Desființarea ȘCOLII de DUPĂ-AMIAZĂ!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Desființarea ȘCOLII de DUPĂ-AMIAZĂ!!

Musafir

2014-02-10 06:14

Buna iniatiativa.
Ghita

#27 fabrica de absolventi

2014-02-10 13:53

Aproape tot sistemul de invatamant e depasit ,dar scoala de dupa masa e echivalenta cu schimbul doi intr-o fabrica ce scoate pe banda rulanta tot mai multi absolventi (idioti) !

Musafir

2014-02-10 14:17

Sa ne gandim ce se intampla cu elevii care invata de la ora 14 sau 15 pana la ora 19 sau 20.

Musafir

2014-02-10 14:30

Sa facem scoli, nu catedrale!
scoala 280

#30 iluzii-

2014-02-10 19:06

Va scriu dintr-o zona in care se invata nu in 2 ci in 3 schimburi. De ce? Cate scoli decente exista in sectorul 5? Si cati copii remarcabili? Petititia asta este praf in ochi. Non-combat-ul care ne-a lasat la mana unui om lipsit de cultura si bun simt nu poate fi spalat de o petitie on-line, oricate semnaturi veti aduna. Onor PDL, mana pe lopeti, nici macar la dezapezit nu v-am vazut, nici in perioada in care erati "la putere". Calcule politice de 2 bani.

Musafir

#31 Re: Re:

2014-02-10 19:08

#4: Adriana Saftoiu - Re:

Pai , voi n-ati vrut! Cu stima si cu toata disperarea uni om care v-a tot votat, nu va mai cred!

Musafir

2014-02-11 10:15

nu sint deacordcu orele de dupamasa ptr ca ei numai invata nimic,sint obositi cind vin de la scl si dimineata nici atit ptr ca numai au chef

Musafir

2014-02-11 17:34

Sunt pentru desfiintare !

Musafir

2014-02-13 19:00

Vorbe au fost, sunt si vor fi!
Cine stie care generatie va prinde ca ele sa fie puse in aplicare.
Promisiuni sunt la tot pasul, dar fapte.......

Musafir

2014-02-19 14:17

Programul meu incepe in fiecare dimineata la 8 cu pregatirea temelor si eventual ceva activitati extrascolare (cand si cand). De la 12 incep cursurile care tin pana la orele 17,18,19. Ajung acasa si strecor printre picaturi ceva extrascolar (fac balet de 9 ani si nu vreau sa renunt!). Restul de timp il ocup cu pregatirea temelor pentru ziua urmatoare. Am uitat sa va spun ca in cursul saptamanii reusesc sa rezolv de pe o zi pe alta numai ce e strict necesar, ce se repeta, restul le las pentru sambata si duminica. Acum urmeaza partea cea mai frumoasa a povestii - sambata si duminica am pe birou tot ce nu am putut rezolva in cursul saptamanii, si cele de vineri, deci - toate materiile de studiu . Sunt sclava acestui program de doi ani de zile (sunt abia clasa a VI-a) si va spun cu mana pe inima ca imi place sa invat, am note bune, merg la concursuri si la olimpiade, insa pregatirea acestora imi ocupa vacantele (cea de iarna, cea intersemestriala si tot ce poate sa mai scape ca timp liber in restul semestrului), iar soarele si parcul nu le vad decat vara. Mama spune ca ea nu ar reusi sa lucreze atatea ore cate stau eu la birou intr-o singura zi. Temele de casa sunt foarte stufoase, exercitii, portofolii cu tot felul de materiale, proiecte etc. Se intampla sa avem si de pe o zi pe alta de facut referate pentru anumite materii! Iar in vacante, inclusiv in cea de vara avem "teme de vacanta" desi ministrii spun ca nu e voie sa primim teme de vacanta. Ceea ce ni se preda la clasa este 75% din ce ar trebui sa stim, restul de informatii trebuie sa le aflam singuri. Exercitiile pentru fixarea si aprofundarea materiei nu mai incap in spatiul lectiei, trebuie sa le rezolvam in multele ore de studiu individual. In concluzie imi incep ziua stand la birou de la ora 8 pana la ora 23, uneori chiar 24 . Nu am sfarsit de saptamana liber, nu am timp liber. Acesta este programul unui copil de clasa a VI-a in Romania condusa de oameni intelectuali.
Sa va povestesc de mesele mele? Mananc la 7.30 micul dejun, la ora 11 ceva care nu se poate chema pranz pentru ca nu-mi e foame la acea ora, pachetul dat de mama intr-o pauza de 5 minute, masa de ... nu stiu de ce ... la ora 17, 18 care nu e nici pranz (desi atunci imi e foame) nici cina pentru ca nu pot manca mai usor dupa atatea ore de efort intelectual si eventual la ora 21 (uneori) cand ma intorc de la activitatile extrascolare, inghesui in stomac iar ceva ce n-ar trebui sa mai fie la acea ora. E foarte sanatos, va spun eu, mai ales ca nu am timp sa fac miscare!!!
Domnilor parlamentari, domnilor ministri, as vrea sa va vad facand ceea ce fac eu la 12 ani, macar o saptamana si pe urma cred ca v-ati gandi si la noi...

Musafir

2014-02-20 11:41

programul scolar de dupa amiaza este un dezastru din toate punctele de vedere. Nu permite audierea lectiilor in perioada optima cand copii sunt odihniti, nu permit practicarea unui sport si nici un program echilibrat al meselor

Musafir

2014-02-20 11:46

Sper ca acest demers sa aiba o finalitate. Va doresc mult succes!
dice

#38 Evolutia populatiei

2014-02-20 12:15

In anii 1967-68-69 s-au nascut peste 450 000 de copii in fiecare an, ba chiar peste 500 000 in 67 si 68.
Si eu tot atunci, insa niciodata n-am invatat dupa-amiaza. E drept ca locuiam intr-un orasel mai mic iar astazi in Bucuresti.
Bucurestenii nascuti in anii respectivi poate stiu mai bine, au invatat si dupa amiaza?
Intreb pentru ca ma minunez, cum de-au incaput in scoli toti, iar astazi, cu aproximativ 200 000 nascuti in fiecare an, nu mai au loc?

Musafir

2014-02-20 19:47

Asta e inca o bataie de joc in stil pur romanesc .
razvratitu

#40 desfiintarea scolii de dupa-amiaza

2014-02-20 19:53

Oamenii inteligenti sunt un pericol pentru orice politician din Romania.

Musafir

2014-02-20 20:05

In Bucuresti exista scoala in sectorul 5 in care se invata in 3 ture. Se intampla lucrul acesta deoarece I.S.M.B. aproba cererea scolii de a suplimenta an de an locurile. Asta in conditiile in care exista alta scoala in apropiere cu doar cativa elevi.

Musafir

2014-02-21 05:22

Ma revolta cind aflu cit efort trebuie sa faca un copil in scoala primara pentru "a tine pasul". Ma revolta cit efort intelectual si material fac parintii pentru ca cel mic sa nu ramina in urma plutonului. De ani de zile ma intreb de ce nimeni nu se revolta si nu apare o miscare de protest coerenta.

Musafir

2014-02-21 05:41

Da' cu miniostrul invatamantului si educatiei ati vorbit despre aceasta tema?

Musafir

2014-02-21 05:59

Sa-si aminteasca de popor, tara si Dumnezeu, macar in al 12-lea ceas, cei ce, teoretic, ne reprezinta si ne apara interesele si se asigura ca drepturile noastre sunt respectate!
Copiii sunt uitati si ignorati de prea mult timp!

Musafir

2014-02-21 07:21

Trebuie sa facem mai mult pentru copii nostri. Inclusiv programa scolara trebuie adaptata pentru a oferii cu adevarat educatie și viitor pentru acesti copii.

Musafir

2014-02-21 07:42

Ar trebui sa se vorbeasca in toata aceasta perioada si de faptul ca Ministerul Educatiei nu este capabil sa se ralieze la sisteme de invatamant din extern unde toate scolile sunt prevazute cu sisteme de ventilatie naturala astfel incat la orele pranzului sa nu se ajunga la concentratii mari de CO2 si nu numai la cote de 4000 ppm de aer viciat astfel incat copiilor le apar dureri de cap, lipsa de concentrare, oboseala, ameteli.

in UE exista legi care reglementeaza acest lucru. la noi important e sa fie cald stiti vorba aia??: "pute pute da-i caldut!"

Musafir

2014-02-21 08:13

..............

Musafir

2014-02-21 08:21

fata mea este in clasa 1 si invata intre orele 14 si 18. vi se pare normal??????

Musafir

2014-02-21 10:06

Exista un profesor Marian Stas care militeaza pentru modernizarea invatamintului romanesc.Are si propuneri in sensul acesta.Ar fi bine sa fie sprijint.Scrie articole in ziarul Adevarul pe tema aceasta,si are si un blog personal.

Musafir

2014-02-21 10:37

Sincer nu se mai face scoala adevarata decat la vreo cateva licee mai bine cotate. La celelalte licee scoala nu este decat un mod de a umple timpul copiilor vreo 4 ani. Rezultatele de la bac spun totul.