Referendum limitare privilegii parlamentari

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Referendum limitare privilegii parlamentari

Musafir

2016-01-11 22:00

Acesti parlamentari au mult prea multe privilegii, dar fac legi proaste si cu mule ambiguitati, interesul lor primeaza iar moi..
.cei care i-am votat nu mai contam deloc.

Musafir

2016-01-11 22:09

Au depasit ori ce limita cu tupeul si nesimtirea , persoane care ajunsi parlamentari se considera supra oameni.

Musafir

2016-01-11 22:17

Muncesc putin ,fac legi in favoarea lor ,nu i intereseaza de omul de rand si cer salarii si pensii,nu mari ,foarte mari ...Pe de alta parte s au imbogatit exagerat ,au averi facute cu bani multi ,pe care nu i pot justifica !!!
Mihai

2016-01-11 22:17

Foarte bună petiţia.

Musafir

2016-01-11 22:25

Legiferarea de urgenta si aplicarea astfel a Referendumului validat ce reduce numarul parlamentarilor la 300 si o singura camera.
Adrian

2016-01-11 22:26

Aplicarea Referendumului ! 300 de parlamentari si o singura camera.

Musafir

2016-01-11 22:53

In nicio tara civilizata nu se intampla asemenea abominatii perverse.NUMAI in Romania se pot intampa asemenea abuzuri facute de niste indivizi fara scrupule al caror UNIC scop "parlamentar" este capatuirea....

Musafir

2016-01-12 00:42

Pentru că nu mai suport ce se întâmplă în țara asta și nu vreau să plec de-aici pt că aici m-am născut și vreau s-o apar de hoții ăștia care ne conduc. Numai împreună putem sa scăpăm de lichelele astea care se hrănesc cu sângele celor care i-au votat.

Musafir

2016-01-12 00:50

Am semnat aceasta petitie, si o si SUSTIN! Nicaieri, in nici o tara de pe aceasta planeta, nu este nimic PERFECT si pe gustul fiecaruia. Fiecare gandim in felul nostru. Dar in Romania sunt si multe lucruri care depasesc bunul simt al existentei: cum un parlamentar sa aiba asa salar cand o grupare de oameni s-au multumit cu un salar minim de 1250 de lei??? Vreun parlamentar are IQ-ul asa de ridicat si restul care s-au multumit cu 1250 de lei asa de scazut??? Se pare ca DA!, dar asta deoarece "acei care s-au multumit cu 1250 de lei" sunt niste oi care au mers dupa un berbec prost! Cum sa ai salar minim de 1250 de lei dar costul lunar al supravietuirii in Romania se ridica la ora actuala la 2000 lei / persoana / luna . Aia 750 lei care lipsesc pentru ca o persoana sa poata doar SUPRAVIETUI in Romania, de unde ii luam??? De la Norvegieni??? Eu ajung sa cred ca in Romania de astazi lumea de rand nici nu stie ce vrea cu adevarat, nu stie sa ceara ce trebuie, nu stie sa se faca auzita si cel mai rau lucru este ca, se pare, ca si valorile umane ale tarii s-au diminuat! In decembrie 1989, a fost o asa manipulare dar am vazut ca totusi "oile" AVEAU curaj sa se revolte... Acum, dupa o asa "modificare" a civilizatiei , nu mai au nici glas sa behaie si nici sa se revolte! Iliescu,Roman,Basescu,Iohanis etc., astia, EU unul nu am idee cu de nu au curajul sa se intrebe: cum dracu sa facem pe toti romanii care locuiesc in aceasta tara sa se simta multumiti de faptul ca traiesc in Romania, iar pe cei din afara tarii sa ii facem sa se intoarca in tara??? Pai multumirea ar veni numai de la unu ca "Vlad Tepes" la ora actuala, dar pe cale amiabila si nu ca pe timpuri... Uitati cateva idei "domnilor berbeci" care conduceti tara si care ati condus tara:
1. Un pachet de stimulari (gasiti voi bani prin cobturile alea...stiti voi...): la fiecare cuplu care dupa terminarea studiilor (liceu sau facultate) devine familie casatorita sa le oferi o locuinta (garsoniera sau apartament ) pe care sa o plateasca in timp dar nu prin credite bancare ci prin CREDITE STATALE OFERITE DE GUVERNUL TARII la o rata care sa poata sa fie platita de orice om care are un loc de munca. 2. Stimule (in bani si cele necesare) pentru cei care vor sa ajunga PROFESIONISTI intr-un anumit domeniu. 3. Modificarea programului de munca, in asa fel incat: 08:00-12 pauza 1 ora, apoi 13:00-19:30 (ptr.ca odata ce primesti ceva de la stat atunci ai bunul simt si lucreaza in plus iar din acel plus ai sa achiti creditul statal). 4. Foarte important, ALIMENTATIA: nu mai importati tot felul de produse din U.E care defapt ar putea fi produse si in tara noastra! Si prin acest lucru as cere sa se ajunga mult mai departe la treaba cu "produs in tara ta". 5. Mai baga mana la ciorap sau prin conturile alea...si mai INDUSTRIALIZEAZA PUTIN TARA ca IMPORTUL nu e asa de bun ca EXPORTUL!!! 6. Mai umblati si la JUSTITIE!!! Modelul trebuie complet SCHIMBAT! Adica la un pidaras care da cu pixul si fraudeaza cu 1 milion de euro ii dam 3 ani de puscarie, dar la unul care din vina "sistemului" fura un kg de rosii ii dam tot 3 ani de puscarie... CLASIFICAREA DIFERITA A FAPTELOR, CEL MAI BUN ESTE MODELUL ITALIAN SI SPANIOL!!! 7. Asta e cea mai importanta schimbare ptr.domnii de la "volanul tarii": NU ITI MAI ABANDONA CETATENII!! !,ca daca intr-o zi se v-or satura "oile" sa o mai ia dupa "berbec" ATUNCI AI SA VEZI CA LA JILABA,POARTA-ALBA,RAHOVA,ETC. POTI SA AJUNGI SI TU IN CAMERA CU O OAIE NEBUNA CARE O SA TE FACA SA INTELEGI CA VIATA NU DUREAZA 200 DE ANI PE TERRA SI CA GENERATIA MEA E CAM PE ULTIMA SUTA DE METRI CA SA MAI AUDA DE PENSIE...

Musafir

2016-01-12 05:00

Consider că așa este bine,dar punctul 7 este în contradicție cu pct.2, parlament unicameral, unde vor exista doar comisii în care votul să nu mai fie secret.

Musafir

2016-01-12 05:57

Trebuie stabilite indemnizatii si salarii echitabile.In conditiile in care ai salariu sau indemnizatie mare, contributia este mare, deci si pensia va fi mai mare.
La toata lumea ( magistrati,parlamentari, cadre militare,etc) pensia la nivelul contributiei, eventual niste sporuri 5-10%

Musafir

2016-01-12 06:11

"Vreau o tara ca afara" - consider ca prin limitarea numarului de parlamentari si prin restrangerea prvilegiilor se vor strange ceva bani la bugetul statului. Parlamentarii nostri ar trebui controlati - un site in care sa fie publicate activitatile tuturor parlamentarilor, programul zilnic, contributia la dezvoltarea tarii, legile votate si care e motivatia - ca le-a ordonat partidul sa voteze intr-un anume fel sau constiinta lor - cum gandesc cand voteaza o lege, se gandesc la dezvoltarea Romaniei sau la buzunarul si interesele lor,. Trebuie gasita o modalitate prin care parlamentarii care nu fac nimic in Parlament sa fie trasi la raspundere de alegatori sau chiar destituiti. Sa fie obligati ca o data la 3 luni sa se intalneasca cu alegatorii.

Musafir

2016-01-12 06:23

E timpul sa se schimbe ceva in Romania! Dar..... suntem barati! Sotia mea Maria ,a incercat sa distribuie pe FB...aceasta petitie ,dar, nu I s a permis! De ce ????!!

Musafir

2016-01-12 06:55

pentru ca este reala si normala.Sa dai indemnizatii la pensie parlamentarilor pensionari care au lasat tara sa devina ruina si colonie din 1990 incoace,mi se pare mai mult decat nesimtire,mi se pare tupeu a la basescu...

Musafir

2016-01-12 07:51

Sa traiasca din veniturile proprii ca in alte țări. Să candideze pe banii lor - NU pe ai nostrii !!! Să fie excluși din Parlemnet daca nu au activitate și au ABSENTE ! să nu mai primeasca diverse sume forfetare pentru cabinete ! Adunând toate sumele cheltuite de parlamentari doar intr-un mandat = autostrazi în toată țara !!!

Musafir

2016-01-12 08:06

Doresc o schimbare in tara aceasta ne-am saturat de hoti si vandali legalizati.

Musafir

2016-01-12 08:07

Cetatenii acestei tari au drepturi egale....nimeni nu este mai presus de lege si nu trebuie sa facem legi speciale pt favorizarea anumitor persoane...

Musafir

2016-01-12 08:18

Pt. o Romanie mai pura,mai curata ,mai sincera si mai dorita de copiii nostril.

Musafir

2016-01-12 09:01

Pentru Familia Bodnariu din Norvegia

Musafir

2016-01-12 09:06

Doresc o ancheta amanuntita a cazului si sa se faca dreptate!

Musafir

2016-01-12 09:13

Pentru cit dorm in banci, ptr.cita nesimtire dau dovada cind ies la tv, ptr. Ipocrizia de care dau dovada, pentru votare de legi numai pentru ei si neamurile lor, pentru un parlament cit mai mic, adica de 300 si pentru tot ce fac numai impotriva poporului si tarii. Acest parlament a fost cel mai slab din 1989 pina in prezent, cel mai anti popor si cel mai neprofesionist. Afara cu cei care au lucrat numai ptr.bunastarea lor. Acest guvern sa tina cont de militari. Noi daca va fi nevoie si va trebui vom iesi in strada si vom sti ce sa facem. Am fost militar,sunt bolnav de boli incurabile si doamne fereste sa trabuiasca sa ies in strada ca eu unul voi sti cesa fac si voi merge pina la sacrificiul suprem pentru cei din urma mea.

Musafir

2016-01-12 09:45

Cred ca dacă parlamentul hotărăște un lucru iar prin referendum poporul hotărăște altfel înseamnă ca acel parlament nu mai reprezintă alegătorii. După validarea referendumului în secundă doi, parlamentul se dizolva.
Actualul "parlament" este o gâscă de "smintiți și de mișei", excroci ce nu urmăresc altceva decât îmbogățirea lor și a urmașilor lor.
Groza. Gh.

Musafir

2016-01-12 10:09

Suntem prea saraci si nemultumiti pentru a plati luxul parlamentarilor.
Daca tot sunt alesii nostrii, avem tot dreptul de a le stabili si veniturile.

Musafir

2016-01-12 10:34

ar trebui sa guste si ei din austeritate ,nu numai noi cei care ii platim,si sa o lase mai moale cu pensiile speciale ,ca nu muncesc in gr 1 de munca.si daca tot sunt acolo k alesi ai poporului ,sa ,se straduiasca sa faca ceva pt noi cei care ii platim,sa doarma mai putin ,si sa-si faca treaba.

Musafir

2016-01-12 10:47

,,Masini, soferi, bani,consiliere, cazari de lux, influente, pensii speciale, concedii de vara, iarna, primavara, toamna, prezenta in parlament dupa cum au chef,, - totusi este prea mult pentru parlamentarii Romaniei care nu au contribuit cu nimic pentru o viata normala a celor care i-au trimis acolo.
Pentru halul in care arata tara asta acum in 2016, toti parlamentarii ar trebui sa restituie toate cheltuielile suportate de noi pentru ei.
Pentru calitate se ofera un pret bun, care trebuie stabilit de catre alegatori.