Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

jena :D

#6370 ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

2012-06-27 22:52

Si cand afirma asta , ma refer la cei cu PREDICATIVA! Aici nu e vorba decat despre incompetenta unora, care , din graba, probabil, au afirmat ca e predicativa, pe urma, ca sa-si spele incompetenta, au inceput sa se tina ca orbul de bata si sa sustina o aberatie! Nu are nimic de-a face cu gramatica, cat cu interese meschine si orgolii aberante! Si , imaginati-va, sunt in stare sa intoarca pe dos o tara intreaga!!!! ne meritam soarta!Isteria cu predicativa ma lasa perplexa!De ce s-o sucesti ca sa-ti iasa predicativa???!!!! daca eu dau ex.;" ion este tractorist'' si pe urma ex. " tractoristul este ion", fiecare prop. are pe rand subiecte diferite!, nu le sucesc ca sa-mi dea mereu subiect " ION"!!!!Aaaaa....cu siguranta as primi reclamatii de genul: ion nu e tractorist, ci '' manager''! :D Asta ca sa vedeti ce abereaza unii! Si oricum , chiar daca as intreba o persoana care habar nu mai are de gramatica: " La ce ma refer cand spun<< ceea ce >> , la o insusire , adica adjectivsau la ceva, substantiv?" Imi va raspunde cu siguranta " la ceva, adica concret << jena>> "!Deci '' Jena mea este dificultatea..."Daca puneam alta topica, ( dar obligatoriu alta topica!!!) era invers, logic: "Dificultatea rasfoirii e ceea ce ma jeneaza! "In cazul acesta e! Dar nu afost cazul acesta! Si de ce sa schimb ceva? UIte , eu vreau sa afirm ca era completiva directa, sau indirecta...sau orice va trece prin cap, argumentand ca " DACA" schimbam...termenul regent era Completiva nu stiu de care! dar de ce sa shimb? Doar mi s-a dat intr-o anumita ordine TOCMAI PT A FACE DIFERENTA DE SITUATIA IN CARE E SUBIECTIVA SI ACCEASI PROPOZITIE POATE FI PREDICATIVA , IN FUNCTIE DE TOPICA! Dar se pare ca sunt profesori academicieni !!!! care nu fac diferenta, si vin si ne insira o adevarata teorie aberanta care incepe cu : "DACA"
Imi pare foarte rau ca o tara intreaga trebuie sa se supuna unor explicatii aberante, in spatele carora sta de fapt un interes meshin personal!!!! ( loc la liceu, orgoliul de a fi afirmat o tampenie, dupa care incerci sa convingi o tara intreaga ca e asa, numai ca sa iesi cu basma curata, tu, ilustrul profesor, care ai vorbit fara sa gandesti)
CEEA CE MA JENEAZA ESTE INCOMPETENTA UNOR PROFESORI! ( ANALIZATI VA ROG...cum doriti dvs)

Raspunsuri

Musafir

#6375 Re: ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

2012-06-27 23:01:29

#6370: jena :D - ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

Esti un idiot. Din contra, cei care au zis predicativa, e din cauza ca au analizat, au intors-o pe toate partile si au gandit logic. De aceea au si avut castig de cauza, pentru ca au venit cu argumente plauzibile, nu ca ale voastre cu subiectiva ("ca e in barem si a zis si profesoara"); Daca ma uitam la propozitie doua secunde si apoi inchideam ochii, alegeam si noi subiectiva. Dar pana la urma logica si gandirea au avut de castigat; Nu va mai ofticati, ca sunteti penibili. Si nu o mai tineti sus si tare ca e din cauza ca multi au pus predicativa; Baremul nu s-a schimbat din cauza numarului, ci din cauza ca noi am stiut sa ne sustinem punctul de vedere; pe cand cei cu subiectiva, au venit doar cu baremul (care e considerat biblie cumva? nu, nu cred), sau eventual cu exemple gresite (Jena este dificultatea, pentru ca vorbim limba romana atat de corect. Vai de succesurile voastre!). Oricum, asta se aplica doar celor care au furat raspunsul din clasa sau au gandit superficial, si au ales subiectiva. Si subiectiva este corecta, intr-adevar, dar prea putin au ales-o pentru ca chiar au stiut (Adica cei care au citit Gramatica Academiei).

Musafir

#6381 Re: ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

2012-06-27 23:04:25

Foarte adevarat. Insa, trebuie sa intre si copiii astia, "sefi de promotie" (i-auzi), la liceele alea..mult ravnite.

Cu drag, o olimpica ( care a ales C! )

Musafir

#6390 Re: ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

2012-06-27 23:08:41

Asta incerc sa explic de vreo 40 de pagini incoace. Nimeni nu ma baga in seama, zici ca suntem la cursa de calarie, iar caii sunt legati la ochi.

Musafir

#6393 Re: ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"

2012-06-27 23:14:10

Esti varza, n-ai priceput nimic.

Ramai cu "jena e dificultatea rasfoirii". Se pare ca asta e romana vorbita de tine.

Romana e o limba vie, nu o limba pentru papagali.