Siguranta Scolara - Scoala Gimnaziala nr. 2 Dobroesti, Ilfov

Noi, părinții semnatari ai acestei petiții, elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Dobroești, județul Ilfov, vă adresăm prezenta petiție în vederea soluționării unor probleme stringente legate de siguranța copiilor noștri pe drumul către și dinspre școală.

În prezent, elevii noștri se confruntă cu dificultăți majore în deplasarea lor zilnică din cauza următoarelor aspecte:

* Autoturismele parcate neregulamentar pe trotuare – Acest lucru îi forțează pe copii să meargă pe carosabil, expunându-i riscului de accidente. De menționat că, de la adresa de acasă până la școală, aproximativ jumătate din drum este ocupat de mașini parcate pe trotuare înguste, lăsând pietonilor foarte puțin spațiu pentru a se deplasa în siguranță, sau chiar deloc.
* Traficul intens pe străzi înguste – Creșterea traficului face ca deplasarea pietonală să fie extrem de periculoasă, in special traversarea strazilor, neexistand vizibilitate.
* Prezența câinilor maidanezi – Aceștia reprezintă un pericol constant pentru siguranța elevilor, aceștia fiind adesea atacați sau speriați.
* Ambuteiaje în proximitatea școlii – Din cauza numărului mare de părinți care își aduc copiii la școală cu mașina, traficul în jurul școlii devine haotic și nesigur pentru elevii care se deplasează pe jos. Un alt pericol este reprezentat de spațiul de intrare al autoturismelor în parcarea școlii, care coincide cu zona de traversare a străzii pentru elevi, făcând deplasarea acestora în acea zonă riscantă.
* Lipsa trecerilor de pietoni semnalizate – Sunt străzi parcurse de elevi în drum spre școală fără treceri pentru pietoni sau cu treceri de pietoni nesemnalizate corespunzător.
* Lipsa unui trotuar la intersecția străzii Agricultorilor cu Strada Meterezului (în proximitatea școlii) – Această porțiune de drum, care se întinde dinspre școală până la parc, nu este prevăzută cu trotuar, ceea ce face deplasarea copiilor pe stradă extrem de periculoasă, mai ales din cauza traficului intens. De precizat ca sunt si alte portiuni de drum fara trotuar.
* Insuficiența stâlpilor de protecție pe trotuare – În multe zone, trotuarele nu sunt prevăzute cu stâlpi, iar acolo unde aceștia există, sunt fie deteriorați, fie distanțați astfel încât autoturismele pot parca între ei, reducând spațiul pietonal.
* Lipsa locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități în proximitatea școlii creează dificultăți pentru copiii cu dizabilități, care întâmpină greutăți în a coborî din autoturisme din cauza haosului provocat de traficul intens din zona școlii.

De asemenea, dorim să menționăm că s-au mai făcut solicitări în trecut pentru rezolvarea problemei autoturismelor parcate neregulamentar pe trotuarele din Dobroești. Din păcate, măsurile au fost doar temporare și nu s-a menținut o consecvență în aplicarea lor, situația revenind rapid la starea inițială.

În acest context, vă rugăm respectuos să interveniți pentru rezolvarea acestor probleme și să luați în considerare oferirea unei soluții de transport public dedicat elevilor care să asigure siguranța acestora în drum spre școală (nu doar a elevilor din clasa pregătitoare).

Dorim să subliniem și faptul că mulți părinți nu își pot permite să însoțească zilnic copiii la școală din cauza programului de lucru. În plus, acest lucru ar duce la o aglomerare și mai mare a traficului în zona școlii.

În numele siguranței copiilor noștri, vă rugăm să tratați cu prioritate această solicitare și să luați măsurile necesare pentru a îmbunătăți condițiile de trafic și siguranță în zona școlii.

Cu stimă și respect,
Părinții elevilor de la
Școala Gimnazială Nr. 2 Dobroești, Ilfov

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Dobroești, Ilfov. Adresa de e-mail: urdeadalina@gmail.com; vbogdan@gmail.com; Nr. Tel: 0740505953    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Părinții elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Dobroești, Ilfov. Adresa de e-mail: urdeadalina@gmail.com; vbogdan@gmail.com; Nr. Tel: 0740505953 va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face informația publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Părinții elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Dobroești, Ilfov. Adresa de e-mail: urdeadalina@gmail.com; vbogdan@gmail.com; Nr. Tel: 0740505953 să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți: