Ora de 60 de minute = 45 minute studiu + 15 minute pauză

Alexandru Toderică
Autorul acestei petitii

/ #26 Re: Re: Re: De lenesi si rasfatati, razgaiati ce sunteti!

2015-10-14 20:48

#23: Andrei Munteanu - Re: Re: De lenesi si rasfatati, razgaiati ce sunteti! 

Sunt precizate in enuntul petitiei unele motive pentru care se cere largirea pauzei.

In primul rand, multi profesori nu au notiunea timpului bine definita si tind sa tina elevii inca cateva minute pentru a termina de predat lectia sau exercitiul. Deci, in cele 3-7 minute ramase multi elevi nu au timpul necesar pentru a aprofunda lectia pentru ora urmatoare, nu au timpul necesar pentru a merge la biblioteca in caz ca vor sa se documenteze legat de ceva, iar unele scoli si licee medii si mari sunt impartite in mai multe corpuri sau anexe si sunt necesare cateva minute intre acestea. Sa nu uitam si de elevii implicati in activitati extrascolare unde trebuie sa se deplaseze in mai multe puncte ale institutiei pentru a primi si oferi diverse informatii legate de activitatea in care participa. Insa daca se vor face aceste modificari precizate in petitie, profesorii vor incerca sa se incadreze intr-un timp mai scurt si elevii vor avea mai mult timp pentru activitatile legate mai sus.

In al doilea rand, elevii vin la scoala sa invete. Toti stim asta, evident. Dar asta implica o activitate intensa a creierului de a retine si intelege informatiile. Majoritatea elevilor au 6-7 ore intr-o zi. Insa in aceste 6-7 ore, elevii studiaza 6-7 discipline diferite, iar un loc de munca este bazat pe un domeniu. In plus, elevii petrec cateva ore si acasa invatand si scriind pentru a putea retine o cantitate mare de informatii ce trebuie apoi reenuntata in a doua zi. Fiind o cantitate mare de informatii, elevul poate avea scapari de memorie si de aceea el isi foloseste o parte din pauza pentru a-si aprofunda lectia invatata pentru a nu avea surprize in timp ce e examinat (fie oral sau scris). In plus, la munca este o motivatie financiara, ceea ce il incurajeaza pe salariat sa isi continuie activitatea profesionala in acel domeniu.

Sper ca am fost inteles si daca nu sunteti de acord va spun ca nu sunteti obligat sa semnati aceasta petitie. Daca mai aveti si alte idei de dezbatut va invit sa le scrieti, atata timp cat nu contin instigari la scandal sau jigniri.