Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

2012-03-16 09:03

Infiintarea unei facultati, sectii sau linii de invatamant superior, indiferent de limba de predare, trebuie sa fie expresia necesitatii firesti de a avea o astfel de organizatie, nevoie bazata pe criterii sociale, demografice si concurentiale pe o piata libera a fortei de munca si nicidecum expresia unei presiuni exercitate de formatiuni politice. Daca sunt informatii asupra oportunitatii si profitabilitatii unei asemenea forme de invatamant, exista intotdeauna varianta unei forme de invatamant private.
Nu sunt impotriva infiintarii unei astfel de forme de invatamant ca cea de la UMF Tg Mures, sunt impotriva modului in care se incearca realizarea acestui obiectiv.

Musafir

2012-03-16 09:04

Autonomia nu este o valoare in sine; este cunoscut si recunoscut ca mediul academic lume este unul foarte conservator. Am semnat in convingerea ca diversitaea in unitate serveste performanta, implicit progresul.

Din cate stiu, in situatia concreta, fenomenul UMF-Tg.M s-a precipitat dupa pontarea "nemotivat" al unor profesori maghiari. Daca vorbim despre autonomie trebuie sa fim consecventi; un profesor universitar, intr-o institutie autonoma, nu este functionar la un serviciu de "relatii cu publicul".

prof.univ.dr.Maria Carcea

Musafir

2012-03-16 09:04

Respect pentru Romania

Musafir

2012-03-16 09:07

Ma intreb ,oare a existat Mihai Viteazu , Mirecea cel Batrin etc, daca da , eu cred ca suntem urmasi nedemni acestui neam care au murit pentru aceasta tara , pentru acest pamint , pentru drepturile noaste de romani. Oare de ce nu a mai ramas macar o saminta de patriotismul lor in noi de la inaintasi nostri??????.Imi este sila sa spun ca sunt semeni mei si acestui neam celor care au dat atita drepturi etniilor, uneori mai multe de cit noua romanilor. In ce tara din lune etniile au atitea drepturi in limba lor ca cei din tara noastra(unguri). Cei care ne conduc si-au vindut sufletul , ne-au vindut tara. Cum e posibil sa pregatesti un medic in limba maghiara sa profeseze in Romania??? sau poate ii pregatim pe banii mei si ai tai cititorule sa fie medici in Ungaria. In tarile in care alesii isi respecta electoratul tine cont de opinia lui , chiar cer opinii , referendum .
TE ROG TREZESTETE ROMANE DACA VREI CA ROMANIA SA MAI EXISTE PE HARTA EUROPEI.

Musafir

2012-03-16 09:09

Intregul invatamant universitar romanesc ar trebui sa aiba autonomie.

Musafir

2012-03-16 09:12

separarea studentilor ca si a elevilor este un act discriminatoriu.
Lasati tinerii sa invete, sa se distreze impreuna sa lege prietenii nu cultivati ura voastra ancestrala ca nu ajuta la nimic nu mai puteti voi intoarce istoria
timpul vostru a trecut.

Musafir

2012-03-16 09:13

fara cuvinte la adresa udmr rusine

Musafir

2012-03-16 09:13

Ca sa spun? Eu cred ca in tara incare doresti sa traiesti trebuie sa-i respecti legile. limba, obiceiurile, traditiile. O populatie minoritara trebuie sa se adapteze in tara in care traieste. Vrei sa vorbesti, sa inveti in limba ta? Du-te acolo unde se vorbeste. Ce s-ar intampla daca in America fiecare nationalitate ar impune guvernului respectiv sa-i faca scoli in limba sa materna, administratie proprie s.a.???? Nu gasesc cuvantul potrivit la aceste "pretentii".

Musafir

2012-03-16 09:15

Sa respectam forta dreptului nu dreptul fortei

Musafir

2012-03-16 09:17

trebuia sa procedam dupa rasboi asa cum au procedat cehi cu nemtii.

Musafir

2012-03-16 09:18

Totul e sabotaj unguresc.

Musafir

2012-03-16 09:18

Traim in ROMANIA si acest lucru ar trebui sa fie de ajuns ptr a-mi motiva opinia mea.

Musafir

2012-03-16 09:25

succes

Musafir

2012-03-16 09:25

Drepul de exprimare in limba maghiara exista de peste 40de ani . De ce niciodata nu sunt ei multumiti?
Chiar nu mai vor sa stie nici un cuvint in limba tarii unde stau impreuna cu noi , ei care de cand au descalecat in Ardeal si-au impus numai vointa lor?
Le-am demonstrat ca noi putem ierta purtarea lor de-a lungul secolelor,iar acum sa demonstreze ca pot fi europeni incercind sa mai vorbeasca si romaneste la lucrarile practice si la patul bolnavului.

Musafir

2012-03-16 09:26

Suntem in Europa cine doreste studii in alte limbii are oportunutatea de a accesa studii in tara respectiva

Musafir

2012-03-16 09:27

cine doreste sa invete in franceza merge in Franta cine vrea in rusa poate merge in Rusia, la fel cine doreste sa invete in maghiara merge in Ungaria si dupa ac se intoarce in Romania si profeseaza. Care este problema?!

Musafir

2012-03-16 09:28

RESPECTATI AUTONOMIA UNIVERSITARA A UMF Tg. Mures !

Musafir

2012-03-16 09:28

rusineeeeeeeeeeeeeeee pentru udmr

Musafir

2012-03-16 09:29

Protestul nostru, cerand respingerea proiectului de Hotarare de Guvern privind UMF Targu Mures, aflat in dezbatere publica, sa se trimita si individual pe adresa de email cabinet@min.edu.ro.

Solidaritatea cu UMF Targu Mures = Protest impotriva discriminarii pozitive si a segregarii etnice

Musafir

2012-03-16 09:30

ma adresez tuturor politicienilor neaos romani :
- ca sunt reprezentate expres toate nationalitatile in parlament , este corect;
- nu mi se pare corect santajul la care sunt expuse autoritatile romane de unele etnii, in unele zone si localitati (indeosebi maghiari si tigani);
- politicieni romani, daca reprezentantii unor etnii au stiut sa se constituie in tot felul de organizatii, apoi atunci, retineti ca si voi, aveti voie sa uitati de deosebirile doctrinare dintre voi si atunci cand este vorba de ROMANIA SI ROMANI SA VA CONSTITUITI IN PARTIDUL ROMANILOR;
- dece nu se poate o noua lege a partidelor, in care de exemplu pentru a se infiinta sa faca dovada ca au filiale in cel putin 25 de judete cu cel putin 500 de membri in fiecare organizatie;
- mi-as dori enorm sa vad la primul ministru roman o atitudine la fel cu a primului ministru australian, atitudine determinata de pretentiile religioase ale unor azilanti; dece acolo se poate si in patria mea, cand este vorba de bastinasi, ne c---m pe noi de frica;
- domnilor din pdl, chiar nu puteti avea coloana, trebuie basescu sa va dea cu lingurita sa mancati, sa va spele creierii, sa va transforme in lachei si marionete;
- domnilor din USL, va propun urmatorul pact, care sa elimine santajul udmr : intelegeti-va moral si ferm cu cei din PDL, ca un numar egal de parlamentari de la voi egal cu al parlamentarilor udmr care nu voteaza, sa nu participe nici ei la vot (si-atunci ii transformati in mielusei);
- PARLAMENTARULE ROMAN, INDIFERENT CUM TE NUMESTI, BOC SAU ANTONESCU, PONTA SAU OPREA, CONSTANTIN SAU VOICU, GANDESTE-TE O CLIPA CA IANCU SI HORIA, DECEBAL SI PINTEA , ANTONESCU SI CAPITANUL N-AU EXISTAT SI MURIT DEGEABA, CA MOMENTELE 1600 , 1859, 1918 NU AU FOST NISTE MOMENTE FARA IMPORTANTA; ADUCETI-VA AMINTE DE WILSON (presedintele SUA), ADUCETI-VA AMINTE REAL CUM S-A AJUNS LA ACTUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC.

Musafir

Politica NU are ce cauta in institutiile de invatamant !
UMF pregateste medici pentru Romania, NU pentru judetele cu populatie maghiara.

Musafir

Respect pentru integritatea acestui popor.

Musafir

2012-03-16 09:34

Fara politic in invatamant.

Musafir

2012-03-16 09:35

M-am saturat de nerusinarea maghiarilor, dar si de lipsa de coloana vertebrala a politicienilor romani ce au cedat mereu din 1989 in fata acestora de dragul puterii!

Musafir

2012-03-16 09:39

Daca se doreste invatarea in limba materna ar trebui infiintata o facultate particulara. Nu cred ca statul roman e dator sa finanteze orice moft mai ales acum in timp de criza. In felul acesta cred ca se baga zazanie intre cei de acolo si cred ca oamenii au cu totul alte griji.