demisie_Ioan_Mang

Quoted post

Musafir

2012-05-14 22:41

Sunt impotriva plagiatului, daca se dovedeste ca a plagiat si nu este doar o actiune politica ieftina sa fie demis. dar sunt surprins cum de a doua zi dupa numire au si adus asa zise" dovezi" inseamna ca aveau pusi dinainte oameni pe urmele lui pt. ca altfel nu aveau timp asa repede sa gaseasca "plagiatul". Sper ca nu il regretati pe incompetentul Funeriu adica ministrul fara BAC, care sigur nu a p,agiat ca nu stie nici macar sa scrie si sa vorbeasca bine limba romana, de altefel el nici nu si-a luat bacul, deoarece in Franta a obtinut un punctaj echivalent cu 5, care nu este promovabil. Dar poate voi o vreti pe EBA la educatie

Raspunsuri

Initiatorul petitiei

#12 Va rog sa pastrati un ton civilizat

2012-05-14 23:45:36

In momentul de fata, verificarile de plagiat se pot efectua in cateva zeci de minute. Eu n-am avut decat curiozitatea de a verifica ce a publicat Dl. Mang pe ISI Web of Knowledge (durata totala: 30 de secunde): un singur Proceedings la o conferinta in Croatia, fara factor de impact; conform criteriilor actuale ale Comisiei de Inginerie a CNATDCU Domnia sa nu-si poate sustine nici macar teza de doctorat cu o asemenea "vizibilitate" internationala. Probabil ca alte persoane s-au ocupat sa descarce lucrarile Dlui Mang si sa dea o verificare rapida a posibilitatii de plagiat cu motoarele de cautare existente. Pare destul de probabil ca nimeni n-a considerat necesar sa faca acest lucru atata timp cat Dl. Mang era "doar" un obscur senator, profesor la o universitate de mana a doua si om de afaceri (functii care se incadreaza perfect in sintagma de "baron local").

Insa, ca sa fiu clar: prin petitia de fata nu facem niciun fel de politica. Nu afisam regrete fata de Dr. D. Funeriu (NB: titlul de doctor vad ca nu i-l contesta nimeni, dupa cum nici palmaresul sau impresionant pe Web of Knowledge nu a fost disecat in vreun fel), nici nu vrem s-o propulsam pe Elena Basescu ca Ministru al Educatiei. Tot ce ne dorim este o persoana CREDIBILA, indiferent de apartenenta ei politica. Atat guvernarile PSD, cat si PNL trecute au avut la conducerea MEdC(T) persoane de cu totul alt calibru decat Dl. Mang. Dovezile plagiatului exista, le-a accesat toata lumea, iar balbaierile Dlui Mang confirma: am aflat mai intai ca este o facatura (a se citi complot), apoi ca de fapt este vorba de lucruri cunoscute de toata lumea (legea lui Ohm), apoi ca este intr-adevar plagiat, insa fara stiinta D-sale... nu sunt cam multe pareri despre o singura lucrare?

Ca sa termin intr-un ton mai vesel, recunosc ca am ras cu lacrimi cand am citit stirea ca o lucrare alcatuita din insailari din anumite articole straine avea "lipit" un Abstract din cu totul alta lucrare, unde chiar si liniutele despartitoare din varianta initiala nu fusesera eliminate... Recunosc, n-am verificat acest text, dar "poanta" mi s-a parut colosala.