Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#3566 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:07

#3558: - Re: Re: Re: Re:

Într-adevăr nu sunt. Dar nu eşti nici dumneata şi nimeni mai presus de Constituţie şi legile în vigoare (inclusiv Legea Educaţiei Naţionale)!

"România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială. "

"Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase."

"Dreptul persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale de a învăţa limba lor maternă şi dreptul de a putea fi instruite în această limbă sunt garantate; modalităţile de exercitare a acestor drepturi se stabilesc PRIN LEGE."

(Constituţia României)

Raspunsuri

Musafir

#3571 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:14:35

#3566: - Re: Re: Re: Re: Re:

nu e nevoie sa scrii ca o moara stricata. Te sfatuiesc sa citesti integral acele legi si sa nu iei numai ce-ti convine. Romania este stat unitar, national si indivizibil. Limba oficiala este romana, iar celelalte sunt limbi ale etniilor. Aveti obligatia sa respectati limba romana care este oficiala. Trebuie ca statul sa-mi garanteze ca absolventii institutiilor de invatamant stiu limba romana si o aplica. Cum mi se poate garanta lucrul asta daca voi invatati numai in limba maghiara??? Limba magiara nu are prevalenta fata de limba romana care este oficiala in stat.