Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Musafir

/ #2296

2016-03-21 19:14

INAINTE versus DUPA

-Vanzarea la bucata a tigarilor era interzisa si inainte, dar se dadeau 'pe sub mana' daca vanzatorul te cunostea din ochi si stia ca nu esti politist sau paracios. Exista tonete non-stop unde inca se vand, nu vine nimeni la control la 2 noaptea si daca vin nu au ce gaseasca deoarece un pachet desfacut poate fi al comerciantului.

-Fumatul prin licee/scoli-> Cand eram eu in liceu traversam strada si mergeam dupa blocurile de vizavi sa fumez. Toata lumea fuma acolo. Minorii care vor sa fumeze vor continua sa fumeze si acum.

-Fumatul in cofetarii-> aici nu s-a fumat niciodata din cate stiu eu. Eu nu am gasit nici o cofetarie in care sa se poata fuma. Cel putin asa este la mine in oras.

-Fumatul la cinema-> nu se fuma si nu se fumeaza si cred ca orice persoana se poate abtine 2-3 ore de la fumat pentru a viziona un film

-Restaurantele/ spatiile de mancat-> inainte existau restaurante care isi divizasera spatiul in 2 incaperi separate total printr-un hol sau cu intrari separate, locurile din mall-uri, acele food court nu permiteau fumatul, dar exista un spatiu inchis de sticla cu canapele in care se poate fuma, in alt mall spatiul de fumatori ocupa 50% din restaurant fiind spatiu inchis cu mese si scaune unde puteai fuma, manca, bea. Si nefumatorii tot acolo veneau din decizia lor personala. Acum nu se mai fumeaza nicaieri au loc destul sa se desfasoare in baruri sau cafenele, dar nu ii vad sa se duca.

-Cafenele-> nu am intalnit cafenea in care sa nu existe spatii separate pt nefumatori, fumatori. Si stiti cine facea consumatia mai mare? Fumatorii ca ei sunt cei care zilnic incainte de servici, facultate merg la o cafea si o tigara. De acuma sa umple nefumatorii cafenelele.

-Parcurile de copii-> pana acum accesul persoanelor peste 18 ani era interzis in parc daca acele persoane nu aveau un copil cu ei. Daca un parinte e idiot sa fumeze langa copilul lui, atunci trebuie sa se castreze singur pentru ca e mai prost ca noaptea. Valabil si pentru fumatul in preajma batranilor, gravidelor etc. 

-Fumatul la servici-> aici e buba cea mai mare. Un medic care are 8 ore ziua de munca plus garda de noapte nu are cand sa mearga in cur la bercu sa fumeze o tigara. Daca a ales sau nu tigara, este decizia lui, dreptul lui de a hotara. Dar sa nu va cacati pe voi cand veniti la spital si nu gasiti pe nimeni ca sunt toti afara la fumat. Dar cand zic afara la fumat ma refer afara cine stie unde, nu ca pana acum cand se fuma in curtea spitalului.