Protest la atacurile contra scriitorilor

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Protest la atacurile contra scriitorilor

Judele

#26 O sugestiune

2013-02-15 16:14

Daca tot pare procesoman eu propun schimbarea numelui revistei din "Tribuna" in "Tribunal".
dragneamc19@yahoo.com

#27 Scriitorii shaormei, bonus o tinichea (decoratie basista)

2013-02-15 18:09

Intelectualii shaormei care s-au vandut pentru bani, functii la neveste sau amante, bonus o tinichea (decoratie basista) merita respect? Andrei Plesu, de exemplu, si-a pierdut de mult dreptul de a ne da lectii de moralitate si bun simt. "Cine spune ca comunismul era rau mananca cacat", ca sa il citez, literalmente pe dl Andrei Plesu (vezi interviu in EvZ: Nota lui Băsescu către Securitate, văzută de Andrei Pleșu). Catrinel Plesu - director la ICR, sotia lui Andrei Plesu, a turnat pentru DIE, mama lui SIE. El, membru PCR activ de la 19 ani. Ea, informatoare de la 19 ani. Dar daca ar fi singurii oportunisti postrevolutionari nu ar fi o tragedie nationala. Ce ne facem cu Patapievici, Tismaneanu, Caratarescu, Liceanu si alti intelectuali ai shaormei care au girat si gireaza la conducerea Romaniei pe neamul prost al Europei cu un comportament de pirat somalez care frizează patologicul???!!! Lipsa lor de bun simt, de jena intelectuala, sfidarea vointei majoritatii poporului existent intre granitele Romaniei de astazi - toate aceste impertinente la adresa minimei inteligente si bunului simt politic sunt inacceptabile si trebuiesc sanctionate. Moralitatea este obligatorie si pentru intelectualii "Foamea Neagra", pupatori de dos basist, nu-i asa?

Musafir

#28 pentru Volodea

2013-02-15 19:26

Nu-ti face griji, stimate Volodea, nu se lasa, dl. Mircea Arman are tot ce doreste, bani, relatii politice, birou de avocatura la dispozitie. Iar Consiliul Judetean il apara, pe buna dreptate. Si o sa-i infunde pe toti scriitorasii astia. Felicitari doamnei Irina si celorlalti academicieni care-i stau în preajmă, luminindu-se de la filosofia lui. De asemenea torte filosofice avem nevoie.

Musafir

#29 Pentru Judele

2013-02-15 19:45

Bine tintit, felicitari! sa-i spunem si-asta dlui Uioreanu!

Musafir

#30

2013-02-15 19:50

Negarile, vehementele, frustrarile personale, etichetele incalificabile lipite de personalitati a caror opera ramane, oricate intemperii contextuale intervin, tin cumva de patologic. Fluturarea unor amenintari ce ar fi intarite de o pregatire juridica nu reusesc altceva decat crearea unui vid de rezonanta cu o breasla din care face si nu face parte. Domnul Mircea Arman a imbracat o armura din tinichele zornaitoare a unui justitiar de tip donquijotesc. Asa cum la personajul lui Cervantes a inceput totul brusc si s-a incheiat la fel de brusc, probabil si in cazul acestui domn, aparitia si disparitia de pe o scena, pe care a tinut cu tot dinadinsul sa se urce, vor fi fiind momentele cele mai notorii.


Musafir

#31 Pentru numarul 30

2013-02-15 20:25

Va rog sa nu-l jigniti pe Don Quijote!, care e un personaj maret, si sa nu-l innobilati pe Mircea Arman, care e exact cum il arata interviul: un personaj autoritar, plin de sine, sufleteste josnic si nu destept intelectual. Ce-i aia, sa faci o grosolanie fata de niste intelectuali distinsi (dar putea fi oricine, orice om) si sa te lauzi apoi in presa cu ea, spunind tuturor ca i-ai dat afara si ca ei mint cu nerusinare? Domnul Arman este prostul ajuns fudul pentru ca l-a cadorisit Consiliul Judetean cu o revista. Este o rusine ce se intimpla. Consiliul Judetean ar trebui sa intervina imediat si sa il destituie. Acest protest al scriitorilor e prea blind, prea impaciuitor. Oameni ca Mircea Arman sint un pericol public si este o rusine ca nu a fost inca schimbat.
Ramona
ion

#32 Un vechi cititor al Tribunei

2013-02-16 06:26

Articolul programatic al d-lui M. Arman (conform căruia Tribuna trebuie să devină o revistă liberală ?!) și eseul delirant al d-lui C. Barbu despre asasinarea lui Eminescu ar fi de ajuns pentru a-i descalifica total și definitiv pe cei doi, ca intelectuali și ca publiciști, în ochii oricărui om de bun-simț, indiferent de ce opinii politice sau interese personale ar avea acesta.
E grav ce se întâmplă la Tribuna și mă tem că, din păcate, nu mai este cale de întoarcere.

Musafir

#33

2013-02-16 12:22

Credeam ca , acum , in secolul xxi dinozaurii au disparut . Sunt profund dezamagit de infiltarrea coroziunii in metalul pretios si slefuit al culturii romane . Chiar si caloriferul rugineste.

Musafir

#34 Dinu Balan

2013-02-16 12:40

Dincolo de polemicile, sa zic de substanta, care se poarta de pe baricade opuse, cu argumente din cele mai diverse, m-as referi la un singur aspect. Dlui Arman in lupta inversunata pe care o poarta impotriva arghirofiliei, in opinia mea, ii scapa niste nuante esentiale. Concret, dl Arman a taiat suplimentul Claviaturi spunandu-mi ca nu e cuprins niciun supliment in planul sau managerial. In conditiile in care CL Huedin finanta suplimentul literar si in care revistele culturale au nevoie acuta de fonduri,nu inteleg aceasta decizie nu numai din prisma faptului ca nume care au aparut in suplimentul nostru - Petru Popescu [un nr. tematic], Teofil Rachiteanu, Constantin Cublesan, Marcel Mureseanu, Romulus Zaharia, Alexandru Jurcan si alti scriitori importanti cu care am colaborat - nu erau nume de abandonat, dar si din prisma faptului ca Tribuna se leapada de niste cenacluri literare formate cu eforturi serioase, cum suntem si noi. Din 2004 de cand fiinteaza proiectul nostru [aprox. 25 de numere a cate 8 pagini], Claviaturi s-a supus rigorilor impuse de echipa de redactori Tribuna, intelegandu-se reciproc rigorile unei reviste de mare tinuta intelectuala si nevoia de democratizare a culturii pe specific regional/local. Se putea reformula/reimpune noi standarde pe care le-am fi discutat, dar s-a taiat grosier nu neaparat nume, ci proiecte. Daca nu era acest val de contestari ale noului proiect Tribuna ce arata o ilegitimitate uriasa, as fi acceptat ca proiectul Claviaturi este cel care nu se sustine, dar asa, cu tot respectul, va contest. Dinu Balan, fost responsabil al supl. literar Claviaturi

Musafir

#35 in atentia dlui I.A. Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai!!!!

2013-02-16 16:42

Doamnelor si domnilor petitionari,
Cautind pe internet date despre dl. Mircea Arman, am dat de urmatoarea informatie: ca ar fi nu numai doctor, ci si profesor. Iata probele:

1.în scrisoarea pe care i-a adresat-o dlui Adrian Nastase la data de iulie 22, 2007 la 2:42 pm , se prezinta ca „prof. dr. Mircea Arman”, vezi
nastase.wordpress.com/about/

2.pe google, la utilizatori, apare drept “Prof. dr. Mircea Arman, vezi
ro.wikipedia.org/wiki/Discuție_Utilizator:Prof.dr._Mircea_Armannastase.wordpress.com/about/

3.în 19 februarie 2009 la Bistrita, la Societatea de Concerte, si-a lansat o carte de filosofie in calitate de “prof. dr.”, vezi
societateadeconcerte.org/...il...prof-dr-mircea-arman.../77/

4. 25.10.2008 , a primit la Craiova premiul “Academiei internaţionale Mihai Eminescu”. Juriul, in care era si dl Eugen Simion, i-a decernat dlui “prof. univ. dr. Mircea Arman - Premiul pentru studii şi cercetări în domeniul filosofiei”, vezi
www.gds.ro/.../Premiile+Academiei+Internationale+„Mihai+Eminesc...

5. Asta e buna de tot, vezi:
www.ziaristionline.ro/.../conferinta-internationala-dimensiunea-encicl...
Adica, recent, în toamna anului 2012, dl “prof. univ. dr. Mircea Arman” apare ca participant la “Conferinta Internationala Dimensiunea Enciclopedica si Universala a operei lui Dimitrie Cantemir”, desfăsurata intre 26-27 octombrie 2012 la Universitatea Dimitrie Cantemir Bucuresti. Iar “Prof. univ. dr. Mircea Arman, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca” ar fi prezentat o comunicare la “SECŢIUNEA: LOGICĂ, FILOSOFIE, RELIGIE" moderata de Acad. Alexandru Surdu, drept care apare in program anuntat in felul urmator:
"1. Filosofie şi teologie în opera lui Dimitrie Cantemir
(Philosophy and Teology in Dimitrie Cantemir’s
Works)
Prof. univ. dr. Mircea Arman,
Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca”.

Foarte frumos, dar: de cind este dl Mircea Arman profesor la UBB? Si de cind este “prof. univ”? Si de cind este “prof.” pur si simplu? Nu stim.
Drept care ii rugam pe semnatarii acestui protest si pe oricine altcineva care stie, de exemplu pe dl prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, sa ne spuna cum stau lucrurile. Noi stim ca a fi profesor este un titlu care se cucereste prin examene, concursuri (de definitivat, in invatamintul preuniversitar, de post, in invatamintul universitar) si practica. Este sau nu este oare dl Mircea Arman professor la UBB? A fost o luna, in toamna anului 2012, si pe urma a parasit-o voios? Sau nu a fost profesor - nici universitar, nici preuniversitar, si-atunci felul cum se legitimeaza: “prof. dr. Mircea Arman” sau „Prof. univ. dr. Mircea Arman, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca”, se numeste altfel, nu stiu cum… uzurpare de titluri… si-atunci se schimba un pic lucrurile, trebuie luata o casa de avocatura, una mare, de la Bucuresti, cu reprezentanta la Cluj, trebuie studiata nitel problema cu un grup de juristi, trebuie anuntate diverse organe si organisme ca exista un domn, Mircea Arman, care din cind in cind se da drept ceea ce nu este etc. In momentul de fata, nu stiu nimic sigur, si-atunci intreb.
Cu deosebita consideratiune, Alexandru, doctorand in drept

Musafir

#36 Re:

2013-02-16 19:30

#2: -

Nu are nimic in maneca decat faptul ca este un activist de partid. Nu cred ca face cinste nici macar ca jurist. Este bolsevicul de serviciu care va ruina orice activitate publicistica de calitate. Felicitari tuturor rebuturilor din administratia locala care il sustin.

Isidor I. Ionescu

#37 Cateva lamuriri

2013-02-16 19:42

Intre 2010-2012 revista Tribuna, condusa de I.M. Danciu, a organizat expozitiile anuale de Grafica Internationala, TRIBUNA GRAPHIC, care au adus pe simezele Muzeului de Arta Cluj mari personalitati ale graficii mondiale. Fiecare editie a fost insotita de un album tiparit in conditii grafice exceptionale. TRIBUNA GRAPHIC a fost mesagerul in lumea larga a efortului celor trei institutii organizatoare: Consiliul Judeten Cluj, Revista Tribuna, Muzeul de Arta Cluj si, nu in ultimul rand, au evidentiat efortul domnului Ovidiu Petca, autorul proiectului si curatorul expozitiilor.

Muzeul de Arta Cluj, in urma acestor expozitii, a beneficiat (si ar beneficia in continuare) de lucrarile donate de artistii participanti, care cu bucurie au sprijinit initiativa clujeana.
Donatia se ridica la suma de aproximativ 45 000 de euro.
Ideea principala era imbogatirea patrimoniului clujean cu opere deosebite de grafica internationala, stiindu-se ca in situatia actuala nu se fac achizitii, dupa cum a precizat dl Ovidiu Petca la ultimul vernisaj.

Din punct de vedere strategic Tribuna urmarea ca prin acest sir de expozitii anuale sa intampine sarbatorirea Clujului in ipostaza de capitala europeana a culturii. Spre exemplu: editia din 2011 a fost dedicata in intregime graficii poloneze, omagiind atat creatori celebri din toate generatiile, cat si legatura speciala a doua regiuni europene infratite - Cluj-Malopolska.

Proiectul de management distructiv al lui Mircea Arman a sters TRIBUNA GRAPHIC dintr-un condei, cu ura, nervozitate, ignoranta, dar mai ales cu lipsa-i caracteristica de a cerne intre valoare si nonvaloare. Probabil din ura nemarginita pentru vechea echipa de la conducerea Tribunei.

Razbunarea s-a revarsat asupra graficianului Ovidiu Petca si a postului pe care isi desfasoara activitatea cu destoinicie si dragoste nemarginita pentru Tribuna, mereu in umbra dar hotarat si intotdeauna atent la aspectul revistei. Si de cati ani inca!
Motivatia: nu se justifica existenta unui post pentru TRIBUNA GRAPHIC.

Nimic mai neadevarat. Exista un grafician la Tribuna, cu activitate expozitionala internationala, multe premii importante, celebru asemenea prietenilor graficieni pe care ii invita sa faca expozitii la Cluj, si care, printre altele, a organizat intre 1997-2005 Bienala de Grafica din Cluj. Dupa doua decenii de activitate atat la Tribuna cat si in randul graficienilor s-a gandit sa mai faca si Tribuna Graphic. Acum este luat in suturi de anonimul Arman, descins parca din lumea OTV-ului recent desfiintat. Si nu doar atat, colaboratorii OTV-isti au inlocuit personalitatile clujene din revista.

Catalin Dabija

#38 tic-tac

2013-02-16 20:16

Din cate se vede la nivel local, domnul Arman se bucura foarte mult de sustinerea autoritatilor. Se vede si din interviul dumnealui ca are practici pupincuriste, ceea ce i-a si adus cel mai probabil postul.

Este destul de trist faptul ca nu exista un grup de initiativa si presiune la adresa "decidentilor". Artistii clujeni au trecut in 'silenzio stampa', lasand ca protestul sa fie semnat in mod oficial doar de 5 scriitori.

Intelectualii sunt apatici, lasand in urma 23 de ani de munca a unei reviste care a functionat ca suport pentru proiectele culturale.

Domnul Arman a inceput campania de distrugere din interior. Este bomba cu ceasul stricat.
In concluzie, arta si cultura sunt pe moarte in Cluj.
fabulist

#39 concurs...

2013-02-18 08:29

Cred că în cartea recordurilor vor intra şi două concursuri ce s-au ţinut în Romania. Unu, cel pentru ocuparea postului de şef al poliţiei din Piatra Neamţ, câştigat de domnul Şoric, poliţistul vecin şi prieten cu un mafiot cămătar, care a plâns şi ia luat apărarea mafiotului cu celebrele cuvinte: Ce-i dacă dă bani împrumut? Ajută oamenii! Şi cel de-al doilea concurs, cel ţinut pentru ocuparea postului de redactor şef al revistei "Tribuna".

Musafir

#40

2013-02-19 09:46

Am primit acest protest de la membri respectabili ai USR Cluj si ma intreb cu inocenta, deloc trucata, cine este Dl. Arman?!
Inteleg ca terorizeaza echipa revistei Tribuna la care am colaborat vreme de cateva decenii, totodata s-ar fi adresat ireverentios la adresa Prof. Nicolae Manolescu si a Porfedorilor IOn Pop si Ion Vlad, etc. Mi se pare un lucru intolerabil!!! Cum s-a ajuns aici si cine i-a permis aceste "iesiri" dezonorante si dizgratioase??!
M.G.

Musafir

#41

2013-02-19 11:23

Comentariul scriitoarei Florentina Florescu

Zice că este filosof, poate să-l fi citit.Eu nu l-am citit pe omul-autor al ofenselor, al limbajului ce-mi aminteşte de o anume foaie a unui anumit autor, care îşi făcea glorie din aşa mod de adresare.Pe unii dintre scriitorii de acum şi dinainte, aparţinători altor timpuri, altor vremi, i-am citit cu bucurie, cu interes, cu respect.Mi-au plăcut sau nu cărţile lor, le-am admirat, le-am forfecat, dar niciodată, pentru nimic în lume nu mi-aş fi îngăduit să-i ofensez prin cuvânt spus sau scris.Cine ştie de ce ţine atitudinea mea...Poate dintr-o iubire frăţească, din ştiutul trudei, din biblioteci sau de la masa de scris, din respect pentru paginile citite, pentru cele scrise, pentru nopţi de gândire şi răbdări, pentru renunţări, pentru umilinţe, pentru demnitate, pentru asumarea unor situaţii, a unor destine.Sunt solidară cu semnatarii petiţiei într-un efort de stopare a lipsei de bună cuviinţă, de respect, de responsabilitate.Şi nu cred , nu vreau să cred că un om de condei, un adevărat slujitor al acestuia, un individ ce se vrea la conducerea unei reviste literare se poate afişa în acest fel.Sau poate aşa vor fi fiind managerii şi nu ştiu eu.Ceea ce ştiu sigur însă, este că nu are legătură nici cu scrisul, nici cu cititul şi nici cu educaţiunea.Nădăjduiesc că acţiunea mizerabilă de ofensare a scriitorilor (nu zic cum îi numeşte) a acestui M.Armand să nu slujească, doamne fereşte, altor interese care n-au nici valoarea, nici trăinicia cărţilor şi nici ale autorilor acestora, scriitorii.Şi atunci lipsa de citit, de informaţie, de educaţie, de lacune în exprimarea civilizată se pot ierta.Ceri scuze şi speri să fie acceptate, dar implicaţiile de cine ştie ce fel cu amestecarea în breasla scriitorilor a tot felul de tenebre, mi se pare mai mult decât periculoasă prin urâţenia acţiunii.

Florentina Florescu

februarie, 2013 Cluj- Napoca


Musafir

#42

2013-02-19 17:23

Nu sunt de acord cu schimbarea actualului colectiv al revistei Tribuna. Consider ca domnul Ovidiu Pecican ar fi cel mai potrivit pentru coordonarea activitatii revistei Tribeua, precum si domnul Ovidiu Petca ar fi, si este cel mai potrivit grafician pentru sustinerea nivelului actual al acestei reviste mult apreciata de public.
Judele

#43

2013-02-19 18:24

"Tribeua", interesant typo.
Andor Komives, artist plastic

#44

2013-02-19 19:48

Ce se intampla acum la Revista Tribuna nu este doar o problema interna a scriitorilor, ci este o problema ce afecteaza viata culturala clujana. Ar fi un mare pacat ca prestigiul acestei reviste sa fie distrus prin decizii neinspirate ale politicului.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-02-19 20:11



Musafir

#46

2013-02-20 01:50

sugereaza indepartarea
Camelian Propinatiu

#47 Inlocuitorii pot fi adesea nechezoli!

2013-02-20 22:58

Mircea Arman, in Cotidianul:
...domnii ăştia ”plini de merite” de care doar ei sunt conştienţi se cred de neînlocuit. Însă e plin cimitirul de oameni de neînlocuit. Când i-am dat afară pe Ion Vlad şi Ion Pop din consiliul ştiinţific, au luat foc. Nu şi-au dat demisia, mint, i-am dat afară, cum am dat afară încă vreo 9, nu mai ştiu.

Musafir

#48

2013-02-21 20:13

trist, inacceptabil, inadmisibil

Musafir

#49 Actele la control, va rog!

2013-02-21 22:25

Poate oare dl Mircea Arman, doctor in litere, sa produca proba ca ar fi fost chiar si numai pentru o zi "prof. univ. dr. la Universitatea Babes-Bolyai", aşa cum s-a in toamna anului trecut prezentat la Simpozionul Cantemir?... sau macar profesor - la liceu? la şcoala generală? la clasele primare?, suplinind un invatator racit? sau macar la gradiniţa, suplinind o educatoare de care era amorezat? - ma rog, oriunde, dar sa o produca? Pe internet se da mereu drept profesor, si, vai, nu este.
Cum nu este nici traducator al lui Heidegger. Faptul ca s-a uitat peste umarul lui Tilinca in timp ce acesta muncea nu il metamorfozeaza in traducator. La o editie din Heidegger Mircea Arman este inregistrat drept "consultant", la alta, drept "prefatator si ingrijitor de editie". Transcriu pagina de garda:"Martin Heidegger, Fiire si Timp, traducere din limba germana de Dorin Gabriel Tilinca, Prefata de Mircea Arman, Editie ingrijita de Mircea Arman, [Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2001]".
Deci: Cum e cu "primul traducator al lui Heidegger in limba romana"? Si cum este cu "profesor universitar doctor, Universitatea Babes-Bolyai", incit l-a pacalit si pe Eugen Simion? Oare academicienii pe care i-a adus la Tribuna stiu ca dl Arman are, a la Vadastra, naravul de-a se deghiza in haine care nu-i apartin?
Istrate Micescu





Musafir

#50

2013-02-22 00:06

E inadmisibil ca un ins, ma rog, un cetatean (despre care nu stim nimic, nici cine e , nici ce a facut, a scris, a...comis pana acum, adica in numele carei autoritatzi vorbeste,) sa jigneasca, grobian, pe unul dintre cei mai importantzi scriitori romani- Nicolae Manolescu, o autoritate in lumea literelor romanesti. Si nu doar pe el, ci si pe altzi scriitori de valoare . Cine ii da acest drept??