Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Ofiteru Narcis

/ #5222 Opinie personala despre situatia existenta

2012-06-26 22:23

Dragii mei, problema este in felul urmator din punctul meu de vedere (elev clasa a VIII-a care tocmai a sustinut examenul de evaluare nationala). In primul rand, acel subiect "interpretabil" nu avea ce cauta in cadrul acestei evaluari intrucat prezinta un nivel prea ridicat de dificultate. Cum ne puteti cere noua, elevilor, sa rezolvam astfel de cerinte din moment ce nici profesorii nu pot cadea la un numitor comun?.
In cel de-al doilea rand faptul ca cei de la minister pot insa nu vor sa remedieze ceea ce s-a creat pe motivul ca "lucrurile s-au pus in miscare" denota, in opinia mea, faptul ca unele persoane chiar isi bat joc de noi sau pur si simplu nu le pasa de viitorul nostru. Tare mi-as dori ca toti cei "de sus", care au puterea de decizie sa se puna in locul nostru... Ei ce ar face? Cum ar reactiona la aceasta situatie? S-ar lasa nedreptatiti?
In cel de-al treilea rand consider corect si cinstit punctarea ambelor variante de raspuns din cadrul "controversatului subiect" intrucat ambele erau posibile (subiectiva/predicativa). Va rog sa luati masurile morale si practice astfel incat sa se rezolve situatia. Nu este drept sa suferim noi pentru dumneavastra,cei care ati conceput aceste subeicte. Nu consider cinstit invatul unora pe pielea altora. Dumnezeu sa ne ajute!