NU MAI VREM VIETI PIERDUTE

Daniel Claudiu Maftei

/ #41

2016-03-06 13:42

Eu as desfiinta toate trecerile de pietoni si le-as inlocui cu pasarele suspendate, cu scari rulante actionate electric de senzorii de prezenta. Suntem totusi in 2016 si nu sa facut un upgrade tehnologic corespunzator. Umanitatea in esenta ei, este tare primitiva la capitolul siguranta rutiera!

Putem sa asiguram o vizibilitate sporita, putem instala semafoare, dar esenta problemei ramane. Trebuie schimbate multe elemente din viata asa zis moderna. Am ramas cu trecerea pentru pietoni probabil de pe vremea cand s-au inventat drumurile pietruite. Cand am precizat siguranta rutiera, m-am referit strict la infrastructura si nu la tehnologiile implementate in autovehicule. Daca siguranta rutiera a infrastructurii tinea pasul tehnologic al inovarii macar cum a evoluat banala bicicleta, tot era ceva. In egala masura sunt total impotriva drumurilor cu circulatie in ambele sensuri. O caracteristica primitiva a cailor de transport rutier care determina pierderea de vieti omenesti in proportie de 90% din accidentele rutiere. :(