Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

marian.v
Musafir

#11476 pentru 11475

2013-11-12 09:05

De ce esti deranjat de ce srie colegul nostru mai sus?Daca este adevarat atunci credema ai dau dreptate ,sau esti unul din cei 21?

fost petrochimist.

#11477 Re: Pentru domnul ministru GEREA

2013-11-12 10:17

#11471: marian.v - Pentru domnul ministru GEREA

Domnule ministru ati declara ca sindicatele sant intelegatoare referitor la plata salariilor restante,dar pe noi muncitorii ne-ati  intrebat? Sindicatele nu ne pun noua paine pe masa la copii,nu ne imbraca noua copii,nu ne tin noua copiii la soala ,asa domnule Gherea cu noi muncitorii trebuie sa discutati problema salariilor restante ca sindicatele au 80 milioane salariu pe cand noi de la cei care veti spera sa luati voturile desi voi PSD nu mai vedeti voturi de la valceni ca v-ati batut joc de noi si pana la urma de o tara intreaga, avem 1400 lei salariu bani pe care ai luam odata la 3 luni.SA VA FIE RUSINE,sant convins ca o sa crapati de rusine si mustrari de constiinta, aveti burtile si conturile pline ce va pasa de oamenii amarati.

 

 

domnul marian dumitru e foarte intelegator. referitor la plata salariilor?  pai cum dracu sa nu fie.  daca incaseaza 100 milioane lunar, de la un sindicat cu 200 de membri ?


Musafir

#11478 S-a stabilit calendarul privatizării la Oltchim.

2013-11-12 10:33

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/andrei_gerea_16_10_37018...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nu se vor face concedieri până în ianuarie"

Combinatul Oltchim va fi scos din nou la privatizare anul viitor, în luna ianuarie. Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a mers ieri la Râmnicu Vâlcea pentru a le spune oamenilor care sunt paşii negocierii cu eventualii investitori. Autorităţile vor să vândă la pachet cu Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu din Argeş.



Data depunerii ofertelor pentru privatizarea Oltchim este 17 ianuarie 2014, iar cea a dechiderii ofertelor este 20 ianuarie, a anunţat ministrul Economiei.

Pe 23 ianuarie va fi supraofertarea, selectarea investitorului şi a ofertei sale în baza căreia va fi întocmit planul de reorganizare şi programul de plată a creanţelor.

Andrei Gerea a promis că nu se vor mai face concedieri în combinat până în ianuarie. Sindicaliştii nu par însă convinşi de optimismul ministrului, transmite Realitatea TV.

Deşi ministrul s-a arătat optimist, sindicaliştii au ieşit tot nemulţumiţi de la discuţie. "Nu sunt bani pentru capitalul de lucru. Ministrul spune că se caută bani. Atte dicuţii degeaba, nimic concret", a declarat Ionel Vâncea, vicepreşedinte Cartel Alfa, filiala Vâlcea.

"Ceea ce ştim astăzi concret este un calendar al administratorilor judiciari. Până atunci, toţi cei implicaţi, administratorul judiciar, administratorul special, domnul ministru se angajează să aducă un capital de lucru. Vedem în următoarele zile", a spus şi Corneliu Cernev, liderul sindicatului din Oltchim.

Cu câteva săptămâni în urmă, ministrul Andrei Gerea a spus că există deja trei consorții internaționale care și-au manifestat interesul pentru preluarea companiei Oltchim, însă campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua. Pe de altă parte, vor fi reluate și discuțiile cu reprezentanții OMV Petrom referitor la posibila vânzare a rafinăriei Arpechim, aflată în prezent în conservare.

Gerea: Investitorii interesați de Oltchim care doresc și rafinăria Arpechim au ușa deschisă la OMV

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, la Râmnicu Vâlcea, că investitorii interesați de preluarea Oltchim și care ar dori să preia și rafinăria Arpechim Pitești "au ușa deschisă" la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinăriei, potrivit Agerpres.

"Discuțiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcția preluării Oltchim și divizia de petrochimie de la Bradu, fără rafinăria Arpechim. Sunt investitori interesați și de rafinărie. Această parte a discuțiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înțelegeri pe cae am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are ușa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine dorește o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori și rafinăria", a afirmat Gerea.

El a afirmat că la Oltchim în prezent este asigurată aprovizionarea pentru desfășurarea activității, fiind chiar o cerere în creștere pentru produsele combinatului, adăugând că se dorește și plata restanțelor salariale. "Ne dorim în plus o liniște și un confort pentru cei care lucrează în combinat și plata unor restanțe salariale. Sunt discuții inițiate cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiții pentru o finanțare. Sindicatele au înțeles situația cu restanțele salariale și nu vor pune pe noi o presiune, deși nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan", a menționat ministrul Economiei.

Iar în ceea ce privește scoaterea subiectului privatizării Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus că "a dispărut presiunea ca aceasta să se producă până la sfârșitul anului plus alte eventuale sancțiuni și că prin această scoatere se oferă posibilitatea unor soluții alternative".

Ministrul Andrei Gerea a fost prezent luni la Râmnicu Vâlcea, unde a avut o rundă de discuții cu autoritățile locale și județene, cu reprezentanții combinatului, prezentând totodată și calendarul pe care societatea vâlceană îl va urma până la privatizarea preconizată a se produce la sfârșitul lunii ianuarie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/care-va-fi-calendarul-privatizarii-la-oltchim-nu-se-vor-face-concedieri-pana-in-ianuarie_1314400.html#ixzz2kQQdaWGE
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#11479 Selecţia investitorilor Oltchim, finalizată până la jumătatea lunii februarie

2013-11-12 10:38

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2013-11-12/Selectia+investitorilor+Oltchim,+finalizata+pana+la+jumatatea+lunii+februarie

http://www.curierulnational.ro/poze-cnr/193054maxim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat ieri, în cadrul întâlnirii cu ministrul Economiei, că până la jumătatea lunii februarie 2014 se va finaliza selecţia investitorilor, procedură derulată în paralel cu crearea SPV.
În cadrul discuţiilor, ministrul Gerea a amintit că, în vederea atragerii investitorilor în privatizarea societăţii, au avut loc deja discuţii cu "factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel şi Azerbaidjan".
"Ministrul Economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedură de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului", a comunicat ieri ministerul.
Potrivit acestuia, directorul general al Oltchim a anunţat ieri că, în ultimele 3 luni, compania a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. "Pentru o companie aflată în insolvenţă, acest lucru este un pas important în demersul redresării, directorul general făcând apel la colaborarea constructivă a tuturor actorilor implicaţi. Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel ce asigură profitabilitatea companiei", a comunicat ieri Ministerul Economiei.
În opinia administratorilor judiciari, prezenţi la întâlnire, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor.
Totodată, aceştia au apreciat echipa managerială, care a reuşit, într-un termen scurt, stabilizarea capacităţii de producţie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmând astfel premisele ca, într-un termen apropiat, să se repună în funcţiune încă o secţie de producţie, care va creşte cifra de afaceri a combinatului.

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit ieri, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Valcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentanţii sindicatelor şi administraţiei publice locale.
La întâlnire, prima din seria de acest gen, au participat şi Ion Cilea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare, prefectul jud. Argeţ, şi Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.


Musafir

#11480 Se cam bat cap in cap afirmatiile lui Gerea

2013-11-12 11:03

Se cam bat cap in cap afirmatiile lui Gerea!
Acum 2 saptamani spunea la Pitesti ca, daca nu se gasesc surse de finantare, combinatul se va privatiza in febr 2014, iar daca se vor gasi solutii de crestere a productiei, Oltchimul va fi privatizat in august 2014.
Ieri vine si ne spune ca incep procedurile de privatizare in ianuarie 2014. Superb, nu?
Astea sunt bai Gerea solutiile de finantare? Plus ca ziceai ca sapt asta se semneaza un contract de imprumut cu o banca....
Baaaaaaaaaaa, sunteti vai de curul vostru, habar nu aveti pe ce lume traiti! Sunteti total depasiti de fenomen, lasati-ne dracului in durerea noastra, nu ne mai amagiti atata!!!
Sunteti niste ordinari! Ati venit ca jigodiile la Oltchim pt ce? Pt a da bine la prostime???
Hotilor!!!


Musafir

#11481 Ministrul Economiei, Andrei Gerea, s-a întâlnit cu factorii de răspundere din zonă: ....

2013-11-12 11:03

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, s-a întâlnit cu factorii de răspundere din zonă: Declaraţii prudente despre Oltchim

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/21088-ministrul-economiei-andrei-gerea-s-a-intalnit-cu-factorii-de-rspundere-din-zon-declaraii-prudente-despre-oltchim.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/andrei-gerea-12112013.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, şi-a ţinut promisiunea făcută autorităţilor judeţului şi sindicaliştilor şi a venit ieri la Oltchim. Într-o sală în care au fost peste 150 de persoane s-au desfăşurat discuţiile cu autorităţile judeţului Vâlcea şi Argeş, cu administratorii judiciari de la Oltchim şi cu sindicaliştii. Nu ştim ce s-a discutat în spatele uşilor închise pentru presă, dar ştim că, ulterior, ministrul Andrei Gerea, care a venit la Vâlcea însoţit şi de secretarul de stat, vâlceanul Bogdan Badea, a vizitat secţiile care abia mai funcţionează în combinatul vâlcean. Ulterior, ministrul a susţinut o conferinţă de presă la Oltchim şi una la sediul PNL Vâlcea, alături de deputatul Cristian Buican, de senatorul Adrănel Cotescu şi de ministrul secretar de stat Bogdan Badea. A fost prudent în declaraţii şi n-a dezvăluit prea multe despre ce măsuri vor fi luate pentru salvarea Oltchim, precizând doar că se lucrează şi există diverse variante de lucru: „Trebuie să punem pe picioare Oltchimul. Va însemna enorm pentru judeţul Vâlcea. Toată lumea depune eforturi pentru salvarea combinatului. Nerespectarea scenariului stabilit ar fi total neproductivă. Ştiu că s-a mai încercat schimbarea administratorilor judiciari. Suntem în situaţia în care nu ne mai permitem acest lucru. Ţinând cont de colaborarea pe care o avem de o lună, n-am nici un motiv să mă îndoiesc de buna credinţă a dânşilor. În acest moment avem o colaborare eficientă, orientată pe rezultate. Din punctul meu de vedere, la acest moment, lucrurile merg bine. Atâta timp cât la Ministerul Economiei există un ministru argeşean şi un secretar de stat vâlcean, care se ocupă de Oltchim, premierul poate să stea liniştit, pentru că există cineva care se ocupă cu adevărat de această zonă. Şi presiunea făcută de parlamentarii vâlceni este foarte mare – am simţit-o şi în anii în care mergeam împreună la Ministerul Economiei să încercăm să deblocăm situaţia. Premierul se preocupă de Oltchim, pentru că, nu mai departe de vineri seara (n.r.: 8 noiembrie 2013), am discutat o anumită variantă pentru Oltchim împreună cu Arpechim. Este o variantă care s-a deschis în urma vizitei delegaţiei din China şi o a doua în urma scoaterii de pe lista de privatizare a FMI. Mai multe amănunte despre acest lucru, nu vă pot da acum”, a spus ministrul Andrei Gerea. Andrei Gerea a mai spus că se caută în continuare capital de lucru pentru a creşte capacitatea de producţie la Oltchim, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. „Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan”, a precizat ministrul Economiei. De asemenea, ministrul Andrei Gerea susţine că s-a reuşit ca în această perioadă să se dea şi încredere sindicatelor şi s-a reuşit identificarea de soluţii alternative sau a unor variante de rezervă de siguranţă pentru Oltchim, astfel încât să nu se trezească cumva într-un colaps, într-o situaţie nedorită de nimeni. „Pe de altă parte, vrând-nevrând, cred că, sub mandatul meu, va trebui să rezolvăm problema Oltchimului, pentru că nu mai avem timp. Părerea mea şi a colegilor mei şi a celor din PSD este că nu credem că USL va avea probleme cu actul de guvernare. Ne bucurăm de o stabilitate politică care va arăta beneficii, inclusiv la Oltchim. Suntem obligaţi să găsim o soluţie pentru Oltchim, cel târziu până în februarie anul viitor. Până la urmă Oltchimul n-are prea multe marje de libertate şi nici prea multe soluţii de-a mişca. N-are decât procedura insolvenţei, acea variantă pe care am discuta-o cu premierul vineri seară, şi să intensificăm efortul de a atrage cât mai mulţi investitori în procesul de privatizare şi să maximizăm preţul de vânzare şi, bineînţeles, banii pe care o să-i primească creditorii şi să asigurăm stabilitatea până atunci”, a concluzionat ministrul Economiei. Gabi Bercea


Musafir

#11482 Afacerile Oltchim au scăzut la jumătate în primele nouă luni. Pierderile s-au redus cu 44%

2013-11-12 11:55

http://www.economica.net/afacerile-oltchim-au-scazut-la-jumatate-in-primele-noua-luni-pierderile-s-au-redus-cu-44prc_66456.html

http://media.rtv.net/image/201208/w620/oltchim_rl_29239800_96797500.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă, a raportat pentru primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, potrivit datelor transmise marţi Bursei de combinatul chimic.

n acelaşi timp, afacerile companiei au scăzut cu 48,1%, la 359,48 milioane lei (81,5 milioane euro).

Potrivit administratorului judiciar, Oltchim a înregistrat în luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat, la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut.

Cea mai mare parte a vânzărilor de produse chimice din primele nouă luni, aproximativ 60%, s-a îndreptat către piaţa externă, iar diferenţa de 40% pe piaţa locală.

Veniturile companiei au însumat 400,23 milioane lei, cu 44,55% mai reduse decât cele de la finalul lunii septembrie 2012, de 721,9 milioane lei. În acelaşi timp, cheltuielile totale au coborât cu 44,37%, la 572,97 milioane lei.

Potrivit raportului transmis Bursei, rezultatele raportate pentru primele nouă luni au fost obţinute în condiţiile în care capacităţile de producţie sunt folosite la un nivel de 22%, fiind necesare resurse de finanţare a capitalului de lucru pentru repornirea de noi instalaţii de producţie şi atingerea pragului de rentabilitate.

Statul deţine, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.


Musafir

#11483 "Oil Terminal" - pierderi de 6,4 milioane de lei, la nouă luni

2013-11-12 12:29

http://www.bursa.ro/s=autentificare&s_a=piata_de_capital&a_articol=221710.html

Piaţa de Capital - 12.11.2013
Rezultatul net al exerciţiului "Oil Terminal" a fost negativ, pentru primele nouă luni ale anului 2013, compania încheind acest interval de timp cu o pierdere de 6.427.836 lei, în comparaţie cu un câştig de 54.267 lei, cât a fost rezultatul net al exerciţiului în acelaşi interval al anului trecut, se arată într-un raport trimestrial al companiei....
OCTAVIAN RADU

http://www.bursa.ro/_img/articole/221710.gif...

DOTTORE

#11484 Dupa un an de conducere politica la Oltchim pierderile au crescut cu 36%!

2013-11-12 12:33

#11482: - Afacerile Oltchim au scăzut la jumătate în primele nouă luni. Pierderile s-au redus cu 44%

A aparut pe siteul Oltchim http://www.oltchim.ro/index.php?name=relatia-cu-investitorii/informatii-financiare "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la 30.09.2013."

Analizand "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la data de 30.09.2013" versus "Raportul trimestrial al realizarilor Oltchim la data de 30.09.2012" rezulta urmatoarele:
- total datorii Oltchim la 30.09.2012               = 2.656.632.919 lei (adica: 603.780.209 euro);
- total datorii Oltchim la 30.09.2013               = 3.621.887.288 lei (adica: 883.156.202 euro);
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
pierdere intr-un an de conducere politica   =   965.254.369 lei (adica: 219.375.993 euro).
(30.09.2012 - 30.09.2013)

Concluzie: intr-un an de conducere politica datoriile Oltchim au crescut cu 36% fata de cei 20 de ani de management ROIBU.


Musafir

#11485 Investitorii interesaţi de Oltchim au uşa deschisă la OMV pentru Arpechim

2013-11-12 12:43

http://saptamana.net/articol/4713-investitorii-interesati-de-oltchim-au-usa-deschisa-la-omv-pentru-arpechim

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a mai spus că situaţia economică a societăţii este una stabilă

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit luni la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale. Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei Oltchim şi atragerea de investitori puternici în privatizarea societăţii, amintind ultimele discuţii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel şi Azerbaidjan.

La întâlnire au participat şi Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Economiei. Totodată, ministrul Economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului. În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. Pentru o companie aflată în insolvenţă, acest lucru este un pas important în demersul redresării, directorul general făcând apel la colaborarea constructivă a tuturor actorilor implicaţi.

Reprezentanţii salariaţilor şi-au expus nemulţumirile

În opinia administratorilor judiciari, prezenţi la întâlnire, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor. Totodată, aceştia au apreciat echipa managerială, care a reuşit, într-un termen scurt, stabilizarea capacităţii de producţie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmând astfel premisele că, într-un termen apropiat, să se repună în funcţiune încă o secţie de producţie, care va creşte cifra de afaceri a combinatului. De asemenea, în opinia administratorilor judiciari, crearea SPV şi selecţia investitorilor se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014. Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atenţiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesaţi de privatizarea Oltchim, recuperarea restanţelor la plata salariilor, exprimându-şi încrederea că aspectele prezentate îşi vor găsi rezolvarea într-un timp cât mai scurt.

"Pe 20 noiembrie se va aproba înfiinţarea Societăţii Oltchim SPV, pe 17 ianuarie va avea loc depunerea de oferte angajante pentru preluarea combinatului, pe 20 ianuarie se vor deschide ofertele, iar pe 23 ianuarie se va începe negocierea cu oferta cea mai bună.", Andrei Gerea, ministrul Economiei

Cerere în creştere pentru produsele combinatului

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat că investitorii interesaţi de preluarea Oltchim şi care ar dori să preia şi Rafinăria Arpechim Piteşti „au uşa deschisă” la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinăriei. ”Discuţiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcţia preluării Oltchim şi divizia de petrochimie de la Bradu, fără Rafinăria Arpechim. Sunt investitori interesaţi şi de rafinărie. Această parte a discuţiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înţelegeri pe care am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are uşa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine doreşte o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori şi rafinăria”, a afirmat Gerea. El a afirmat că la Oltchim, în prezent, este asigurată aprovizionarea pentru desfăşurarea activităţii, fiind chiar o cerere în creştere pentru produsele combinatului, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. „Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan”, a menţionat ministrul Economiei. Iar în ceea ce priveşte scoaterea subiectului privatizării Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus că „a dispărut presiunea ca aceasta să se producă până la sfârşitul anului plus alte eventuale sancţiuni şi că prin această scoatere se oferă posibilitatea unor soluţii alternative”.

Situaţia economică de la Oltchim este stabilă

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a mai spus că situaţia economică a societăţii este una stabilă. „În prezent, situaţia economică este stabilă. Am prezentat următoarele etape de parcurs în cazul combinatului. Astfel, pe 20 noiembrie se va aproba înfiinţarea Societăţii Oltchim SPV, pe 17 ianuarie va avea loc depunerea de oferte angajante pentru preluarea combinatului, pe 20 ianuarie se vor deschide ofertele, iar pe 23 ianuarie se va începe negocierea cu oferta cea mai bună’’, a spus Gerea, după discuţiile cu conducerea combinatului, autorităţile locale şi judeţene şi parlamentari vâlceni.
El a menţionat că, în acelaşi timp, se caută soluţii pentru finanţarea capitalului de lucru pentru a mări capacitatea de producţie a combinatului.

SANDU

#11486 Oltchim

2013-11-12 13:17

Una din declaratiile lui Bogdan Badea , secretar de stat in Ministerul Economiei, despre salvarea Oltchimului

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=655498711168347&id=185984674786422

Musafir

#11487 Re: pentru 11475

2013-11-12 13:32

#11476: marian.v - pentru 11475

Cred ca este o eroare! Nu fac parte din cei 21 si nu am comentat ce s-a scris la 11475.

Eu am facut referire la ceea ce s-a scris la 11469.

marian.v

#11488 ptr 11475

2013-11-12 13:53

Asa este ,scuzele mele

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-12 14:12


Andrei

#11490 Bogdan Badea despre Oltchim

2013-11-12 14:27

La emisiunea Criterii politice VTV de pe VTV , Bogdan Badea a facut o serie de declaratii despre soarta Oltchimului. Printre altele el a spus ca CET -ul ar putea furniza abur gratuit timp de o luna. Alte declaratii le puteti vedea aici

http://vtv.ro/?p=8254

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-12 14:37



Musafir

#11492 Re: pentru 11475

2013-11-12 14:40

#11476: marian.v - pentru 11475

CUM;ATIT A RAMAS DIN ARMRATA TAMBALAGIULUI 21, CA NU PREA PRICEP;REMY

Nesindicalist

#11493 Re: Re: Pentru domnul ministru GEREA

2013-11-12 15:47

#11472: - Re: Pentru domnul ministru GEREA

Promisiuni ? Ar fi bine sa fie doar atat dar sunt multe MINCIUNI ! Cica sindicatele nu pun presiune pe ei !!! Pai, pastele mamii lor, cu ce mama dracului traim ? Cu ce ne platim toate cele ? Mergem din datorii in datorii ? Ar fi trebuit sa iesim cu totii afara sa vada reactia muncitorilor nu a liderilor de sindicat care-i doare-n cur de prosti ! Nu sunt inscris in niciun sindicat, nu ma intereseaza aceste organizatii obscure. A venit Gerea la combinat si ce-a rezolvat ? Nimic ! Din nou promisiuni si minciuni. O sa intram in iarna si o s-o belim !!! N-o sa avem nicio letcaie de sarbatori ! Iesiti afara la proteste !!!! Sa ne dea toate restantele salariale pana-n sarbatori !!! Daca citeste cineva care a fost in sala cu Gerea sa raspunda la intrebarea urmatoare : a cerut cineva din sala un calendar de plata a restantelor salariale ?


Musafir

#11494

2013-11-12 16:07

OLTCHIM
musafir

#11495

2013-11-12 16:12

Ieri a fost sarbatorit SF MINA ,el este aparatorul celor ce sunt jefuiti sau furati ,in aceasta zi hotii se feresc sa-si mai practice indeletnicirile de frica pedepsei divine.Oare cernev de frica lui DUMNEZEU n-a participat la sedinta?

Musafir

#11496 Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT)

2013-11-12 16:19

1. Oltchim SPV 20 noiembrie 2013
2. Depunere oferte privatizare 17 ianuarie 2014
3. Deschidere oferte privatizare 20 ianuarie 2014
4. Supraofertarea 23 ianuarie 2014
5. Selectarea investitorilor si ofertelor 23 ianuarie 2014
6. Tabelul definitiv de creante 24 ianuarie 2014
7. Finalizare 31 ianuarie 2014
8. Aprobarea de creditori si judecatorul sindic FEBRUARIE 2014

Musafir

#11497 Oltchim, scos la privatizare, la începutul anului viitor

2013-11-12 16:28

Oltchim, din nou la privatizare. E vorba de Oltchim SPV SRL - o societate nouă, stabilă şi fără datorii. Ministerul Economiei vrea să o scoată la vânzare la începutul anului viitor. Ministrul a discutat cu conducerea, sindicaliştii de pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea şi cu autorităţile locale din Argeş şi Vâlcea despre situaţia combinatului.

Situaţia Oltchim este stabilă şi are perspective de îmbunătăţire, spune ministrul Economiei. Nu mai există presiune impusă de FMI şi nici pericolul unor sancţiuni din partea partenerilor internaţionali.

„Situaţia este stabilă, cu perspective de îmbunătăţire, nu foarte mari din punct de vedere al reducerii pierderilor lunare, dar cu aprovizionarea asigurată, cu contracte asigurate”, a spus Andrei Gerea, ministrul Economiei.

Procesul de privatizare ar urma să înceapă cu depunerea ofertelor pe 17 ianuarie şi să se încheie pe 23, cu alegerea investitorului.

„Important este că în luna ianuarie se va stabili un termen-limită care să se depună aceste oferte angajante”, a precizat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

„Sunt salariile restante de trei luni şi jumătate, vom discuta luna viitoare să mai recuperăm din restanţe”, a declarat Cornel Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria Oltchim.

Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă la începutul anului. Are datorii de peste 800 de milioane de euro şi funcţionează la aproximativ un sfert din capacitate. Nu dispune de fonduri, iar băncile nu îi acordă credite pentru achiziţionarea de materii prime.


- See more at:  http://stiri.tvr.ro/oltchim-scos-la-privatizare-la-inceputul-anului-viitor_37084.html#sthash.PlMvxpgm.dpuf

video http://stiri.tvr.ro/oltchim-scos-la-privatizare-la-inceputul-anului-viitor_37084_video.html#view


Musafir

#11498 Re:

2013-11-12 16:42

nu tatale,din contra ca a iesit tambalagiu pe [vtv] si a inceput sa viseze froomosel pt lingaii lui sa i incurajeze cum stie el mai bine,exact ce facea anul trecut pe timpul asta,adica sa minta si sa faca nepotisme cu balan[stiti care balan]nu va mai spun mai multe,ca mi e foarte frica [brrrr],sa nu ma muste lingaii de pulica,tot remy ce dreacu

#11495: musafir -

 

Dicu-Roiu

#11499 Re: Dicu-Roiu

2013-11-12 16:56

#11495: musafir -

Cine mai crede la minciunile lui Diculoiu?   PROSTII  PROSTILOR.

Daca vrea Dobiloiu sa ajute RAMPLAST sa  dea  inapoi  donatiile lui Roibu rupte din  averea OLTCHIM ca nu sunt de la maicasa si nici de la taicasu nici ai lui si nici ai lui Roibu.

 

Si sa fie vandute bunurile acelea, banii sa fie folositi la reparatii.

 

Da n-o sa vedeti asa ceva. Pentru ca il doare in cur de Oltchim si pe noi sa ne vanda la altii.

 

Nu vrea sa salveze OLTCHIM. Vrea sa darame OLTCHIM si sa ramana el cu donatiile.

 

Pe noi o sa ne ia altii, o sa lucram pentru ei si o sa traim.

Pe Diculoiu  puscaria sa-l putrezeasca.

 


Musafir

#11500 Re: un bagator de seama

2013-11-12 17:02

#11460: - un bagator de seama DA HANDICAPATULE SINT DEACORD CU TINE,DAR TRIMITE O PE MATA LA MINE;GHICESTI CINE IE,,,,,SPER MUISTULE