Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4844 Re: Subiect

2012-03-25 17:56

#4836: Alege numele de user - Subiect

Pe mine degeaba mă jigniţi, domnule. Nu eu sunt lipsit de respect şi de stimă ci dumneavoastră. Eu nu am nimic cu românii, le-am respectat în toată viaţa mea şi am vorbit cu fiecare cu stimă (bineînţeles cu cei care au fost capabili să-mi răspundă în acelaşi stil).

Pentru mine omul e om.

În această dispută însă nu pot să vă înţeleg, deoarece nu văd nici-un motiv real pentru acest protest, timp ce nici legea şi nici proiectul HG nu are nici-o influenţă negativă pentru studenţii români, care vor studia în acelaşi fel şi în acelaşi limbă în care au studiat şi până acum.

Timp ce Legea Educaţiei Naţionale nu vă afectează de loc, nu vă propune nimic ce nu aţi făcut până acum (şi mai ales nu obligă nimenui învăţarea limbii maghiare - ce ar fi un lucru într-adevăr neconstituţional) eu nu pot să consider pe acest protest nimic altceva decât un gest şovin de xenofobie.

Dacă un român nu este afectat de loc de o propunere care are consecinţe pozitive pentru o minoritate şi totuşi protestă împotriva ei, atunci eu nu pot închipui alte motive logice decât xenofobia.

Ca urmare eu consider că o parte (într-adevăr partea mai puţin numeroasă) dintre persoanele care au semnat această petiţie, sunt şovini şi xenofobi. Iar o altă parte (probabil mai numeroasă) sunt oameni buni, cu sentimente naţionale absolut normale şi sănătoase, dar care au fost (şi sunt în continuare) manipulaţi şi dezinformaţi de cei şovini.

Faptul că nu sunt de acord cu aceşti oameni, nu înseamnă că sunt lipsit de stimă sau de respect faţă de români (în general). Voi nu sunteţi naţiunea română ci doar 26 000 de români (cu cei 16.808.000 care nu au semnat-o nu am nici-o neînţelegere).

Nici românii nu sunt cu toţii de acord cu această petiţie (precum nici opinia maghiarilor nu e omogenă). Deci vă rog să nu expropiaţi naţiunea căci sunt români care gândesc altfel (precum şi maghiari care sunt de acord cu voi).

Într-o discuţie normală această problemă nu se pune aşa.

Faptul că eu am o opinie diferită decât dumneavoastră nu este o insultă la persoană (spre deosebire de jignirile dumitale).

Îmi pare rău că dumneavoastră nu înţelegeţi acest lucru şi îmi răspundeţi totdeauna cu atac la persoană. Oricum, nu mă interesează, căci nu pe mine mă caracterizează acest lucru ci pe dumneavoastră. Eu oricum nu vreau să cobor la acest nivel.

Raspunsuri

Musafir

#4851 Re: Re: Subiect

2012-03-25 19:09:35

#4844: - Re: Subiect

Nu va permit sa imi spuneti domnule, iarasi vreti sa fiti/fii un caraghios sau o caraghioasa! Doamna postaca, in acest caz, ma vad silita sa te rog sa recitesti sau eventual sa pui un translator sa te ajute sa recitesti motivele acestei petitii care, dincolo de cuvintele tale multe si inutile si mai ales öut of picture" sunt sustinute de oamenii care au semnat aceasta petitie. Aceasta propunere aduce atingere limbii romane si multe prevederi normative sunt in contradictie unele cu altele. Daca ai avea cu adevarat interes in problematica, ai citi formularile redactate in audierea publica de la UMF, dar esti prea "inchistata" in posibilitatile tale intelectuale si educatia sovina pe care ai primit-o. Termina cu ipocrizia ieftina demna de un sovin si o xenofoba de speta joasa! Daca ai fi o persoana educata si macar conforma cu cele ce scrii nu ai spune dupa ce ii jignesti pe cei ce au semnat aceasta petitie ca ii respecti doar pe ceilalti care nu au semnat si reprezinta marea masa a celorlalti romani, dupa care adaugi""Faptul că eu am o opinie diferită decât dumneavoastră nu este o insultă la persoană (spre deosebire de jignirile dumitale). " Ipocrizie maxima , nu sesizezi sau nu intelegi romaneste??!! prin ceea ce ai scris ti-ai pierdut orice credibilitate. Asa ca jocul cu respectul fata de ceilalti romani si povestea cu cei cu opinii separate nu prea se pupa,.... , ceea ce ai scris si gandit, nu te face o persoana serioasa si credibila. Scuze ca m-am repetat! Sper numai sa intelegi!

Oricum, nu mă interesează, căci nu pe mine mă caracterizează acest lucru ci pe dumneavoastră.""oricum esti in afara discutiei si habar nu ai ce vorbesti! De asta nici nu are cum sa te intereseze, pe voi va intereseaza numai "drepturile voastre constitutionale" de parca ati fi buricul tarii!

Musafir

#4853 Re: Re: Subiect

2012-03-25 19:25:00

#4844: - Re: Subiect

faptul ca ceilalti romani sau maghiari nu s-au pronuntat, nu inseamna ca sunt cei care ar fi, neaparat, in tabara opusa. Ci, pus si simplu nu s-au exprimat. Adica nu te erija in judecati de valoare, ca nu tine.