OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

Quoted post

Alina Neagu

2016-02-07 00:47

Sa va spun de ce am semnat. Uite, eu sunt asa si nu pricep un lucru. De ce astia fac atata gura si ailalti, cu credite in euro sau in lei nu au zis nimic? Practic le-a promis astora cineva ca nu va creste CHF-ul? Le-a dat in scris, in negru pe alb? 

Raspunsuri

Dorian Astafei

#559 Re:

2016-02-07 07:20:26

#553: Alina Neagu -  

Banca nu e proasta sa dea ceva in scris.

Daca nu sti iti spun eu niste lucruri: bancherii au avut de atins target in creditarea cu CHF la acele vremuri. Astfel indemnau oamenii sa ia credit in CHF pentru ca este o moneda stabila si aratau grafice pe perioade definite in care CHF, chiar avea stabilitate. Mai mult, daca vroiai un credit de (sa zicem) 50.000 Euro, dupa ce veneai cu adeverintele de salariu ale membrilor femiliei, ti se spunea ca poti lua doar 43000 Euro ca te incadrezi doar la cea suma in Euro. Faceai o fata dezamagita pentru ca puteai pierde "chilipirul" de locuinta. Dar salvarea venea tot de la bancherul cel "dragu ct",  - Va incadrati totusi la acesta suma dar pentru un credit in CHF. Nici astazi nu inteleg cum vine asta. Eram tineri enuziasti si am semnat nestiind ce se poate intampla. astfel, de la 2. 18 ron un CHF am ajuns azi la 4,15. Frumos nu? Am vazut ca aici se vorbeste de dobanzi mici. Pai odobanda de 9,7% e mica? Stiu ca ca la creditul in Euro este considerabil mai mica. 

Mai mult de atat, la acea vreme, pana sa avem banii, a durat putin mai bine de o luna, timp in care era normal sa avem contractul pentru studiu. Noi am primit contractul cu 5 minute inainte de semnare si ni s-a spus sa il citim, doar formal, noi de fapt eram in fata faptuli implinit (dupa o luna de alergaturi pentru acte, evaluari, etc.) Acum intreb ce era sa facem, in conditile in care deja platisem pana atunci cam 28000 ron pentru avaluare locuinta si alte documente. Ah, era sa uit. Am platit la un notar pentru evaluare si in fapt, evaluarea a efectuat-o bancherul, fara ca macar sa fi vazut apartamentul ipotecat. DE ACEEA RECOMAND ORICUI VREA SA FACA UN CREDIT LA BANCA SA CEARA MAI INAINTE CONTRACTUL PENTRU A PUTEA FI STUDIAT IMPREUNA CU O PERSOANA DE SPECIALITATE. MA INTREB DE CE BANCILE NU AU ACESTE CONTRACTE DE FAPT PE SAITUL BANCII! ALTI FURNIZORI DE SERVICII AU CONTRACTUL PENTRU CLIENTI LA VEDERE SAU IL TRIMIT IN FORMAT ELECTRONIC, PRINTR-O SIMPLA SOLICITARE!!!!

haha

#572 Re:

2016-02-07 14:09:43

#553: Alina Neagu -  

Moneda in care ai credit nu are nici o legatura cu legea asta.

Daca vrei vrea credite fara avans - de acum incolopoti merge la camatari.