Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Vince

/ #1693 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-18 10:14

#1692: Gogu - Re: Re: Re: Re:

Cer scuze si eu, te-am confundat cu altcineva. Aproape ca sint de acord cu tine, dar e acolo acest "aproape". Am raspuns la scrisele lui Judex, care a lansat ideea revizionismului, care e privit ca un "bau-bau", desi si romanii au suferit de aceasta "boala" intre 1940-1945, unii nostalgici pling si acum dupa Basarabia, s.a.. Nu vad nimic deosebit in treaba asta, exista libertatea gindirii si a exprimarii. Subscriu ca numai prostii au certitudini, tocmai de aceea ar fi bine ca unii (dintre romani) care se umfla imediat cind e vorba de ex. despre autonomia Tinutului Secuiesc, sa fie mai rezervati, pentru ca nu se stie niciodata... Voi trebuie sa acceptati odata - poate ca nu e usor, dar nu e imposibil - ca si noi simtim acelasi "dor" si aceeasi loialitate fata de Transilvania ca si voi.  Hai sa-i lasam pe tigani sa-si cistige ei singuri drepturile, daca vor, sincer vorbind, ce treaba avem noi cu ei ? Noua nu ne-a dat nimeni mura-n gura. In virtutea punctualitatii, precizez ca tiganii sint doar aprox. jumatate fata de numarul maghiarilor, dupa statisticile oficiale, acestea fiind considerate date valabile. Vezi, chiar tu afirmi ce bine stapinim limba romana, pai atunci inseamna ca nu sint valabile "ingrijorarile" voastre vizavi de pacientii de etnie romana, etc., etc.. Pentru noi este un atu si un plus sa stapinim o alta limba (fiind si limba oficiala), dar asta nu inseamna ca renuntam la doleanta noastra de a studia si a ne desavirsi profesional in limba noastra materna. In rest, cu toate astea, cred ca putem fi prieteni..