Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

PONTA NU TE MAI VREA GAOZARULE SA I O SU..GI CU MATA,I ATI SUPT O LA CRA CRA TAMBALAGIUL DESTUL.

#49826 Re: Re: Re: Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului.

2017-03-09 11:42

#49825: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve - Re: Re: Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului. 

 GAOZAREEE,O SA TI FU..TI DIN NOU PE MATA N GURA,POATE MAI IEI NISTE ZLOTII DE LA CERNEVISTII RAMASI,RAMAI SOBOLANE LA SU.PT POOOLA CU MATA LA TACTO CERNEV,HAHA.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2017-03-09 11:52


O SA TI VINA RIN DUL GAOZAREEEE.

#49828 Re: Re: Re: Re: Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului.

2017-03-09 12:12


Musafir

#49829 Re: Re: Re: Re: Re: Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului.

2017-03-09 12:16

#49828: O SA TI VINA RIN DUL GAOZAREEEE. - Re: Re: Re: Re: Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului. 

 ITI E GREU SA TI DUCI CRUCEA PRINTRE OAMENI CU TAMBALAGIUL  MAI SU..GACIULE DE GHIOCA?..UN TIC TAC TOT MAI TRECE PE LA TINE SOBOLAN RAIOS SI SU..GACI LIBIDINOS,ESTI UN BUTOI DE KAKAT.

Răsturnare de situaţie în cazul privatizării Oltchim

#49830 Răsturnare de situaţie în cazul privatizării Oltchim

2017-03-09 14:07

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, merge joi la Olchim, în Ramnicu Valcea, pentru a discuta despre stadiul vânzării de active cu administratorii judiciari si cu sindicatele. 

Oltchim "se sparge" în nouă structuri, potrivit unei decizii a Adunării Generale a Creditorilor din SC Oltchim SA de luni 6 martie. A fost aprobată modificarea planului de reorganizare de către toate categoriile de creditori, ceea ce înseamnă privatizare prin vânzarea de active.

Investitorii nu sunt obligați să continue producția și să preia angajații, potrivit unui document prezentat de Capital.ro.

"Modificarea planului priveşte exclusiv metoda de vânzare a Oltchim SA (toate celelalte prevederi ale planului rămânând în vigoare), în sensul în care se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activitţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător", se arată în documentul transmis BVB.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, merge joi la Olchim, în Ramnicu Valcea, pentru a discuta despre stadiul vânzării de active cu administratorii judiciari si cu sindicatele.

"Ministrul va ajunge acolo după ora 14.00. Vor continua discutiile cu sindicatele si cu administratorii judiciari despre stadiul procesului de vanzare a activelor. Procesul este destul de avansat, urmează depunerea ofertelor angajante", au declarat pentru News.ro reprezentantii Ministerului Economiei.

Până la termenul limită din 27 ianuarie, Oltchim a primit oferte neangajante din partea unor „operatori industriali" şi a unor „investitori financiari", patru dintre ofertele primite acoperind pachetele operaţionale, care includ activităţi de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active, potrivit unui anunţ al combinatului.

În prezent, investitorii care au depus oferte se află în faza de due-dilligence (audit aprofundat) la Oltchim, urmând ca până în 24 martie să depună oferte definitive.

Oltchim a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioane euro), după pierderi de 48,46 milioane lei în 2015, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare.

Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

- See more at: https://www.realitatea.net/rasturnare-de-situatie-in-cazul-privatizarii-

Planul de reorganizare Cum se va vinde până la urmă Oltchim

#49831 Planul de reorganizare Cum se va vinde până la urmă Oltchim

2017-03-09 14:09

Planul de reorganizare
Cum se va vinde până la urmă Oltchim
 

Combinatul chimic Oltchim Rm. Vâlcea, deținut de statul român prin Ministerul Economiei, se va rupe în nouă structuri, conform deciziei de modificare a planului de reorganizare luată de Adunarea Creditorilor.

”Modificarea planului priveşte exclusiv metoda de vânzare a Oltchim SA (toate celelalte prevederi ale planului rămânând în vigoare), în sensul în care se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activitţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător”, se arată într-un document transmis Bursei de Valori București.

Modificarea planului de reorganizare a fost votat în proporţie de 53% de către reprezentaţii băncilor care aşteaptă bani de la Oltchim, de 66% în cazul reprezentanţilor salariaţilor, de 93% în cazul celor de la bugetul de stat, în timp ce reprezentanţii chirografarilor (Apele Române şi CET Govora) au fost de acord în proporţie de 100%.

Principiile noii modalități de vânzare a activelor Oltchim sunt următoarele:

- activele vor fi oferite spre vânzare frupate în pachete
- procesul de vânzare se va desfășura într-o manieră transparentă și nediscriminatorie
- nu va exista nicio obligație de transferarea a contractelor (inclusiv celede muncă) sau a salariaților Oltchim către cumpărător(i).
- datoriile societăților debitoare rămân în sarcina acesteia
- prețul pentur active trebuie să fie plătit cel mai târziu până la data încheierii tranzacției de vănzare/cumpărare, dar nu mai târziu de
data expirării prezentului plan.

Principiile mai sus menționate nu sunt flexibile, orice schimbare a lor reprezentând o modificare a planului de reorganizare. Din
documentul transmis BVB mai reiese că cei care vor prelua activele nu sunt obligaţi să continue activitatea, nu sunt obligaţi să preia
angajaţii. Iar dacă vor să preia angajaţii, se face o listă cu cei care vor să treacă la privat. În acest moment, nu se poate trece la aplicarea acestor modificări deoarece este necesar să mai treacă o săptămână până când judecătorul sindic va aproba votul Adunării
Generale a Creditorilor, încă două săptămâni în care se poate ataca prin apel, plus câteva zile până la depăşirea tuturor termenilor
birocratici.

Activele scoase la vânzare sunt uzinele clor-alkali, uzina oxo-alcooli, uzinele propilen-oxis și polipoli, servicii site, care include incinerarea deșeurilor, apa, mentenanță și capacitățile de stocare, vagoane cale ferată, procesare PVC, uzina petrochimică,VCM/PVC, uzina petrochimică, Uzina Anhidra Ftalică.

Modificarea planului de reorganizare a combinatului este propusă de către Consorțiul de administratori judiciari compus din Rominsolv SPRL și BDO Business Retructuring SPRL.

Oltchim a avut un profit net de 11,37 milioane lei (2,5 milioane euro) anul trecut, după ce în 2015 a raportat pierderi de 48,46
milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a avut o creştere de 1,7%, ajungând la 754,8 milioane de lei.

http://www.cotidianul.ro/cum-se-va-vinde

 

Vânzarea Oltchim: Un cumpărător poate prelua cel mult 50% din angajaţi. Bonus 5.000 euro/angajat pre

#49832 Vânzarea Oltchim: Un cumpărător poate prelua cel mult 50% din angajaţi. Bonus 5.000 euro/angajat pre

2017-03-09 14:10

Vânzarea Oltchim: Un cumpărător poate prelua cel mult 50% din angajaţi. Bonus 5.000 euro/angajat preluat

Un cumpărător al activelor Oltchim va putea prelua cel mult jumătate dintre angajaţii societăţii, iar pentru fiecare salariat care va fi preluat i se va calcula un bonus de 5.000 de euro, conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, transmis Bursei.

Documentul specifică faptul că nu există obligaţia preluării salariaţilor împreună cu activele. Reangajarea salariaţilor nu reprezintă o condiţionare a investitorilor în vederea cumpărării pachetelor de active, dar există probabilitatea ca unii dintre aceştia să dorească să preia salariaţi.

'Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizarea salariaţilor se face cu acordarea unor plăţi compensatorii, acestea având regim de creanţe curente în cadrul procedurii de reorganizare. Din perspectiva creditorilor, plăţile compensatorii au un efect similar cu al unui preţ de vânzare echivalent mai mic. Astfel, se intenţionează negocierea cu potenţialii angajaţi care sunt doriţi de către ofertanţi, în vederea eliminării impactului negativ al plăţilor compensatorii asupra tranzacţiei. Salariaţilor care vor termina unilateral contractul individual de muncă încheiat cu Oltchim, în vederea reangajării de către cumpărător, nu li se acordă salarii compensatorii', se menţionează în planul de reorganizare.

Oltchim va întocmi o listă cu salariaţii care doresc să fie preluaţi de către ofertanţi, aceşti salariaţi angajându-se să înceteze unilateral contractul colectiv de muncă. Ofertanţii nu vor fi obligaţi a prelua vreun salariat, preluarea fiind o opţiune. În etapa ofertei finale, ofertanţii trebuie să prezinte un angajament final de preluare a salariaţilor, din lista constituită, pentru o perioadă de minimum 24 de luni.

'Se va putea prelua de către un cumpărător maximum 50% din numărul total de angajaţi ai Oltchim SA. În evaluarea ofertelor care vor conţine un angajament ferm de preluare a unor salariaţi din lista constituită (...) se va folosi următoarea formulă de calcul 'preţ ferm oferit + (număr salariaţi preluaţi X 5.000 euro)'. Practic, pentru fiecare salariat care va fi preluat se va calcula un bonus de 5.000 de euro, care se va adăuga la preţul ferm inclus în ofertă', se menţionează în document.

Modificarea planului de reorganizare a Oltchim priveşte exclusiv metoda de vânzare a combinatului, în sensul că se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărători.

Conform documentului, procesul de vânzare se va desfăşura într-o manieră transparentă şi nediscriminatorie, nu va exista nicio obligaţie de transferare a contractelor (inclusiv contractele de muncă) sau a salariaţilor Oltchim către cumpărător, datoriile societăţii rămân în sarcina acesteia, iar preţul pentru active trebuie să fie plătit cel mai târziu până la data încheierii tranzacţiei de vânzare-cumpărare, dar nu mai târziu de data expirării planului.

Metodologia prevede că fiecare ofertant poate să facă oferte separate pentru fiecare dintre cele nouă pachete. În cazul pachetelor non-operaţionale, participanţii pot oferta inclusiv pentru active individuale, incluse în acestea.

Activele Oltchim vor fi oferite spre vânzare grupate în 9 pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Rm Vâlcea.

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro.

Activele neesenţiale sunt grupate în pachetul de active nr 10, participanţii la procesul de vânzare putând oferta inclusiv pentru active individuale, aferente acestui pachet, care vor fi vândute prin licitaţie publică cu strigare.

În document se mai precizează că preţul trebuie să fie cash şi trebuie să se plătească în întregime la finalizarea tranzacţiei, fără vreo opţiune de recalculare ulterioară sau vreo formă de întârziere a plăţilor sau de diminuare ulterioară a preţului ofertat.


 http://www.economica.net/vanzarea-oltchim-

Adunarea creditorilor a schimbat metoda de vânzare a Oltchim, scoţând din joc SPV-ul.

#49833 Adunarea creditorilor a schimbat metoda de vânzare a Oltchim, scoţând din joc SPV-ul.

2017-03-09 14:13

Adunarea creditorilor a schimbat metoda de vânzare a Oltchim, scoţând din joc SPV-ul. În noua variantă, cumpărătorii nu mai riscă să ramburseze ajutoarele de stat ilegale

Adunarea creditorilor combinatului chimic Oltchim, aflat în insolvenţă, a aprobat modificarea planului de reorganizare a activităţii societăţii, la cererea Comisiei Europene, acceptând să elimine SPV-ul şi să vândă direct activele, astfel încât să elimine riscul, pentru cumpărători, de a rambursa ajutoarele de stat considerate ilegale de către Executivul de la Bruxelles, potrivit unui anunţ transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

News.ro a relatat, în 19 ianuarie, că firmele care vor cumpăra activele Oltchim ar putea contribui la rambursarea ajutorului de stat primit de către combinat, în cazul în care Comisia Europeană decide că ajutorul a fost acordat ilegal şi trebuie restituit, iar societatea Oltchim nu poate rambursa banii.

Informaţiile erau conţinute într-un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, şi de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRL, intrat în posesia News.ro..

"Cum o investigaţie a fost deschisă, există riscul ca o decizie de recuperare să fie adoptată, ceea ce prespupune ca ajutorul de stat să fie recuperat de la beneficiarul direct al ajutorului. Acesta va fi, în mod normal, compania care a primit ajutorul, adică Oltchim", se arată în document. 
 
Reprezentanţii legali ai Oltchim au admis, joi, că în cele din urmă creditorii au acceptat să elimine riscul pentru cumpărători. 

”Modificarea planului priveşte exclusiv metoda de vânzare a Oltchim SA (toate celelalte prevederi ale planului rămânând în vigoare), în sensul în care se va face ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda trasferului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV, întrucât metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător”, se arată în document.

Reprezentanţii Oltchim au menţionat, joi, că ”procedura de vânzare inclusă în planul iniţial conţine elemente compatibile cu existenţa continuităţii economice, fapt care va determina extinderea recuperării ajutorului de stat de la potenţialii cumpărători”.

În plus, în varianta iniţială de vânzare, era foarte probabil ca potenţialii investitori să se retragă, considerând că tranzacţia de achiziţie este mult prea riscantă, ”împrejurare care ar determina imposibilitatea implementării planului de reorganizare aprobat, cu riscul evident al deschiderii procedurii falimentului împotriva Oltchim SA”, mai spun administratorii judiciari în document.

Într-un astfel de scenariu, creditorii societăţii se vor afla în situaţia de a nu mai putea încasa nici măcar sumele stabilite a le fi distribuite prin plan.

”Prin urmare, pentru eliminarea tuturor riscurilor sus-menţionate, atât procesul de vânzare, cât şi rezultatul acestuia trebuie să se facă cu observarea principiului discontinuităţii economice”, arată documentul.

Activele Oltchim vor fi scoase în continuare la vânzare grupate în pachete, iar ”procesul de vânzare se va desfăşura într-o manieră transparentă şi nediscriminatorie”.

Principiile noii modalităţi de vânzare a activelor Oltchim arată că nu va exista nicio obligaţie de transferare a contractelor sau a salariaţilor. Iar datoriile societăţii debitoare rămân în sacina acesteia.

De altfel, ministrul Economiei, Mihai Tudose, merge joi la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta despre stadiul vânzării de active cu administratorii judiciari şi cu sindicatele, au declarat miercuri pentru News.ro reprezentanţii ministerului.

“Ministrul va ajunge acolo după ora 14.00. Vor continua discuţiile cu sindicatele şi cu administratorii judiciari despre stadiul procesului de vânzare a activelor. Procesul este destul de avansat, urmează depunerea ofertelor angajante”, au precizat, pentru News.ro, reprezentanţii Ministerului Economiei.

Până la termenul limită din 27 ianuarie, Oltchim a primit oferte neangajante din partea unor "operatori industriali" şi a unor "investitori financiari", patru dintre ofertele primite acoperind pachetele operaţionale, care includ activităţi de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active, potrivit unui anunţ al combinatului. 

În prezent, investitorii care au depus oferte se află în faza de due-dilligence (audit aprofundat) la Oltchim, urmând ca până în 24 martie să depună oferte definitive. 

Oltchim a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,4 milioane lei (2,5 milioane euro), după pierderi de 48,5 milioane lei în 2015, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754,8 milioane lei, arată rezultatele financiare preliminare.

Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. 

https://www.news.ro/economic/adunarea-creditorilor-

Securiştii din Polonia au învins! Oltchim devine istorie

#49834 Securiştii din Polonia au învins! Oltchim devine istorie

2017-03-09 14:15

Păcat! Oltchimul pare că a ajuns la finalul drumului. Cel mai mare combinat chimic din sud-estul Europei este aruncat la gunoi. Degeaba ne amăgesc unii că, vezi Doamne, l-au spart în 9 şi să vezi minune cum se bulucesc investitorii români şi străini. Poveşti de adormit copii sau pentru fraieri.

Practic, în data de 6 martie 2017, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor Oltchim SA s-a aprobat modificarea Planului de Reorganizare a combinatului astfel 53% - bănci, 66% salariaţi, 93% bugetari şi 100% chirografari.

De fapt, soarta Oltchimului a fost pecetluită în momentul în care fostul director Constantin Roibu a fost forţat să demisioneze că, vezi Doamne, dacă pleacă el Oltchim va primi capital de 4,5 milioane euro de la guvernul Ponta. Roibu s-a dat la o parte şi ce a urmat ştim cum toţii.

Securiştii polonezi de la PCC, în frunte cu fostul ofiţer de informaţii Zaremba, au jubilat şi şi-au făcut de cap într-o societate controlată de statul român. Războiul economic dus de Roibu cu acţionarii minoritari de la PCC a avut un sfârşit tragic pentru combinat şi Vâlcea.

Aşadar, dragi guvernanţi români măcar asumaţi-vă acest eşec usturător cu aruncarea unui judeţ întreg în sărăcie. Pentru că nu s-a dorit privatizarea către nemţi, aruncăm acum combinatul în care s-au investit milioane de euro la gunoi.

Mai ţineţi minte ce bătaie de joc a fost cu vânzarea combinatului Oltchim? Mai ţineţi minte cum a organizat Ponta jaful ăla de licitaţie, fără să stabilească o valoare de pornire şi fără să ceară cumpărătorului nicio garanţie, nimic?

Mai ţineţi minte cum Dan Diaconescu (alt şmenar de Dâmboviţa) a promis că va da 45 de milioane de euro, în timp ce ăia de la PCC (oameni de meserie) au dat doar…3?
Mai ţineţi minte cum sindicatul Oltchim se umfla în guşa şi zicea: cum să ne jignească străinii pe noi cu 3 milioane, când noi suntem cea mai tare fabrică a statului român.
Mai ţineţi minte că după aia, Dan Diaconescu n-a mai fost în stare să plătească nimic (pe el îl interesa doar să facă scandal şi să apară în ziare, înainte de alegeri)?

Mai ţineţi minte cum premierul Ponta a dat toata vina pe liberali şi a promis că, staţi să vedeţi, organizează el cu PSD-ul o licitaţie serioasă – care de fapt n-a mai avut loc niciodată? Pentru că nemţii şi-au băgat picioarele în mizeria voastră românească şi n-au mai vrut să participe, nici măcar cu alea 3 milioane?

Trebuie, cu siguranţă să vă aduceţi aminte şi cum s-a ajuns în situaţia ca Oltchimul să intre in insolvenţă, iar nişte administratori judiciari, care nu cunosc cum stau lucrurile în Vâlcea să ajungă să-l împartă în 9 şi să-l vândă pe cât mai puţin.

Măcar pentru a fi cu conștiința împăcată că ne-am făcut datoria, în paginile 10 - 11 am decis să publicăm un articol de pe blogul lui Laurențiu Ciurel, director la CEO Oltenia, omul care face o radiografie exactă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea pentru a înţelege de ce s-a ales praful de mii de locuri de muncă, de milioane de euro investite de statul român în utilaje şi de ce Oltchim-ul a ajuns să se vândă la fier vechi.

http://www.voceavalcii.ro/securistii-din-polonia

EU

#49835 Re:

2017-03-09 14:17

#49810: -  

 Daca citeai cu atentie... vedeai ca asta am afirmat si eu....

Multumesc pt. cuvantul PROST...... asa vorbim asa gandim....

Cu stima,

Ca sa nu uit....... de cand s-a preluat Arpechimul se preconiza o mare teapa...............

de ce simplu.... dar gandeste tu...... 

Modificări la privatizarea Oltchim:

#49836 Modificări la privatizarea Oltchim:

2017-03-09 14:25

Modificări la privatizarea Oltchim: Activele vor fi vândute, iar cumpărătorii nu sunt obligaţi să preia angajaţii

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi vândut pe pachete de active, eliminând SPV-ul, pentru a respecta principiul discontinuităţii economice solicitat de Uniunea Europeană, iar investitorii care preiau aceste pachete nu vor fi obligaţi să preia şi angajaţii. Administratorii judiciari consideră însă că este imposibilă renunţarea la aceştia.

 Reorganizarea activităţii Oltchim prevedea, iniţial, că va avea loc transferul activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor). Potrivit administratorilor judiciari, există însă în procedura de vânzare inclusă în acest plan iniţial elemente compatibile cu continuitatea economică. Asta ar însemna o extindere a recuperării ajutorului de stat de la potenţialii cumpărători, ceea ce ar fi în contradicţie cu principiul discontinuităţii economice socilitate de Uniunea Europeană. Aceasta ar însemna, de asemenea, şi o posibilă retragere a potenţialilor investitori, care ar considera tranzacţia de achiziţie ca fiind mult prea riscantă. Toate aceste elemente ar determina imposibilitatea implementării planului de reorganizare aprobat, cu riscul evident al deschiderii procedurii falimentului. Într-un astfel de scenariu, toţi creditorii societăţii, prevăzuţi pentru a fi plătiţi prin planul actual, se vor afla în situaţia de a nu mai putea încasa nici măcar sumele stabilite a le fi distribuite. Prin urmare, pentru eliminarea acestor riscuri, administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring au propus modificarea planului şi renunţarea la societatea SPV în favoarea unei vânzări direcet a activelor. Care sunt modificările          

  Potrivit noului plan, vânzarea Oltchim SA se va face prin ofertarea şi vânzarea activelor pe pachete de active funcţionale şi nu prin metoda transferului activelor şi activităţii actuale pe Oltchim SPV. Administratorii judiciari motivează această schimbare prin faptul că metoda iniţial aprobată nu observă, în opinia Uniunii Europene, principiul discontinuităţii economice, fapt care atrage riscul recuperării presupusului ajutor de stat de la cumpărător. De asemenea, noul plan prevede c ă nu va exista nicio obligaţie de transferare a contractelor (inclusiv contractele de muncă) sau a salariaţilor Oltchim SA către cumpărători. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat, pentru „Adevărul”, că deşi nu există această obligaţie, este greu de crezut că investitorul va renunţa la angajaţi şi că cineva poate să găsească în doi timpi şi trei mişcări 1.500-1.600 de oameni, fără a întrerupe procesul productiv şi contractele pe care le ale Oltchim în momentul de faţă pe 12 ani de zile. În cazul în care unii dintre angajaţi nu vor mai dori însă să se reangajeze la cumpărător, vor exista plăţi compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, potrivit lui Piperea. „Business-ul acesta pe care îl face Oltchim se face aşa cum este el în momentul de faţă şi cu oamenii care lucrează acolo”, a declarat Piperea. În cursul zilei de astăzi, ministrul Economiei, Mihai Tudose, va merge la combinat ca să discute despre stadiul în care se află vânzarea de active cu administratorii judiciari şi cu sindicatele, potrivit reprezentanţilor instituţiei. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro. Oltchim a transmis detalii firmelor interesate de privatizare la finalul anului trecut, pentru ca acestea să poată formula oferte neangajante. Până în prezent, mai mult de patru oferte neangajante au fost depuse, potrivit lui Gheorghe Piperea. Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru combinat. Instituţia consideră că procesul de vânzare, aşa cum figurează în planul de reorganizare aprobat, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).  La sfârşitul lui 2016, Oltchim înregistra datorii totale în sumă de 1,328 miliarde lei, însă pe parcursul anului societatea a continuat să achite integral la scadenţă toate datoriile curente.

Citeste mai mult: adev.ro/omjoqv

168 million euro business figure at Oltchim

#49837 168 million euro business figure at Oltchim

2017-03-09 14:28

Oltchim Ramnicu Valcea chemical plant reported a business figure of 168 million euros in 2016, almost the same level as in the previous year and loss of 2.5 million euros, according to preliminary data supplied by BVB on Wednesday (Bucharest Stock Exchange).

“Although sold output has significantly grown in quantity, the business figure obtained in 2016 - 168 million euros- is about the same as in 2015, because of lower sales prices of finished products, determined by the evolution of international quotations,” According to data sent by the chemical plant.

The 73% business figure for export to the EU market shows a positive foreign balance of 96 million euros, the value of export deliveries of 123 million euros being higher than imports and EU acquisitions, which were only 27 million euros.

Oltchim SA Ramnicu Valcea had a gross preliminary result of 20 million lei in 2016.

The reported gross profit was 35.6 million lei and losses 11.4 million lei, the equivalent of 2.5 million euros were determined by Bradu Petrochemical Division, which is not functional.

Conservation expenses were 4.2 million lei for non functional departments in Ramnicu Valcea industrial platform.

According to data sent by the company to BVB, economic-financial results in the current activity are due to regaining sales markets and the constant increase of quantities sold from all product categories, upgrading and capital repairs made for the main technological installations and cutting personnel expenses in 2015.

Moreover, results were influenced by the favorable conjuncture of the market in the first semester of 2016, while the drop of propylene purchase prices influenced in their turn the international oil quotation. Finished product sale prices also dropped, but to a lower extent than raw material costs.

Compared to 2015, the company increases the quantity of sales for the main groups of products: 18% for polyethers, main product with 64% share in the business figure, 17% increase for liquid caustic soda and 26% for oho alcohols.

http://actmedia.eu/companies/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 2017
Musafir

#49838 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 15:19

#49835: EU - Re:  

 Ori sau ori, decidete. Tu nu sti ce spui. Zici ca e hotie in 9 bucati ceea ce este real si dupa zici sa functioneze ce zici tu este " rentabil" . Tot este rentabil " Eu" sau cine vrei tu sa fi. Tot ce este Oltchim este rentabil. Ca au fost handicapati ramasi in Oltchim, asta nu este vina fabricii sau celor de nu mai sunt in Oltchim, este vina mistocarelilor, indecisilor ca tine, prostilor, babuinilor, gaozarilor, handeilor si toti cei care au lipsa creier si care au contribuit la hotie si jaf Oltchim si Arpechim. Ii va judeca timpul si ca si Visinescu si altii ca asta, vor raspunde de faptele lor de hotie si jaf creat prin inchiderea Arpechim si Oltchim.

OLTCHIM ÎNCHIS

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#49839 Re: Re: Re:

2017-03-09 15:24

#49838: - Re: Re:  

 LA MAI MULTI ANI BARBATILOR ADEVARATIII,NU SI UNOR KURVE  CERNEVISTE CARE SE CRED BARBATI.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 2017

#49840 Re: Re: Re: Re:

2017-03-09 15:30

#49839: - Re: Re: Re:  

 Sa fie la multi ani! 

OLTCHIM ÎNCHIS

Ce mai caut eu în ţara mea?

2013-12-11 17:23

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 2017

#49841 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 15:33

#49840: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 2017 - Re: Re: Re: Re:  

  *  Wojciech Zaremba, PCC: "Suntem şocaţi!"

Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

#49842 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 15:35

#49841: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 2017 - Re: Re: Re: Re: Re:  

 

OLTCHIM ÎNCHIS

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#49843 Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 16:33

Piperusi

#49844 Nu nu nu

2017-03-09 16:55

Oltchim nu se v a închide ,intelegeți oameni buni.Chiar dacă v a rămâne decât cu 1000 de angajați tot v a funcționa.

CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

#49845 Re: Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 16:55

#49843: - <= Papa tot maimutoiule si imparte si cu sconcsii tai.

 

OLTCHIM ÎNCHIS

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

#49846 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 16:57

#49844: Piperusi -  <= MANCATI KAKAT SI MULT KAKAT MAIMUTOILOR PORCIFICATI ZBURATORI...

 ESTE INCHIS BOULE! IN 9 BUCATI VEI RAMANE ACASA. SI DACA NU CITESTI BA ANALFABETULE, ACEST OLTCHIM RAMANE INCHIS.

OLTCHIM ÎNCHIS

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#49847 Re: Nu nu nu

2017-03-09 17:55

#49844: Piperusi - Nu nu nu 

 SI CINE MORTII MATII A SPUS CA SE INCHIDE OLTCHIMUL MAI GAOZARULE?

ALOOO,AICI E PONTEL RETARDAEL.HAHAHA

#49848 Re: Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve

2017-03-09 17:58

#49843: - Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim. CIOCLII SI CIRACII OLTCHIM :Fairsolve 

 O SA MOARA MATA CU TINE N BRATE MAI GAOZAREEE,TE DUCI PE POOOOLA CIT DE CUUUURIND OFTICATULE,APROPOOO,MATA MAI SU..GE LA TACTO CRA CRA TAMBALAGIUL?


Musafir

#49849 Re: Nu nu nu

2017-03-09 18:02

#49844: Piperusi - Nu nu nu 

 TE FACI SI ANALFABET SINGUR GAOZARULE,NU VEZI CA PUTI A SOBOLAN JEGOS?...............IGUS ALUP CU MATA LA UNUL PONTA, RETARDATUL ALA CU REPORNIREA OLTCHIMULUI,AI BA..SIT IARASI MAI MU..IE BLINDA NUMITA GAOAZA.


Musafir

#49850 Re: Re: Re: Re: FOTA SU.GE POOLA FOTA SU.GE POOLA SI IL AJUTA CLANTOI CREANTEL IDIOTUL

2017-03-09 18:04