Petiție montare cameră video supraveghere trafic Cartier Orizont 2

Către,

PRIMĂRIA COMUNEI PALEU

Domnule  primar,

Subsemnații, în calitate de cetățeni ai comunei Paleu și de locuitori ai cartierului Orizont 2, din satul Paleu, în temeiul O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, și a dispozțiilor art. 13 din Codul administrativ care instituie regula conform căreia autorităţile şi instituţiile administraţiei publice au obligaţia de a satisface nevoile societăţii  precum și ale art. 11 care prevăd că personalul din administraţia publică are obligaţia de a-şi exercita atribuţiile legale, fără subiectivism, indiferent de propriile convingeri sau interese,

Prin prezenta petiție, având în vedere că în cartierul Orizont 2, pe DJ 767F, fenomenul depășirii pe linie continuă cu ignorarea indicatoarelor și marcajelor rutiere care informează participanții la trafic despre existența unei treceri de pietoni și a unei stații de autobuz, capătă amploare, fapt care ne pune viața în pericol la fiecare traversare, întrucât nu de puține ori mulți dintre noi am fost la un pas de a fi spulberați la propriu de mașinile care depășeau autobuzul oprit regulamentar în stație, ținând cont și de faptul că acest cartier este zona cu cea mai mare densitate a populației din comuna Paleu și implicit zona cu cei mai mulți copii care utilizează mijloacele de transport în comun, ținând cont și de faptul că în lipsa amplasării unor mijloace video omologate, Poliția Română nu poate sancționa faptele descrise mai sus doar în baza petițiilor noastre, vă solicităm de urgență montarea unei camere video de supraveghere a traficului orientată spre zona de intrare în sat, respectiv spre zona Hexol, care să cuprindă în mod special trecerea de pietoni pentru a crește gradul de siguranță a pietonilor în zonă, pentru prevenirea unor accidente grave ori mortale, și pentru crearea cadrului legal în vederea sancționării de către Poliția Română a conducătorilor auto care prin nerespectarea indicatoarelor și marcajelor rutiere instalate pe DJ 767F, ne pun viața în pericol.

Vă mulțumim pentru solicitudine!