DEMITERE REMUS VULPESCU OPSPI
PENTRU MODUL DEZASTRUOS IN CARE DOMNUL VULPESCU CONTINUA SA SABOTEZE PRIVATIZAREA OLTCHIM COMPORTANDU-SE CA UN ADEVARAT LICHIDATOR PROPUNEM DEMISIA ACESTUIA.
VOTATI IN ACEST SENS !!!
http://www.ziaruldevalcea.ro/Guvernul-a-instituit-haosul-la.html
Este incredibil ce se întâmplă cu privatizarea celei mai mari societăţi din judeţul Vâlcea, care a ajuns o „jucărie” numai bună de distracţia actualei puteri politice. Mai deunăzi, cu doar trei săptămâni înainte de desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru Oltchim, Guvernul a decis din nou schimbarea strategiei şi a regulilor de privatizare a combinatului chimic, spre iritarea maximă a investitorilor care doreau să cumpere pachetul majoritar de acţiuni. Despre ce este vorba? Ditamai Guvernul României a aprobat săptămâna trecută pe nemestecate un memorandum prezentat de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), din cadrul Ministerul Economiei, cu tema privatizarea Oltchim. În memorandum se propune schimbarea strategiei de privatizare a întreprinderii vâlcene prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la Oltchim, reprezentând 54,8% din capitalul social şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica, însumând 1,8 miliarde de lei, adică 56% din totalul datoriilor Oltchim. De asemenea, Guvernul a mandatat AVAS să deruleze procedura de vânzare a creanţei asupra SC Oltchim SA şi a mandatat reprezentanţii MECMA în adunarea generală a acţionarilor de la Electrica să aprobe declanşarea procedurii de vânzare a creanţei deţinute de Electrica asupra Oltchim. În fine, se va negocia între Ministerul Economiei şi OMV Petrom, o opţiune de achiziţionare de active ale rafinăriei Arpechim Piteşti, deţinute de OMV Petrom, exercitabilă de către investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.
Un puştan imberb de la OPSPI, pe numele său Remus Vulpescu, a reuşit să păcălească Guvernul şi să aprobe schimbarea a tot felul de strategii de privatizare pentru Oltchim. Punem pariu că acest Vulpescu habar nu are unde se află Oltchim şi care sunt problemele reale ale acestei societăţi. Din biroul său de la Bucureşti, dotat cu aer condiţionat şi cu trei secretare de serviciu, imberbul Vulpescu desenează pe hârtii tot fel de inepţii despre privatizarea Oltchim, afectând, prin deciziile sale idioate, mii de salariaţi de la combinatul chimic şi un judeţ întreg. Reamintim că doar în urmă cu două săptămâni, acelaşi Guvern Ponta a aprobat o altă „idee” a lui Remus Vulpescu: licitaţie cu ofertă în plic urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitaţie cu strigare. Ca să nu mai punem la socoteală că în luna martie, tot OPSPI a dat publicităţii anunţul cu privire la vânzarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim SA, printr-o metodă combinată: negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic.
Toate aceste acţiuni nesăbuite şi iresponsabile ale lui Remus Vulpescu, girate de Guvernul Ponta, nu vor avea ca rezultat decât alungarea investitorilor care s-au înscris în cursa pentru privatizarea Oltchim. O privatizare de care Oltchim are nevoie ca de aer pentru că se află într-o situaţie dificilă fără precedent: datoriile către furnizorii de utilităţi (Electrica, CET Govora, Distrigaz, etc.) au crescut îngrijorător, iar pierderile financiare s-au adâncit dramatic în ultimii cinci ani, pe fondul diminuării activităţii de producţie la 25% din capacitate. Un efect direct al iresponsabilităţii acestui Guvern în privinţa privatizării Oltchim va fi acela că nici un investitor serios nu va mai dori să participe la alte privatizări pe care, probabil, că le va „pregăti” incompetentul Remus Vulpescu!
DEMISIA VULPESCU !!!!!
OLTCHIM Contactați autorul petiției
Anunț de la administratorul acestui websiteAm închis această petiție și am șters informațiile personale ale semnatarilor.Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (GDPR) solicită un motiv legitim pentru stocarea informațiilor personale, respectiv ca informațiile să fie stocate pentru cel mai scurt timp posibil. |