Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Musafir

/ #656

2018-02-26 10:27

Apare astăzi procesul verbal al ședinței reunite a Comitetului director şi a Consiliului Colegiului din 24.11.2017, și, odată cu publicarea acestuia pe pagina de internet, primesc și primele observații. Așadar, cu multă seriozitate m-am aplecat asupra textului, iar acum mă rezum la câteva aspecte, pentru că altfel ar trebui să scriu o nuvelă. Încă din primele rânduri, mă uimește aritmetica prezenței - "56 persoane în Consiliul Colegiului şi 30/37 (n.n. în funcție de nevoi) înComitetul director (prezenți 60 persoane)". Un prim aspect, legat de votul pentru Hotărârea nr. 4 a Comitetului director privind reglementarea activității de psihologie judiciară şi extrajudiciară, este acela că, deși ni se spune că a fost votată cu 57 voturi "pentru", 2 "împotrivă" și 1 "abținere", în realitate, procesul verbal are la final 52 de semnături. Un al doilea aspect, desprins din acest vot, este acela că Hotărârea nr. 4 ar trebui să fie a Consiliului şi nu a Comitetului.  Explicația este simplă: hotărârile aparțin fie C.d., fie C.C. Numărul maxim de membri ai C.d. este de 47, iar la începutul ședinței din 24.11.2017 au fost 31 de membri (cvorumul minim necesar), de unde rezultă că Hotărârea nr. 4 ar trebui să fie a C.C., nu a C.d. Mai mult decât atât, la votul punctului 10 de pe ordinea de zi, deja plecaseră câțiva dintre colegi. Astfel, cvorumul fragil al Comitetului de la începutul ședinței (31 de persoane), a devenit inexistent până la finalul ședinței. Un al treilea aspect, ca o concluzie a celor de mai sus, ar fi acela că, în virtutea prevederilor legale, Comitetul director are atribuții executive, de aplicare a unor norme, hotărâri etc., în timp ce Consiliul Colegiului este cel care are atribuții în stabilirea liniilor directoare ale profesiei. De aceea, hotărârea trebuia să fie a Consiliului Colegiului, adoptată cu maximum 52 voturi "pentru", nu de alta, dar sper că nu numără Pristanda prezența. Cu ceva mai multă nesimțire,  Același păcălici  

P.S. Este impresionantă propunerea dlui. Preş. Dafinoiu de a nu publica în Monitorul Oficial o hotărâre care modifică un act normativ în vigoare.