Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#49376

2017-02-20 15:51

Oltchimul este cu piciorul în groapă și Piperea vorbește de cinema și filozofie ieftina.Prosti aia din Ziarul de Vâlcea bat câmpii cu profit la Oltchim și plata la primul val de disponibilizați este de 6 mil de euro și datori la bugetul local de 11 mil lei,iar cei care au rămas umbla cu jalba in bat la prefectura,consiliu județean ca dupa modul cum vrea sa privatizeze magnificul Piperea mai dispar 1200 de locuri de munca.Si ce maret este programul de guvernare al PSD-ului când de 5 ani este oizerie și o minciuna și nici o perspectivă clară ptr Oltchim,un județ al insolventei.


Musafir

#49377

2017-02-20 16:04

 Băi ăștia care ați mai rămas în Oltchim, învățați din trecut ce au pățit cei din primul val de disponibilizati și macar acum in ceasul al 12-lea treziti-va ,urmează o mare pacaleala marca Piperea gen marea privatizare și relansare a la Ponta. Profit, MINCIUNA, este un rahat atât de mare că v-a impute tot județul de asta tot politicul o scaldă și se spala pe mâini.

Rateuri care mai sunteti prin Oltchim
Musafir

#49378 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

2017-02-20 16:25

#49377: -   <= Si ca sa afle tot, sa le spunem tot...

 Patru blanuri, trei cuie, doua semnaturi si un ciocan,

Sau cum spun in cercurile lor " exista viata si dupa moarte, moartea aia de nu mai te intorci inapoi, si Dragnea stie, impreuna cu psd plus alde si pnl stiu ...", mortii afla ca au murit pe lumea cealalta si astia de mai sunt vii le spun atragand atentia, dar alti morti  ( conducerea Oltchim, guvern, parlamentari si alti smenatari... ) ii baga sa voteze si sa semneze sentinta lor, MOARTEA OLTCHIM cu tot cu angajati!

" Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim ":

 "Sa nu speriati investitorii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..."

Gheorghe Piperea, un Prof mai cool decât WhatsApp și Solitaire. Reportaj de la Facultatea de Drept

#49379 Gheorghe Piperea, un Prof mai cool decât WhatsApp și Solitaire. Reportaj de la Facultatea de Drept

2017-02-20 16:35

Gheorghe Piperea, un Prof mai cool decât WhatsApp și Solitaire. Reportaj de la Facultatea de Drept

Găsim amfiteatrul Dongoroz, salutăm sfios și ne luăm locu_rile, undeva sus. Profu’ e la catedră și încă își face încălzirea. Sala nu e plină, nici pe departe. Sunt 25 de suflete, studenți în anul III, dintre care 18 femei. Iar dacă femeile n-au suflet, cum speculau părinții Bisericii și cum indică ultimele mele despărțiri, suntem doar 9 suflete, într-o sală în care ar încăpea lejer 150.

La revenirea de la cabine verific Wi-Fi-ul și găsesc două rețele interesante: una se cheamă "profu supărat", a doua e "Uzucapierea". Bag Piperea ca password la prima, dar nu se conectează. Poate și pentru că azi Profu’ e relaxat.
 
--- cititi in link tot in continuare: http://www.avocatura.com/

 Povestea cu_rcanului fericit

"Știți povestea cu_rcanului fericit? Nu?

Curcanul primește în fiecare zi grăunțe de la proprietar. Și se întâmplă asta zi de zi, lună de lună, an de an. După ce primește aceste grăunțe, e o adevărată încântare să se plimbe prin ogradă. Își arată mușchii curcanilor... de sex feminin. Și nu are decât o grijă, să se facă soare a doua zi, pentru că grăunțele vor veni.", își începe Profu’ parabola.

"Numai că proprietara ogrăzii este o femeie americană. Iar americanii au o sărbătoare numită Thanksgiving, Ziua Recunoștinței. Și ghici ce consumă americanii de Thanksgiving!

Bietul curcan, care nu își imaginează nimic, e fericit. E fericit pentru că are o anumită libertate. Ograda e OK, poate e bio, poate grăunțele sunt umflate cu tot felul de E-uri, nici nu contează. Interesul e să mănânci, să arăți bine, să îți arăți mușchii aceia prin ogradă. Nu știe nimic, nu-și imaginează sub nici o formă că există și altceva dincolo de granițele ogrăzii. Nu știe cine e proprietarul, pentru că îi vin grăunțele, și nici nu știe ce i se pregătește.

Puneți-vă voi în postura de curcan-consumator fericit. Care, când nu mai are bani, se împrumută la bancă cu buletinul, face o descoperire de cont, își face un card de credit, trage niște sume. În momentele în care face aceste gesturi, el este fericit. Pentru că își cumpără Lenovo, MacBook Air, își cumpără o mașină, își poate plăti facturile de utilități. Mai mult decât atât, toți din sistem sunt fericiți, pentru că atunci când consumi produci TVA, care merge la buget. Și din ei mai faci un pod în «U», ca cel de lângă mine, de lângă biroul de avocatură, la Mihai Bravu. Acolo poți să sari de pe pod dacă nu ești atent.


Rețelele Wi-Fi de la Drept

Dar dacă cu_rcanul fericit se îmbolnăvește? Sau e dat afară? Sau divorțează proprietarii afacerii pentru care lucrează? Ei bine, vine creditorul și te execută silit, și te dă afară. Dar spre deosebire de curcan, care îl poate privi și sfida în ochi când i se taie gâtul, tu nu poți! E o stafie care nu știi dacă are suflet."

Mă uit în sală. Tipul cu WhatsApp a trecut la cărți. Nu îmi dau seama dacă la poker sau Solitaire. Dintre colegii lui, unii vor fi avocați, alții judecători. Azi sunt modelați, și e impresionant să participi la proces cu detașarea ochiului critic al jurnalistului. Pentru că vezi profesioniști în cocon. Succese și "succesuri" - adică rateuri - umane în devenire.

Băncile sunt incomode. După 2h și 30` nu îți mai simți cu_rul, am vrut să zic fundul. Și îți vine să îți bagi picioarele, dar nu poți, pentru că băncile de sus sunt închise. Creierul însă, e mai excitat decât tipul care încingea chat-ul.

Gheorghe Piperea - WhatsApp 10-1. În timpul regulamentar. Adică legal.

PS: cu gol din "foarfecă"!

 ===

Piperea despre insolventa Oltchim: este un caz de care voi putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo

 

 Insolventa Oltchim este un caz de care va putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo, spune avocatul Gheorghe Piperea, a carui societate Rominsol a fost nominalizata ca administrator judiciar al combinatului. Avocatul a povestit pentru wall-street.ro care vor fi primii pasi in aceasta insolventa, ce datorii ar putea fi sterse si care sunt beneficiile acestei variante de restructurare a companiei.
Consiliul de administratie al Oltchim a nominalizat societatea Rominsolv, controlata de Gheorghe Piperea, alaturi de BDO Business Restructurig, ca administratori judiciari ai Oltchim. Cererea de insolventa a companiei a fost depusa vineri la Tribunalul Valcea si va fi judecata pe 30 ianuarie. Tribunalul va numi apoi administratorii judiciari.

Este insolventa varianta corecta pentru Oltchim? „Cu siguranta. Sunt multe motive. Oltchim nu poate fi salvata prin privatizare, ca urmare a datoriilor foarte mari. Nimeni nu da un leu pe o companie care are 800 de milioane de euro datorii si care mai si sta, fiind, practic, aproape inchisa operational”, considera Gheorghe Piperea.

Insolventa poate permite stergeri masive de creante

Cunoscutul avocat da ca exemplu, Arpechim si sectia de pvc, care sunt inchise chiar si de mai mult timp.

Care sunt avantajele insolventei in aceasta situatie? „In insolventa se pot obtine niste finantari imediate care sa reporneasca activitatea. De asemenea, se pot vinde rapid unele active excedentare pentru a face rost de cash. In fine, in insolventa se pot opera esalonari, reduceri sau chiar stergeri masive de creante. Spre exemplu creanta AVAS, de 250 milioane de euro, va putea fi stearsa, fara teama de a considera aceasta masura drept ajutor de stat”, mai spune Piperea.

De ce sunt finantarile mai accesibile in insolventa? Avocatul a explicat ca imprumuturile sau creditele acordate pe perioada insolventei au un statut special, platile fiind prioritizate, iar in cazul unui falimentul, cei care acorda aceste imprumuturi se situeaza ierarhic chiar si in fata creditorilor garantati, fiind primii care isi recupereaza banii.

Importante sunt, potrivit avocatului, si efectele imediate ale deschiderii procedurii - suspendarea automata a executarilor silite si a actiunilor contra debitorului, inghetarea valorii creantei, obligarea furnizorilor de utilitati la continuarea contractului, anularea actelor debitorului din perioada suspecta si asa mai departe.

Electrica Furnizare a declasat spre exemplu o procedura de executare silita impotriva Oltchim, iar primele licitatii sunt programate luna viitoare. Aceste executari, ca oricare altele deja demarate sau care se vor demara, se vor opri insa imediat ce se va deschide procedura insolventei.

--- cititi in link continuare:http://www.wall-street.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49380 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-02-20 16:43

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidataABROGATA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  media.rtv.net care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

Nume Calitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

15.03.2017
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

23.11.2016
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art.101 alin.5) raportat la art.95 alin.4 din Legea nr.85/2006: Confirmă prelungirea duratei executării Planului de reorhanizare judiciară a debitoarei OLTCHIM SA cu o perioadă de încă 1 an, prelungire aprobată în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din data de 22.08.2016. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Incheiere În temeiul art.333 raportat la art.133 alin.1 Cod procedură civilă 1864: Anulează cererile de resituire taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.
Document: Încheiere de şedinţă    23.11.2016

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

#49381 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim,NU VA VOM UITA NICIODATA, ODIHNA ETERNA SI VESNICA

2017-02-20 16:51

  REALIZAREA LOR, REUSITA LOR, CELOR CARE AU DISTRUS SI DEVALIZAT PRIN CAPUSARE:

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

VA PREZENTAM CALAII,

PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!  PROTOCOALE !!!!!!...

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

 ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

Management:

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prin secretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială

Ion Coclet - Director Resurse Umane

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC

 Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Stanescu Nicolae Bogdan Codrut
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Munteanu Dana Maria
Director Directia Resurse Umane
Pirvu Marius
Director Directia Petrochimica Bradu

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!  

Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

#49382 Rateuri care mai sunteti prin Oltchim,NU VA VOM UITA NICIODATA, ODIHNA ETERNA SI VESNICA

2017-02-20 16:54

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidataABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi de la intrarea in insolventa Oltchim si toti din combinatul chimic trecuti  media.rtv.net care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

 http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

Nume Calitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

15.03.2017
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

23.11.2016
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art.101 alin.5) raportat la art.95 alin.4 din Legea nr.85/2006: Confirmă prelungirea duratei executării Planului de reorhanizare judiciară a debitoarei OLTCHIM SA cu o perioadă de încă 1 an, prelungire aprobată în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din data de 22.08.2016. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Incheiere În temeiul art.333 raportat la art.133 alin.1 Cod procedură civilă 1864: Anulează cererile de resituire taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.
Document: Încheiere de şedinţă    23.11.2016

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

#49383 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-02-20 18:40

Administratorii Oltchim îi momesc pe salariaţi să aprobe vânzarea combinatului pe bucăţi

#49384 Administratorii Oltchim îi momesc pe salariaţi să aprobe vânzarea combinatului pe bucăţi

2017-02-20 19:45

De săptămâna trecută circulă tabele în care aceştia să semneze că sunt de acord cu modificarea planului de reorganizare a societăţii aflate în insolvenţă.

Săptămâna trecută, administratorii Oltchim SA au demarat în societate o campanie de colectare de semnături de la salariaţii societăţii vâlcene prin care aceştia îşi exprimă acordul pentru modificarea Planului de Reorganizare. Intenţia anunţată de administratorii judiciari ar fi să nu se mai înfiinţeze Oltchim SPV (societate “curată” care să fie privatizată) combinatul chimic urmând a fi scos la vânzare pe pachete de active (pe bucăţi, în termeni plastici).

Rominsolv şi BDO, acuzate că fac jocurile celor de la PCC

Potrivit afirmaţiilor liderilor sindicali, o astfel de campanie s-a produs şi în 2015, când a fost elaborat planul iniţial. “Este o campanie «de prosteală» a salariaţilor. Şi atunci, ca şi acum, s-a folosit acelaşi tip de tabele şi aceeaşi lozincă: «Dacă nu sunteţi de acord cu planul de reorganizare şi planul nu trece, Oltchim ar putea intra în faliment!» Abureli! Pentru evitarea falimentului, pentru o bună funcţionare şi pentru ca Oltchim să se bucure de curtoazia unor investitori serioşi, s-ar putea modifica planul de reorganizare, în baza aceluiaşi Art. 101 Al. 5 din Legea 85/2006, dar nu prin vânzarea de active, ci prin conversia de creanţe, inclusiv a celor şterse. Ce ar însemna conversia creanţelor în acţiuni? Creditorii Oltchim ar deveni acţionari ai acestuia, creanţele pe care în prezent le au de recuperat nu ar mai exista şi societatea ar ieşi automat din insolvenţă. Practic, creditorii devin copropietari alături de acţionari, deci devin şi ei acţionari. Nu mai ai creditori, nu mai rămâi în insolvenţă. De ce nu se vrea asta? În primul rând, administratorii judiciari nu ar mai primi comisioanele procentuale, deloc de neglijat, cuvenite ca urmare a vânzării. (…) Practic, administratorii pierd foarte mulţi bani. În al doilea rând, statul, care are atât calitatea de acţionar, cu 54,8%, are şi calitatea de creditor prin Electrica şi AAAS. Convertind creanţele Electrica şi AAAS în acţiuni, statul ar deveni acţionar majoritar, cu o pondere de peste 90% din totalul acţiunilor. Astfel, acţionarul minoritar PCC coboară mult sub 10% din totalul acţiunilor şi nu mai are o putere de decizie în Adunarea Generală a Acţionarilor. Dacă PCC ar dori să-si păstreze procentajul actual de peste 32%, practic ar trebui să vină cu capital de sute de milioane de euro. Deci, pe lângă faptul că Administratorii pierd mulţi bani, şi PCC ar pierde mulţi bani”, arată sindicaliştii într-un punct de vedere postat pe propria pagina de socializare online.

Profit artificial raportat pe 2015, conform Ministerului Finanţelor!

O analiză recentă a Ministerului Finanţelor Publice arată că, potrivit datelor oficiale raportate, administratorii judiciari ai Oltchim SA au raportat un profit artificial în 2015. Acesta a rezultat din ştergerea datoriilor companiei aflată în insolvenţă, activitatea curentă a societăţii generând în realitate o pierdere de aproximativ 41 de milioane lei.

Societatea vâlceană a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după mai mulţi ani consecutivi în care a înregistrat pierderi masive şi după câteva tentative eşuate de privatizare din partea statului, ultima, una cu cântec, în care personaj principal a fost Dan Diaconescu, propărietarul OTV şi Preşedintele PPDD la acea vreme. Administrator judiciar al SC Oltchim este consorţiul compus din Rominsolv SPRL (Gheorghe Piperea) si BDO Business Restructuring SPRL. Anul trecut a fost prelungită perioada de insolvenţă cu încă doi ani. În noiembrie anul trecut, grupul germano-polonez PCC, minoritar în acţionariatul societăţii vâlcene, a anunţat că intenţionează să depună oferte pentru toate pachetele de active ale Oltchim scoase la vânzare. Tot atunci şi societatea Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, urmează să depună, de asemenea, o ofertă la licitaţia privind vânzarea combinatului.

http://www.timpuldevalcea.net/?p=18545

 

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! Modificări în planul de reorganizare

#49385 BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! Modificări în planul de reorganizare

2017-02-20 20:07

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! Modificări în planul de reorganizare

• Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu vor prelua nici datoriile, nici obligaţiile faţă de angajaţi şi nici contractele de furnizare din prezent.

 

Argumente invocate pentru modificarea planului de reorganizare

Oltchim S.A., prin Consorţiul de administratori judiciari compus din Romlnsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, a depus la data de 05.02.2015, Planul de reorganizare la Tribunalul Vâlcea. Modificarea Planului de reorganizare a S.C. OLTCHIM S.A, respectiv actualizarea acestuia în raport cu constrângerile rezultate în urma începerii procedurii de investigare declanşate de Comisia Europeana se impun din următoarele considerente: procedura de vânzare inclusă în planul iniţial conţine elemente compatibile cu existenta continuităţii economice, fapt care va determina extinderea recuperării ajutorului de stat de la potenţialii cumpărători. În această ipoteză este foarte probabil ca potenţialii investitori să se retragă (considerând tranzacţia de achiziţie ca fiind mult prea riscantă), împrejurare care ar determina imposibilitatea implementării planului de reorganizare aprobat, cu riscul evident al deschiderii procedurii falimentului împotriva OLTCHIM SA. Într-un atare scenariu, toţi creditorii societăţii, prevăzuţi a fi plătiţi prin planul actual – votat şi confirmat – se vor afla în situaţia de a nu mai putea încasa nici măcar sumele stabilite a le fi distribuite prin plan. Prin urmare, pentru eliminarea tuturor riscurilor atât procesul de vânzare, cât şi rezultatul acestuia trebuie să se facă cu observarea principiului discontinuităţii economice”. Administratorii judiciari ai companiei susţin că măsurile propuse prin prezentul Plan de reorganizare sunt în acord cu prevederile legale în materie, dar şi cu interesele prioritare ale creditorilor. Prezenta modificare se referă la schimbarea metodei de vânzare a patrimoniului Oltchim, în vederea respectării principiului „discontinuităţii economice”.

 

Pregătirea poziţiei Oltchim în procedura investigaţiei ajutorului de stat

 

În luna aprilie 2016, Comisia Europeană a demarat o procedură de investigare formală, reglementata de art. 108 alin. (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, împotriva anumitor măsuri adoptate de creditorii bugetari ai Oltchim (în special, anularea obligaţiilor, alocarea de noi datorii şi continuarea furnizării de servicii). La sfârşitul acestei proceduri de investigare, care s-ar putea extinde pe încă o perioadă de 6-12 luni sau mai mult, Comisia poate adopta o decizie de recuperare, în sensul obligării Oltchim la plata ajutorului de stat acordat, pretins a fi nelegal. Într-o atare ipoteză, beneficiarul ajutorului de stat are obligaţia de a-l returna. În mod obişnuit, este vorba despre compania care a obţinut fonduri din partea statului, ex. Oltchim. În orice caz, în ipoteza în care se va emite o decizie de recuperare, aceasta va privi beneficiarul ajutorului de stat. Beneficiarul poate fi considerat Oltchim, iar dacă acesta procedează la valorificarea tuturor sau doar a unei părţi dintre activele sale, Comisia Europeana poate extinde decizia de recuperare şi asupra cumpărătorului activelor, dacă există o continuitate, din punct de vedere economic, între acesta şi societate. În această situaţie, în primul rând, în şedinţa Comitetului creditorilor Oltchim din 22.12.2016, a fost desemnat consultantul juridic White & Case pentru reprezentarea Oltchim în procedura investigaţiei ajutorului de stat. Pe de altă parte, faţă de riscul existent în ceea ce priveşte emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii prin care să se constate că în cauză este vorba despre ajutor de stat, este necesară stabilirea unei proceduri de vânzare care să creeze premisele discontinuităţii economice, cu scopul eliminării riscului extinderii recuperării sumelor cu titlu de ajutor de stat de la potenţialii cumpărători şi, astfel, eliminarea unui impediment considerabil în procedura de valorificare a activelor Oltchim S.A. În vederea asigurării ofertanţilor cu privire la conformitatea tuturor aspectelor legale ce ar putea fi puse în discuţie de către aceştia, consorţiul administratorilor judiciar ai societăţii Oltchim a obţinut de la Comisie o scrisoare de confort, cu privire la structura vânzării avute în vedere şi, de asemenea, încheierea contractelor cu amendamentul ca decizia Comisei va fi în sensul neextinderii eventualei obligaţii de recuperare dacă se respecta principiul discontinuităţii economice în procesul de vânzare. Astfel, cu ajutorul consultanţilor AT Kearney şi White&Case/Bondoc&Asociaţii, a căror angajare în această procedură a fost aprobată de către creditori, în conformitate cu prevederile legale, s-a demarat pregătirea poziţiei Oltchim în dosarul de investigaţie, cu scopul obţinerii unei decizii de nerecuperare a ajutorului de stat, iar pe de altă parte, a fost început proiectul de adaptare a procesului de vânzare a societăţii debitoare la noua situaţie de fapt, care să asigure maximizarea averii acesteia şi, implicit, eliminarea riscului de recuperare a unui potenţial ajutor de stat de la potenţialii investitori (în caz contrar, fiind periclitate premisele necesare vânzării activelor proprietatea debitoarei).

 

Principiile noii modalităţi de vânzare a activelor Oltchim

Activele Oltchim S.A. vor fi oferite spre vânzare grupate în pachete. Procesul de vânzare se va desfăşura într-o manieră transparentă şi nediscriminatorie. Nu va exista nicio obligaţie de transferare a contractelor (inclusiv contractele de munca) sau a salariaţilor Oltchim S.A. către cumpărător(i). Datoriile societăţii debitoare rămân în sarcina acesteia. Preţul pentru active trebuie să fie plătit cel mai târziu până la data încheierii tranzacţiei de vânzare/cumpărare, dar nu mai târziu de data expirării prezentului plan. În vederea observării principiului „discontinuităţii economice”, se va purta un permanent dialog şi vor fi respectate recomandările Comisiei, atât în ceea ce priveşte procesul de vânzare, cât şi în privinţa rezultatului acestuia. Activele „esenţiale” proprietatea Oltchim S.A. vor fi oferite la vânzare grupate în nouă pachete. Nu există obligaţia preluării salariaţilor împreună cu activele. Datoriile societăţii debitoare (inclusiv datoriile potenţiale de mediu) rămân în sarcina acesteia. Criteriul esenţial pentru selectarea ofertantului/ofertanţilor câştigători este valoarea maximă a sumei ofertelor transmise, definită ca suma maximă de cash distribuibilă către creditori, după deducerea tuturor obligaţiilor Oltchim, conform legislaţiei în vigoare. Preţul trebuie să fie cash şi trebuie să se plătească în întregime la finalizarea tranzacţiei, fără vreo opţiune de recalculare ulterioară sau vreo formă de întârziere a plăţilor sau de diminuare ulterioară a preţului ofertat.

 

Soarta angajaţilor de la Oltchim

Deşi reangajarea salariaţilor Oltchim nu reprezintă o condiţionare a investitorilor în vederea cumpărării pachetelor de active, există probabilitatea ca unii dintre aceştia să dorească să preia salariaţi. Conform Contractului Colectiv de Muncă, disponibilizarea salariaţilor se face cu acordarea unor plaţi compensatorii, acestea având regim de creanţe curente în cadrul procedurii de reorganizare (şi, respectiv, urmând a fi deduse din suma netă). Din perspectiva creditorilor, plăţile compensatorii au un efect similar cu al unui preţ de vânzare echivalent mai mic. Astfel, se intenţionează negocierea cu potenţialii angajaţi care sunt doriţi de către ofertanţi, în vederea eliminării impactului negativ al plăţilor compensatorii asupra tranzacţiei. Salariaţilor care vor termina unilateral contractul individual de muncă încheiat cu Oltchim, în vederea reangajării de cumpărător/i, nu li se vor achita salariile compensatorii. Prin urmare, o procedură de preluare a salariaţilor se poate implementa cu respectarea următoarelor obiective. Oltchim S.A. va constitui o listă cu salariaţii care doresc să fie preluaţi de către ofertanţi, aceşti salariaţi angajându-se să înceteze unilateral contractul colectiv de muncă încheiat cu Oltchim S.A., în contextul în care vor fi aleşi pentru a fi preluaţi de către ofertanţi; ofertanţii nu sunt obligaţi a prelua vreun salariat, preluarea fiind o opţiune pusă la dispoziţia ofertanţilor. În etapa Ofertei finale, ofertanţii trebuie să prezinte un angajament final de preluare a salariaţilor Oltchim S.A., din lista constituită pentru o perioadă de minim 24 luni. De asemenea, se va putea prelua, de către un cumpărător, maxim 50% din numărul total de angajaţi ai Oltchim S.A… Practic, pentru fiecare salariat care va fi preluat se va calcula un bonus de 5.000 Euro, care se va adăuga la preţul ferm inclus în ofertă. Într-o ediţie viitoare vom prezenta activele scoase la vânzare şi condiţiile impuse viitorilor investitori. 

Nnnnnnnn

#49386 Nu semnați nimic oamenii buni

2017-02-20 20:14

Nu semnați nimic ,absolut nimic că este o mare dezinformare.Noi că angajați daca semnam avem numai de pierdut.NU Semnați că va semnați singuri sentința.

Plan Reorganizare Oltchim drepturile CREDITORILOR SALARIATI CU CREANTE primesc 100%

#49387 Plan Reorganizare Oltchim drepturile CREDITORILOR SALARIATI CU CREANTE primesc 100% ( NU MAI VOTATI)

2017-02-20 20:23

SALARIATI OLTCHIM -  NU MAI VOTATI - NU MAI SEMNATI SENTINTE!!! AVETI TOTUL DE PARTEA VOASTRA SALARIATI, CONTEAZA SALARIATII 100% LA ORICE DECIZIE - NU MAI VOTATI SI SEMNATI NIMIC. [ PUNCT ]

 

 

"1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”,

se arată în planul Rominsolv – BDO.:

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)  

 

 

TOTI CREDITORII CU CREANTE

-  creditorii salariaţi ( TOTI CREDITORII SALARIATI  FOSTI SI ACTUALI ANGAJATI OLTCHIM )

-  creditorii garantaţi

-  creditorii esenţiali (furnizori de utilităţi)

-  creditorii bugetari

-  creditorii chirografari

 

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decurgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

OLTCHIM CREANTE ACHITARE:  

 

1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);


2. creantele izvorate din raportul de munca; [ SALARIATII SUNT PRIMII ]

 


3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa

#49388 Re: Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa

2017-02-20 20:38

#36055: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa - Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa  

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

http://www.realitatea.net/50-000-de-euro

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - acesta este onorariul firmelor care se ocupă cu administrarea specială a Oltchim. Realitatea TV a intrat în posesia actului ce prevede onorariile pentru gestionarea insolvenţei. În perioada ianuarie-aprilie, sute de muncitori de la Oltchim au protestat pentru recuperarea restanţelor salariale.

În hârtia semnată de reprezentanţii consorţiului ce se ocupă de gestionarea procedurii de insolvenţă se menţionează: "Un onorariu fix de 50.000 de Euro pe lună, datorat începând cu data deschiderii procedurii şi până la finalizarea acesteia. Plata onorariului va fi efectuată începând cu luna septembrie 2013". Adică odată cu depunerea şi acceptarea planului de reorganizare şi restructurare.

Din actul obţinut de Realitatea TV reiese că administratorul judiciar poate obţine avantaje duble din modul în care au fost stabilite comisioanele: "Un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare, precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei. Un onorariu procentual de 10%, aplicat sumelor obţinute din recuperări creanţe".

Acest lucru înseamnă că administratorul poate aplica un comision la recuperarea creanţelor şi apoi, încă unul, odată cu transferul sumelor către creditori.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au cerut in timpul ultimelor proteste achitarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%.
Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
 

Musafir

#49389 SINDICATUL DREPTATE ŞI ADEVĂR CERE ANCHETĂ DE LA GUVERN LA OLTCHIM

2017-02-21 08:01

SINDICATUL DREPTATE ŞI ADEVĂR CERE ANCHETĂ DE LA GUVERN LA OLTCHIM

Printr-o scrisoare deschisă adresată primului-ministru al României, ministrului Economiei şi prefectului judeţului Vâlcea, Sindicatul Dreptate şi Adevăr din SC Oltchim SA cere anchetă la combinatul vâlcean, atrăgând atenţia autorităţilor locale şi centrale că sunt necesare măsuri urgente care să evite falimentul sau divizarea societăţii de pe Platforma Chimică.

Maşinaţiuni cu planul de reorganizare

În scrisoarea deschisă, reprezentanţii Sindicatului Dreptate şi Adevăr susţin că modificarea Planului de Reorganizare a societăţii Oltchim, aflată în insolvenţă, nu este decât o maşinaţiune a administratorilor judiciari de a evita ancheta Comisiei Europene: „Sindicatul Dreptate şi Adevăr din S.C. Oltchim S.A. este interesat ca S.C. Oltchim S.A să fie menţinută în forma actuală la nivelul instalaţiilor tehnologice, să funcţioneze la capacitate maximă şi să menţină cel puţin 2000 de locuri de muncă. După peste doi ani şi patru luni de insolvenţă, (30.01.2013), s-a aprobat în data de 22.04.2015, de către Adunarea Creditorilor, Planul de Reorganizare al S.C. Oltchim S.A., care prevedea ca obiectiv principal vânzarea Oltchim S.P.V. (o nouă societate care să cuprindă toate activele), la preţul de cel puţin 307 milioane euro. Acest Plan de Reorganizare a fost elaborat numai de către Administratorii Judiciari, plan prin care s-au şters peste 350 milioane euro, (din totalul de 400 milioane euro), creanţe ale Electrica S.A. şi AAAS. Conform Legii 85/2006, Planul de Reorganizare mai putea fi elaborat de către: 1) Creditorii Electrica şi AAAS care deţineau peste 20% din totalul creanţelor. 2) Debitorul S.C. Oltchim S.A.. ÎNSĂ: 1) Creditorii Electrica şi AAAS nu au elaborat Planul de Reorganizare din motive încă necunoscute, dar au acceptat ştergerea celor 350 milioana euro. 2) Debitorul S.C. Oltchim S.A. nu a întocmit Planul de Reorganizare, deoarece Administratorul Special Bogdan Stănescu a transmis o scrisoare adresată Ministerului Economiei (acţionar majoritar în S.C. Oltchim S.A. cu 54,8% din totalul acţiunilor), scrisoare în care a arătat că în S.C. Oltchim S.A. nu sunt specialişti pentru elaborarea unui Plan de Reorganizare. Astfel, în AGA din 11.12.2014, reprezentantul Ministerului Economiei respinge elaborarea Planului de Reorganizare de către debitor. Astăzi singurul Plan de Reorganizare întocmit de către Administratorii Judiciari, aprobat de către Adunarea Creditorilor, (inclusiv Electrica şi AAAS), confirmat de Judecătorul Sindic, este un plan investigat de către Comisia Europeană. Pentru a evita această investigaţie, Administratorii Judiciari, în aceste zile, se adresează salariaţilor Oltchim cu o formulă modificată a actualului Plan de Reorganizare, cerându-le să fie de acord prin semnătură”, spun reprezentanţii Sindicatului.

Faliment mascat

În continuarea scrisorii, Sindicatul Dreptate şi Adevăr afirmă că modificarea planului de reorganizare este doar o formă mascată de faliment a Oltchimului şi solicită autorităţilor locale şi centrale o anchetă în acest caz: „Forma modificată a Planului de Reorganizare cuprinde: a) Înlocuirea metodei de vânzare a Oltchim S.P.V. cu metoda de vânzare a 9 pachete de active, fără să se pună condiţia ca potenţialii cumpărători să constituie o Societate pe Acţiuni. b) Cei 2000 de salariaţi nu sunt transferaţi noului cumpărător odată cu activele şi fără respectarea CCM, cerându-le salariaţilor să-şi dea demisia de la S.C. Oltchim S.A., pentru a fi încadraţi, în procent de 50% din totalul personalului, la societăţile care cumpără activele, în condiţii contractuale necunoscute. Sindicatul Dreptate şi Adevăr atrage atenţia că această formă de modificare a Planului de Reorganizare este o formă mascată de faliment a S.C. Oltchim S.A. Pentru eficienţă economică şi socială la nivelul S.C. Oltchim S.A., Sindicatul Dreptate şi Adevăr vă propune o analiză privind: 1. Modificarea Planului de Reorganizare prin conversia creanţelor în acţiuni (inclusiv cele şterse aparţinând Electrica şi AAAS). 2. Dacă se doreşte vânzarea de active, este necesară înfiinţarea unei Societăţi pe Acţiuni, a potenţialilor cumpărători, societate care să preia toţi cei 2000 de salariaţi şi clauzele CCM. Necesitatea înfiinţării Societăţii Comerciale pe Acţiuni este determinată de interconexiunea tehnologică dintre cele 9 pachete de active. Menţionăm că în S.C. Oltchim S.A. instalaţiile tehnologice sunt performante, personalul este de înaltă calificare şi astfel se asigură fiabilitatea funcţionării instalaţiilor, dar şi compensarea prin salarii corespunzătoare complexităţii muncii. S.C. Oltchim S.A. este un obiectiv strategic la nivel naţional şi nu trebuie lăsat ca experiment pentru pseudospecialişti. Sindicatul Dreptate şi Adevăr face un apel către primul ministru al României să deschidă o anchetă asupra celor menţionate şi să dispună măsuri urgente care să evite falimentul sau divizare S.C. Oltchim S.A. Scrisoarea deschisă este semnată de preşedintele Sindicatului Dreptate şi Adevăr, Vasile Daniel Buşe, de vicepreşedintele Dumitru Lăzăroiu şi de secretarul Cosmin Gheorghe Iliescu.


http://www.viatavalcii.ro/stiri/politica-si-administratie

Scris de  Gabriela BerceaLuni, 20 Februarie 2017 20:44

SA MA KAK PE VOI OLTCHIMISTILOR RETARDATIII.

#49390 Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

2017-02-21 08:12

#49378: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim - Rateuri care mai sunteti prin Oltchim 

 NU ATI VRUT SA FIM UNITI SI ATI PUS BOTUL LA CERNEVISTII,ACUM V ATI CONVINS CE VA SPUS FOTA IN 2013?


Musafir

#49391 Re:

2017-02-21 08:14

#49377: -  

BRAVOO,DAR SI PE TINE SUNT SUPARAT FRATICA,PINA ACUM NU AM VAZUT SPPRIJIN PE ACEASTA PETITIE.

SEMNATI VITELOR,SEMNATI,VA INDEAMNA FOTA

#49392 Re: Nu semnați nimic oamenii buni

2017-02-21 09:00

#49386: Nnnnnnnn - Nu semnați nimic oamenii buni 

 LASA VITELE SA SEMNEZE,CE AI CU ELE CA ISI MERITA SOARTAAAAAAA,VA ADUCETI AMINTE CIND ZBIERAM IN 2015 CU ACEL PLAN DE REORGANIZARE MIZERABIL?


Musafir

#49393 Re: Re: Nu semnați nimic oamenii buni

2017-02-21 09:02

#49392: SEMNATI VITELOR,SEMNATI,VA INDEAMNA FOTA - Re: Nu semnați nimic oamenii buni 

 ORICUM VETI MAI PLECA ACASA INCA 1000,CHIAR DACA SEMNATI SAU NU SEMNATI,STATI LINISTITI SI SAVURATI MOMENTUL.


Musafir

#49394

2017-02-21 10:42

  1. Chiar ești copil,nu vezi că și cu 500000 de oameni în stradă nu schimbi nimic,doar ii faci sa stea ascunși o perioada dar tot ce vor fac,mai pe ascuns sau prin abureală,tara asta s-a umplut de prosti și de oameni de nimic care se vând  pe nimic(zloți in cazul asta) incepe să-mi fie scârbă,nimic nu mai e moral. Niste nimicuri am distrus un combinat ptr un pumn de zloți. Și ca  drept dovadă cei doi au și dispărut din peisaj,așa de nimicuri au fost că au și scăpat de ei,iar oameni nici acum nu au înțeles zicala "dezbina și cucerește".
Mtv

#49395 Atenție nu sesemnati că nici șomaj nu luati

2017-02-21 10:56

O bombă socială stă să explodeze la Oltchim, odată cu privatizarea societăţi


Dacă în urmă cu o săptămână lucrurile erau doar zvonuri, se poate spune de acum, că o bombă cu ceas, o bombă socială poate exploda la Oltchim în maxim 2 luni, asta dacă nu are nimeni de gând să spună lucrurilor pe nume şi să caute soluţii.

Până la această oră, un singur parlamentar vâlcean a luat în serios problema, nu-i spunem numele, până ce nu va încerca să identifice o soluţie viabilă.

Despre ce e vorba? Despre momentul privatizării care bate la uşă. Potrivit tuturor calculelor realiste, mai mult sau mai puţin oficiale, Oltchimul, în versiunea post priviatizare, va lucra cu maximum 700 de angajaţi, asta în cele mai optimiste formule. Există şi o variantă critică, una care vorbeşte de lichidarea combinatului de cel care ar urma să-l cumpere. Dar hai să nu fim prăpăstioşi şi să mergem pe formula optimistă a unui număr de 700 până la 1000 de salariaţi la Oltchim după privatizare.

Mai mult, în toate actele, se specifică foarte clar faptul că viitorul proprietar sau viitorii proprietari nu au nicio obligaţie în a menţine personalul. Deci ar putea să-i înlocuiască pe toţi. Dar în fine, cert este că nu vor rămâne cei 2000 de salariaţi actuali ai combinatului în formula post privatizare. Asta dacă nu cumva, investitorul are la el cheia magică de a spori afacerea, de a deschide PVC-ul, de a face minuni economic. Nu ar fi rău dar, să fim serioşi, suntem sceptici în acest caz.

Aşadar, dacă Oltchimul va fi privatizat luna următoare, soarta a cel puţin 1000 de salariaţi este incertă. Dacă nu chiar dezastruoasă. În sensul că, viitorul proprietar nefiind obligat să-i ţină pe toţi, funcţie de calculele de rentabilitate, le va pune cărţile de muncă în braţe şi le va arăta poarta. Fără nicio obligaţie financiară, plăţi compensatorii, etc ci  doar cu cei 400 de lei ajutor de şomaj şi atât.  Până la urmă nu e cu nimic vinovat noul proprietar, nimeni nu-l poate obliga la plăţi suplimentare, că doar nu au lucrat pentru el iar omul vrea să-şi rentabilizeze afacerea.

Ce-i de făcut în acest scenariu? Singura variantă pentru a nu avea cel puţin 1000 de oameni pe drumuri fără niciun ban, este o concediere colectivă în prealabilul privatizării, cât timp oamenii mai pot beneficia de prevederile CCM-ului din Oltchim. Asta înseamă o discuţie cu cărţile (de muncă) pe masă, cu fiecare om în parte şi explicată situaţia. Asta implică şi o autoevaluare a angajaţilor, dacă ei cred că ceea ce fac ei în combinat este util şi că viitorul proprietar nu se va dispensa de ei.  Adică dialog şi comunicare între actuala(încă) administraţie a combinatului şi salariaţi. Să le fie spus oamenilor adevărul în faţă despre viitorul incert sub o nouă tutelă. Pentru că e clar, după privatizare, cei care vor fi concediaţi vor pleca acasă fără nicio compensaţie financiară.

Vorbim inclusivi de oameni care mai au doar câtiva ani până la pensie, femei şi bărbaţi care se pot trezi la 50 – 55 de ani cu 400 de lei pe lună, o adevărată bombă socială.

1000 de salariaţi deci pe puţin 3000 de oameni (membrii familiei) cu probleme. Unde vor veni aceşti oameni? La CJ şi Prefectură! Îi poate ajuta cumva guvernul, după privatizare? Exclus! S-ar crea precedentul, orice disponibilizat de la orice companie privată ar spune că are şi el dreptul la compensaţii. Deci, 1000 de salariaţi cel puţin, ar urma să rămână pe drumuri, fără niciun sfanţ, dacă nu există dialog şi comunicare în intervalul de timp până la privatizare.

Până la această oră, un singur deputat vâlcean a înţeles situaţia şi are în program o astfel de întâlnire săptămâna viitoare. Despre reuşitele întâlnirii vă vom ţine la curent.

Liviu POPESCU


Musafir

#49396 Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

2017-02-21 11:24


Musafir

#49397 Re: Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim

2017-02-21 12:43

#49396: - Re: Rateuri care mai sunteti prin Oltchim 

 SA I IGUS SI SA NE IGUS CEVA SCUMP DINTRE PICIOARE CU TAMBALAGIUL DE CRA CRA MAI GAOZARE,DE KAKAT TE AI SATURAT, RAMAI LA SOOPT CA NU  AI SOOPT DESTUL IN OLTCHIM,TRECI SI SOOOOGEEE.

RASPUNS CORECT,MINCI LULA MEA[HAHAHA]

#49398 Re:

2017-02-21 13:31

#49394: -  

 AI DREPTATE,CE AU INVATA SA FACA POLITICIENI ASTIA?.....CE AU INVATA AIA FAC,MANINCA KAKAT,TU CE MAI MANINCI GAOAZA CU TAMBALAGIUL?

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! ETALON TV

#49399 BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! ETALON TV

2017-02-21 18:18

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! ETALON TV

Pe internet, puteti urmarii DIRECT  ETALON TV la acest link https://www.youtube.com/watch?v=l8Wo1247IMc

 

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! LA ETALON TV ESTE SARLATAN GHEORGHE PIPEREA

#49400 Re: BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! LA ETALON TV ESTE SARLATAN GHEORGHE PIPEREA

2017-02-21 18:45

#49399: BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! ETALON TV - BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! ETALON TV 

 

BOMBA SOCIALĂ DE LA OLTCHIM! LA ETALON TV ESTE SARLATAN GHEORGHE PIPEREA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.