Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Musafir

#1709 Re: Re: Re: comentariu

2014-11-26 18:59

#1587: elev - Re: Re: comentariu 

Eşti pe placul meu deoarece pari o persoană tânără cu sete de cunoaştere,ceea ce este foarte bine şi destul de rar întâlnit la tinerii zilelor noatre.

Îmi pare rău că nu-mi permite timpul să-ţi răspund  punctual la chestiunile aflate în discuţie....Mă ocup cu supravieţuirea în această ţară de la care aşteptam mai multe oportunităţi frumoase după revoluţia din 1989.

Eu mă gândesc la religie ca la o legătură autentică între om şi Dumnezeu,pe care consider că Ortodoxia ne-o oferă şi nu mă interesează prea mult cadrele parţializate oferite de oricare altă confesiune.

Când oamenii (mulţi din cei ce se declară ortodocşi) vor decide să-şi trăiască credinţa ortodoxă în esenţa ei (şi pentru asta trebuie să caute s-o cunoască),atunci vor deveni morali şi civilizaţi.Deocamdată suntem un popor de superficiali în ale credinţei,iar cei puţini care cunosc şi trăiesc frumos credinţa lor în Hristos sunt prea smeriţi ca să iasă în faţă... 

Raspunsuri

elev

#1728 Re: Re: Re: Re: comentariu

2014-11-26 22:10:51

#1709: - Re: Re: Re: comentariu 

Pacat ca au ramas la conducere acei oameni care ocupau functii de conducere si inainte de 1989...

Nu am nimic cu persoanele religioase; respect religia fiecaruia la fel cum restul lumii ar trebui sa mi-o respecte pe a mea. Dumnezeul vostru, din cate am fost invatat, inseamna iubire fata de aproape. Inseamna sa nu-ti judeci aproapele. Inseamna sa-ti respecti aproapele pentru ceea ce este si sa-l ajuti in caz de nevoie. Eh, aceste lucruri NU se aplica. NU se aplica nici macar de cei care se numesc "oamenii lui Dumnezeu". Va dau un simplu exemplu: homosexualitatea. De ce trebuie blamati? S-au nascut asa si nu este nimic neinregula cu ei (daca ganditi ca este o alegere, puneti-va urmatoarea intrebare: cand ati ales sa fiti "normal"?; daca ganditi ca se pot schimba, va propun sa incercati sa deveniti homosexual pentru 1 luna sa vedeti daca e posibil). Unde e iubirea fata de aproape? Unde e cuvantul care spunea ca nu aveti voie sa judecati? Inclusiv preotii fac acest lucru. Inclusiv patriarhul. Ce exemplu aveti? Patriarhul ar trebui sa fie cel mai modest om, la fel cum, dupa cartea dvs sfanta, a fost Isus. Dar nu, patriarhul umbla cu lanturi de 20 de kg de aur si in BMW-uri de ultima generatie, in timp ce unii oameni mor de foame.