Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

PROPENOXID

#27551 tradatorilor

2014-10-12 19:44

Pai voi credeati ca Radu si Morcoase sunt mai breji nu ei au bagat oameni in greva foamei sa le fie lor bine acum ,la indemnul cui al lui Cornel si al lui GHIOACA acum li sa spus clar vedeti ca va am la mana dati-mi functia de Prim Vicepresedinte iar tradatorii de Oltchim cei doi Vicepresedinti de la SVO au acceptat sa vina Ghioca inapoi in sindicat pe o functie mare la 180 de membri ,RUSINE''-Radule si Morcoase cum pot oameni sa va mai suporte?

sa ne dati tichete

#27552 am fost prostiti

2014-10-12 19:48

Radu Ion nu este maisru acela de la Electroliza facut de Cernev cu Scoala Profesionala.

Cimitir din EL III

#27553 avem si noi prosti nostri

2014-10-12 19:52

Stau mai in SVO caci aduc adepti in sindicat si primesc cate 50 lei pentru fiecare adeziune.


Musafir

#27554 Dragnea: Pentru Oltchim este bine că nu s-a închis rafinăria Lukoil

2014-10-12 20:05

http://www.agerpres.ro/

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică, la Horezu, că repornirea rafinăriei Lukoil este un lucru benefic pentru Oltchim, compania respectivă asigurând materia primă procesului de producție de la combinatul vâlcean.

"Pentru Oltchim este bine că nu s-a închis Lukoil, pentru că ar fi afectat în mod direct procesul de producție. Nu am informații concrete când va începe Lukoil să livreze materie primă către Oltchim, dar sper ca lucrurile să fie în regulă în perioada următoare, indiferent de presiunile unora sau altora și indiferent, după părerea mea, de declarațiile iresponsabile ale unora. Cred că și sper că preocupările celor de la Ministerul Economiei în cazul Oltchim vor avea un final bun. Doamne ajută să avem o privatizare de succes! A fost și este unul dintre obiectivele economice mari ale acestei țări", a spus Dragnea.

Ancheta procurorilor în cazul rafinăriei Lukoil a dus la închiderea secției oxoalcooli de la Oltchim, deși aceasta abia fusese deschisă, a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

"Situația juridică de la Lukoil de la sfârșitul săptămânii trecute, din păcate, a afectat secția oxoalcooli de la noi de la combinat. Oltchim este dependent de materia primă — propilena, pe care o achiziționam de la Lukoil, de la sucursalele acestei companii din România și Bulgaria. Azi (luni — n.r.) s-a discutat cu conducerea combinatului, cu reprezentanții Lukoil și cu reprezentanții Guvernului pentru a debloca situația existentă și de a reveni la capacitatea de producție de peste 30%", a precizat Diculoiu.

În urmă cu trei săptămâni s-a reușit repornirea secției oxoalcooli, ceea ce a dus la creșterea capacității de producție a combinatului vâlcean, aflat în insolvență, la peste 30%.

Secția folosește în procesul de producție propilenă furnizată de Lukoil.

Rafinăria Lukoil Ploiești, care a fost oprită în urmă cu o săptămână în urma unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a notificat, vineri, Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de pornire a instalațiilor tehnologice.


Musafir

#27555 Re: ADEVARATELE CAUZE ALE INSOLVENTEI OLTCHIM - PENTRU CEI INTERESATI

2014-10-12 20:13


Musafir

#27556

2014-10-13 02:43

Tine-ti minte trei cuvinte "PSD iara minte"


Musafir

#27557

2014-10-13 06:24

dragi colegi ,sunteti multumiti de modificarile propuse in noul CCM ?


Musafir

#27558 Re:

2014-10-13 06:33

#27557: -  

 "dragi colegi ,sunteti multumiti de modificarile propuse in noul CCM ?"

1. dragi colegi, sunteti multumiti de Diculoiu si echipa lui?

2. dragi cplegi, credeti ca veti mai avea servici dupa 1 Ianuarie 2015?

 


Musafir

#27559 Am trăit să o vedem şi p'asta: Zaremba de la PCC cere reconversia datoriilor în acţiuni la Oltchim

2014-10-13 07:51

http://www.voceavalcii.ro/

• Mihai Diculoiu spune că situaţia se complică dacă pe 12 decembrie nu se găseşte un investitor dornic să preia combinatul chimic

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, spune că la SC Oltchim s-a ajuns la o situaţie greu de anticipat acum câţiva ani. Wojciech Zaremba, reprezentantul acţionarului minoritar, Petro Cargo Chem (PCC), a cerut convocarea Adunării Generale a Acţionarilor de la combinatul chimic care să decidă solicitarea către guvern a reconversiei datoriilor în acţiuni, măsură pe care acum ceva timp o contesta vehement. "Da, e adevărat, a ajuns şi Zaremba la vorba noastră. Pare incredibil dar asta este realitatea. Personal a cerut un plan de reorganizare care să conţină această măsură. A solicitat şi întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor". Dicoloiu mai spune că situaţia se complică dacă pe 12 decembrie nu se prezintă un investitor dornic să preia Oltchimul: "Eu nu cred că are legătură cu alegerile, am tot avut alegeri din 2008 până acum. Situaţia se complică dacă nu se prezintă măcar un investitor nici pe 12 decembrie. Am vorbit cu ministrul de la economie şi mi-a spus că are un plan B, reconversia creanţelor creditorilor din subordinea guvernului. Ar fi vorba de mulţi bani dar eu nu înţeleg de ce se mai aşteaptă, este o măsură care trebuia oricum luată de mult timp."


Musafir

#27560 Cererea PCC ca statul sa elaboreze planul de reorganizare a Oltchim a fost respinsa

2014-10-13 07:55

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Oltchim din 9 octombrie a respins, cu peste 62% dintre voturi, propunerea PCC (principalul actionar minoritar) care ceruse statului elaborarea planului de reorganizare a combinatului chimic, la un an si jumatate de la intrarea in insolventa a societatii, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, cu votul negativ al actionarilor reprezentând 62,2593% din actiunile cu drept de vot ale actionarilor prezenti si reprezentati a fost respinsa propunerea PCC SE: "Elaborarea de catre statul român - in considerarea dublei sale calitati atât de actionar majoritar al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, cât si de creditor principal (atât direct, cât si indirect, prin intermediul unor societati creditoare detinute de stat) al SC Oltchim SA Rm. Vâlcea, in calitatea societatii de debitor in cadrul procedurii insolventei - a planului de reorganizare a societatii, conform art. 132 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si procedurile de insolventa. Planul de reorganizare va prevedea si reduceri adecvate si necesare de creante, rezultate in urma negocierilor statului român cu creditorii, astfel incât acesta sa fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare ce urmeaza a fi elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a urmatoarei adunari generale a actionarilor SC Oltchim SA Rm. Vâlcea, in conformitate cu prevederile legale aplicabile".


Wojciech Zaremba: "Statul a luat deciziile la Oltchim si a dus compania in insolventa"

 

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC in România, s-a aratat socat de refuzul membrilor AGA la propunerea sa, in conditiile in care acestia au aprobat completarea obiectului de activitate a SC Oltchim cu activitati precum cultivarea plantelor pentru inmultire, diverse lucrari de constructii si fabricarea ambalajelor din lemn. Wojciech Zaremba a declarat, intr-un interviu pentru ziarul BURSA: "Statul, pe de o parte, a extins activitatea Oltchim cu activitati legate de flori, instrumente medicale si altele care nu au nici o legatura cu activitatea de baza a combinatului, inclusiv cu o unitate speciala de demolari. Pe de alta parte, a votat impotriva propunerii noastre de a elabora planul de reorganizare. In motivarea noastra, am precizat ca statul are toate instrumentele necesare si cunostintele despre Oltchim ca sa elaboreze planul de reorganizare, din pozitia de actionar majoritar, având si sustinerea administratorului special (n.r. - Bogdan Stanescu), care este si consilier al ministrului Economiei, dar si din pozitia de creditor, având putere de decizie in Adunarea Creditorilor. Au refuzat acest lucru.".

Pretul pentru combinat - 300 de milioane de euro, dar nu mai putin de 125 de milioane de euro


In opinia PCC, statul va fi responsabil pentru situatia curenta si viitoare a Oltchim: "Statul, in toata aceasta perioada, a luat deciziile la Oltchim si a dus compania in insolventa. Statul putea si trebuia sa ia toate deciziile pentru a ajuta compania, dar nu s-a intâmplat acest lucru. Acum, avem urmatoarea situatie: administatorul judiciar nu a pregatit nici un plan, ci a facut doar anumite promisiuni, au dat doar bucati de informatii, care nu pot fi implementate in realitate. In primul rând, daca ei cred ca pot transfera catre compania care urmeaza sa fie infiintata activele care sunt gajate catre creditori, fara sa ii compenseze pe acestia, atunci au o gândire naiva. Nimeni nu va fi de acord cu asa ceva. Este mult mai bine pentru creditori sa aiba ceva in mâna decât ceva virtual, in viitor. Administratorul judiciar a anuntat ca pretul pentru Oltchim va fi in jur de 300 de milioane de euro, dar nu mai putin de 125 de milioane de euro. Este o greseala pentru ca toata lumea retine suma de 125 de milioane de euro, ca punct de start pentru orice negociere. Cum pot acoperi acesti bani toate garantiile puse pe instalatiile Oltchim? In trecut, au incercat sa elibereze garantiile de la Ramplast, prin vânzare. Era vorba despre o suma de câteva milioane de euro, dar nu au gasit nici o solutie. A fost vorba despre un singur caz. Acum, daca administratorii cred ca pot elibera toate garantiile fara sa ii compenseze pe creditori, atunci sunt naivi". Reorganizarea Oltchim in cadrul procedurii insolventei presupune infiintarea unui vehicul special tip SPV caruia ii vor fi transferate aproape toate activele actualei societati, inclusiv personalul, licentele si autorizatiile. In opinia lui Wojciech Zaremba, va aparea inca o alta problema la infiintarea SPV-ului, cea legata de licentele de functionare a instalatiilor: "Daca infiinteaza o noua companie, teoretic, daca transfera instalatiile la noul SPV, atunci nu vor putea transfera si licentele pe care le are Oltchim. Noua companie va trebui sa aplice pentru alte licente, care costa foarte mult, iar in cazul unora dintre instalatii, este chiar imposibil".

 

"Oltchim a oprit instalatia de oxoalcooli, dând ca scuza faptul ca LukOil este oprit"


In ceea ce priveste functionarea sectiei de oxoalcooli, Wojciech Zaremba a declarat pentru ziarul Bursa ca inchiderea temporara a LukOil a fost doar o scuza pentru conducerea Oltchim: "Acum (n. r. - joi, 9 octombrie), Oltchim a oprit instalatia de oxoalcooli, dând ca scuza faptul ca LukOil este oprit si nu pot primi materia prima. Este doar o scuza. Ar trebui sa se ocupe de situatia financiara a Oltchim, pentru ca propilena, care este materia prima a combinatului, se gaseste pe piata, dar pe bani. Oltchim nu are bani si, din cauza pierderilor, a avut niste intelegeri cu LukOil, care ii acceptase situatia si ii livra propilena. Pe piata, nimeni nu vrea sa fie filantrop si, desigur, Oltchim poate cumpara propilena, dar pe bani reali.". Reprezentantul PCC sustine ca inca vrea sa lupte pentru Oltchim. Va incerca sa convinga, din nou, Guvernul sa elaboreze planul de reorganizare si va convoca o noua AGA: "Vom cere, acum, actionarului majoritar, Ministerul Economiei, sa sustina propunerea noastra si sa oblige administratorul special, ca reprezentant al actionarilor, sa pregateasca planul de reorganizare. In opinia mea, va fi ultima sansa ca Oltchim sa fie salvat. Daca statul român nu ne va sustine, atunci isi va asuma toata raspunderea pentru viitorul Oltchim. Este un comportament imoral, pentru ca au sustinut ca actionarii nu pot concepe planul, ci doar adimistratorul special.".

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/46036/

 


Musafir

#27561 Executare silita de 2,95 milioane lei la SC Sistemplast SA

2014-10-13 07:58

http://www.impactreal.ro/

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea va organiza în data de 22 octombrie 2014 prima licitaţie publică pentru vânzarea unui bun imobil sechestrat, aparţinând debitorului SC Sistemplast SA Râmnicu Vâlcea, în dosarul de executare nr. S746. Fiscul vinde la licitaţie o construcţie compartimentată în spaţii cu destinaţia de birouri şi o hală de producţie, situată la parterul construcţiei. Hala are o suprafaţă utilă de 4.830 de metri pătraţi, iar birourile, situate la parter şi etaj, au o suprafaţă utilă de 644 de metri pătraţi. Suprafaţa construită la sol a construcţiei este de peste 5.000 de metri pătraţi, în timp ce preţul de pornire a licitaţiei este de 2,95 milioane de lei (fără TVA). Terenul pe care se află construcţia nu face obiectul licitaţiei, fiind în proprietatea SC Oltchim SA. Intabularea, respectiv toate costurile referitoare la această operaţiune cad în sarcina  cumpărătorului. Asupra bunurilor mobile care fac obiectul publicaţiei de vânzare nu sunt înregistrate alte privilegii. Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până în ziua precedentă termenului de licitaţie, ofertele de cumpărare, însoţite de certificatele fiscale din care să rezulte că nu au datorii la bugetul local şi la bugetul general consolidat al statului (bugetul asigurărilor sociale de stat, şomaj, bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi bugetul de stat), precum şi dovada depunerii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire la licitaţie. Potrivit dispoziţiilor din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului. SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este în valoare de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA - 94,4%, Charity Holdings - 5,2%, alţi acţionari - 0,4%. În prezent, societatea are în proprietate o clădire pe care o are închiriată la terţe societăţi comerciale. Principalii indicatori economico-financiari realizaţi în anul 2013 sunt: cifra de afaceri - 28.000 de lei, costul vânzărilor - 1,14 milioane de lei şi o pierdere de 279.000 de lei. În noiembrie 2013, SC Sistemplast SA a preluat activitatea de mentenanţă de la SC Mentchim SA, societate în faliment. SC Oltchim SA mai deţine participaţii, cu procente sub 50%, la următoarele societăţi comerciale: SC Protectchim SRL (30%), SC Euro Urethane SRL (41,28%) şi SC Oltquino SA (46,64%). Pentru societăţile asociate, la care SC Oltchim SA deţine între 20% şi 50% din capitalul social, la întocmirea
situaţiilor financiare consolidate în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social.
 


Musafir

#27562 Actionarii Oltchim au respins propunerea PCC, care ceruse statului sa elaboreze planul de reorganiza

2014-10-13 08:04

http://www.impactreal.ro/

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Oltchim a respins joi, 9 octombrie 2014, cu peste 62% dintre voturi, propunerea PCC. Acţionarul minoritar ceruse statului elaborarea unui plan de reorganizare a combinatului chimic, la un an şi jumătate de la intrarea în insolvenţă a societăţii. Astfel, cu votul negativ al acţionarilor SC Oltchim SA, reprezentând 62,2593% din acţiunile cu drept de vot ale acţionarilor prezenţi şi reprezentaţi, precum şi acelaşi procentaj din totalul voturilor exprimate, a fost respinsă propunerea acţionarului PCC SE, respectiv: „Elaborarea de către statul român, în considerarea dublei sale calităţi, atât de acţionar majoritar al SC Oltchim SA, cât şi de creditor principal (atât direct, cât şi indirect, prin intermediul unor societăţi creditoare deţinute de stat) al SC Oltchim SA, în calitatea societăţii, de debitor în cadrul procedurii insolvenţei, a planului de reorganizare a societăţii, conform art. 132, alin. 1, lit. a din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi procedurile de insolvenţă. Planul de reorganizare va prevedea şi reduceri adecvate şi necesare de creanţe, rezultate în urma negocierilor statului român cu creditorii, astfel încât planul de reorganizare să fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare care urmează să fie elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor SC Oltchim SA, în conformitate cu prevederile legale aplicabile”. În opinia PCC, statul român va fi responsabil pentru situaţia curentă şi viitoare a SC Oltchim SA: „Statul, în toată această perioadă, a luat deciziile la SC Oltchim SA şi a dus compania în insolvenţă. Statul putea şi trebuia să ia toate deciziile pentru a ajuta compania, dar nu s-a întâmplat acest lucru”.

PCC crede că nimeni nu îşi va asuma responsabilitatea viitorului Oltchim


Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, s-a arătat nemulţumit de decizia Ministerului Economiei, în condiţiile în care acţionarii SC Oltchim SA au aprobat completarea obiectului de activitate a societăţii cu activităţi precum cultivarea plantelor pentru înmulţire, diverse lucrări de construcţii şi fabricarea ambalajelor din lemn. „Statul, pe de o parte, a extins activitatea SC Oltchim SA cu activităţi legate de flori, instrumente medicale şi altele, care nu au nici o legătură cu activitatea de bază a combinatului chimic vâlcean, inclusiv cu o unitate specială de demolări. Pe de altă parte, a votat împotriva propunerii noastre, de a elabora planul de reorganizare. În motivarea noastră, am precizat că statul are toate instrumentele necesare şi cunoştinţele despre SC Oltchim SA, pentru a elabora planul de reorganizare din poziţia de acţionar majoritar, având şi susţinerea administratorului special BogdanStănescu, care este şi consilier al ministrului Economiei, dar şi din poziţia de creditor, având putere de decizie în Adunarea Creditorilor. Au refuzat acest lucru, iar acum, nimeni nu îşi va asuma responsabilitatea viitorului SC Oltchim SA.”, crede Zaremba. Reprezentantul PCC a mai adăugat că a informat Ministerul Economiei despre faptul că poate oferi ajutor la elaborarea planului, dar afirmă că acest lucru nu a fost luat în considerare. În opinia PCC, statul va fi responsabil pentru situaţia curentă şi viitoare a SC Oltchim SA: „Statul, în toată această perioadă, a luat deciziile la SC Oltchim SA şi a dus compania în insolvenţă. Statul putea şi trebuia să ia toate deciziile pentru a ajuta compania, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Acum, avem următoarea situaţie: administratorul judiciar - consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL - nu a pregătit nici un plan, a făcut doar anumite promisiuni, a dat bucăţi de informaţii care nu pot fi implementate în realitate. În primul rând, dacă ei cred că pot transfera către compania care urmează să fie înfiinţată activele care sunt gajate către creditori, fără să îi compenseze pe aceştia, atunci au o gândire naivă. Nimeni nu va fi de acord cu aşa ceva. Este mult mai bine pentru creditori să aibă ceva în mână decât ceva virtual, în viitor. Administratorul judiciar al SC Oltchim SA a anunţat că preţul pentru societate va fi în jur de 300 de milioane de euro, dar nu mai puţin de 125 de milioane de euro. Este o greşeală, pentru că toată lumea reţine suma de 125 de milioane de euro ca punct de start pentru orice negociere. Cum pot acoperi aceşti bani toate garanţiile puse pe instalaţiile SC Oltchim SA? În trecut, au încercat să elibereze garanţiile de la Ramplast, prin vânzare. Era vorba despre o sumă de câteva milioane de euro, dar nu au găsit nici o soluţie. A fost vorba despre un singur caz. Acum, dacă administratorii SC Oltchim SA cred că pot elibera toate garanţiile fără să îi compenseze pe creditori, atunci sunt naivi.”.

continuare...


Musafir

#27563 Re: Actionarii Oltchim au respins propunerea PCC, care ceruse statului sa elaboreze planul de reorga

2014-10-13 08:42

#27562: - Actionarii Oltchim au respins propunerea PCC, care ceruse statului sa elaboreze planul de reorganiza 

 continuare...


PCC va convoca o nouă şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor

Reorganizarea SC Oltchim SA în cadrul procedurii insolvenţei presupune înfiinţarea unui vehicul special, tip SPV, căruia îi vor fi transferate aproape toate activele actualei societăţi, inclusiv personalul, licenţele şi autorizaţiile. În opinia lui Wojciech Zaremba, o altă problemă este următoarea: „Dacă înfiinţează o nouă companie, teoretic, dacă transferă instalaţiile la noul SPV, atunci nu vor putea transfera şi licenţele pe care le are SC Oltchim SA. Noua companie va trebui să aplice pentru alte licenţe, care costă foarte mult, iar, în cazul unora dintre instalaţii, este chiar imposibil”. În schimb, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei, a declarat, recent, că nu vor fi probleme la transferul licenţelor de la SC Oltchim SA către Oltchim SPV. Noul vehicul, deţinut integral de actualul SC Oltchim SA, urmează să fie vândut, prin licitaţie publică, la jumătatea lunii decembrie. Licitaţiile organizate până acum au fost amânate, la cererea investitorilor interesaţi. Reprezentantul PCC SE a mai precizat că SC Oltchim SA a generat pierderi, după opt luni, potrivit informaţiilor prezentate în AGA, de 33 de milioane de euro, a avut obligaţii restante către muncitori de 8,7 milioane de euro pentru salarii compensatorii şi nu a avut bani pentru materie primă. „Acestea sunt informaţiile tragice, dar realiste. Acum, SC Oltchim SA a oprit instalaţia de oxo-alcooli, dând ca scuză faptul că Lukoil este oprit şi nu pot primi materia primă. Este doar o scuză. Ar trebui să se ocupe de situaţia financiară a SC Oltchim SA, pentru că propilena, care este materia primă a combinatului chimic vâlcean, se găseşte pe piaţă, dar pe bani. SC Oltchim SA nu are bani şi, din cauza pierderilor, a avut nişte înţelegeri cu Lukoil, care îi acceptase situaţia şi îi livra propilenă. Pe piaţă, nimeni nu vrea să fie filantrop şi, desigur, SC Oltchim SA poate cumpăra propilena, dar pe bani reali. SC Oltchim SA nu se poate adapta situaţiei reale. Tot ce se întâmplă la SC Oltchim SA arată că, în ritmul acesta, compania va ajunge în faliment. V-aş putea spune mai multe fapte tragice despre situaţia SC Oltchim SA, dar PCC încă vrea să lupte pentru companie şi vom încerca să convingem, din nou, Guvernul să elaboreze planul de reorganizare, după care vom convoca o nouă Adunare Generală a Acţionarilor. Vom cere, acum, acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, să susţină propunerea noastră şi să oblige administratorul special, ca reprezentant al acţionarilor, numit de Ministerul Economiei, şi care este, spun încă o dată, consilier al ministrului Economiei, să pregătească planul de reorganizare. Este structura care trebuie să se ocupe de asta, conform legii. În opinia mea, va fi ultima şansă ca SC Oltchim SA să fie salvat. Dacă statul român nu ne va susţine, atunci îşi va asuma toată răspunderea pentru viitorul SC Oltchim SA. Statul a folosit unele trucuri legale pentru a evita responsabilitatea întocmirii planului de reorganizare. Este un comportament imoral, pentru că au susţinut faptul că acţionarii nu pot concepe planul, ci doar administratorul special. Vom ruga statul să pregătească planul, prin administratorul special al SC Oltchim SA, ca să fie prin structura prevăzută de lege.”, a mai subliniat Zaremba.

Planul de reorganizare a Oltchim va fi votat de Adunarea creditorilor


Potrivit precizărilor administratorului judiciar al SC Oltchim SA, Gheorghe Piperea, închiderea Petrotel-Lukoil ar fi o problemă gravă pentru SC Oltchim SA, pentru care se întrevăd perspective bune pe piaţă, dar depinde de materia primă furnizată de rafinăria ploieşteană. „Sunt nişte evoluţii pozitive pe piaţa poliolilor, vindem mai mult decât ne aşteptam. Este o piaţă favorabilă acum, pentru că s-au închis nişte facilităţi BASF în Europa. Ar fi de-a dreptul enervant să se închidă Rafinăria Petrotel.”, a spus Gheorghe Piperea. Administratorii judiciari ai SC Oltchim SA sunt firmele Rominsolv SPRL, controlată de Piperea, şi BDO Business Restructuring SPRL. SC Oltchim SA are nevoie lunar de 6.000 de tone de propilenă, material rezultat din prelucrarea ţiţeiului şi necesar în activitatea de producţie a combinatului. În trecut, SC Oltchim SA cumpăra propilenă de la Arpechim Piteşti, de care era legată printr-o conductă specială, însă rafinăria a fost închisă în 2010 de OMV Petrom. Acum, materia primă vine de la Petrotel, deşi la cotă de avarie, deoarece rafinăria este aproape complet închisă. În eventualitatea în care ruşii de la Lukoil îşi pun în practică ameninţarea şi opresc permanent rafinăria, cea mai apropiată sursă de propilenă pentru SC Oltchim SA va fi combinatul petrochimic HIP Petrohemia din Pancevo, Serbia. Petrohemia este în insolvenţă, cu mari probleme financiare şi datorii. Pe de altă parte, Piperea susţine că situaţia SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit şi se aşteaptă ca pierderea - înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) să se reducă de la nivelul de 650.000 de euro din luna septembrie. „Dacă nu se întâmpla necazul cu Lukoil, şi eu sper să fie toată lumea înţeleaptă, atunci putem să ajungem până la începutul anului 2015 la un EBITDA negativ de 200.000 de euro. Acţionarul majoritar al SC Oltchim SA nu are, prin lege, dreptul să formuleze un plan de reorganizare. Acest drept aparţine administratorului judiciar şi creditorului care are 20% din creanţe. Singurul care şi-a manifestat intenţia de a propune un plan de reorganizare este administratorul judiciar, iar acesta nu va fi supus avizării AGA, ci votat de adunarea creditorilor şi apoi aprobat în instanţă. Cel care a făcut această propunere este mai mult decât naiv.”, a mai spus avocatul Piperea. O nouă licitaţie pentru activele SC Oltchim SA, fără datorii, va fi organizată pe 15 decembrie 2014, după două astfel de încercări eşuate anul acesta. Privatizarea SC Oltchim SA a fost amânată de patru ori până acum. De SC Oltchim SA sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou, şi proprietarul SC Uzinele Sodice Govora - Ciech Chemical Group SA, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene. În aşteptarea momentului privatizării SC Oltchim SA, Ministerul Economiei şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) analizează posibilitatea transformării efective a creanţelor statului în acţiuni la SC Oltchim SA. Astfel, factorii de decizie ar urma să vadă dacă operaţiunea ar elibera unele active de garanţii şi ar aduce finanţarea pentru majorarea producţiei. Creanţele AAAS asupra SC Oltchim SA se ridică la circa 1,1 miliarde de lei. În urmă cu câteva luni, ministrul Economiei a făcut câteva precizări publice legate de conversia datoriei Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului la SC Oltchim SA în acţiuni. Astfel, în scopul realizării conversiei în acţiuni a creanţei deţinute de AAAS asupra SC Oltchim SA, era necesară o hotărâre a adunării generale a acţionarilor societăţii, adoptată în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, a societăţilor comerciale, şi anume cu votul favorabil a două-treimi din drepturile de vot ale acţionarilor SC Oltchim SA.

http://www.impactreal.ro/

OLTCHIM si ARPECHIM!

#27564 Re: Re: Re: Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

2014-10-13 08:49

#27433: OLTCHIM si ARPECHIM! - Re: Re: Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă 

 

#27146: - Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#27565 EXCLUSIV REALITATEA.NET POLITICĂ TRAIAN BĂSESCU, la Jocuri de Putere, ora 22.00

2014-10-13 10:04

Traian Băsescu revine la Jocuri de Putere. Șeful statului este invitatul lui Rareș Bogdan în această seară, în a doua săptămână de campanie electorală.

Jurnalistul Rares Bogdan a declarat în direct la REALITATEA TV ca discutia cu presedintele Traian Basescu va fi una destul de interesanta, pentru ca este o discutie despre cei care iubesc Romania.

Intrebat cum a reusit sa-l convinga pe presedintele Basescu să accepte invitația in studioul REALITATEA TV, jurnalistul a spus:

"Nu e vorba de a-l convinge pe presedinte. Eu nu sunt om care sa am fi numarat printre fanii domniei sale, am fost un om care am sesizat argumentat, de fiecare data."

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 11:36



Musafir

#27567 Re: Re: SA I SUGI MINA LUI DICULOIU SI LUI FOTA,E BINE SAU E RAIU

2014-10-13 11:38


Musafir

#27568 Re: Re: Re: SA I SUGI MINA LUI DICULOIU SI LUI FOTA,E BINE SAU E RAIU

2014-10-13 12:02

#27567: - Re: Re: SA I SUGI MINA LUI DICULOIU SI LUI FOTA,E BINE SAU E RAIU 

 SA TI MINTE CERNEVE PINA VEI MURI,CA NEAMUL FOTA,A DOMNIT SI VA DOMNIIIIII,IAR TU TIGANULE BULGAR VEI MURIIIIIIIIIII.


Musafir

#27569 NE MAI DUCETI CU "PRESUL" MULT TIMP DOMNULE PROFESOR?

2014-10-13 14:14

#27539: - Administratorul Oltchim: Este o evolutie pozitiva pe piata, pentru Oltchim  


AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA? 
VA ASTEPTAM, JOI 09.10.2014, CU RASPUNSURI NU CU MINCIUNI DE AVOCAT!

"Stiu ca nu e de nasul meu sa indraznesc a intreba o astfel de personalitate , dar totusi imi iau inima in dinti "domnule Piperea" si te intreb ... "

Problema este alta. Combinatul "merge" din rau in mai rau. 

"Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM ... " 

(DECLARARIA LUI PIPEREA DIN DATA DE 
8 IUNIE 2014)

AVETI RASPUNSURI DOMNULE PROFESOR? 
NOI ASTEPTAM RASPUNSURI, NU MINCIUNI DE POLITICIAN "DE DOI BANI"!
TINET-VA PROMISIUNILE, NU VA DUCETI RENUMELE IN DERIZORIU!

SUNTEM IN OCTOMBRIE DOMNULE PIPEREA!
AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA? 

NOI AM VAZUT CU TOTII … SOLUTII NU AVETI!
SAU AVETI ... NUMAI IN AGRICULTURA, DEMOLARI ... - ASA CUM ATI PROPUS IN AGEA OLTCHIM.

STIM CA ATI FOST "PLANTAT" IN OLTCHIM DAR ACUM NE-AM CONVINS CA SUNTETI SI "PLANTA" LA UMBRA UNOR INTERESE MESCHINE.

AVETI CE SA LE SPUNETI STUDENTILOR DUMNEAVOASTRA DESPRE INSOLVENTA SI ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM: "O PALARIE PREA MARE PENTRU NISTE CREIERE MICI"!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 14:24


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 14:55


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 14:57



Musafir

#27573 CE Oltenia va relua livrarea de cărbune pentru CET Govora

2014-10-13 15:17

CE Oltenia va relua livrarea de cărbune pentru CET Govora

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, spune că s-a deblocat situaţia creată la Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi CET Govora, societatea minieră începând livrarea de cărbune.

“I-am sunat pe vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea şi pe Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei. Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia m-a contactat comunicându-mi că, de miercuri, se reia livrarea de cărbune către CET Govora, în primă fază cu câte 9.000 de tone pe zi. De asemenea, s-a stabilit ca rezerva de stat să fie completată şi depozitată, deocamdată, la exploatările miniere de la Berbeşti şi Alunu. În plus, la 15 octombrie, cele două cariere miniere Berbeşti şi Alunu să fie preluate concret de CJ Vâlcea şi date în administrarea CET Govora. După acest transfer, judeţul Vâlcea nu va mai sta la mâna CEO, devenind proprietarul materiei prime necesare în procesul de producţie de la CET Govora”, a precizat Ion Cîlea, scrie Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, CEO a notificat Consiliul Judeţean Vâlcea că va fi sistată livrarea de cărbune pentru CET Govora din cauza datoriilor istorice de aproximativ 190 de milioane de lei pe care societatea vâlceană o are de achitat.

CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea şi este furnizorul de agent termic şi apă caldă menajeră pentru populaţia din Râmnicu Vâlcea. Totodată, CET Govora produce curent electric pe bază de cărbune şi abur industrial pentru Uzinele Sodice Govora şi Oltchim.

De altfel, Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, are o datorie de 190 de milioane către CET Govora, acesta fiind, în opinia autorităţilor judeţului, cauza acestui blocaj economic.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 16:43


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-13 16:44