Susține construirea Drumului Expres Petroșani - Simeria!

Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului (ACIVJ) reunește întreprinderi locale al căror scop este acela de a acționa, în limita prevederilor legale, pentru asigurarea condițiilor necesare dezvoltării economico-sociale a Văii Jiului și implicit, a Județului Hunedoara. Întreprinderile membre ale asociatiei sunt localizate în toate localitățile Văii Jiului, de la Est la Vest, și activează în toate sectoarele reprezentative pentru economia locală: comerț, producție, industria prelucrătoare, construcții, turism, industria hotelieră. În numele întreprinderilor locale și al locuitorilor Văii Jiului, Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului (ACIVJ), atrage atenția asupra faptului că amânarea continuă a construirii Drumului Expres Petroșani – Simeria nu face decât să perpetueze dificultățile economice și sociale ale microregiunii noastre și să pericliteze utilizarea optimă a fondurilor nerambursabile dedicate dezvoltării sale durabile. Reamintim faptul că la mulți ani după închiderea minelor și pierderea a mii de locuri de muncă, comunitatea noastră încă se confruntă cu provocări economice și sociale majore, în ciuda tuturor demersurilor de transformare a Văii Jiului într-un pol de dezvoltare și prosperitate. Din perspectiva mediului de afaceri local drumul expres Petroșani - Simeria este vital pentru dezvoltarea economică a Văii Jiului și pentru conectarea acesteia la rețelele naționale și europene de transport. Acest proiect va conecta direct Valea Jiului la Coridorul IV Pan-European prin Autostrada A1, oferind acces rapid și sigur la rețelele de transport europene. Această infrastructură va atrage investitori, va crea locuri de muncă și va stimula economia locală, contribuind la creșterea nivelului de trai pentru toți locuitorii. Construirea drumului expres are beneficii economice și sociale care depășesc costurile realizării lui: Atragerea investitorilor: O infrastructură rutieră modernă va face Valea Jiului mai atractivă pentru investitori, atât naționali cât și internaționali. Crearea de locuri de muncă: Proiectul va genera locuri de muncă atât în faza de construcție, cât și pe termen lung, prin noile afaceri care vor fi atrase în regiune. Accesul rapid la piețe de desfacere: Conectarea directă la Coridorul IV prin Autostrada A1 va facilita accesul întreprinderilor locale la piețele naționale și internaționale, reducând costurile logistice și timpul de transport. Îmbunătățirea siguranței și calității Vieții: Decongestionarea traficului greu din localitățile traversate de DN66 va reduce accidentele, poluarea și zgomotul, îmbunătățind calitatea vieții pentru toți. Contribuția la securitatea națională: În contextul geopolitic actual, o infrastructură rutieră robustă este vitală pentru mobilitatea rapidă a resurselor și securitatea națională. Contextul actual face această investiție și mai urgentă. Închiderea periodică a circulației pe Valea Oltului a deviat o parte a traficului greu prin Defileul Văii Jiului. Acest lucru a dus la creșterea semnificativă a volumului de trafic pe DN66, un drum care nu este proiectat pentru a suporta această sarcină. Creșterea traficului greu pune presiune suplimentară asupra infrastructurii existente, generând probleme de siguranță, poluare și deteriorare rapidă a drumului. Inițiativele pentru construirea acestui drum au stagnat în ultimii 10 ani. Fondurile pentru infrastructură sunt limitate, iar în contextul geopolitic actual, investițiile se îndreaptă cu prioritate către proiecte considerate strategice. Acum este momentul să arătăm că întreprinderile și locuitorii Văii Jiului vor să se implice activ și constructiv în revitalizarea regiunii și să solicităm Guvernului României să trateze acest proiect ca pe o  investiție strategică pentru viitorul Văii Jiului și al României și să ia măsurile necesare pentru construirea Drumului Expres Petroșani – Simeria în regim de urgență. Vă invităm să semnați această petiție și să vă alăturați demersului nostru pentru un viitor mai bun al întregii comunități din Valea Jiului. Suntem convinși că, împreună, putem reuși să aducem schimbările necesare pentru revitalizarea economică a Văii Jiului. Mulțumim pentru sprijin!

Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: