PUTEREA CETAȚENILOR. REVIZUIREA CONSTITUȚIEI. ART.151

Contactați autorul petiției

De ce vrem revizuirea Constituției...

2024-08-13 11:05:14
La articolul 2 din Constituție ni se spune că poporul este suveran.

Din art. 151 reiese, însă, că nu prea suntem, din moment ce orice inițiativă a noastră de revizuire trebuie aprobată de Parlament și doar dacă vor ei, reprezentanții noștri, proiectele noastre de lege de revizuire a Legii Fundamentale a țării aung la referendum național.

Vi se pare normal asta?

*

Nouă ni se pare a fi o mare păcăleală constituțională. Chiar suntem luați drept proști. Trezește-te române! Citește și află despre ce este vorba mai înainte de ați exprima opinia: https://mpdd.ro/revizuire-constitutie/ sau, vizionează asta: https://youtu.be/XT4N5kvOldc

România, înainte de toate !

Toroican Ioan

SUVERANITATE versus SUVERANISM

2024-07-13 14:39:47
UN MESAJ DE IMPORTANȚĂ MAJORĂ !  
MPDD susține suveranitatea poporului român manifestată în mod democratic prin folosirea principiilor democrației directe-participative și nu prin folosirea forței, a violenței, a acțiunilor de tip extremist, a negării Legilor (pentru producerea anarhiei), specifice noului curent politic numit SUVERANISM !    
Să nu confundăm SUVERANITATEA cu SUVERANISMUL !
Incredibil !!! Faptul că Mișcarea pentru Democrație Directă a lansat proiectul „Puterea cetățenilor. Suveranitatea” i-a atras critici dure dar total nefondate, iar unii s-au grăbit să o așeze lângă AUR, SOS sau alte organizații politice extremiste. Este o adevărată „noapte a minții” nu altceva ! Sistemul ne atacă cât se poate de viclean folosindu-se de „cozile lui de topor”. Mai mult, nicio organizație politică din România, nu s-a arătat interesată să susțină acest proiect, chiar dacă mai toate l-au primit. Pentru toate acestea, vreau să clarific, pe scurt, câteva aspecte...
SUVERANITATE
Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; putere supremă. Atribut inerent, inalienabil și indivizibil al statului, care constă în supremația puterii de stat în interiorul hotarelor sale și în independența ei în relațiile cu alte state.
Suveranitate națională = independența unui stat față de alte state.
Suveranitatea poporului = putere, autoritate supremă care emană de la popor.
SUVERANISM
Curent politic nou, extremist, nășit în SUA și atenție, întreținut de RUSIA (!!!), clamat, în general, de partidele extremiste. Un curent care nu este definit nici măcar în DEX. Rolul său principal este de a duce în derizoriu principiul SUVERANITĂȚII POPORULUI, singurul principiu curat și binecuvântat de Creator, atunci când este vorba despre posibilitatea naturală a unui popor de a trăi liber în propria sa țară.
Suveranismul este o teorie politicianistă care susţine principiul suveranităţii absolute a statului, concept abstract, imposibil în condiţiile intercondiţionării relaţiilor moderne actuale. 
MPDD susține suveranitatea poporului român manifestată în mod democratic prin folosirea principiilor democrației directe-participative și nu prin folosirea forței, a violenței, a acțiunilor de tip extremist, a negării Legilor (pentru producerea anarhiei), specifice noului curent politic numit SUVERANISM !  

 

Să nu confundăm SUVERANITATEA cu SUVERANISMUL !  

Toroican Ioan

Putere cetățenilor sau democrația directă-participativă

2024-07-11 12:32:29

Un popor poate deveni prima Putere în stat, doar într-un regim al democrației directe-participative. Citește, analizează, decide; https://mpdd.ro/democratie-directa/


Toroican Ioan

Proclamația RENAȘTERII. Aderați !

2024-07-07 17:38:15

protest-timisoara_1.jpgCătre Toate organizațiile civice din România      

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă, organizație civică înscrisă în Registrul Special al Asociațiilor aflat la Grefa Judecătoriei Timișoara, vă invită să aderați la Proclamația RENAȘTERII: https://mpdd.ro/noua-proclamatie/

Se poate viziona și aici: https://youtu.be/lcDFcNhuIVk

Ea reprezintă o prezentare publică a soluțiilor identificate de noi pentru intrarea României în normalitate, adică, pentru consolidarea democrației și a statului de drept, pentru separarea reală a Puterilor în stat.

Pentru ducerea la bun sfârșit a celor 10 puncte ale ei, avem nevoie de sprijinul cât mai multor forțe politice și civice, avem nevoie de lideri puternici, inteligenți, înțelepți și cu o înaltă pregătire profesională, oameni care sunt sau ar putea deveni o voce puternică în România. Prin urmare, am hotărât să adresăm această invitație de aderare tuturor partidelor politice parlamentare și extraparlamentare, organizațiilor civice, precum și mai multor personalități, pe care le considerăm cu adevărat reprezentative pentru România.            

Dacă veți considera că anumite puncte ale ei trebuie amendate sau reformulate vă rugăm să ne transmiteți varianta dumneavoastră.


Toroican Ioan

PUTEREA CETĂȚENILOR. SUVERANITATEA

2024-07-05 04:11:18

Către  

toate organizațiile civice din România !    

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă, organizație civică înscrisă în Registrul Special al Asociațiilor aflat la Grefa Judecătoriei Timișoara, vă invită să sprijiniți proiectul de lege de revizuire a Constituției „Puterea cetățenilor. Suveranitatea”

El, își propune să ofere cetățenilor o mai mare putere de decizie, să întărească suveranitatea poporului (reglementată la art.2 din Legea fundamentală, dar afectată apoi, grav, la art. 151). Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de sprijinul cât mai multor forțe politice și civice, avem nevoie de lideri puternici, inteligenți, înțelepți și cu o înaltă pregătire profesională, oameni care sunt sau ar putea deveni o voce puternică în România. Prin urmare, am hotărât să adresăm această invitație tuturor partidelor politice parlamentare și extraparlamentare, organizațiilor civice, precum și mai multor personalități, pe care le considerăm cu adevărat reprezentative pentru România.

Vă invităm să ne sprijiniți în acest demers esențial, în opinia noastră, pentru viitorul României.

Așteptăm un răspuns pentru a stabili o întâlnire în care să discutăm, în detaliu, acest proiect și modalitățile prin care putem colabora în promovarea viitoarei inițiative cetățenești de revizuire a Constituției, inițiativă pe care intenționăm să o declanșăm, imediat după alegerile din acest an.  

Timișoara, la 5 iulie 2024  

Asociația Mișcarea pentru Democrație Directălogo-original-1000.png


Toroican Ioan



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...