Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Musafir

2015-01-03 20:30

Cinste, oamenilor din Calarasi, care au dat dovada ca sunt cu adevarat crestini si s-au mobilizat, semnand in numar mare aceasta petitie! Ati observat ce amploare a luat petitia cu cainele Max, daca a fost mediatizata? Tot respectul pentru acest caine, care este un erou! Dar, fara suparare, nu sunt mai importanti copiii nostri, care au dreptul la cultura religioasa?

Cum ar fi, ca de Sfantul Apostol Andrei,  care este apostolul romanilor, deoarece el ne-a increstinat(cand avem liber prin lege), copiii nostri sa nu stie de ce avem zi libera si sa se intrebe de ce nu avem liber de Sfantul Gheorghe sau de Sfantul Ioan Botezatorul? Sunt multi neaveniti si ignoranti care cred ca la orele de religie elevii invata sute de rugaciuni sau sa bata zeci de metanii. Cei care considera ca ora de religie ortodoxa nu are ce cauta in scoala romaneasca, nu stiu ca elevii invata  la aceste ore tot ce tine de credinta stramoseasca in care s-au nascut. Ei invata despre evenimentele din viata Mantuitorului Hristos, Care, de ce sa nu recunoastem, a revolutionat lumea, anii s-au numarat din nou de la Nasterea Sa. Elevii invata despre martiri, despre sarbatorile din credinta lor. Aceste cunostinte incununeaza cultura unui om, dar, il ajuta totodata sa-L cunoasca pe Dumnezeu( cine vrea si are sufletul deschis, nu este obligat nimeni!). Multi au impresia ca profesorii de religie sunt oameni “ spalati pe creier”, impresie total gresita, sunt oameni care predau de 10-20 de ani, care au pregatire pedagogica si care stiu ca pe un copil il faci sa devina credincios, doar daca vrea, fara sa-l obligi! Atunci, cum poate fi vorba de indocrinare?

OAMENI BUNI, MOBILIZATI-VA SI ANUNTATI CAT MAI MULTI OAMENI SA SEMNEZE ACEASTA PETITIE!  NE-AM PUS SPERANTA IN ACEASTA, POATE PRESA SCRISA SAU TELEVIZIUNEA VA VORBI DESPRE ACEASTA PETITIE, DAR ACEST LUCRU DEPINDE DE NOI, DACA SEMNAM IN NUMAR MARE! DACA FIECARE PROFESOR DE RELIGIE INDEAMNA ELEVII, CARORA LE PREDA, SA SEMNEZE ACEASTA PETITIE, SE VA STRANGE IN SCURT TIMP 100. 000 DE SEMNATURI! SA NU ASCUNDEM CAPUL CA STRUTUL IN NISIP, CI SA ARATAM TUTUROR CA SUNTEM O FORTA, SUNTEM UNITI SI SEMNAM!

Raspunsuri

Musafir

#2555 Re:

2015-01-04 13:14:10

#2553: -  

Aveți dreptate.  E nevoie să  ne mobilizam cu toții în această încercare.  Cu greu s-a reușit după 1990 sa-L reintroducem pe Dumnezeu in școală,  să le arătăm copiilor ce a însemnat Biserica  pentru istoria lumii și a românilor

Sa nu fim noi cei care din neglijență putem amputa cultura și spiritualitatea unui neam, luându-le copiilor ȘANSA de a face religie in școli.