

Musafir

2015-09-15 09:16

nu vreau prelungirea programului obligatoriu cu 1 ora pentru pauza de masa.Fac ore suplimentare destule pe parcursul unei luni de zile de munca si nu au fost luate in calcul niciodata de sefi.Nu mai ramane timp sa-ti rezolvi problemele personale si sa petreci timp in familie...Nu ni se ofera o siguranta a locurilor de munca dar program prelungit se doreste....

Musafir

2015-09-15 09:21

Nu pauzei de pranz!

Musafir

2015-09-15 09:25

Foarte bine ca cine cere si parerea noastra ... de fapt asa este si normal ...

multumim !

Musafir

2015-09-15 09:28

Noi comentam aici ce ne deranjeaza pe noi, dar ce comenteaza(injura) contribuabilii care vor fi nevoiti sa astepte o ora?

Musafir

2015-09-15 09:44

Nu este posibila realizarea acestei pauze deoarece contribuabilul nu poate fi pus sa astepte in acea ora. Nu va intelege ca este pauza si oricum va trebui servit.

Musafir

2015-09-15 10:02

nu doresc modificarea programului de lucru

Musafir

2015-09-15 10:02

Nu este Spania cu pauza de masa.

Musafir

2015-09-15 10:11

Mi se pare o iniţiativă lăudabilă .
Să sperăm că va avea şi ecou deoarece suntem şi mulţi care facem navetă (între100-140 km dus întors zilnic !!!) şi facem două ore pe drum vara - primăvara ...iarna -toamna ceva mai mult . Dacă mai adăugăm încă o oră la orele de navetă se pare că vom fi cei mai afectaţi ...cel puţin cînd vom fi pe drumul de întoarcere spre casă !!!!!

Musafir

2015-09-15 10:11

Un calcul aproximativ arata ca un an are 52 zile de sambata, 52 duminica, 25 zile CO, o zi pentru analize medicale si cateva sarbatori legale (sa spunem 8).Total 138 zile libere si 227 zile lucratoare . O ora in plus pentru fiecare zi, 227 de ore inseamna mai mult de o luna in plus la nivelul unui an, mai mult decat concediul de odihna si tot timpul asta pentru o gustare pe care o servesc in 5 minute pe tastatura .

Musafir

2015-09-15 10:13

Deoarece am acasă copii care au nevoie de ajutor la teme , diverse activități iar timpul nu îmi permite aceasta pauza

Musafir

2015-09-15 10:19

nu se va putea respecta niciodata aceasta pauza de o ora in intervalul programului de lucru

Musafir

2015-09-15 10:25

Argumentele prezentate pentru sustinerea acestui demers nu au legatura cu realitatea.

Musafir

#73 Re:

2015-09-15 10:26

#19: -  

Bine ai punctat legat de faptul ca se stau ore peste program fara sa existe o Hotarare,fara sa fie platite si cu obligatia semnarii FISEI POSTULUI IN CARE E TRECUT ,,DISPONIBILITATE LA PROGRAM PRELUNGIT!!!,,

Musafir

2015-09-15 10:30

Cred ca ar trebui sa se tina cont si de programul scolilor si al gradinitelor, care au program de dupa-amiaza pana la ora 18:00 maxim. La scoala fetitei mele se inchide sala unde sunt supravegheati pana la ora 18:00. Daca eu plec de aici la ora 18:00, ce face copilul, mai ramane in curtea scolii inca trei sferturi de ora, indiferent daca ploua sau ninge? Si pana la ce ora facem lectiile, daca ajungem acasa atat de tarziu? La scoala completam chestionare privind numarul de ore pe care le petrecem cu copilul. Mai exista protectia familiei sau sunt doar niste vorbe in vant? Unii dintre noi suntem parinti care ne crestem singuri copilul si incercam sa ii asiguram o educatie corespunzatoare, pentru a da societatii niste oameni de calitate. Daca suntem plecati pana tarziu seara, dincolo de faptul ca suntem pusi in situatii dificile (unii nu avem cu cine lasa copilul, nu ne permitem sa platim pe cineva sa il supravegheze), ce fel de educatie vor primi acesti copii cu parintii absenti de acasa?

Musafir

2015-09-15 11:50

Poate anumite categorii de bugetari chiar au nevoie de o pauza de masa , dar in cazul functionarilor publici din subordinea ANAF care si asa lucreaza mult peste programul zilnic , deja prelungit cu 1/2 ora in intervalul luni - joi pentru a fi putin mai scurt vineri , consider ca nu este cazul .