Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

parinte

#6482 rusine ca stati la pomana in loc sa invatati

2012-06-28 09:39

sa le fie rusine parintilor care produc copii fara minte dar cu mari pretentii. daca parinti acestia se asigurau ca au copii pregatiti pentru un examen de capacitate nu mai era necesar sa umble cu mana intinsa dupa pomana de la minister . copilul meu a invatat si a raspuns ,, subiectiva ,, de ce sa aiba aceiasi nota cu cel care a fost in club in loc sa invete?daca erau pregatiti atunci era simplu.va aduceti aminte de ,, domnul GOE,, ? astia sunt copii d-voastra...sa n-e fereasca d-zeu iar subiectul de la matematica este de nivel mediu si nu este imposibil de rezolvat decat pentru cei care sunt invatati de parinti ca ,,SE REZOLVA,,copii care au rezolvat asa cum cere baremul , care au sacrificat orele de joaca ,pentru a se pregati cu simt de raspundere pentru examen primesc nota 12???????????

Raspunsuri

Musafir

2012-06-28 09:42:20

#6482: parinte - rusine ca stati la pomana in loc sa invatati

Aveti mare dreptate, doamna/domnule! In Romania, noi, elevii care ne sacrificam timpul liber si il dedicam invatatului, suntem prea putini si nu ne mai ia nimeni in seama. E trist! Oricum, felicitari, fiului/fiicei dumneavoastra!

Anonim

#6485 Re: rusine ca stati la pomana in loc sa invatati

2012-06-28 09:43:14

:)))))))))) =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

Musafir

#6506 Re: rusine ca stati la pomana in loc sa invatati

2012-06-28 10:17:47

E grea gramatica asta!!! Aveti la geseli de ortografie, de ma dor ochii !!!! Stiti ce greu e sa citesti un text agramat??? Asa a rezolvat copilul dvs examenul la LIMBA SI LITERATURA ROMANA?? Sper din tot sufletul ca nu a facut vreo pregatire cu dvs!!! Si apropo, copilul meu nu a stat prin cluburi, a terminat scoala cu 9,97! Fara pregatire!!!

Musafir

#6513 Re: rusine ca stati la pomana in loc sa invatati

2012-06-28 10:29:36

Rusine dumneavoastra draga domnule/doamna parinte!

Imi spuneti si mie cine "a fost in club in loc sa invete"? Cei care au pus predicativa? Urat.

Stati linistit/a ca acei copii invatati ca "SE REZOLVA" nu au nevoie de aceste 6 puncte,ei pot sa intre la un liceu cu MEDIA 0 si sa dea spaga si sa se transfere apoi unde vor,ii doare pe ei undeva de baremul asta!

"de ce sa aiba aceiasi nota?" Nu stiu.Poate pentru ca Gramatica Academiei spune ca amandoua variantele sunt corecte?!

Si totusi,de ce ar avea aceeasi nota? Daca copiii cu subiectiva ar fi fost asa de destepti si perfecti nu le-ar mai fi pasat de cele 6 puncte. Ca de,ii departajeaza celelalte exercitii,rezulatul la examenul la matematica si media 5-8 nu-i asa? Oare ii departajeaza in sus sau in jos..

Foarte rau ca fiul/fica dvs.  "au sacrificat orele de joaca" pentru a se pregati pentru examen. Acesta este principalul factor pentru care multi dintre colegii mei,de altfel elevi de nota 10,o sa ia o nota mica mai ales la examenul de matematica,si cred ca este cazul si altor colegi de-ai nostri.Nu o sa inveti niciodata ce n-ai invatat in 8 ani de scoala acum,intr-o saptamana sau doua.Exact asta au incercat sa faca prea multi elevi,au lucrat practic aproape fara oprire la matematica si romana 2 saptamani inainte de examen. Au intrat stesati in examen,si ca dovada a acestui fapt,cand au iesit au recunoscut ca o sa ia note mult mai mici ca mine.

In situatia care s-a creat,nimeni nu spune defapt ce trebuie sa spuna si ce este cel mai important: Exercitiul II.3 (cel al carui barem s-a schimbat)  este elaborat PROST si acest tip de exercitii AR TREBUI SCOASE DIN UZ! Ar trebui ca elevul sa imparta fraza in propozitii,sa incercuiasca elemente de relatie,etc. deci sa arate cum a gandit! Pentru ca la grila poate sa copieze foarte usor SI ULTIMUL PROST!!!

Va rog,dragi colegi,parinti si profesori,haideti sa avem dezbateri in mod civilizat,sa nu mai utilizam limbajul colorat,sa nu mai generalizam.Dam dovada ca suntem ROMANI cand ne certam ca la usa cortului.Haideti sa incercam sa transformam situatia creeata in ceva productiv.Eu,personal,voi incepe o petitie care sa ceara eliminarea oricarui exercitiu de tip grila (la romana) sau la care se da numai raspunsul final (la matematica) din subiectele pentru anii urmatori! SA SE TERMINE ASTFEL CU COPIATUL SI SA SE IA NOTE PE BUNE!