Spune „nu” discriminarii cadrelor didactice

Musafir

/ #81

2015-10-15 18:07

Am o pensie de 1.090 lei, 36 ani in invatamant, grad didactic 2, profesor studii scurta durata, educatoare. La angajare, in 1978 am avut salariu de 1.520 lei. Intotdeauna cadrele didactice au avut salarii mici, Conform modului de calcul actual, atat imi revine, dupa atatia ani in care am lucrat cu copii, nu cu fiare, cu masinarii sau hartii. Fiecare munca este importanta, dar solicitarea nervoasa a unui cadru didactic nu se regaseste la nicio alta activitate. Colegilor mei din sistem le doresc sa beneficieze de salarii mai mari, si de pensii mai mari. Din pensie nu pot sa-mi cumpar o carte, sa merg la un simpozion sau la un spectacol, sa merg la tratament sau intr-o binemeritata excursie. Sa uit tot ce stiu, tot ce-am acumulat in atatia ani de studiu? Sa nu mai platesc abonamentul la internet? Sa stau pe banca in fata blocului asteptand ziarul gratuit de la primarie? In anii "aceia" m-am calit, inca mai pot pune pe aragaz o oala cu gura in jos ca sa ma incalzesc. Pentru colegii mei ramasi in sistem nu doresc asa ceva. A respecta un cadru didactic inseamna a i se acorda un salariu potrivit cu munca insemnata pe care o face.