Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CURIOSUL

#4841 valceni

2013-07-12 18:50

-Priviti in jurul vostru. Si observati ce se intampla. Nu va mai umflati atat in pene.
Pentru ca . ei in timp ce noi ne tot balacarim, merg tot inainte cu afundarea in datorii a combinatului oltchim .
pina cand nimeni nu va fi interesat sa-l mai cumpere.
- Sa revenim cu picioarele pe pamant. Pentru ca. principalul adversar al groparilor Oltchim am putea fi noi. daca am fi uniti si organizati cum trebuie.
-De ce credeti ca Cernev a infiintat sindicatul victoria ?
-pentru ca era nevoie sa blocheze sindicatul vechi oltchim.
- La inceput. spunea ca vrea demisia lui diculoiu si alegerea unui nou presedinte de sindicat .
Dar papusarii din umbra nu doreau un sindicat mai puternic si iau impus lui cernev infiintarea altui sindicat. care sa slabeasca forta sindicatului vechi. Si daca se putea.
Anularea reprezentativitatii sindicatului oltchim.
Acum pentru ca s-a racit tema invrajbirii intre sindicate. se incearca dezbinarea prin alte metode; cum ar fi plata salariilor diferentiat, 50% unii 80% altii, invrajbirea salariatilor mentchim cu cei de la oltchim. ori a celor de la arpechim cu cei de la oltchim etc.
iar ei in timpul asta sunt nestingheriti de nimeni sa-si puna planul in aplicare.

Raspunsuri

Rumors

#4850 Re: valceni

2013-07-13 15:05:51

#4841: CURIOSUL - valceni

Desi @Observatoru zice bine ce zice, o sa te rog sa ma lamuresti si pe mine cu unele chestii:

Priviti in jurul vostru. Si observati ce se intampla. Nu va mai umflati atat in pene.
Pentru ca . ei in timp ce noi ne tot balacarim, merg tot inainte cu afundarea in datorii a combinatului oltchim .

- pai, eu am inteles ca s-au cam redus pierderile, la capacitatea asta insa nu poti fii profitabil - e un compromis care, zic eu, e mai in regula decat sa fii oprit - parerea mea, fireste

pina cand nimeni nu va fi interesat sa-l mai cumpere.

- asta chiar ar fi o chestie misto;

- Sa revenim cu picioarele pe pamant. Pentru ca. principalul adversar al groparilor Oltchim am putea fi noi. daca am fi uniti si organizati cum trebuie.

- la faza asta sunt de acord suta la suta cu tine

-De ce credeti ca Cernev a infiintat sindicatul victoria ?
-pentru ca era nevoie sa blocheze sindicatul vechi oltchim.

- ei, aici m-ai pierdut din nou cu rationamentul, adicatelea, sa-l blocheze...din ce? adica, nu ati putut sa iesiti 1000 de oameni in fata ca v-a blocat Cernev? nu ati putut sa declansati greva generala, poate chiar cu oprirea productiei (ca stii ca asta voi o puteati face) pentru ca v-a oprit Victoria? De-aia nu ati putut sa iesiti in fata la greva foamei si de-aia le aratati diverse gesturi oamenilor din cort? mie mi se pare ca esti intr-o mica eroare de evaluare a situatiei;

- La inceput. spunea ca vrea demisia lui diculoiu si alegerea unui nou presedinte de sindicat .

- si mi se pare o chestie foarte logica, pe care orice om normal ar vedea-o ca atare - dar asta nu se poate, pentru ca, dl Diculoiu cand a inventat acel statut s-a gandit si la copiii si nepotii dumnealui;

Dar papusarii din umbra nu doreau un sindicat mai puternic si iau impus lui cernev infiintarea altui sindicat. care sa slabeasca forta sindicatului vechi. Si daca se putea.
Anularea reprezentativitatii sindicatului oltchim.

-  si noi, oamenii de rand asteptam sa faceti in continuare activitate sindicala; ma gandesc acum ca faptul ca s-a pus in discutie anularea reprezentativitatii pe voi v-a afectat psihic si pur si simplu v-ati inhibat, ati alergat prin meandrele concretului si nu ati reusit sa mai faceti nimic; dar absolut nimic; - bine, asta in ideea ca banuiesc ca ai un oaresce respect fata macar de membrii |SLO si sa nu le spui acum, ca monologul de la Prefectura a fost o victorie a dlui Diculoiu;

- eu zic sa ne spui aici cam ce ati vrut voi sa faceti si nu s-a putut pentru ca nu v-a lasat Cernev - si chiar e o rugaminte, ca s-a o lamurim o data si pe-asta;

Acum pentru ca s-a racit tema invrajbirii intre sindicate. se incearca dezbinarea prin alte metode; cum ar fi plata salariilor diferentiat, 50% unii 80% altii, invrajbirea salariatilor mentchim cu cei de la oltchim. ori a celor de la arpechim cu cei de la oltchim etc.
iar ei in timpul asta sunt nestingheriti de nimeni sa-si puna planul in aplicare.

- nu invrajbeste nimeni pe nimeni si sa stii ca sunt oameni care chiar fac eforturi ca lucrurile sa mearga problema este ca in stilul caracteristic noua, romanilor totul se urneste foarte greu, mai punem bete in roate adica, daca nu a mers cu noi nu trebuie sa mearga nici cu altii - dar nu se poate nici sa insinuezi ca voi, binevoitorii acestei societati, practic nu sunteti lasati de altii sa va puneti planul salvator in aplicare;

- stim ca nu e nimeni de vina pentru nimic, insa cand aduci sute de milioane datorie si practic esti la limita imploziei asta se numeste ESEC, si zau, as vrea ca Platfroma oltchim sa mai mearga si pentru noi, astia marunti, sa avem locuri de munca si un oarecare viitor aici... cred ca exista unii care confunda statul cu buzunarul propriu....parol!