Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Claudiu

#358 Suntem in Romania

2012-03-16 20:33

Se uita 1 singur lucru: aici e ROMANIA. Limba oficiala e Romana si asa ramane.

daca vrei sa mergi in state, inveti engleza, daca vrei in Germania, inveti germana, daca vrei in Franta inveti franceza. Daca vreti in maghiara , plecati in Ungaria ( pacat ca aia nu va vor ).................

Raspunsuri


Musafir

#408 Gresesti ,,frate", nu plec nicaieri si voi vorbi cu tine romaneste, iar restul nu te priveste!

2012-03-16 22:59:37


Musafir

#411 Re: Suntem in Romania

2012-03-16 23:00:47

#358: Claudiu - Suntem in Romania

În primul rând este o ipocrizie să compari situaţia maghiarilor din Ardeal cu cea a cetăţenilor români plecaţi în Franţa. Iartă-mă, dar de aici  încep problemele ! Sunt şi eu  la mine acasă cum eşti şi tu, oricât de dureros ar fi acest fapt pentru tine. Cred totuşi, că pe acest petec de pământ încăpem cu toţii.

Doar ca să inţelegi: cei de la conducerea UMF-ului vor să-şi menţină puterea. Se ţin de ea cu dinţii. Te întreb eu..oare de ce în iunie majoritatea membrilor de etnie română din Senatul UMF-ului au fost de acord să fie înfiinţată secţia maghiară?   Au şi votat să fie, apoi s-au răzgândit şi uite ce a ieşit. Habar n-ai fi avut că există secţia maghiară. Trăiai liniştit ca şi până acum. Problema este că de ani de zile în mod deliberat se încearcă eliminarea culturii maghiare (în acest caz Tu te aşezi pe un scaun şi aplauzi din public.. urmează argumentul puternic: doar suntem în România!  o ţară cu nenumărate minţi strălucitoare şi cetăţeni cinstiţi cu o poftă de muncă şi de viaţă de nestăpânit). La început am fost împotriva dividerii, dar după o cugetare mai îndelungată mi-am dat seama că totuşi ar fi un pas înainte! La secţia română: cercetări ZERO, lucrări ştiinţifice la profesori aproape ZERO (oricum nu de talie mondială... iar plagiatură cât cuprinde.. ASTA DE CE NU VĂ DERANJEAZĂ?... bleah), la studenţi lucrări la fel... (exceptând cazurile rarisime).  Nu se poate face nimic.. conducerea nu se prea osteneşte să îmbunătăţească ceva...şi ne trag şi pe noi după ei.. cădem vertiginos în rahatul cald şi moale al prostiei... La o lucrare practică de ex. aveam o profesoară care nu că nu se ocupa de noi.. să ne predea....noi alergam după ea să ne ţină orele!  " vin în 5 minute" zicea, dacă Tu ai mai văzut-o în ziua respectivă aşa şi eu. O dădeam afară în şuturi! Nu e glumă domnule e MEDICINĂ ! Sau un alt asistent universitar .." mda... studenţii sunt ultimul lucru în viaţă care mă interesează"...frumos, ce să mai zic. Aş putea să scriu multe, dar mă doare să spăl rufele murdare ale instituţiei (în care am terminat facultatea şi eu) în public... Ştiu că mulţi o să se simtă ofensaţi...dar acesta este adevărul. Toţi îşi pun rudele şi "pilele" pe posturi... începând de la femeia de serviciu până în vârf şi nu toţi se pricep la munca lor. Cum se face că o diplomă de medic se tipăreşte de 3 ori greşit... secretara spunând..îmi pare rău e pila domnului decan.....să nu-ţi vină să-i tragi pălmi? .. e deprimant oricum! Este o reţea puternică...unde exigenţa nu mai prea cere calitatea. Iar dacă toţi, împreună suntem până la gât în rahat..nu vă interesează...mentalitatea a rămas  " e rahat..dar cât timp e rahat românesc nu ne deranjează!" Eu doar pentru asta militez...să fie calitate în învăţământul superior..ştiu că este dureros...dar facultăţile din Ungaria sunt exemple de urmat...şi DA m-aş fi dus acolo pentru 6 ani, nu doar pentru 1 an..dar părinţii mei aici plătesc impozite..şi arborele genealogic al familiei nu se întinde inapoi doar cu 3 generaţii !


Musafir

#436 Re: Suntem in Romania

2012-03-17 00:55:22

#358: Claudiu - Suntem in Romania

Diferenta intre noi doi (printre altele) este ca eu nu trebuie sa invat limba maghiara daca vreau sa plec in Ungaria.

Avand dubla cetatenie romana si maghiara am fost si in ,,state"(se intelege - nu cu pasaport romanesc).

N-am nevoie de profesor ca tine, pentru ca stiu limba engleza si surpriza: inainte de a invata geografia in limba romana am invatat-o in limba maghiara citirea hartii europei, deci crede-ma ca stiu ca aceasta tara frumoasa este Romania, care este pamantul meu natal si nici de dragul tau nici a altora nu voi pleca definitiv niciodata in Ungaria, tara care mi-a dat cetatenie, deci ma vrea.

Uite asa ,,ba desteptule". Am avut un profesor extraordinar care la cei nepregatiti ca tine (ca nu-mi place sa spun altfel) spunea bland in soapta: ,,MAI CITESTE!"