Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #34276 CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-20 10:51

SALARIILE SUNT SUVERANE CONFORM LEGILOR SI NICI JUDECATORUL-SINDIC NU ARE ACCES PE ACESTE SUME LA DECIZIE DECAT SA CONFIRME ACHITARILE SI MODUL DE ACHITARE, ATAT.  CONFORM CELOR ARATATE MAI SUS SE ACHITA SUMA CORESPUNZATOARE SI IN INSOLVENTA SI-N FALIMENT, SUMA INTREAGA CONFORM CREANTELOR DIN ACTE, IAR PENTRU CEI CARE LI S-A ADUS ATINGERE SAU DAUNE-INTERESE PRIN PREJUDICIILE CREATE FATA DE EI, SE INDREAPTA SPRE INSTANTELE JUDECATORESTI SI-SI CER DREPTURILE CONFORM LEGII CU PENALIZARI SI DAUNE-INTERESE ADUSE  PRIN PREJUDICIILE CREATE, FIECARE CORESPUNZATOR CU CEEA CE ARE DE ADUS ARGUMENT IN FATA INSTANTELOR PENTRU A PRIMII ACESTE DAUNE-INTERESE, CONFORM SI SURSELOR SI ACTELOR, LEGILOR SI TUTUROR DOVEZILOR AJUTATOARE.

1. SALARIILE SI TOATE DREPTURILE SALARIALE  PANA-N ULTIMA ZI DIN AN 2012 OLTCHIM, SUNT CONSIDERATE LA MASA CREDALA DIN TABELUL DE CREANTE; (CU POSIBILITATE, NEFIIND CERTITUDINE DIN VANZAREA OLTCHIM SPV INSA NU LUAT CA ATARE, POATE FI ACHITAT SI  IN TIMPUL PLANULUI DE REORGANIZARE PE INSOLVENTA CONFORM LEGII PRIN STINGEREA  PRIN ACHITARE CREANTE DATORATE SI NEACHITATE CONFORM PROGRAMULUI DE ACHITARI, STINGERE DATORII CREANTE TOATE.)

2. SALARIILE COMPENSATORII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIILE GENERATE DIN 2013 OLTCHIM, SUNT CUPRINSE CA PRIORITATE SI URGENTE LA ACHITARE SUB ORICE FORMA SAU CONSTRANGERE A SOCIETATII SAU CELUI CARE A PROCEDAT LA DISPONIBILIZARE COLECTIVA. DISPONIBILIZATII 2013, ACESTIA FIIND INDREPTATITI SA SE INFRUPTE DIN DEBITOR ( STATUL ROMAN SI OLTCHIM CARE AU GENERAT DISPONIBILIZARILE...SI TOTI CEI CARE AU CREAT ACESTE DISPONIBILIZARI) CU TOATE FORMELE LEGALE PANA LI SE ACHITA TOT SI INTEGRAL CU DAUNE-INTERESE PENTRU SITUATIILE CREATE.

La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

pag 81 din 315 din PLANUL DE REORGANIZARE.

Art. 3. 22. prin program de plata a creantelor se întelege tabelul de creante mentionat în planul de reorganizare
care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la
tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se
obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 102 (4) Remuneratiile persoanelor angajate în temeiul art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 si al art. 98 alin. (3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor în care partile interesate ar accepta, în scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze în programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

"1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”, se arată în planul Rominsolv – BDO.

CREANTELE OLTCHIM. Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu
link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT200115.pdf

PLANUL DE REORGANIZARE ESTE LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.
     Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate. Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.
     Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit mass media locale. Protestul a avut loc la câteva zile după ce administratorul judiciar depusese, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a combinatului. Documentul stipulează că Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
     Presa locală a mai scris că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.
     Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi.
     Pe 15 ianuarie, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim SA, condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria, şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea. Reprezentanţii salariaţilor i-au solicitat ministrului informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului chimic vâlcean şi planul de dezvoltare a societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte de începerea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi. În replică, demnitarul le-a declarat salariaţilor Oltchim că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea întreprinderii.