Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Quoted post

sinx

2016-03-19 06:09

Salutare tuturor. 

Vreau sa specific inca de la inceput ca sunt nefumator.

Sunt total de acord cu aceasta lege. Este unul dintre putinele lucruri bune intamplate in ultimii 26 de ani. Acum inteleg ca sunt motive de nemultumire insa daca gandim in ansamblu putem trage niste concluzi

In primul rand legea nu este facuta ca sa se lase fumatorii de fumat. Nu intereseaza pe nimeni daca fumezi sau nu, daca faci cancer si mori. Legea este facuta sa ii protejeze pe cei care nu fumeaza. Teoretic in momentul de fata poti trai linistit fara sa simti miros de tigara oriunde te duci.

Nu vad absolut nici un fel de discriminare in legea asta. Unde are voie nefumatorul, are voie si fumatorul. Nimeni nu iti interzice nimic din ce ii este permis celui care nu fumeaza. De fapt este invers... lumea tipa ca nu mai are voie sa fumeze (discrimineze) peste tot unde vrea.

Este o dovada de respect pentru angajatii localurilor. Daca pana acum nu aveau de ales, acum pot respira si ei aer curat. La ei nu se gandeste nimeni? Ca majoritatea patronilor nu dadeau 2 lei pe angajatii lor, ar trebui sa stim toti.

Se tot aduce in discutie comparatia alcool-tigara. Pai daca bei pana faci pipi pe tine nu ma deranjeaza, ca nu imi scuipi vinul in fata. Din punctul meu de vedere este mai deranjant sa mi se sufle fum in fata decat sa vad pe unul cu bea o bere.

Insa cel mai mare avantaj il reprezinta descurajare viitoarelor generatii de a deveni fumatori inraiti. Bine-inteles ca majoritatea sunteti egoisti si ganditi doar pentru voi, nu si pentru copiii vostri. Voi ar trebui sa stiti cel mai bine ca nu este tocmai bine sa fumezi si ca niste parinti responsabili, care bine-inteles sunteti, ar trebui sa deacurajati fumatul. Cu aceasta ocazie nu o sa mai vedem pitipoance si cocalari de 16 ani la terase pufaind mahoarca. Viciul in sine nu o sa mai fie asa de placut si poate viitoarele generatii nu vor mai fuma ca inecatii de cate ori au ocazia.

Puteti sa zbierati cat va mai tin plamanii ca nu o sa se schimbe nimic. 27% dintre romani fumeaza si dintre acestia multi sunt cu capul pe umeri si vad beneficiile.

Cat despre patronii cu terase care o sa se inchida, nici ca se poate mai bine. Acum o sa fie o adevarata competitie, patronii trebuie sa aduca ceva inovativ sa atraga clientii. A zburat cioara cu ata... am intrat si noi in randul lumii.

Raspunsuri

Musafir

#454 Re:

2016-03-19 06:22:07

#441: sinx -  

ce plm cauti aici , dute in cafenele si restaurante e special pentru tine , pustiu te asteapta fara miros de tigara , imi vine sa va scuip intre ochii cand va vad pe astia nefumatori stand la masa si razand la astia care trebuie sa iasa afara sa fumeze , unde plm ai vazut tu ca in romania si in alte tari sunt locuri amenajate pentru fumatori , ce va mai place sa comentati , crezi ca e mai bine sa fumam afara ca vreti voi  , azi cand stateam la o tigara afara cu un grup de prieteni au trecut copii pe langa noi si stateam intr un loc amenajat special pentru fumat afara . sa dea Dumnezeu sa se apuce copii tai de fumat.