Noul spital al Brasovului

Quoted post


Musafir

#97

2015-10-05 09:03

Domnu’doctor aveti dreptate, eu zic sa facem si spital nou. Dar raman cateva intrebari. Voi mai sta cu mama sau eu la 6-7 ore ca sa ma vada un doctor la urgente??! O sa luati in continuare spaga, voi, doctorii, asistente si infirmiere?!? Eu zic ca da, hotia si nesimtirea din spitalul judetean Brasov, la multe sectii va continua. Poate sa va faca si 1000 euro salariul la o infirmiera, care si merita, ca tot veti lua Toti spaga in continuare. Asa ca, sa vina DNA ul, sa va faca control la piele zilnic pt banii furati de la pacineti si ppoi sa facem 3 spitale noi.Si Curate!

Raspunsuri

Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#98 Re:

2015-10-05 09:09:10

#97: -  

Răspunsul 1. Un spital normal (pe care nu l-am avut şi nu-l avem în Braşov), nu doar nou, are în structură o Unitate de Primiri Urgenţe mult mai spaţioasă, în care pot fi consultaţi concomitent mai mulţi bolnavi ca în prezent. Asta ar fi prima condiţie. A doua se referă la numărul de cadre medicale (medici, asistente, infirmiere) necesare pentru un UPU la nivelul Braşovului (număr de cazuri prezentate zilnic, gravitatea acestora), care este în prezent la nivel de 50% faţă de necesarul normat! A treia are directă legătură cu implicarea medicilor de familie în consultul iniţial al pacienţilor care consideră (uneori în mod eronat) că sunt urgenţe, medici de familie pe care nu-i mai găseşti în „peisaj” de vineri de la prânz, până luni la primele ore.
Iată că nu doar construirea unui nou spital ar rezolva această problemă a aşteptării pacientului (care, în treacăt fie spus, se întâlneşte destul de frecvent şi în spitalele publice din ţările civilizate!)
Răspunsul 2. Vă comunic că un medic primar cu 20 de ani vechime primeşte în prezent un salariu net orar de circa 14 lei, fără a mai vorbi de salariul orar al asistentelor şi infirmierelor. Adică pentru o operaţie de 2 ore, medicul este retribuit cu 28 lei, adică 6,5 EURO! Evident că şpaga nu este de tolerat, dar credeţi că banii pentru spitalul nou vin din această direcţie, a resurselor pacientului? Nu credeţi că este treaba Guvernului să ofere condiţii corecte de muncă tuturor categoriilor de cadre medicale şi apoi să ceară dedicaţie şi performanţă? Iar Guvernul rezultă din voturile cetăţenilor… De câte ori aţi cerut celor care v-au cerşit votul să vă ofere condiţii decente de asistenţă sanitară?
Nu ar fi mai corect şi mai curat aşa?