Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Musafir

2014-12-15 14:54

religia trebuie să rămână în trunchiul comun

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-12-15 14:56

2014-12-15 14:58

Musafir

2014-12-15 18:27

ESTE INCREDIBIL CA CINEVA, SI UN SINGUR OM NUMAI, SA AIBA O ASEMENEA IDEE ABSURDA DE A PRIVA TINERII DE CEA MAI SOLIDA EDUCATIE:CREDINTA. ASTAZI NICI NU AM FI EXISTAT CA POPOR DACA VIRTUTILE CRESTINESTI: CREDINTA, NADEJDEA SI DRAGOSTEA NU AR FI FOST TEMELIA FORMARII SI MENTINERII NOASTRE INTR-O ZONA ATAT DE AGITATA A ISTORIEI NEAMULUI NOSTRU!

2014-12-15 19:29

Musafir

#2431 Re: Re: Re: Re: Re: Iulian

2014-12-15 21:28

#2416: - Re: Re: Re: Re: Iulian  

In mare parte sunt de acord cu ce ai spus despre inceperea vietii sexuale prea devreme.

Desi nu sunt religios, nu consider ca e bine sa iti incepi viata sexuala devreme, mai ales daca nu ai habar de riscurile la care te expui. O sarcina in adolescenta iti poate distruge viata. Te distruge fizic( corpul nu e pregatit sa fie gazda unui fetus) si te distruge si psihic( mintea nu e pregatita inca). Sa nu mai zic ca atunci cand vine pe lume un bebe nu mai ai timp de tine, de studii etc.

Eu mi-am inceput viata sexuala in momentul in care am gasit persoana potrivita, care imi este alaturi de 8 ani si urmeaza sa ne casatorim.

Desi ateu, nu am fost niciodata adeptul relatiilor pasagere sau a aventurilor de o noapte. 

Persoane ca mine sunt destul de rare. In adolescenta majoritatea isi incep viata sexuala la 14-15-16 ani si daca nu o faci nu esti cool. Ideea e ca trebuie sa faci dragoste cu o persoana care merita, atunci cand simti tu ca esti pregatit, nu de gura lumii.

Dar ca sa o spunem drept...cu cat interzici ceva adolescentilor cu atat o vor face. Daca ii lasi in voia lor, se poate alege praful de viitorul lor. Daca esti prea sever, atunci cand vor scapa din mana ta vor face de toate.

Sa nu uitam de cazul Babenco (fata de 15 ani care a fost filmata cu 5 baieti ).

Eu cand aveam 15 ani imi era rusine sa merg in baruri. Consideram ca acolo merg oamenii mari-adultii. Noi ne intalneam in parc la o doza de suc, nu in bar la o bere.

In ziua de azi barurile sunt pline de minori. Mai ales de adolescente imbracate foarte provocator. Si le vezi ca beau pana cad in 4 labe. Nu se fac controale in baruri. Nu le cere nimeni buletinul. Si vezi barbati de 30-40 de ani care le agata si profita de ele.

Adolescenta nu mai e ce a fost. Nu mai e cum era pe vremea mea sau pe vremea voastra. Acum totul se rezuma la cati de multi parteneri ai, la cat de mult bei, la cat de sexi esti si la cat de smecher e telefonul tau.

Adolescentii beau,fumeaza, se drogheaza etc.  Parintii habar nu au.

Si religia nu poate schimba acest comportament. Oricum ar fi..generatiile noi se duc la vale. Uitati-va la rezultatele de la bac din ultimii ani. Tin sa va precizez ca bacul e floare la ureche in zilele noastre si ei tot nu sunt in stare sa il ia.

Cand am dat eu bacul am avut 6 probe la care primeai nota : 2 orale (limba romana si limba engleza) si 4 scrise (geografie, limba romana, literatura universala si logica).

In ziua de azi la probele orale nici macar nu primesti note, ci calificative. Din prima nu mai poti pica la probele orale.

Musafir

2014-12-15 22:00

Educatia sexuala trebuie privita ca un indemn la a fi responsabil. Romania e plina de copile proaste de 14-15 ani care raman gravide. Si in ziua de azi...din cauza ca toate alimentele contin hormoni-> copii se dezvolta precoce. Vara mea are 9 ani si are deja menstruatie. Tin sa va zic ca are corpul unei fete de 15-16 ani, nu arata a copil.

Pe la tara e plin de gravide minore. Si in orase e o situatie asemanatoare.

Sunt multi care habar nu au ca poti lua boli sau ca poti ramane insarcinata din prima. De asta educatia sexuala are rol de a preveni sarcinile si bolile sau macar de a reduce numarul lor. Exista boli si sarcini la adolescente si in tarile cu educatie sexuala, dar probabil in state sau orase unde religia interzice la anumite scoli educatia sexuala (de exemplu anumite state din America) sau in randul adolescentilor care nu merg la scoala sau a celor care sunt educati acasa.

Ideea e ca eu nu sunt de acord cu sexul la varste fragede. Intr-o lume ideala fiecare ar fi responsabil si ar face dragoste cu persoana cu care are o relatie stabila.

Dar in lumea reala adolescentii zboara din floare in floare. Si putini se abtin pana la casatorie sau pana cand gasesc persoana cu care au o relatie de lunga durata.

Asa ca ar trebui sa alegi raul cel mai mic. Ce preferi? Adolescenti care fac educatie sexuala si invata ce sa nu faca sau adolescenti cu sida si sarcini la copile?

Uitati-va cate copile raman gravide si isi arunca bebelusii la gunoi, in latrina, in scari de bloc... 

Educatia sexuala nu va stopa SIDA si sarcinile nedorite, dar macar va reduce numarul lor.

Eu stiu ca religia predica abstinenta. Si desi ateu, consider ca e sanatos sa nu faci sex la 13-14 ani. Dar asta este parerea mea subiectiva.

Stiu ca biserica e impotriva contraceptiei. Dar abstinenta nu prea mai e in gandul tinerilor. Trebuie sa gandim realist: ca adolescentii fac sex. Si daca tot o fac...macar sa se protejeze.

Pt cel care zice ca ateii sunt obsedati sexuali- cati atei cunosti tu personal? Pentru un crestin vorbesti foarte urat si jignesti. Ma intreb ce parere are dumnezeul tau de atitudinea ta. Una e sa iti expui o parere si alta e sa jignesti si sa desconsideri pe toti cei care nu gandesc ca tine.

Stiu ca multi nu vor fi de acord cu parerile mele. Eu nu am venit sa ma cert, ci sa pun in lumina niste probleme cu care se confrunta societatea. Astept civilizatie din partea voastra.

Alege numele de user

#2433 Subiect

2014-12-16 12:29

<p>am jignit pe ateii care au batjocorit religia nu pe cei cu bun simt fata de acestia imi cer scuze

Musafir

2014-12-16 13:21

Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Musafir

2014-12-16 16:06

eu doresc sa nu se scoata ora de religie din programa scolara

Musafir

2014-12-16 16:42

Educatia religioasa este primordiala in formarea armonioasa si echilibrata a copiilor ! Iezeru-Calarasi

Musafir

2014-12-16 17:11

Mi se pare foarte urat sa nu se mai faca religie in scoli!!! Copiii fara cap si fara pic de rationament vor sa scoata ora de reiligie !!!! Ce rau a facut materia asta pana acum ??? Treziti-va oameni buni!!!! Nu va face nimic o ora de religie pe saptamana pentru copii vostri!!!!
Daiana

#2438 #votatimentinereareligieinscoli

2014-12-16 17:12

Sa se faca religia in scoli! Treziti-va la realitate ! Nu face nici un rau !!!!!

Musafir

2014-12-16 18:01

SUSTINEM DIN TOT SUFLETUL MENTINEREA RELIGIEI IN SCOLI CA DISCIPLINA OBLIGATORIE IN TRUNCHIUL COMUN, PENTRU PROMOVAREA VALORILOR MORALE, CRESTINE SI NATIONALE.VREM COPII CRESTINI, NU PAGANI!

Musafir

2014-12-16 18:09

SUBSCRIEM PT MENTINEREA IN SCOLI

Musafir

2014-12-17 03:42

Ora de religie contribuie fundamental la creionarea profilului moral al oricărei persoane și trebue să rămână în școală.Este inadmisibil și de neconceput ca o minoritate să dicteze unei majorități.

Musafir

2014-12-17 06:56

Domnul sa aibe mila de voi

Musafir

2014-12-17 07:16

copiii ,mai ales cei de la liceu au mare nevoie de aceasta materie.tine loc foarte mult si de psihologie.vin copiii cu duiumul sa caute raspunsuri la ceea ce ar putea face si credetima ca gasesc aici la aceasta materie foarte multe raspunsuri.de ce sa nu -i ajutam, de ce sa-i lasam la ceea ce numim dezmat.

Musafir

2014-12-17 08:36

Consider ca trebuie mentinuta predarea religiei in scoli. Studiul religiei este strans legat de evolutia si studiul umanitatii.

Musafir

2014-12-17 13:13

Eu nu cred că ar fii corect să scoată religia din școli fiindcă le dă o educație bună copiilor .

Musafir

2014-12-17 14:29

Nu exista viata fara religie!!!

Musafir

2014-12-17 14:52

CE-I AIA VIATA FARA RELIGIE!!!!!!!!!

Musafir

2014-12-17 14:54

Daca religia este eliminata , maine vom renunta si la mate, romana,geografie si informatica !!

Musafir

2014-12-17 14:55

Alegeti calea cea dreapta!

Musafir

2014-12-17 15:50

eu sunt mihaita de la spantov