Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

/ #27686 “Nu sunt mesagerul lui Ponta!”

2014-10-17 09:54

http://www.timpuldevalcea.net/?p=11799

“Nu sunt mesagerul lui Ponta!”

17 octombrie 2014  | Autor:: Claudia Diaconescu

Judetul Valcea a fost, joi 16 octombrie, gazda unei vezite oficiale si anume, a candidatului independent la prezidenatiale Calin Popescu Tariceanu care si-a inceputut turneul electoral in judetul nostru vizitand Institutul de Criogenie si Separari Izotopice, unde conducerea unităţii i-a prezentat fostului premier laboratoarele de producere a heliului lichid, laboratoarele de producere a pilelor de combustie, laboratoarele de testare ale calităţii vinului, secţia unde se produce apa medicală sărăcită în deuteriu şi proiectul celor patru laboratoare de temperaturi joase.

La orele pranzului, prezidentiabilul Tariceanu a sustinut o conferinta de presa la sediul amenajat pe Calea lui Traian, mai exact, fostul UNION din centrul Ramnicului. Ei bine, conferinta nu a fost una tocmai pe placul candidatului, fiind una cu tiruri de intrebari din partea jurnalistilor locali, chiar daca au fost si jurnalisti de la publicatii nationale, acestia si-au vazut de treaba lor. Intrebat despre contracandidatii acestuia, a raspuns si nu a raspuns. Mai exact, Tariceanu a raspuns ce i-a convenit cel mai mult, ocolind de cele mai multe ori un raspuns ferm pe la Brasov sau prin alte judete cu exemple care nu aveau legatura cu ceea ce doream sa aflam. Dupa ce a facut un expozeu filozofic despre programul sau electoral, a inceput tirul intrebarilor despre Oltchim, la conferinta fiind prezenti – Mihai Gerea si Daniel Chitoiu, ambii fosti ministrii ai Economiei. Pe acest subiect, am putea spune, au fost cele mai multe intrebari, dorind evident daca i-am prins la Valcea, sa-i taxam cum ne-au taxat si ei pe noi, batandu-si joc si de marea masa de angajati de la Oltchim, dar si de jurnalisti, mintind de mai bine de un an ca acest Combinat se va privatiza, jucand alba-neagra in declaratii politico-administrativ.
Ei bine si aici candidatul Tariceanu s-a aratat deranjat de multitudinea intrebarilor pe acest subiect, spunand ca a venit la Valcea in campanie electorala si trebuie sa vorbeasca despre programul sau electoral si ne-a rugat sa nu monopolizam conferinta cu subiectul Oltchim
.

Un raspuns categoric i s-a cerut fostului ministru al economiei, Daniel Chitoiu, dar acesta nu a facut decat sa ofere o istorie a mandatului sau, esuat, in ceea ce priveste subiectul Oltchim.

In dupa amiaza aceleiasi zile, mai exact pe la orele 18.00, candidatul prezidentiabil, Calin Popescu Tariceanu a avut organizata si o intalinire la Filarmonica “Ion Dumitrescu’’, cu fosti membri, PDL, PNL, UNPR si poate si alte partide, dar si cativa disponibilizati de la Oltchim. Aici, a vorbit despre visul american care inseamna sa traim mai bine decat parintii nostrii, dar spunand in acelasi timp ca el are un vis mai sus decat visul american si anume : ‘’Eu imi doresc ca Romania sa ajunga a saptea putere a Europei, pentru ca suntem a saptea tara din Europa ca dimensiune demografica si ca suprafata geografica’’.

La finalul intalnirii, a tinut sa faca o precizare cu privire la un memorium al disponibilizatilor de la Oltchim pe care i l-au dat:
 “Am inteles ca sunt pe post de mesager. Imi pare rau, nu sunt mesagerul nimanui. Daca aveti un memorium mi-l adresati mie in calitatea pe care o am astazi, de presedinte al Senatului sau candidat la presedintie.
Eu nu sunt mesagerul lui Ponta! Sa fie clar!”