Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

Musafir

#2326 Re:

2016-03-21 21:34

#140: mateo mario -  

Pai tu ce cauti in locurile de fumatori?

maria

#2327 fumator nefumator

2016-03-21 21:38

ca fumez sau nu, am PRIETENI fumatori si nefumatorI. DACA VREI poti sa alegi sa nu judeci si nici sa faci ce nu-ti place. Libertatea nu este un drept de proprietate, nici  macar un drept nu e, este un dat. Gandeste-te cand ridici piatra sa o arunci.....s-ar putea sa-ti cada in capul infumurat sau neinfumurat

Musafir

2016-03-21 21:57

Eu nu fumez, dar provin din familie de fumatori. Bunicii mei, mineri ambii, au trait pana la 92 respectiv 97 de ani.

Sambata obisnuiam sa ma intalnesc in oras cu persoanele care imi sunt dragi, majoritatea dintre ei fumatori. Weekendul trecut, nu am indraznit sa le propun sa iesim la o bere pentru ca nu mi se pare normal sa am pretentia sa plateasca si sa se simta ingraditi. I-am invitat la mine acasa si am facut comanda la mancare. A fost placut si ne-am simtit toti bine. Si acesti oameni nu erau niste 'jeguri', ci persoane care lucreaza intr-un mediu stresant: 1 avocat, 1 cuplu de medici, 1 inginer si o arhitecta. Ii cunosc pe oamenii astia din vremea liceului si sunt sigur ca ar fi mers cu mine in bar, dar nu am vrut eu sa se simta discriminati. Toti suntem oameni si toti avem vicii. 

Nu sunt obligati pot iesi afara

#2329 Re: Re:

2016-03-21 22:37

Musafir

#2330 Re: Re:

2016-03-21 22:42

#578: ciprian - Re:  

Te-ai chinuit mult sa scrii , oricum legea asta e rasism curat in fine si problema e ca nu s-a interzis alcoolu da asta trebuia facut atunci era frumos si mancarea si iesitu afara dupa 10 si tot stii nefumatorii aia care erau dezgustati de fumatori acum au disparut din localuri stii e rasism sa ti se interzica sa faci ceva ce iti place ma rog lasa ca te bucuri de masina ta daca ai ca ea nu iti face rau sau de chimicalele din mancarea pe care o mananci si o mancam si noi stii daca ma iau dupa gandirea ta ar trebui sa interzicem tot sa redevenim oameni ai padurilor in fine  sper sa faci cancer pulmonar sincer stii il faci mai repede daca nu fumezi :))si at o sa iti para rau ca nu ai fumat macar daca tot mori sa stii de ce o faci :)))) asta e asa ironica :)))) bafta cu sustinerea acestei legi vrem o tara ca afara doar pe legislatie ca pe nivelul de trai nu ne bazam :))) apropo esti un hater oricum o sa mori e inevitabil nu iti mai pierde timpu sa sustiii ceva :)))

Musafir

2016-03-21 22:57

De acord ca exista riscul sa faci cancer pulmonar de la fumat si fumat pasiv. Dar de ce ignorati si celelalte cauze de cancer pulmonar?

-gaze toxice si vopori toxici de vopsea si din procese tehnice

-radonul

-azbestul

-gazele de esapament de la motoarelor diesel

-radiatii ionizante

-industria cauciucului

-arderea de carbuni, huila etc

-unele metale

-genetica

-arderea lemnelor

-poluarea aerului in general

Si nu va cacati ca nu sunt noxe in spatiul inchis. Sunt pentru ca mai deschideti si geamurile si intra toate porcariile la voi in casa. Nici mie nu imi convine ca rablele voastre pe 4 roti sa imi provoace cancer. Miscati-va curu pe jos, nu il mai suiti repede in masina. Adica eu nu am dreptul la sanatate in aer liber pentru ca voi sunteti niste putori care umblati numai cu harburile voastre de masini.

Musafir

2016-03-21 23:12

NU AM SEMNAT PROSTIA ASTA! CINEVA A SEMAT IN NUMELE MEU! SUNT NEFUMATOARE SI NU VOI SEMNA NICIODATA PENTRU PERMITEREA FUMATULUI !!!!!! VA ROG SA STERGETI SEMNATURA MEA!!!!!

Musafir

2016-03-21 23:18

De cand a intrat in vigoare aceasta lege nu am mai iesit in oras si am decis sa ies doar vara la terasa. Probabil nefumatorii nu vor mai avea loc la terase de noi, fumatorii.

Musafir

2016-03-21 23:20

Nu mi se pare normal cea ce au facut... Decat sa amenajeze spatii speciale pt fumatori mai bn au interzis fumatul... Sunt fumatoare si nu sunt de acord cu interzicera fumatului..

Musafir

2016-03-21 23:24

legea actuala e o timpenie

Musafir

2016-03-21 23:27

Nu mi se pare corect ca eu sa nu am aceleasi drepturi ca si nefumatori adica ei au spatii inchise si stau iarna la caldura si eu tre sa ies in frig sa fumez!!!

Musafir

2016-03-21 23:29

Din greseala! va rog sa stergati aceasra semnatura!

Musafir

#2338 Re:

2016-03-21 23:47

#2289: -  

Am semnat petitia, desi sunt nefumator, e foarte periculos ce se intampla deoarece guvernul nostru ne baga ideea in cap ca daca tu iti deschizi un restaurant/bar/cafenea/etc. ei il considera din start loc public. Complet gresit, acel restaurant/bar/cafenea/etc este proprietate privata, unde proprietarul decide daca e pentru nefumatori, daca trebuie sa te imbraci intr-un anumit fel. Daca patronului nu-i place de tine ca ti-ai aprins tigara acolo si el nu te lasa, are dreptul sa te dea afara!!! Pentru ca e proprietatea lui. Cat despre unele comentarii de pe aici... legea poate fi fentata usor daca ai niste cunostiinte din legislatie si modul de aplicare. De exemplu daca vreau sa-mi fac un club de noapte in care sa se fumeze, il trec foarte bine ca domiciliu. Acolo politia nu are voie sa intre decat cu mandat. Iar in momentul in care au facut rost de mandat, nu au voie sa faca perchezitii decat in timpul zilei

Musafir

2016-03-21 23:50

Simplu: sunt fumatoare. Si chiar daca nu as fi afectata in mod direct tot consider ca este o masura abuziva pe care pur si simplu nu o inteleg. Statul castiga enorm in urma accizelor aplicate...

Musafir

2016-03-21 23:56

Oameni buni deja sunt propuneri de modificare a legii in asa fel incat spatiile cu 3 perereti si tavan nu vor mai fi considerate spatii inchise, de asemenea vor exista spatii de fumat, cluburi si asociatii strict pentru fumat.

Cerbu

#2341 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-22 00:04

#926: Alex - Re: Re: Re: Re:  

Ce legătură are locul amenajat pentru fumat   cu fumatul pasiv?

Musafir

2016-03-22 00:58

Austria: Fumatul e permis, iar localurile mari trebuie sa asigure incaperi diferite pentru fumatori si nefumatori. In schimb, daca masoara sub 50mp, cluburile, barurile si restaurantele pot decide sa permita sau sa interzica fumatul.
Elvetia: Fumatul e permis in saloane speciale sau, in unele cantoane, in localurile mai mici de 80mp.
Franta: Fumatul e permis in spatii ventilate, separate cu usi automate

Musafir

#2343 Re:

2016-03-22 02:29

#2332: -  

nu au cum sa semneze in locul tau. Se face cu confirmarea ta. daca nu, nu se aplica nici o semnatura.

Musafir

#2344 Re:

2016-03-22 02:30

#2337: -  

Nu exista din greseala. Cata vrajeala aveti unii.

Musafir

#2345 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-22 02:34

Musafir

2016-03-22 04:19

Ajuns în fata unui local pentru nefumatori, eu am doua opțiuni. Fie ca nu intru, fie ca intru și RESPECT regulile localului. Aștept reciprocitate din partea nefumatorilor, dar în condițiile legii, aceasta reciprocitate nu exista. Mă simt discriminat.

Musafir

2016-03-22 04:47

In primul rand nu mi se pare normal sa iau amenda pentru ca am un viciu. Daca am un viciu nu ma mai pot bucura de el in oras? Poate simt si eu nevoia sa ies in oras sa beau o cafea.iar daca beau o cafea, nu o pot bea fara tigara.este viciul meu. Placerea mea.
eliza

#2348 Re: Doar 100.000?

2016-03-22 04:54

#126: Kevin - Doar 100.000? 

Dar u ce cauti intr-un loc unde se fumeaza? Te obliga cineva sa intri in acel local? De ce nu stai u afara sa-ti bei cafeaua si sa mananci, daca te deranjeaza atat de mult? Presupun ca esti si genul care merge in club si cere la bar un fresh. Lucrand in bar, am intalnit multi ca tine. Asa ca...

Musafir

2016-03-22 04:57

Numai sunt fumatoare ,dar fumatorii trebuie sa aiba un loc special pentru fumat !

Beatrice

2016-03-22 04:58

Este   dureros cum oamenii isi adreseaza cuvinte jignitoare din cauza unei legi...daaa,sunt fumatoare si chiar nu ma deranjat sa ies la o tigara afara..ma conformez situatiei ,cat despre locurile special amenajate pt fumat,atata timp cat nu sunt cf legii,nu pot exista.Ca fumatoare ma deranjeaza fumul de tigara.Pacat pt ca va jigniti atat de mult ..este exact ceea ce si-au dorit domnii din fruntea tarii pt a ne distrage atenia de la adevaratele probleme.Treziti-va oameni buni!!!