STOP grațierii lui Gică Popescu

Quoted post

Sorin POP
Autorul acestei petitii

#22 Re: sa mai si gindim

2014-03-06 21:40

#8: dreptatea si justitia nu sint acelasi lucru - sa mai si gindim

ok, ai dreptate, nu suntem juristi. dar si ce zici tu aici :" in cazul unei infractiuni economice sau de evaziune fiscala important e recuperarea prejudiciului" pare un pic cam lax...adica ne da legea/statul liber la furt si daca ne prinde dam linistiti banii inapoi iar data viitoare incercam sa fim un pic mai destepti sa nu ne prinda.

incearca sa iti scoti corectorul de text, ca nu se prea intelege ce vrei sa zici.

Raspunsuri

Victor

#310 Re: Re: sa mai si gindim

2014-03-08 05:34:54

#22: Sorin POP - Re: sa mai si gindim

Total de acord. Sunt doua aspecte importante in acest caz: manipularea maselor pentru scopuri nu foarte greu de intuit si exploatarea unui sentimentalism tembel. As vrea sa intreb si eu ceva, evident, la modul retoric. Astazi am nevoie de 1.000.000 de euro cu imprumut pe care sa-i plateasca 5 generatii de mostenitori dupa mine. NU VREAU SA-I OBTIN ILEGAL (intelegand prin asta fentarea impozitelor) ci doar cu titlu de imprumut pentru o perioada indelungata. Credeti ca exista vreo persoana fizica sau juridica care sa dea curs visului meu? Recuperarea prejudiciului in cazul Popescu este, ca sa zic asa, by default, dar ce facem cu actul voluntar al infractiunii? Sau poate a fost facut cu frica de Dumnezeu si se ruga pentru iertare in timp ce incalca legea. Este profund nedreapta gratierea lui Popescu, la fel de nedreapta ca o eroare judiciara cand un nevinovat face ani grei de puscarie pentru o fapta pe care nu a comis-o. Sa nu uitam ca multi infractori iau in calcul si factorul de risc pe care unii, prea putini, din pacate, il si resimt atunci cand sunt prinsi. POPESCU NU TREBUIE GRATIAT. PUNCT.