Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #1337

2012-03-23 18:41

#1325: Judex - Re: Re: Re: Re: RE; ; 1304,1305,1306

Domnule, eu nu sugeram nimic. Am citat cuvintele prim-rabinului Ernest Neumann.

Şi în rest pe mine nu mă interesează scuzele voastre prin care doriţi să menţineţi statutul de "erou şi demon în acelaşi timp" al unui criminal dezgustător nazist.

Acestea arată tocmai distanţa între mentalitatea românească şi gândirea europeană.

Germanii sunt SINGURII care au reuşit să-şi facă faţă cu crimele şi păcatele lor istorice - şi asta e un lucru mare (căci necesită obiectivitate şi conştiinţă).

Românii sunt foarte departe încă de acest pas.

 

Şi unii maghiari, de altfel. Însă la noi măcar statul maghiar (ţara mamă) nu încurajează aceste lucruri. Pentru mulţi Horthy e un "erou şi demon în acelaşi timp" pentru că a anexat Ardealul de Nord la Ungaria - totuşi nu prea sunt statui în onoarea lui în Ungaria, tocmai din cauza că avut un rol important în deportarea evreilor maghiari în lagărele germane.

Iar în onoarea lui Szalasi (echivalentul maghiar al  lui Antonescu) nici măcar o singură statuie nu găseşti nicăieri în localităţile populate de maghiari (nici în Ungaria şi nici în ţările învecinate).

 

Că sunt şi extremişti maghiari, care se gândesc ca şi PRM-ul sau Noua Dreapta, e adevărat. Dar nu sunt încurajaţi de statul Maghiar, şi primarile noştri nu comemorează şi încoronează statui la ziua maghiarilor împreună cu aceşti bandiţi (precum a făcut Florea cu Noua Dreapta)!

 

E mare diferenţă!

În primul rând trebuie să înţelegeţi că aveţi un serios deficit de "democraţie" şi apoi poate o să înţelegeţi că un criminal nazist NU poate să fie în acelaşi timp erou şi demon.