Scrisoare de susținere a Centrului de Cultură Arcuș

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Scrisoare de susținere a Centrului de Cultură Arcuș

Musafir

2015-05-14 17:04

Centrul de Cultura Arcus, sa ramina, Centru de Cultura.

Musafir

2015-05-15 09:40

Sustin semnatura la petitie.

Musafir

2015-05-15 17:08

E usor sa distrugi ceea ce exista.

Musafir

2015-05-15 20:37

Pentru ca impreuna sa putem urni lucrurile ! O inventariere a cladirilor- monument ar fi imperios necesara.

Musafir

2015-05-16 13:23

Pentru ca doresc o cultura nationala pastrata vie!!!

Musafir

2015-05-16 16:09

Consider ca ar fi necesara o cercetare veritabila a retrocedarilor de imobile de catre profesionsiti cu pregatire temeinica in materie civila in special a Cartilor funciare pentru a se verifica daca cel care este pretinde mostenitor dovedeste conform legii civile si celei incidente CF ca este cu adevarat ceea ce se pretinde si ca are vocatie la mostenire ori la proprietate .
Este necesara identificarea porfesionistilor care sa aiba acces la documentele juridice (in special ale anilor 1936 -1943) privitoare la imobilele si la fostii proprietari înregistrati in CF si cu aptitudinea de a corobora toate informatiile juridice; ma refer la actele normative prin care multe din aceste bunuri au fost rechizitionate de la români sau din proprietatea oraselor , municipiilor, comunelor, etc de catre organizatiile naziste si le-a trecut in proprietatea bisericii evanghelice sau a celei care a fost fidela lui Hitler; este necesar sa se verifice si daca aceste imobile au fost confiscate de la criminalii de razboi, de la cei care au colaborat, au sprijinit sau au facut parte din organizatii de tip fascist.
Daca se confirma vreuna din situatiile aratate sau faslificarea inregistrarilor din CF, hotararea judectoreasca este lipsita de efece juridice (fiind data prin inclacarea legislatiei internationale contra nazismului si oricarei forme de avantajare a activitatii, organizatiilor, persoanelor aratate fata de care nu se poate aplica tabula rasa) iar actele juridice de retrocedare sunt lovite de nulitate absoluta.
Consider ca este necesara implicarea executivului pentru a reantregi patrimoniul României cu recuperarea acestor imobile teren sau constructii a carei valoare spirituala o depseste pe cea materiala .

Musafir

2015-05-16 18:03

Pentru că în satul  meu, autoritățile orașului Aleșd au neglijat,ca să folosesc  blând,un castel asemănător și. l-au pasat de la unii la alții de a ajuns pe mâna bisericii ortodoxe care l-au făcut mănăstire de măicuțe....

Musafir

2015-05-16 20:26

îmi pasă de cultură

Musafir

2015-05-17 04:04

Pentru ca am fost si eu la ARCUS si stiu ce inseamna acest asezamant de cultura pentru locuitorii de acolo!

Musafir

2015-05-17 05:50

Este trist faptul ca in situatiile de instabilitate de tot felul... Cultura, arta, invatamantul si sanatatea au de suferit... Foarte trist.
Dumitru Avakian.

Musafir

2015-05-17 10:48

Pentru instaurarea unei normalitati in viata acestui popor

Musafir

2015-05-17 15:33

Avem nevoie de cultura.
Si de oameni care sa citeasca si sa fie uniti in promovarea valorilor noastre nationale.
Delon

2015-05-19 06:13

Cred ca prin petitia de fata nu se rezolva nimic. Oricat de multi vor semna aceasta petitie, ea nu va putea anula dentinta definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In treaca fie spus, Inalta Curte a dat de trei ori solutie faovaribila proprietarilor de drept ai castelului, dupa ce toate instantele inferioare au recunoscut dreptul familiei Jankovich-Besan la redobandirea avutului lor furat de comunisti in 1948. Cred ca solutia ar fi ca un grup de initiativa sa deschida tratative cu proprietarii de drept, pentru ca functia actuala a castelului sa nu dispara, nici dupa punerea efectiva in posesie a proprietarilor tabulari. Din cate am inteles eu, contii Jankovich-Bean, nu intentionaeaza sa vanda proprietatea si nici sa o transorme in resedinta permanenta a familiei.

Musafir

2015-05-21 19:05

Pentru ca

Musafir

2015-05-21 19:50

Pentru ca trebuie sa ne pastram valorile.

Musafir

2015-05-22 13:56

Cartea de vizita a unei tari si a unui popor este religia,educatia si cultura.Am semnat aceasta petitie pentru ca am fost la Arcus,cunosc cat de importante sunt evenimentele care au loc acolo si imi este mila sa vad ca asemenea locuri frumoase care sunt de folos pentru imaginea pozitiva a Romaniei risca sa se inchida,sa se opreasca din a realiza tot ce este mai frumos -ARTA.

Musafir

2015-05-27 07:08

Sustin cu toata caldura Centrul deCultura Arcus, centru care sub neobosita conducere a Doamnei Ecaterina Stan a promovat de peste un sfert de secol tineri muzicieni, unii de mare valoare, care astazi canta pe mari scene ale lumii.

Musafir

2015-05-28 12:26

Sunt muzician, si cred ca trebuie promovat si viata culturala.Cred ca Centrul de Cultura Arcus este un spatiu foarte bun pentru promovarea culturii.

Musafir

2015-05-28 19:39

As a musician who has toured more than 30 countries, I was highly impressed by the environment at the Arcus Cultural Center, a space that offers access to the enjoyment of architecture, music, poetry and delights with its magnificent gardens. I support a *consensed upon* formula that, while respecting the rights of the rightful owners, allows the Romanian people to continue to enjoy the benefits of this Center, all while not incurring in another communist-style violation of property rights for a second time. I firmly believe that such agreement is possible, on the experience of simmilar property transfers in Europe and the USA, which, while increasing the wealth of their new owners, also put a heavy tax and manteinance cost burden on them - another incentive for the owners to reach an agreement with the Romanian state.

Musafir

2016-10-17 07:38

Deoarece arta, in toate formele ei de manifestare, trebuie sa supravietuiasca si sa ne innobileze ca specie.