Petitie impotriva traseului autostrazii Bacau-Brasov

Susținem demersurile începute de către domnul Alin M. Olarescu, astfel vă îndemnăm să semnați petiția.

"Stimati locuitori ai satului Podu Oltului,
Dupa cum stiti a fost demarat procesul de strangere de semnaturi contra construirii autostrazii A 13 Brasov - Bacau pe teritoriul satului nostru. Dezavantajele pe care le aduce satului sunt:
- Demolarea a mai bine de 50 (cincizeci) de gospodării – majoritatea cu case construite în ultimii 10 ani - care se află pe traseul autostrăzii, satul fiind unul de tip răsfirat;
- Izolarea unei părți a satului aflată între deal și viitoarea autostradă;
- Distanță foarte mică (sub 200 m) între viitoarea autostradă și gospodăriile rămase nedemolate, fapt care duce la poluare fonică și la afectarea ireversibilă a calității aerului;
- Imposibilitatea locuitorilor de a ajunge la proprietățile deținute “de cealaltă parte” a viitoarei autostrăzi;
- Afectarea economiei locale (agricultură și creșterea animalelor) prin imposibilitatea cultivării terenurilor și limitarea locurilor de pășunat;
- Afectarea drastică a traiului zilnic al populației prin poluare, imposibilitate de deplasare la proprietățile agricole implicit imposibilitatea cultivării terenurilor proprii;
- Afectarea ecosistemului natural și a biodiversității prin traversarea autostrăzii peste albia râului Olt – rezervație naturală cu specii de plante endemice protejate – Laleaua Pestriță (Fritillaria meleagris L.) și animale protejate – castorul;
- Afectarea și distrugerea partială a digurilor de protecție ce înconjoară și apără satul Podu Oltului împotriva inundațiilor.
Această ultimă modificare a traseului a autostrăzii nu a fost prevăzută în niciun document public pe site-ul Ministerului Transportului și Infrastructurii și nici nu a figurat în variantele de traseu făcute publice în vederea analizei multicriteriale avansate pentru alegerea traseului optim. De asemenea, în comunicatele CNAIR și ale consiliilor județene, privitoare la alegerea acestui traseu, apar hărți neclare și descrieri sumare ale acestui traseu. La solicitarea noastră, de a aduce lămuriri, autoritățile locale au făcut uz de confidențialitatea datelor, deși sunt informații ce privesc direct comunitatea locală. Așadar, pe lângă faptul că A FOST ELIMINATĂ POSIBILITATEA DE DEZBATERE PUBLICĂ a subiectului în comunitatea locală, toate încercările noastre de a afla informații au fost zădărnicite și nu s-a oferit nici un răspuns concret solicitărilor noastre. Procedura de informare a comunității locale, de dezbatere și de formularea unor opinii și luare unor decizii a dovedit o LIPSĂ TOTALĂ DE TRANSPARENȚĂ.
Cred ca daca semnam cat mai multi aceasta petitie, vom reusi sa stopam aceasta procedura, despre care nu am fost informati conform legii.
Al dumneavoastra,
Alin M. Olarescu."

Prin semnarea petiției, accept faptul că Adela Mocanu va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: