SOLICITĂM REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU
Legea securităţii cibernetice a României E NECONSTITUŢIONALĂ!!! Semnaţi petiţia ÎMPOTRIVA ÎNFIINŢĂRII NOII SECURITĂŢI COMUNISTE!
2014-12-20 04:53:49DISTRIBUIŢI PETIŢIA PENTRU A FI SEMNATĂ!!!
http://www.petitieonline.com/legea_securitatii_cibernetice_a_romaniei_e_neconstitutionala
CONFIRMAŢI SEMNAREA PETIŢIEI DIN MESAJUL PRIMIT PE E-MAILUL CU CARE V-AŢI ÎNREGISTRAT!!!
Petiţia împreună cu semnăturile, va fi trimisă pe e-mailurile menţionate la destinatari.
Ţinând seama de faptul că Legea securităţii cibernetice a fost adoptată, iar reprezentanţii unor autorităţi, instituţii şi servicii secrete VOR AVEA ACCES LA INFORMAŢII DE INTERNET ŞI TELEFONIE, FĂRĂ APROBAREA JUDECĂTORILOR, noi, semnatarii acestei petiţii, vă rugăm să solicitaţi Curţii Constituţionale a României (CCR) să constate că SUNT NECONSTITUŢIONALE prevederile Legii nr.580/2014 privind securitatea cibernetică a României (plx 263/2014), ce a fost adoptată la data de 19 decembrie 2014 de către Senatul României.
Proiectul de lege a fost iniţiat de către Guvern, legea a trecut tacit de Camera Deputaţilor la 17 septembrie 2014, apoi a ajuns la Senat, iar vineri, 19 decembrie 2014, a fost adoptată în această cameră decizională, cu unanimitate de voturi:
http://www.senat.ro/legis/PDF/2014/14L580FS.pdf
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a declarat: „A FOST O DECIZIE POLITICĂ pe care au respectat-o toate partidele“.
Sub pretextul că acţionează în scopul protejării, contracarării agresiunilor şi asigurării răspunsului oportun asupra ameninţărilor aupra infrastructurilor cibernetice destinate apărării naţionale (art.5 lit.b) din lege), VOR FI SĂVÂRŞITE ABUZURI GRAVE de către Serviciul Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC), care reuneşte autorităţile şi instituţiile cărora le sunt stabilite responsabilităţi şi capacităţi în domeniu şi care acţionează prin Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC), format din reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor respective (Serviciul Român de Informaţii, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază, CERT-RO şi ANCOM), condus de către consilierul prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională şi de consilierul Primului Ministru pe probleme de securitate naţională (art.7 şi 8 din lege).
EXISTĂ RISCUL CA ABUZURILE SĂ FIE ACCENTUATE prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al COSC, ce urmează să fie aprobat prin hotărâre a CSAT (art.8 alin.4 din lege), prin metodologia prevăzută la art.15 alin.(2) şi prin normele metodologice prevăzute la art.17 alin.(1) lit.b).
LA ACEST LINK, GĂSIŢI DERULAREA PROCEDURII LEGISLATIVE:
Mona Nicole
E posibil să nu se ajungă la suspendarea lui Băsescu.
2014-09-10 01:23:09PSD nu va susţine suspendarea lui Băsescu.
Tăriceanu ştie că nu va fi susţinut de PSD, dar a iniţiat procedura de suspendare a lui Băsescu pentru a atrage voturi la alegerile prezidenţiale de la mai mulţi antibăsişti decât ar fi putut dacă nu ar fi făcut ceva concret în această perioadă.
Dragnea şi-a spus părerea: http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-despre-suspendare-sa-nu-ne-trezim-ca-dam-martisoare-cu-basescu-la-cotroceni-si-ponta-pe-tusa-13231446
„Trebuie să ne gândim cu toţii la o variantă - nu e imposibilă - s-ar putea Curtea Constituţională, aşa cum s-a mai întâmplat, la o solicitare a lui Traian Băsescu dacă referendumul nu va trece, pentru că e foarte greu să treacă cu actuala legislaţie, adică să fie prezenţi zece milioane şi ceva la vot, să ne trezim după ce pică şi referendumul ăsta, indiferent când va fi, pe 2, pe 16, să facă Traian Băsescu cerere la Curte să spună că el a fost suspendat vreo trei luni de zile prin 2012, încă o lună acum, şi să ne trezim că împărţim mărţişoare prin ţară cu Băsescu la Cotroceni, cu Ponta ales preşedinte şi care o să stea pe tuşă”, a spus Dragnea, într-o emisiune la TVR.
Mona Nicole
MINCIUNI, ABERAŢII ŞI FAPTE NECONSITUŢIONALE, MARCA "TRAIAN BĂSESCU"
2014-07-10 11:56:08Vai, ce minciuni ne livrează ăsta!!!!!
În plus, este neconsituţional să se consulte cu instituţiile statului, cică, în legătură cu demisia lui şi cu şansele candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale. Demisia este un act unilateral, iar preşedintele României NU are dreptul să se implice în susţinerea vreunui candidat la alegerile prezidenţiale.
În acest sens, sunt punctele 3.4. şi 3.7. din AVIZUL CONSULTATIV Nr.1 din 6 iulie 2012 al CCR privind propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, Traian Băsescu, PE CARE LE-AM MENŢIONAT ÎN CUPRINSUL PETIŢIEI ŞI LE PUTEŢI CITI ACOLO.
Mona Nicole
SOLICITĂM REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU ODATĂ CU PRIMUL TUR AL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE DIN NOIEMBRIE 2014
2014-07-09 16:06:54Mi-a venit o idee: am modificat solicitarea din petiţie, pentru a fi organizat referendum de demitere odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Aşa că, puteţi s-o distribuiţi, poate mai adunăm semnături. Până acum, s-au adunat 1013 semnături.
Un referendum organizat odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, NU IMPLICĂ MARI CHELTUIELI
Dacă Băsescu va fi demis prin referendum, NU va beneficia de drepturile unui fost preşedinte!!!!
Mona Nicole
Solicităm Antenei 3 PREZENTAREA CARICATURILOR LUI MARIAN AVRAMESCU!!!
2014-05-20 23:47:38Semnaţi şi distribuiţi petiţia pe Facebook, pe site-ul Antena3 şi pe alte site-uri!!!
http://www.petitieonline.com/solicitm_antenei_3_prezentarea_caricaturilor_lui_marian_avramesc
CONFIRMAŢI SEMNAREA PETIŢIEI DIN MESAJUL PRIMIT PE E-MAILUL CU CARE V-AŢI ÎNREGISTRAT!
Mona Nicole
Hotărâri de Guvern din 2010, prin care au fost direcţionate sume uriaşe către Ministerul condus de Elena-Gabriela Udrea
2014-05-18 20:49:01MINCIUNI DIN 2010: S-au tăiat pensii şi salarii şi ni s-a spus că asta a fost formula prin care a trebuit să trecem prin criză.
Există documente ce arată că în 2010, la sfârşit de an, sume uriaşe din Fondul de rezervă al prim-ministrului au fost direcţionate către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena-Gabriela Udrea.
- HOTĂRÂRILE DE GUVERN DIN 2010:
https://www.facebook.com/notes/mona-nicole/hot%C4%83r%C3%A2ri-de-guvern-din-2010-prin-care-au-fost-direc%C5%A3ionate-sume-uria%C5%9Fe-c%C4%83tre-min/884378574912137
- Informaţii prezentate la "Sinteza zilei":
http://www.antena3.ro/romania/taierile-de-pensii-si-salarii-nu-trebuiau-facute-vezi-cum-au-disparut-sume-uriase-de-bani-si-unde-253741.html
Mona Nicole
SCRISOAREA TRIMISĂ PARLAMENTARILOR CU PRIVIRE LA DEMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU
2014-04-19 13:17:37LE-AM TRIMIS O SCRISOARE PARLAMENTARILOR!!!
"(...)am iniţiat o petiţie pe care, până în prezent, au semnat-o online 736 de cetăţeni români, la link-ul
http://www.petitieonline.com/solicitm_referendum_pentru_demiterea_preedintelui_bsescu
În scopul de a vă aduce la cunoştinţă demersul meu, vă trimit textul petiţiei, lista cu semnăturile online ale susţinătorilor acestei petiţii, link-ul de la comentariile postate de către semnatarii petiţiei şi vă rog să o luaţi în considerare pentru a iniţia procedura de suspendare a Preşedintele României, domnul Traian Băsescu. (...)
PETIŢII SEMNATE ONLINE ÎN SCOPUL ÎNLĂTURĂRII DIN FUNCŢIE
A PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, DOMNUL TRAIAN BĂSESCU
1. „În urma publicării datelor recensământului din 2011 a reiesit că Referendumul din 2012 este valid. Deci SOLICITĂM DEMITEREA LUI BĂSESCU TRAIAN DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI!”
- TEXTUL PETIŢIEI:
- 301 SEMNĂTURI:
http://www.petitieonline.net/petitie/19171150/semnaturi
- COMENTARII:
http://www.petitieonline.net/petitie/19171150/comentarii
2. PETIŢIA SEMNATĂ DE 110020 DE ROMÂNI, CE A FOST INIŢIATĂ DE CĂTRE MIHAI GÂDEA ŞI ADRIAN URSU DE LA POSTUL TV DE ŞTIRI, ANTENA3:
- TEXTUL PETIŢIEI:
http://www.petitieonline.com/abuzurile_din_romania_trec_oceanul
- 110020 DE SEMNĂTURI:
http://www.petitieonline.com/signatures/abuzurile_din_romania_trec_oceanul/
- 26733 DE COMENTARII:
http://www.petitieonline.com/forum/77548
3. PETIŢIA SEMNATĂ DE 144189 DE ROMÂNI, CE A FOST INIŢIATĂ DE CĂTRE MIRCEA BADEA, MIHAI GÂDEA ŞI ADRIAN URSU DE LA POSTUL TV DE ŞTIRI, ANTENA3:
- TEXTUL PETIŢIEI:
http://www.petitieonline.com/cetatenii_discriminati_de_presedintele_basescu_ii_cer_demisia
- 144189 DE SEMNĂTURI:
- 37037 DE COMENTARII:
http://www.petitieonline.com/forum/78575
4. „SOLICITĂM REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU”
- TEXTUL PETIŢIEI:
http://www.petitieonline.com/solicitm_referendum_pentru_demiterea_preedintelui_bsescu
- SEMNĂTURI:
http://www.petitieonline.com/signatures/solicitm_referendum_pentru_demiterea_preedintelui_bsescu/
- COMENTARII:
- http://www.petitieonline.com/forum/86887
- http://www.petitieonline.com/forum/93276
- http://www.petitieonline.com/forum/91641
- http://www.petitieonline.com/forum/88509
ALTĂ VARIANTĂ PRIN CARE PARLAMENTUL ROMÂNIEI POATE CONSTATA DEMITEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, DOMNUL TRAIAN BĂSESCU
- Prin Hotărârea nr.34 din 6 iulie 2012, Parlamentul a hotărât că: “În situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat.”
- În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, a constatat că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil. În consecinţă, PARLAMENTUL ARE OBLIGAŢIA SĂ APLICE HOTĂRÂREA NR.34 DIN 6 IULIE 2012, pe care Curtea Constituţională a declarat-o ca fiind constituţională, conform Deciziei nr.734 din 24 iulie2012. La punctul 12 din Decizia nr.734 din 24 iulie 2012, CCR a menţionat clar, că "hotărârile adoptate de Parlament după finalizarea referendumului pentru demiterea Preşedintelui României şi publicarea în Monitorul Oficial al României a rezultatelor acestuia pot face obiectul controlului de constituţionalitate în condiţiile legii.”
ARGUMENTE PE BAZA CĂRORA, PARLAMENTUL ROMÂNIEI POATE SĂ DECIDĂ DEMITEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, DOMNUL TRAIAN BĂSESCU :
a) Referitor la dispoziţii din Hotărârea nr. 6 din 21.08.2012,
ce exced competenţei Curţii Constituţionale a României:
- În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea calificată de voturi (6 la 3) prevăzută de art.47alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a adoptat Hotărârea nr. 6 din 21 august 2012, în al cărui dispozitiv, la punctele 4. şi 5., CCR s-a pronunţat atât cu privire la încetarea interimatului în funcţia de Preşedinte al României, dar şi cu privire la revenirea lui Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României, chiar dacă nu există vreo reglementare în acest sens, în temeiul căreia competenţa cu privire la aceste măsuri să-i fi revenit CCR-ului, ci, dimpotrivă, există art.3 din Hotărărea Parlamentului nr. 34/2012, conform căruia, îi revine Parlamentului competenţa de a se pronunţa asupra procedurii de urmat în cazul neîndeplinirii condiţiilor stabilite de lege pentru valabilitatea referendumului.
- În baza alin.(2) al art. 45 din Legea referendumului, nr. 3 din 2000:
„(2) [...] măsura demiterii din funcţie a Preşedintelui României intră in vigoare la data publicării in Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului.”
- Aşadar, din disp. art. 45 alin. (1) şi (2) din Legea referendumului, nr.3 din 2000, Curtea Constituţională a României are competenţa să se pronunţe prin hotărâre doar atunci când, în urma raportului înaintat Parlamentului, se constată că preşedintele a fost demis, caz în care, în dispozitivul hotărârii, Curtea Constituţională are dreptul să menţioneze măsura demiterii din funcţie a Preşedintelui României, dar Curtea Constituţională NU poate să se pronunţe, prin hotărâre, că Preşedintele României NU este demis.
- NU există vreo prevedere în Constituţia României sau în alt act normativ, prin care să fie dată în competenţa Curţii Constituţionale constatarea încetării interimatului în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
- Doar chestiunile de drept public ce nu sunt cuprinse în vreo reglementare, pot fi aplicate prin analogie, dar în speţă nu ne aflăm într-o asemenea situaţie fiindcă există reglementarea cuprinsă în art.3 din Hotărârea Parlamentului nr.34/2012, în care este stabilit, în mod concret, că Parlamentul este autoritatea care decide procedura de urmat în cazul în care constată că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, CCR fiind competentă să se pronunţe, prin hotărâre, doar în cazul în care constată că majoritate voturilor valabil exprimate sunt pentru demiterea Preşedintelui României şi, în consecinţă, CCR trebuie să se pronunţe cu privire la măsura demiterii din funcţia de Preşedinte al României.
- Analizând art. 44 din Legea CCR nr. 47 din 18 mai 1992 şi etapele precizate chiar de către CCR în Decizia CCR nr. 734 din 24 iulie 2012, la paragrafele 2 şi 5 din secţiunea IX, unde CCR a explicat în ce momente şi cu privire la care proceduri are competenţa să se pronunţe, se constată că nu intră în competenţa Curţii să se pronunţe cu privire la la încetarea interimatului în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, dar nici cu privire la reluarea exercitării atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României, ci CCR are în competenţele sale să se pronunţe strict cu privire la „măsura demiterii”, nu cu privire la măsura „nedemiterii”.
- Prin constatarea făcută de către CCR că referendumul nu poate fi valabil, ne aflăm în situaţia prevăzută de art.3 din Hotărârea Parlamentului şi, în consecinţă, se menţin efectele juridice ale operaţiunii juridice a suspendării Preşedintelui României, ce au fost dispuse prin Hotărârea Parlamentului nr.33/2012.
- În conformitate cu disp. art.3 din Hotărârea nr.34, Parlamentul are în atribuţii să hotărască ce operaţiuni juridice vor urma în cazul în care CCR constată că referendumul nu a fost valabil.
- Constatarea că referendumul nu a fost valabil, nu se confundă cu anularea referendumului pentru fraudă electorală, dar nici nu are ca efect anularea unui act juridic anterior, cum este cel de suspendare din funcţia de Preşedinte al României.
- Curtea Constituţională este organul jurisdicţional care aplică procedura jurisdicţională prevăzută de Legea nr. 47 din 18 mai 1992, ce se completează cu regulile procedurii civile, conform disp. art.14 din acea lege.
- Potrivit doctrinei juridice, printr-un act administrativ de autoritate, unilateral, de dispoziţie, se dă naştere, se modifică sau se sting drepturi şi raporturi juridice, iar actele administrative-jurisdicţionale nu creează, ci numai constată drepturi, fiind declarative, nu translative de drepturi.
-În consecinţă, în cadrul procedurii de constatare a unor împrejurări, nu se pot modifica ori stinge raporturi juridice.
- Hotărârea nr. 33/2012 privind suspendarea din funcţie a Preşedintelui României, este un act de autoritate, unilateral, de dispoziţie al Parlamentului, ce nu poate fi anulat prin punctele 4. şi 5. din dispozitivul Hotărârii CCR nr. 6/2012, hotărâre prin care CCR avea competenţa să se pronunţe strict în ce priveşte ceea ce a constatat cu privire la procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi să confirme rezultatele acestuia, aşa cum a precizat chiar în titlul acestei hotărâri: ”referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi la confirmarea rezultatelor acestuia”.
- Prin hotărârea de confirmare a rezultatelor referendumului, CCR mai este competentă să se pronunţe doar cu privire la „măsura demiterii” Preşedintelui României, în cazul în care aceasta intervine, potrivit disp. art. 45 alin.(2) al din Legea referendumului, nr. 3 din 2000.
b) Referitor la numărul reprezentativ de voturi raportat la cvorumul legal,
în funcţie de numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente:
- Pentru pronunţarea Hotărârii nr. 6 din 21 august 2012, CCR a calculat cvorumul de participare la referendumul de demitere a preşedintelui României, în funcţie de un număr de 18.292.464 alegători care au fost înscrişi pe lista pentru referendum şi în funcţie de cele 8.459.053 de persoane care au participat la vot.
-La pct. 3 al dispozitivului Hotărârii nr. 6/2012, Curtea a consemnat că “la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului”. Astfel, se observă că CCR nu şi-a respectat în mod complet obligaţia de „confirmare a rezultatului referendumului”, fiindcă nu s-a referit la prevederile art. 10 din Legea nr.3/2000. În conformitate cu propriile-i decizii, în cadrul procedurii de confirmare a rezultatului referendumului, CCR trebuia să se raporteze inclusiv la numărul de voturi realizate la referendum, dar CCR a ignorat 8,5 milioane de voturi şi a abuzat de poziţia sa de unică autoritate constituţională şi a procedat la stabilirea dispoziţiilor de la punctele 4. şi 5. din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012.
- Raţiunea stabilirii unor praguri minimale în disp. art. 5 alin. (2) şi disp. art.10 din Legea nr. 3/2000, a avut la bază nevoia de a-şi exprima voinţa un număr reprezentativ de cetăţeni şi care, pe baza voturilor valabil exprimate, să dispună demiterea Preşedintelui României. Pentru a fi respectat scopul impunerii aceste reglementări, este necesar ca să se analizeze dacă a fost realizat scopul pentru care au fost prevăzute în lege reglementările respective.
- Astfel, trebuie să se analizeze şi să se stabilească ce număr de voturi este reprezentativ conform viziunii legiuitorului, raporat la datele concrete existente la momentul desfăşurării referendumului, în funcţie de numărul cetăţenilor cu drept de vot şi numărul voturilor valabil exprimate.
- În cuprinsul Deciziei nr.731 din 10 iulie 2012, CCR a evidenţiat distincţia dintre „cvorumul necesar la referendum” şi „rezultatul referendumului”, astfel: „Curtea constată că rezultatul referendumului depinde de îndeplinirea cumulativă a două condiţii: una referitoare la numărul minim de cetăţeni care trebuie să participe la referendum pentru ca acesta să fie valabil şi una privitoare la numărul de voturi valabil exprimate, care determină rezultatul referendumului.”
- Prin urmare, în cazul concret din 29 iulie 2012, dacă admitem că numărul cetăţenilor cu drept de vot este cel care a crescut în mod artificial până la numărul de 18.292.464, ce este menţionat în procesul verbal întocmit de către Biroul Electoral Central (BEC), pentru a stabili rezultatul unui vot reprezentativ la referendum, este necesar să facem următoarele calcule:
- Numărul total de alegători este de 18.292.464;
- Numărul minim de alegători rezultat conform disp. art. 5 alin. (2) din Legea nr. 3/2000, este de 18.292.464 x 50% + 1 = 9.146.233 alegători votanţi
- Numărul minim de voturi valabil exprimate, dacă admitem că sunt valabile toate voturile exprimate de toţi votanţii este de 9.146.233 x 50% + 1 = 4.573.118 voturi
- Aşadar, se ajunge la concluzia că numărul minim de voturi la care trebuie să ne raportăm, este 4.573.118 voturi, calcul făcut pentru a determina numărul reprezentativ de voturi la nivel naţional rezultat prin aplicarea, cumulativă, a condiţiilor prevăzute în disp. art. 5 alin. (2) şi art.10 din Legea nr. 3/2000.
- Pentru a aplica spiritul legii, acest raţionament este cel corect fiindcă Parlamentul trebuie să procedeze la aplicarea cumulativă a celor două dispoziţii legale, să obţină un rezultat concret din perspectiva legii, dar în funcţie de datele concrete primite de la BEC şi apoi să compare acel rezultat cu numărul de voturi valabil exprimate, menţionat de BEC. Aceasta este abordarea prin care Parlamentul trebuie să respecte dorinţa legiuitorului reflectată în prevederile legale invocate aici, fiindcă Parlamentul nu are doar rolul să privească cifrele primite în documentul de la CCR, ci trebuie să facă un raţionament juridic şi un calcul matematic bazat pe raţionamentul respectiv.
- Ştiind că, în conformitate cu disp. art. 10 din Legea nr. 3/2000, rezultatul referendumului este calculat pe baza voturilor liber exprimate, numărul lor fiind stabilit după ce din numărul total de voturi ce au fost exprimate de către cei prezenţi la referendum, se scade numărul voturilor anulate, se constată faptul că legiuitorul a dorit să fie luate în considerare doar voturile valabil exprimate, fiind evidenţiată preocuparea legiuitorului ca la referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui ţării, rezultatul referendumului să se bazeze, exclusiv, pe voinţa celor care s-au exprimat prin „DA” sau „NU”, ceea ce conduce la concluzia că, în momentul reglementării, pe legiuitor l-a interesat doar voinţa celor care s-au prezentat la vot şi şi-au exprimat opţiunea în mod valabil, fără să se poată interpreta că abţinerile, deci „voinţa neexprimată” sau „voinţa exprimată prin neparticipare” să fie luată în considerare la referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui României.
- În speţă, rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 este de 7.403.836 voturi valabil exprimate pentru demiterea Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ceea ce înseamnă că numărul de voturi prin care votanţii au răspuns „DA”, alegând demiterea, depăşeşte cu mult nivelul de reprezentativitate stabilit de către legiuitor prin art. 5 alin. (2) şi art.10 din Legea nr. 3/2000 , ce a condus la un rezultat minim de 4.573.118 voturi, motiv pentru care se impune ca Parlamentul să considere că rezultatul referendumului a fost îndeplinit în sensul demiterii Preşedintelui României, mai ales că, împotriva demiterii au fost doar un număr de 943.375 voturi, reprezentând 11,15% din voturile valabil exprimate.
- Parlamentul, în calitate de organ reprezentativ suprem al poporului român suveran, este singura autoritate care are obligaţia să decidă procedura de urmat, conform art. 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 2012, în scopul de a împlini exercitarea suveranităţii poporului prin referendum.
În speranţa că veţi lua în considerare solicitările noastre, că veţi proceda la aplicarea uneia sau mai multor variante dintre cele prezentate, ce au ca şi consecinţa demiterea în baza referendumului din 29 iulie 2012 a Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, sau că veţi aplica ultima variantă, aceea de a declanşa procedura de demitere a Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, astfel încât SĂ FIE ORGANIZAT REFERENDUMUL PENTRU DEMITERE LA DATA DE 25 MAI 2014, ODATĂ CU ALEGERILE PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN,
VĂ MULŢUMIM ANTICIPAT, TOŢI SEMNATARII PETIŢIILOR!"
19 aprilie 2014
Monica Petruţ
Comentarii cu privire la faptele lui Băsescu
2014-04-14 13:54:43Puteţi să scrieţi comentarii la petiţie, chiar zilnic, în funcţie de situaţiile apărute, fiindcă o să le trimit parlamentarilor şi comentariiile postate aici, ca să ne vadă părerile la fiecare nemernicie făcută de băsescu!!!
Merită acest personaj să-şi încheie mandatul de preşedinte şi să beneficieze de drepturile unui fost preşedinte?
Băsescu recunoaşte că s-au furat voturi la alegerile prezidenţiale din 2009!!!
http://www.antena3.ro/romania/basescu-recunoaste-ca-s-a-furat-la-alegerile-prezidentiale-din-2009-250187.html
Răzbunare cu ameninţare şi şantaj, în stilu-i caracteristic!!!!!
http://www.antena3.ro/romania/basescu-o-ameninta-pe-gabriela-firea-s-ar-putea-sa-nu-si-mai-gaseasca-sotul-intr-o-zi-acasa-daca-nu-250189.html
Traian Băsescu a graţiat-o de două ori pe avocata mafiei imobiliare, Nicoleta Constantin (Mărăcine). Detalii despre reţeaua mafiei imobiliare în care a fost implicată avocata şi legăturile cu Băsescu:
http://www.antena3.ro/romania/dezvaluiri-explozive-cu-reteaua-prezidentiala-la-sinteza-zilei-avocata-mafiei-imobiliare-gratiata-250178.html
Legătura dintre judecătoarea Nolden (fostă Cristuş), Băsescu şi Boc!!!
Mona Nicole
Minciunile lui Băsescu despre criza din România, pe baza cărora i-a îndatorat pe toţi românii!!!
2014-04-10 15:41:46Eu am tot zis că România NU era în criză când băsescu a decis să taie salariile şi pensiile, apoi să facă împrumut de la FMI, ca să îndatoreze românii!!!!
Citiţi şi distribuiţi, să analizeze românii dacă trebuie sau nu să semneze petiţia pentru suspendarea şi demiterea lui Băsescu prin referendum!!!
http://gandeste.org/politica/acuzatii-grave-de-tradare-nationala-basescu-si-bnr-au-falsificat-impreuna-cu-jeffrey-franks-datele-macroeconomice-pentru-a-se-realiza-acordul-cu-fmi/20879
Mona Nicole
Cei care nu au semnat petiţia, îl vor pe băsescu la Cotroceni până în februarie 2015???
2014-04-07 01:28:55Aşa cum a promis, Băsescu îşi va prelungi mandatul până în februarie 2015, dacă nu va fi suspendat in aprilie 2014 şi dacă nu va fi demis, de către popor prin referendum, în 25 mai 2014!!!!!
DEMISIA, ce a fost cerută prin petiţia iniţiată de Antena3, este un act unilateral de voinţă al preşedintelui României, iar DEMITEREA preşedintelui se realizează în urma exprimării VOINŢEI POPORULUI prin referendum şi referendumul poate fi organizat NUMAI după ce parlamentarii decid suspendarea din funcţie a preşedintelui.
Ca urmare a DEMISIEI, preşedintele României beneficiază, ulterior, de drepturile unui fost preşedinte, dar după DEMITERE, nu mai beneficiază de drepturile unui fost preşedinte!!!!
Cu nici 600 de semnături crede cineva că vom face presiune asupra parlamentarilor??? Dacă noi, românii, şi majoritatea parlamentarilor, nu conştientizăm că e nevoie de linişte, fără băsescu la Cotroceni începând cu luna iunie 2014, NE MERITĂM SOARTA ŞI SĂ-I SUPORTĂM AROGANŢA DE LA PUPITRUL PREZIDENŢIAL PÂNĂ ÎN FEBRUARIE 2015, CÂT O SĂ-L ŢINĂ CCR-IŞTII ÎN FUNCŢIE!!!
Fiecare dintre cei care am semnat petiţia, am sperat că vom fi suficient de mulţi antibăsişti care s-o semnăm, în aşa fel încât să-i determinăm pe parlamentari să hotărască suspendarea lui Băsescu, dar constat că e mai uşor pentru unii să se declare antibăsişti, să scrie comentarii pe Facebook, să se plângă de situaţia din România, dar să nu ia parte la un demers concret, ce are nevoie de o implicare masivă a alegătorilor.
Dacă nu s-au strâns nici 600 de semnături la această petiţie pe care o voi trimite parlamentarilor, cum să creadă parlamentarii, că ne vom prezenta la referendum 50%+1 dintre alegători?????
Mona Nicole