Reglementari cu privire la detinerea de caini din rasa ogar.
In concordanta cu Legea nr. 2/2016 pentru completarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, in care, printre altele, distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic și piscicol se considera ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA, si avand in vedere faptul ca, in zonele de campie unde vanatul mic cu par este pe cale de disparitie, braconajul cu caini din rasa ogar sau metisi de ogar a atins cote alarmante, iar detinerea acestor caini este la cheremul oricui pe motiv ca sunt detinuti exclusiv ca si caini de agrement sau pentru curse, se propune catre:
Parlamentul Romaniei
Ministerul Apelor si Padurilor
AGVPS din Romania
Asociatiilor neafiliate la AGVPS
Membrilor vanatori din toata tara
Se va interzice detinerea de caini din rasa ogar sau metisi de ogar nemicrocipati si neinregistrati in RECS, precum scoaterea sau transportul celor detinuti legal in afara localitatilor, inclusiv in perimetrul intravilan ce face parte din fondurile cinegetice, fara ca proprietarul sa anunte organele de politie de pe raza unde isi are domicilul, cu privire la locul si data concursului organizat doar in conditii legale, precum si traseul pe care vor fi transportati cainii. In afara de concursurile de caini organizate legal, cainii din rasa ogar sau metisii acestora nu vor mai putea fi scosi in afara localitatilor, iar fapta de a scoate un caine ogar sau metis de ogar in afara localitatii sau in perimetrul intravilan ce face parte din fondurile cinegetice, fara a anunta organele de politie se va pedepsi cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda. Braconajul cu caini din rasa ogar sau metisi ai acestora se va pedepsi cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Neinregistrarea cainilor ogari sau metisi de ogari pana la o data stabilita se va sanctiona cu amenda intre 1500 lei si 6000 lei.
Adrian Lica Contactați autorul petiției
Anunț de la administratorul acestui websiteAm închis această petiție și am șters informațiile personale ale semnatarilor.Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (GDPR) solicită un motiv legitim pentru stocarea informațiilor personale, respectiv ca informațiile să fie stocate pentru cel mai scurt timp posibil. |