Detectia de metale in Romania - Apel la echilibru si colaborare

Cristi

/ #28

2016-04-12 10:35

Tot ce este în solul României aparține acestei țări si locuitorilor ei! Deci, aparține în egală masura, nu numai la o anumita clasă. Avem tot dreptul noi detectoristii să săpăm unde vrem noi! Așa ar trebui, dar nu-i așa, din păcate. Ceei care au dreptul, arhelogii, unii, stau și belesc bota și dau din gură. Nu uitați dragi arhelogi că noi am dat niște bani pe detectoare, pinpointer, scule de săpat, baterii samd, bani care în țara asta nu prea poți să i arunci aiurea că mori de foame și noi totuși i am dat. Nu să ne îmbogățim, ăia care urmăreau asta au săpat în liniste la Sarmisegetuza, ci ca un hobby, o bucurie când găsești ceva, o bucurie de copil nevinovat! Nu o să vă permit să-mi luați această bucurie! O să vă dăm în judecată, să fiți siguri! 

Deci, detectia este o placere, un simplu hobby, luați-vă de adevăratele probleme nu de niste detectoare care numai" zgîrie" suprafața. 

Nu suntem hoți, sau donat o grămadă de obiecte, monezi samd. În 26 de ani nu au descoperit arheologii atit cit am descoperit noi detectoristii în 3 ani! Ar trebui să ne mulțumiți!